Vecka 20

Vecka 20

Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning. På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.


JAG ÄR HALVVÄGS!!

//S

Kommentarer:
Postat av: Rijo

Gud så kul! Kan inte fatta att ni ska ha en till!!! Tycker det är nog med en ettåring... och en tolvåring iof... haha. Men gud så tokigt att vi inte setts... MÅSTE få till det!!!

Postat av: Anonym

Hej. Känner du sparkar nu..?? (NYFIKEN, är i samma vecka och också moderkakan i framvägg.)

2008-11-19 @ 13:28:20

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits