Öppna förskolan

Dagis är ju stängt idag för Devins del eftersom de har planeringsdag så vi tog och drog ner till öppna förskolan nu på förmiddagen. Blev kyrkans eftersom den andra har babycafé och det är Devin verkligen för stor för nu!

 

Devin var jätteduktig och målade en fin teckning. Han har börjat lära sig färgerna lite nu, så det är extra roligt att måla då ju när man kan säga vilken färg man använder eller råkar blanda till ;)

Han målade sig även i håret, så nu är han så blå och fin så. Eller han målade sig inte, han tog på händerna och gnuggade in i håret som med schampoo ungefär haha! Tur det går bort efter ett bad sen.

 

 

Vilde somnade där på soffan en stund, såg så mysigt ut så. Han har för övrigt storlek 74 på kläderna idag och de satt perfekt! Min stora kille!

 

Nu sover båda två och jag har precis ätit lite mat jag också.

 

 


Vad gör du?

Haha jag måste ju bara berätta om vad Devin kom och sa igår när jag var hemma hos mamma och pappa och satt vid datorn för att skriva ut en bild. Han klättrade upp för hela trappan själv och sen kommer han in till mig där jag sitter och kollar mig i ögonen och säger Vad gör du? HAHA! Aldrig hört honom säga det förut och det lät så himla gulligt. Han är så bra på att prata så man skulle ju inte kunna tro att han är under två år :)

Min duktiga stora lilla kille.


Babysim / Minisim

Idag var det dags för babysim för Vilde och minisim för Devin.

 

 

Babysimmet för Vilde gick hur bra som helst verkligen. Han var så nöjd och glad i vattnet så han blir säkert lika vattentokig som storebror han :)

 

 

Minisim för Devin gick också superbra. Han tjatade så fort han såg badhuset om att bada! Han vart heltokig när han kom i vattnet och skulle simma överallt och leka/klättra på allt på en och samma gång ungefär. Helvild verkligen :) Han trivdes!

 

 

Så himla duktig på att simma :)

 

Tyvärr glömde jag kameran (idiot mig) men jag filmade iaf lite med mobilen.

 

 


Festen

Ja, igår var det ju fest på sjöängen då. Dagiset som Devin går på. Det var föräldrafest så alla föräldrar skulle lära känna varandra lite bättre. Mycket trevligt initiativ tycker jag!

Var lite trekamp, grillning och sådär. Mitt lag vann ju självklart trekampen :) Tur det, för jag är en himla dålig förlorare haha.

Jag tog min första cider och den smakade... inte alls så gott! Jag drack bara några klunkar och sen fick David den och jag höll mig till ramlösa resten av tiden vi var där istället, mycket godare!

Vi kom dit först och gick först, men så blir det ibland. Vi ville ju faktiskt hinna ha lite tid för bara oss också eftersom David inte skulle vara hemma så länge.

Trevligt var det iaf!


Jag springer med femkrona i röven i trekampen ;D


Film: Vildes nya ljud

Såhär låter Vildebus nu för tiden här hemma. Han är ganska högljudd av sig om man jämför lite med hur Devin var. Stor skillnad på bröderna :)

 

 


Öppna förskolan



Lite bilder från öppna förskolan igår. Vilde och Lukas ligger och leker på golvet :)



Vilde ser ut att spana in larven som ligger där, men kan ju inte riktigt ta sig till den ännu. Kraken!



Sovit som en prinsessa

I natt har jag sovit så himla gott. David kom ju hem igår, vilken lycka, och då sov jag natten hos min mamma och pappa för jag behövde verkligen en helt natts sömn! Så himla härligt. Vilde hade sovit hela natten i sin egen säng med mat klockan 23, 03 och 06. När jag sover där vägrar han ju sova i sin säng, den lilla mammagrisen!

Devin vart ju såklart överlycklig när han såg att pappa kom hem :) Han sken upp som en sol hela han. Vilde blev faktiskt också glad och jag med såklart! :)

Idag har vi varit en tur på stan hittills och Vilde mumsade nästan i sig en hel burk med majspuré -mums-

Ikväll blir det fest på sjöängen så Devin ska sova hos farmor och Kenth i natt. Han tjatar ju om farmor och Kenth dagarna i ända så det blir nog kul för honom. Blir nog kul för oss också på festen, men verkar ju inte bli allt för fint väder tyvärr :/

Jaja, hoppas alla har en lika bra helg som vi :)


Magont!!

När Devin var hämtad på dagis igår åkte vi hem till Marie och lekte lite ett tag innan vi senare for iväg till Davids mamma. Där fick jag så galet ont i magen, sådär som jag haft förut och fick åka till sjukhuset för. Var tvungen att ringa min mamma och pappa så de fick hämta oss där, för jag hade nog inte kunnat köra hem själv inte. Fy satan! De hjälpte mig här hemma med läggning och sådär och sen åkte de hem, jag hade såå svårt att somna för jag låg bara och vred och vände på mig. Usch alltså. Jag hatar att ha ont i magen :(

Idag är det iaf mycket bättre och förmiddagen nu har vi tillbringat på öppna förskolan. Devin var lite blyg till en början för det var ju så längesen han var där, men sen gick det över och han var överallt igen :)

Idag kommer David hem!! =)


Velar

Känner att jag velar en del angående detta med sittdel redan. Jag gav den iaf en chans nu innan jag tänkte sätta på liggdelen igen, och gick ut en sväng med Vilde i. Han var ju hur nöjd som helst och sen somnade han även i den. Kanske är det ändå läge att ha sittdelen då om han verkar så nöjd i den även fast jag tycker han är för liten? Hmm.

Vel, vel. Jag har svart bälte i att vela.


Lite bättre

Natten i natt var iaf lite bättre än de andra nätterna för den här natten slapp jag åtminstone gå upp till Devin. Han skrek ingenting i natt -skönt-
Vilde han vaknade tolv och ville äta, somnade direkt sen igen för att vakna runt två och krångla. Han kunde ju omöjligt vara hungrig då, fick honom att somna om efter ett tag igen. Han vaknade halv fyra igen och ville äta och somnade om igen i sin säng!! Sen vaknade han runt fem och ville komma över till mig och sen sov vi väl till sju och låg och drog oss till åtta.
Vilde var dock hur jobbig som helst på morgonen. Han ville inte äta, inte ligga, inte sitta, inte stå, inte vara hos mig, inte vara ifrån mig.. ingenting dög. Tillslut lyckades jag få i honom lite mat och la honom i sin säng, för jag orkade inte med honom och jag har ju faktiskt Devin att ta hand om också, så han fick skrika där. Han skrek dock inte så länge för han somnade igen. Så var ju tvungen att väcka honom när vi skulle till dagis med Devin :/ Kommer ju bli kaos hela dagen för att jag gjorde det säkert.

Devin var så go när jag lämnade honom. Han skulle kramas massor och pussar i mängder fick jag ♥ Mys!


Jenny

  
Jenny och Devin busar :)

Jenny har varit här idag och busat :) Devin var superglad som ni ser över att få en buskompis haha.

Jag hämtade henne hos sig runt tolvtiden då regnet öste ner som värst. Vi tog en salladslunch på stan och gick sen runt där och kollade lite innan vi hämtade Devin på dagis och åkte hem hit. Blev även en runda inne på coop där jag köpte ett par gummistövlar till Devin. Nödvändigt då han aldrig haft några! Var på tiden nu för det var lite pinsamt att lämna honom på dagis imorse utan stövlar när regnet bara vräkte ner :/ Imorn kommer de iaf följa med dit.

Jenny hade börjat få en sån söt liten kula på magen nu :) Tror det ligger en tjej där i jag. Men den som lever får se i februari.


Vildebus :)

När Jenny åkt hem så åkte vi ut till barnens farmor en sväng. Behövde tvätta lite kläder och sen fick Devin sig ett välbehövligt bad också. Han ville inte upp ur badkaret sen eftersom han badade med Stig och Jacob också. Men tillslut så vart badkaret tomt och då kom han upp ;)



Nu är det godnatt för mig!



Sittdel/Liggdel

Idag satte jag, med Jennys hjälp, på sittdelen på vagnen. Ser helskumt ut, men rätt har vi nog gjort iaf. Satte Vilde där i och det kändes bara fel fel fel. Imorn byter jag tillbaka igen. Han är min lilla bebis, han ska inte sitta där i. Han såg så pluttig ut och han verkade inte trivas heller.. han tyckte nog det var lite konstigt. Jag ska vänta ett tag till iaf, så länge det bara går.


Mamma på heltid

Nu kan man verkligen säga att jag är mamma på heltid. Jag hinner inte äta, inte duscha, inte sova... Huvudvärken är ett faktum. Jag känner mig helt borta typ. Det ser ut som en orkan här hemma, men jag orkar inte göra något åt det när jag väl får min yttepyttelilla egentid på typ 5 min.

Tror jag blivit döv på ena örat också för Vilde skrek så förut. :(

Jag är inge bra på att vara "ensamstående". Vet inte vem som grät mest vid nattningen, om det var jag eller Vilde -suck-


Dagens Outfit - 26 aug 09



Tröja - Meandi (strl 98/104)
Byxor - Coop (strl 92)
Strumpor - Meandi (strl 22/24)



Nattskrik

Ja, lite tråkigt att börja dagarna med att skriva om natten kanske.. men den är ju verkligen jobbig nu.

Jag la mig iaf typ 21-21.30 igår och somnade väl ganska snabbt, tänkte att jag kunde ju få några timmars sömn innan Vilde eller Devin skulle vakna iaf. Halv elva vaknar Vilde och vill inte somna om, tänkte att han kan ju inte vara hungrig redan - men jo då, det var han såklart. Han slukade en flaska och sen somnade vi om. Runt ett, halv två någon gång börjar Devin gallskrika på sitt rum. Jag fattar verkligen inte varför han börjat med det?? Aldrig gjort förut, bara senaste veckorna här nu. Typ sen han började på dagis igen tror jag. Hmm. Han somnade ju iaf om när jag vart inne hos honom, men jag hade svårt att somna om efter det. Var ingen idé heller för jag hann inte somna förrän Vilde vaknade runt tre och var hungrig igen. Tog sen över honom till mig och där sov han vidare. Vi sov väl bra till halv sju då jag vaknar av värsta mardrömmen -fy- Kunde inte somna om sen och Vilde vaknade strax efter och var hungrig igen. Matvraket! Vi låg iaf kvar till åtta i sängen när Devin vaknade.

Jag vill sova en hel natt!



Bikini

Idag fick jag mitt bikinilinne och min bikiniunderdel på posten. Har inte provat än, men kommer väl se ut såhär typ.



Iaf i mina ögon -urk-



Skärgårn

Efter jag hämtat Devin på dagis idag så åkte vi och hämtade min bror för att sen åka hit igen och hämta vagnarna och promenera ut till café pärlan och ta en glass. Var riktigt skönt väder, lagom varmt, lagom blåsigt och ingen direkt sol :) Jätteskönt!

När vi ändå var där ute tog vi en sväng upp till Davids mamma och där träffade vi Kenth och Jacob. Stannade inte länge alls, gick inte ens in. På vägen därifrån sen stannade Davids mormor oss och frågade om jag ville ha med en påse bullar - visst! Helt nybakade och varma fick vi dem. Så himla gott!

Gick hem och på vägen hem så började Vilde krångla. Han hade fått mat, ny blöja och sovit, men han gallskrek. Han skrek sig nästan blå alltså, han ville inte ligga ner alls. Jag fick bära honom en bit + köra vagnen samtidigt. Inte lättaste och han är inte lätt när man bär honom en längre stund. Fy tusan! Får nog snart sätta på sittdelen ändå fast jag inte vill det för jag tycker han är för liten. Såhär kan det ju inte vara! Krävs det bara att han vill sitta lite mer upp nu när han ändå kan sitta själv så får det väl bli så. Jag förstår honom i och för sig, han har ju upptäckt en helt ny värld nu när han kan sitta - inge kul att ligga ner då. Vi kom iaf hit när klockan var närmare 18, så skjutsade hem bror min och åkte hit och började nattningen med barnen.

Nu ska jag försöka äta något. Hinner ju aldrig för Vilde bara skriker :( Så nu är jag HUNGRIG!


Bananflugor

Usch imorse när jag gick upp var det massor av bananflugor i köket. Så jävla äckligt!! Vad jag vet har vi ingen gammal frukt någonstans, så det kan inte vara därför. Jag har iaf vart ute med alla sopor och kartonger nu, som iofs inte var så mycket eftersom jag var ute med det igår. Sen har jag använt cillit bang i hela köket och gjort rent! Hoppas de försvinner, för vet verkligen inte var de kommer från. Om det såg ut som en svinstia här hemma kunde man ju fatta, men det gör faktiskt inte det - än. Haha!

Jaja, jag dödade ju en del när jag hade på cillit bang och efter det har jag inte sett fler.

Hoppas de jävlarna dog!



Natten

Jag la mig ganska tidigt igår för jag var trött, så halv tio la jag mig. Jag somnade väl inte förrän runt halv elva dock, men har så svårt att somna när David inte är hemma :/ Halv tolv började Devin skrika i natt igen, vet inte vad det är han börjat med!? Han somnade iaf om direkt jag hade gått in till honom och lagt honom till rätta igen. Jag somnade väl om ca klockan tolv för att sen vakna halv ett igen, men av Vilde den här gången. Jag gjorde mat till honom som vanligt, men nej det skulle han inte ha till min förtvivlan. Nej, han var klarvaken, pratade, snurrade runt och var allmänt superglad -suck- Jag ville ju bara sova!! Till slut runt halv två fick jag väl i honom lite mat och fick ligga och hålla i hans händer typ en halvtimme tills han somnade. Jag somnade nog på direkten sen jag också för att vakna halv fyra igen av att Vilde ligger och bökar som en tok. Tog honom till mig och sen somnade vi om till halv sju då han vart hungrig igen. Bara att gå upp och fixa mat det! Sen låg vi kvar i sängen till åtta då Devin vaknade.

Jag är trött idag igen. Höll på att börja grina i natt när Vilde var sådär klarvaken. Fy alltså!


Fan

Nu kom en brant jävla nerförsbacke igen.
Tycker de kommer oftare och oftare.
Jävla hösten kommer inte göra saken bättre :/


Meandi

Idag kom kläderna från meandi och jag var såklart och hämtade ut dem på en gång :) Blev dock ganska chockad över hur gigantiska kläderna som jag beställt till Vilde var. Han kommer kunna ha dem när han är ett och ett halvt eller något. Jag testade dem på Devin och bodyn satt inte ens tight på honom! Den satt perfekt.

  
Devin i VILDES kläder jag köpte

Tänkte på att de har ju de där kläderna i storlek 86/92 också och är 74/80 såhär stort så kommer ju typ treåringar kunna ha den större storleken!? Ingen treåring har väl på sig sparkdräkt? Mysko storlekar.



Här har jag lagt upp byxor och bodies, alla i storlek 74/80 och ni ser ju själva hur det skiljer i storlek! Det prickiga setet har Vilde redan haft på sig en gång och det satt ganska bra. Den bodyn med noshörningar växte Devin ur för några månader sedan och de andra två kan han fortfarande ha! Helt galet.

Skulle tagit 62/68 om jag visste det skulle vara sådär stort.



Natten

Jag visste att det skulle bli jobbigt på nätterna, men inte såhär jobbigt!
För det första hade jag jättesvårt att somna igår för att jag var ensam, gillar inte det. Sen när jag väl hade somnat så börjar Devin gallskrika på sitt rum så det var ju bara att gå upp och se hur det var med honom. Han somnade dock om när jag vänt på honom så han låg på kudden ist för med fötterna där. Tog ett tag för mig att somna om igen för jag låg och lyssnade ifall han var mer ledsen, men det var han ju inte. Efter en liten stund (klockan ett) vaknar ju Vilde som på beställning och ville ha mat. Som tur är så hade jag förberett med en termos med lagom varmt vatten, exakt vattenmängd och pulvret i flaskan redan, så det gick smidigt iaf. Slapp ta mig upp :)
Han låg och knölade ett tag efter och då kan ju jag absolut inte somna så fick vänta tills han hade lagt sig till rätta och kommit till ro innan jag kunde somna. Han vaknar igen klockan 4 med uggleögon och ligger och pratar -suck- Jag försökte mata, amma, lägga honom nära men inget funkade. Åhhh! Han somnade väl tillslut om för att vakna runt halv sex igen och då la jag honom tätt intill mig så somnade vi båda för att vakna av Devin klockan 7.

Behöver jag ens skriva att jag är trött??


Hos Marie


Neo och Vilde

Åkte ju som sagt var till Marie, Neo och Tony förut. Devin blev överlycklig när han såg att vi svängde in på deras gata och han satt och skrek Neo, Neo i bilen och klappade händerna!! :) Han tycker verkligen om Neo och att komma hem till dem och rota fram alla hans leksaker -haha-


Devin läser bok

Devin letade såklart upp favoritboken där och läste den sen för Tony :) Han kan nästan alla ord i den snart utan att man säger innan vad det är för något alltså, annars kan han ju alla :) Så himla duktig min grabb!

Efter att vi var där åkte vi hem till min mamma och pappa en sväng. Pappa har ju fyllt år så han fick ett lottpaket av mig och min bror. Vinst på varje lott fick han!! Inte illa.



Korsspindel



Denna fina spindel hittade jag förut när jag skulle ta bilen till Marie. Var ju tvungen att ta upp kameran och fota den då! Jag gillar verkligen inte spindlar, men denna var verkligen fin med sitt kors på ryggen!
Extremt stort nät hade hon/han gjort också. Det var det jag la märke till först.. sen gick jag närmre för att kolla om någon spindel satt där, och ja, det gjorde det ju :)



Åkt

Nu har David åkt iväg och det känns väldigt tråkigt och jobbigt faktiskt, men får tänka att det är för en bra sak som han är borta. Får se hur jag ska klara detta här hemma med mitt dåliga tålamod om jag inte får nog med sömn -puh- Blir en utmaning vill jag lova.

Är inte direkt så jag kan sova på dagen heller när Devin är på dagis eftersom Vilde inte är speciellt bra på att sova några längre stunder + att lägenheten ska väl inte förfalla heller. Urk.

Jaja, märks hur detta går. Nu på eftermiddagen ska vi till Marie iaf och leka lite när Devin vaknar. Ska bli skoj!


Ånnaboda

Vi tog ju som sagt var en tripp till Ånnaboda igår eftermiddag efter att Devin vaknat efter sin middagslur. Var verkligen längesen jag var där nu, sist var nog när Devin låg i magen tror jag och det är ju faktiskt ett bra tag sen nu.

Promenad

Vi bestämde oss iaf för att ta en promenad runt sjön när det var så härligt väder. Till en början satt Devin i vagnen, men sen var det full fart. Han sprang nog över en km faktiskt!! Inte dåligt med de små benen :)

Full fart precis hela tiden!

Jag fattar verkligen inte var han får all energi ifrån, men mycket det har han och den verkar aldrig ta slut heller. Trots att han sprang så långt som han gjorde så somnade han inte på vägen hem i bilen. Jag trodde nästan han skulle somna på en gång, men icke. Han somnade först efter en stor tallrik med gröt här hemma :)


Lite matpaus för bägge barnen ;)

Var trevligt att komma iväg iaf, roligt för Devin att slippa se det gamla vanliga haha.


Springer ifrån pappa!



Eftermiddagen

Vi tog en tripp till Ånnaboda för att hälsa på min mamma och pappa på eftermiddagen. De har ju husvagnen där :) Jag orkar inte skriva om det nu för jag ska passa på att mysa lite med David nu tänkte jag eftersom det dröjer till nästa gång.. Men imorn ska ni få se bilder och sådär!

Ha en bra lördagskväll!



Sitta

  

Min lilla pojke är ingen bebis längre. Nu kan han sitta helt själv längre stunder :) Så himla duktig. Det var imorse som jag drog upp honom till sittställning utan att tänka på det sen låg jag i sängen och David bara "men kan han sitta själv?" Oj, ja tydligen, jag var så trött så jag bara drog upp honom och satte honom där och han satt där utan problem. -stolt-
Mammas lilla duktiga pojke




Storhandling

Precis varit iväg till maxi och storhandlat. Eftersom David åker iväg imorn och är borta till på fredag kan det vara skönt för mig att slippa den biten iaf med två småbarn ;) Nu tror jag väl vi ska klara oss iaf!

Åt nyss hamburgare/grönsaksburgare och det var riktigt gott. Något man inte äter speciellt ofta, men är såå enkelt att göra och mättande också för den delen. Gott var det iaf och det tyckte Devin också, men det tycker han ju all mat är :)

Får se vad vi hittar på i eftermiddag. Solen är ju framme iaf, så sitta inne kan vi ju inte göra med gott samvete!


Var är Devin?

Haha Devin är så söt nu för tiden för när man leker tittut så gömmer han sig och säger var är Devin och sen efter en stund kikar han fram och skriker tittut :) Så roligt nu när han pratar så himla mycket, man kan ju snart ha normala konversationer med honom som han faktiskt kan vara med i och svara tillbaka med meningar :) Duktig kille.

Förut ramlade han här hemma, reser på sig och säger det gick bra. Haha gounge!

När Vilde blir ledsen och börjar gråta säger han Vilde ledsen. Han bryr sig om sin lillebror han :)

Kärlek.


Tävling



"Jag vill vinna ett  valfritt pussel fraktfritt från 
lajbansson leksaker, billigaste E-butiken med leksaker för 
barn hos 
Carolina"



Bantekniker

Fått några som frågat vad det är för jobb han fått och det är som bantekniker på banverket :)
Jag kan fortfarande inte fatta att han fick jobbet av 435 sökande till 4 platser. Helt osannolikt bra!


Halv ett

Kan ju berätta att halv ett kom David hem i natt. Var flera som åkte ut med sina båtar för att leta efter dem på sjön. En av dem fick nästan bensinstopp själv så fick vända och åka hemåt. Tur att de blev hittade iaf annars hade man väl fått skicka ut sjöräddningen efter dem.

Så kan det gå.


JOBB!!!

Jag tror nog alla era tumhållningar höll för idag fick David reda på att han fick jobbet!!!! :) Jobbet som det var mindre än en % chans att han skulle få, det fick han. JIPPIE!!!!

På måndag åker han alltså ner till Ängelholm för att gå på utbildning till 18 september!!! Väldigt tråkigt och jobbigt för mig, men så himla bra att han fick jobbet!! :) Jag kommer väl klara det på något vis kanske.. puh. Kommer va dödstrött hela tiden.

Lycka att han fick jobb iaf.


Larvigt värre och sjönöd!

Spenderat största tiden idag med att vara med Jenny. Vi tog med Vilde, eftersom Devin var på dagis, och knallade ner till stan och åt en salladslunch -gott- På vägen ner dit så skrek Jenny till och pekade på något konstigt på marken - världens största larv knatade omkring där, trodde vi. Jag filmade larven lite och Jenny bara akta bakom dig och där kommer en ännu större larv! Shit alltså! De var typ 10 cm långa och 1,5cm breda eller något. Bamselarver! Aldrig sett förr.


Bamselarv

När vi kom hem igen var vi i lekparken lite och gungade med Devin som precis kommit hem från dagis då. Vi insåg att vi var för bredarslade för en sån vanlig platt gunga både Jenny och jag. Shit happens ;) Efter det tog vi en tripp ut till skärgårn och åt glass.. eller ja, jag och Devin åt glass och stackars Jenny kollade på :( Fått graviddiabetes hon, inte skoj! Skjutsade iaf hem Jenny sen och jag och barnen åkte hem till min bror eftersom David som åkt iväg med några vänner på sjön inte kommit hem än som han hade lovat! Fem skulle han vara hemma.. Vi lekte där iaf och Devin hämtade någon slags tygpåse och satte sig i och fick morbror att gunga honom där ;D


Morbror agerar gunga ;)

Åkte väl därifrån efter en stund och till maxi och köpte lite ersättning till Vilde. Jag ammar inte så mycket längre, bara morgon, natt och ibland kväll så han behövde iaf ny ersättning. David hade fortfarande inte kommit hem än.. åkte hem och la barnen och NU ringer han och säger att de är mitt på sjön med bensinstopp!! Jisses. Klappträ.

Nu får man sitta och vara orolig och arg för han inte kom klockan FEM som han lovade.



Barnläkaren

Vid klockan 10 idag hade vi tid hos barnläkaren på bvc för att kolla på Vildes ögon. Han har börjat skela så på sistone, så vi ville kolla upp det. Hon kikade lite iaf och sa sen att vi skulle få en remiss till ögonläkare i Karlstad för att kolla på det. Vet inte om det var för hon inte kunde se så tydligt eller om hon faktiskt såg att det var något? Hon sa iaf att han hade fina reflexer i ögonen och följer bra med blicken och så.. men ja, bäst att kolla upp iaf.


Mammas lilla skelis. Älskar dig ♥

Nu är det bara att vänta på en remiss då.


Goaste dagispojken

Åhh idag när jag skulle lämna Devin var han så go och mysig så jag ville ju ta med mig honom hem igen nästan. Innan jag gick sa han kram mamma och klart fick han en kram. På köpet fick jag världens myspuss också och sen sa jag hejdå. Innan jag hann gå ut kom han igen och sa kram och ville ha mer kram. Han klappade mig på kinden och grejer och la sin kind emot min. Myspojken!

Älskar dig massor, Devin!


Finaste jag har

  

Devin var så fin i nya kläderna idag innan han åkte till dagis. När han kom hem därifrån såg tröjan ut som skit så man undrar ju om de inte sätter haklapp på barnen där? Men men, det är sånt man får räkna med. Går ju alltid tvätta :) Snygg är han iaf!



Vilde var en riktig gladfis idag efter att han fått en smakportion med gröt. Det tyckte han var mumma :)

Älskar er alla tre ♥



Jagad?

Nej, inte jag inte, men man skulle ju kunna trott det. När jag gick ifrån morfar förut idag med Devin så kom en stor pikétpolisbuss längre ner på gatan med blåljusen på och körde i full fart. Jag och Devin stannade såklart för att kolla in bussen eftersom han tycker det är så häftigt, men då stänger de av ljusen och svänger över på min sida gatan och stannar. Shit vad har jag nu gjort?? Haha, nej de undrade bara om jag hade sett en merca i full fart längs gatan, men det hade jag ju tyvärr inte gjort. Så de fortsatte sen i full fart igen.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skottlossning-i-centrala-kristinehamn-1.934185

Var nog den där de letade efter faktiskt. Jag hade ju ingen aning om vad som hänt då, man blir ju lite rädd när de kommer till en sådär haha ;) Bussen var full med poliser. Har nog aldrig sett så många faktiskt!


Barnfri

Känns ganska konstigt att inga barn är hemma faktiskt. Devin är på dagis och Vilde är med David till sin gudfar på en liten visit ;) Jag ska snart lägga mig och sova en liten stund för guuud så trött jag är. Vilde har vart lite krånglig i natt för han har blivit så himla snorig, kraken. Inte lätt att vara det när man bara är en liten bebis :/ Svårt att sova, svårt att äta.

Nej, nu ska jag vila!


Jobbintervju

David var iväg idag på en jobbintervju för banverket. Hoppas innerligt att han kommer få jobbet alltså!! Han var iväg för någon månad sedan på det också, men de tyckte han verkade så intressant så de ville ha en intervju till. Kan ju tillägga att det var 435 sökande till 4 platser så det är ju inte lätt att få jobb. Men han skulle få besked nästa vecka någon gång. Åå vad vi hoppas här!


Beställt

Hittade ju bara minibikinisar i affärerna så det blev att jag beställde tillslut iaf. Hittade en fin från ellos så jag hoppas den kommer passa och är lika fin i verkligheten. Jag känner mig verkligen fet som ett bergatroll nu för tiden -urk- Vill knappt visa mig med min hängbuk, men i september så börjar träningen!! Jag längtar! Ska bli så jävla skönt att röra på sig och komma igång igen. Man blir så mycket piggare och mår bättre både fysiskt och psykist. Träning är bra.


Denna är beställd



Badkläder!?

Shit nu fick jag lite panik här. Babysim och minisim börjar den 30e augusti och jag har inga badkläder längre som passar!! Jag vet inte ens om jag vill visa mig i badkläder för jag ser ju ut som ett helvete i kroppen, men vad gör man inte för sina barn? Tänkte jag kanske kunde hitta ett badlinne eller något, då kanske jag vågar visa mig!? Hmm.. Ja, jag får ta mig en tripp ner till intersport sen och se om de har något annars får jag väl beställa från nätet, vilket jag inte gillar när det gäller badkläder och sådant, det måste man nästan prova innan man köper ju.

Panik.


Dagis

Nu har jag cyklat med Devin till dagis och han var jätteglad att cykla dit, men när vi väl kom dit tyckte han att jag också skulle ta av mig skorna och följa med in. Lille bubben då. Inga tårar vart det iaf, men han såg lite sådär putt ut när jag skulle gå. Knappt så jag fick en kram ens för då vet han ju att jag åker sen. Han vinkade iaf i fönstret sen när jag gick och jag är säker på att han det roligt där nu :) Han pratar ju alltid om dagis här hemma så.


Film: Devin i gåpåsen

Vi åkte till Marie och Neo efter vi varit i Karlstad idag. David drog och fiskade lite han, så det vart jag och barnen som var hos Marie. Devin insisterade på att få prova Neos gåpåse idag och det fick han ju såklart, sen vart det räser minsann! Herregud som han for omkring i den där!



Full fart :)



Shopping



Vi var till Karlstad idag för att lämna resesängen som vi lånat och självklart vart det en liten tripp till Pricken där de hade rea. Rea gillar vi massor, speciellt när det är tag tre betala för två på rean!! Blev tre stycken t-shirts till Devin men en har han på sig och somnade i så den kunde jag inte ta kort på. Var iaf randig benvit/plommonfärg. Storlek 104 blev det till honom.

  

Vi åkte dit mest för att köpa dessa underbara jeansen!! Han har ju redan ett par, men nu har de kommit ut med mörka också och självklart så ska han ju ha ett par sånna då. Så himla bra jeans! Tog storlek 98 på dem och de passade faktiskt jättebra. Något stora i midjan, men är ju bara att justera.



Snygga eller vad!??



Film: Vildebus



Så himla söt min lillprins så det är inte klokt. Så kul nu också när han börjat fatta att han kan ta tag i saker och skaka dem så de låter och liknande. Liten blir större.




Spenat- och morotsplättar

Idag testade jag ett nytt recept som jag tyckte såg mumsigt ut.

  
Morotssmet och spenatsmet på svällning

För 4 personer

4 morötter
2 dl vetemjöl
4dl mjölk
4 ägg
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
olja,salt

Gör såhär:

1. Vispa ihop mjöl, 1 tsk salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken plus äggen. Dela smeten i 2 delar.
2. Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt 1 msk olja i varje smet.
3. Låt smeterna svälla i 30 minuter.
4. Stek plättar i olja och servera.



Jag kan ju lova att det blev gott. Vi tog en liten stekpanna och stekte i eftersom vi inte har en plättstekpanna, men det funkade lika bra så. Mättande och nyttigt!
Kommer vi absolut äta fler gånger.



Kräftskiva

Igår var vi iväg till min mamma och pappa på kvällen på kräftskiva eller vad man ska kalla det. David var iaf överlycklig för han har längtat efter kräftor sen förra årets kräftskiva ;) Nu fick han äta sig mätt på det för ett tag iaf. Hela han luktade äcklig kräftsaft när vi kom hem igår, så det vart duschen för hans del.

  
David, min farmor och mamma

Jag och pappa som inte åt kräftor fick två olika ostpajer, sallad och svamp att äta -gott- Devin han åt ostpaj, kräftstjärtar och räkor med stor aptit han.

  
Devin och Vilde hade också kräfthatt på ;)


Min farfar och Vilde

Var iaf trevligt att komma hemifrån lite.
Mätta var vi iaf allihopa när vi åkte därifrån.



Busbarnen

  

William och Devin lekte så fint tillsammans igår eftermiddag innan vi gick iväg på meandi-partyt. Samsades jättefint även om det blev lite kamp emellanåt om vem som skulle ha vilken bil, men det får man ju räkna med.



Lekte lite med bilarna idag på morgonen också :) Full fart!

  

Vi gick ut i det fina vädret på förmiddagen och lekte i lekparken här utanför. Grabbarna sprang runt som tokar och lekte :) Så söta så!



Lekte lite jagalek med tittut också :)



Becca visade William att man kunde sätta "näsor" på näsan och då ville ju Devin ha lika på en gång. William ville inte ha något alls på sin näsa han!

Nu har de åkt hem och det känns lite tråkigt faktiskt. Haft riktigt roligt tillsammans :)
Tack för den här gången!



Me&I

Nu är mitt me&i-party avklarat och det blev allt lite beställt :) En tröja och ett par strumpor till Devin, en body och en sparkdräkt till Vilde och sen ett par kalsonger till David! Hur bra som helst.
Alla som man bjudit kom ju såklart inte, men så är det ju alltid verkligen. Lite dåligt att folk inte åtminstone kan höra av sig innan att de inte ska komma, men men.. folk är folk. Kom iaf 7 stycken och det är ju ganska bra :) Jag är nöjd!
Nästa visning är till våren och då kan jag ju hoppas att alla som kom nu kommer + de som inte kom -hihi-

Långpromenad

Becca och jag har gått till Picasso och tillbaka med grabbarna redan och det är ju över 1 mil :) Duktiga är vi! Mer promenad blir det ikväll då jag ska ha me&i-party hos Rosemarie. Men promenad är ju aldrig fel.

Vid picasso fick grabbarna en varsin glass och jag och Becca köpte en varsin loka.

  
Mums med glass tyckte sötnosarna



Matträningen

Vilde har fått en smakis om dagen nu och han älskar det verkligen. Verkar som han gillar majs/potatispurén bättre än morot/potatis iaf för han gapar som en fågelunge och liksom hugger efter skeden. Så himla söt och duktig :) Men han blir jätteledsen när maten tar slut och han inte får mer -kraken- Det är iaf skönt att det går så bra, då vet man ju att han faktiskt var redo för detta!


Sovmorgon

Idag vaknade jag och Vilde först av alla här hemma och då var klockan ändå kvart i åtta på morgonen!! Jisses alltså. Trodde det skulle vara livat runt klockan 6 eftersom William och Devin sover i samma rum, men icke. De små grisarna sov till kvart över åtta :) Riktigt härligt minsann.

Nu sover de middag här hemma och jag tror minsann Becca också somnat för hon har inte kommit ut från att hon skulle söva William och det är ändå två timmar sen nu ;) -fniss-

Får se vad vi hittar på i eftermiddag. Förmiddaen tog vi en promenix till stan iaf och matade några ankor på hemvägen.


Skitväder

Åhh vad typiskt att det ska bli dåligt väder nu då när man har besök här. Inte så kul att vara ute när det öser ner direkt och inte speciellt kul att vara inne heller. Skitväder!!


Stockholmsbesök

Nu är Becca och William äntligen här. Resan hade gått bra för dem förutom att William hade spytt som en tok för han fick en hostattack :/ Inte så roligt. Så när Becca kom hit var det första hon gjorde att fixa stopp i vårt avlopp för hon skulle tvätta av lite som det kommit spy på -haha- David fick fixa den kraken.

Vi åt lite kinamat iaf och nu är det nattning som vi håller på med. Båda mina grabbar är iaf tysta nu, nu är det bara William som hörs, men eftersom han och Devin sover i samma rum så hoppas jag han slocknar snart han också!

Blir kanske lite mindre bloggande från mig dessa dagar som jag har besök, men då vet ni ju iaf varför.

BVC

Idag på Vildes fyramånadersdag var vi iväg till bvc och vägde och mätte.

Vikt sist (7/7): 6315 gram
Längd sist: 62,5 cm

Vikt nu: 7100 gram
Längd nu: 66 cm

Han växer på bra min lilla gosse ;)
Kan inte fatta att han växer så fort, snart ikapp bror sin känns det som haha.



Jobbigt

Usch både igår och idag när David lämnat Devin på dagis så har han börjat gråta. Tur inte jag lämnade honom då för då hade jag nog gråtit jag också. Ska iaf säga till när jag hämtar honom sen att han inte ska dit imorgon! Jag saknar honom här hemma faktiskt, blivit så tomt utan den lille orkanen ;)


Resesängsjakt

Blev en liten tripp idag för att hämta en resesäng som William ska låna nu när han ska sova här till på lördag från och med imorgon :) Var Zarah som var snäll och lånade ut deras -tack-


Devin & Neo gungar

Devin passade på att leka lite med Neo som halvt skrämde ihjäl honom med sitt glädjetjut. Öronbedövande glädjetjut bör tilläggas -haha-


Neo skakar just på huvudet och min mobil är seg

Var trevligt med en liten tripp iaf!



Full fart

Nu är iaf även hallen tagen och halva vardagsrummet, men nu ger vi nog upp för idag faktiskt. Vi har även möblerat om lite i vårt sovrum och det tog på krafterna att lyfta runt den sängen vill jag lova. Tur David börjat på gym -fniss-

Snart ska vi hämta Devin på dagis och efter det blir det en promenad bort till coop.


Städning

Här hemma är städningen i full gång redan. Har hunnit med köket och badrummet hittills som är helt klara, sen har vi plockat undan i Devins rum och dammsugit där så det är väl halvklart. Nu är det hallen, vardagsrummet och vårt sovrum kvar -puh- Slitigt att städa, men fint blir det!


Stortvätt

Vi har tvättat massor idag. Våra kläder, barnens kläder, våra sängkläder, barnens sängkläder, sofforna klädsel, alla handdukar och soffkuddarnas överdrag!! Visst är vi duktiga? Nu luktar sofforna hur gott som helst och iofs allt annat också :) Imorn blir det att dammsuga, damma och skura här hemma. Jag verkligen hatar att städa, men såå skönt när det är gjort. Vi får ju finbesök på onsdag också och då måste det ju se bra ut!


Film: Smakis



Idag kunde jag inte hålla mig längre, så Vilde fick smaka sin första smakportion idag och det verkade han gilla. Det var potatis/morotspuré :) Han verkade lite frågande till en början, men sen fattade han galoppen liksom. -gott-



Dagis

Nu är Devin på dagis igen efter 5 veckors uppehåll och lek med mamma. Han var överlycklig vill jag lova, så det var inga som helst problem att få iväg honom dit inte :) Han sa dagis, dagis typ hela vägen och pekade och hade sig. Så himla skönt att han trivs så bra alltså. Det kan inte påpekas nog med gånger, för det är verkligen viktigt att han trivs där han är.

Nu ska jag byta bajsblöja på Vilde och sen vika tvätt!


Vilde skrattar


Vilde skrattar åt Devin

Jag och David satt i soffan förut, Vilde satt i babysittern och Devin härjade runt som vanligt. Helt plötsligt trillar Devin ner från soffan med flit och Vilde bara börjar tokskratta!! Jag var ju tvungen att kuta och hämta min telefon såklart för att hinna filma, men det hann jag ju inte. Men sen så fort han såg Devin så började han skratta igen. Underbara unge :) Lite fick jag iaf med på film, men oj som han skrattade. Så sött så man blev ju tårögd! Devin började också skratta när Vilde gjorde det och fjantade sig ju lite extra då. -hihi-

Gud vad jag älskar er barn ♥



Dopet

Nu är dopet avklarat och enligt mig vart det riktigt lyckat faktiskt.
Vilde var jättesnäll mest hela tiden, lite kinkig när han fick ha klänning på sig, men det var ju så varmt också så vem skulle inte bli det om man är en varm liten bebis? Han blev nog lite chockad när han fick vatten på huvudet för han liksom bara stannade till hela han -haha- Undrade nog vad vi pysslade med kanske.


Jag, David och Vilde

Devin var verkligen jättetrött hela dopet, så han var inte på sitt bästa humör direkt. Sov bara 20 min idag och gick upp halv sex, så inte så bra kombination faktiskt. Vi drog upp honom halv sex för vi tänkte att han skulle sova middag lite tidigare och hinna med sina två timmars sömn innan dopet, men det blev verkligen inte som vi tänkt oss. Han somnade nämligen i en vagn hos sin farmor en pyttestund och sen ville han inte sova mer sen :/ Men men, så kan det bli ibland.


Prästen Per med på ett hörn där också


Vildes gudföräldrar. Mikaela, Andrea och Peter

Mer bilder kommer komma upp på bilddagboken inom kort :)

Vilde fick jättemånga fina presenter iaf. Tack så jättemycket allihopa för att ni gjorde dopet så fint och minnesvärt.



På hemvägen hade vi en trött stjärna i bilen. Han somnade på en gång verkligen! Blev läggdags halv sju för honom idag och imorn blir det dagis igen - som han har tjatat och längtat!! Han kommer bli överlycklig :)



Dopdag

Idag blir det dop för Vildebus :) Har haft fullt upp hela dagen, så har inte hunnit sitta här alls direkt. Pontus har vart snäll och gjort iordning mig, sminkat och fixat mitt hår -tack-

Nej, har inte tid att sitta här nu heller.. måste fixa det sista!


Svar på kommentar

Monica om Trött:
Hej Sandra! Har också tänkt gå ner i vikt o undrar om det där viktdiagramet som du visade på bloggen kostar pengar? Var det nutriletts hemsida? Tack för en bra blogg :-)

Nej det viktdiagrammet kostar inga pengar alls, så det är bara att skaffa :) Naturdiets hemsida är det på. Hoppas du lyckas med viktnedgången du också!



Trött

Jag är ganska trött nu och ska snart gå och lägga mig, men tänkte skriva lite kort om eftermiddagen iaf.

Efter att Devin vaknat, eller ja, vi väckte honom, så gick vi till Peter och firade honom lite eftersom han fyllde år igår. Var trevligt den lilla stunden som vi var där för sen drog vi ut till Davids mamma och tillbringade resten av eftermiddagen där :) Så underbart väder nu så det är bara att njuta!! Jag tog en del bilder med min telefon, men den glömde jag ju såklart där borta så de kan jag inte visa er nu iaf. Ska dit imorn på morgonen så Pontus kan göra iordning mitt hår inför dopet så hämtar den då. Han är snäll han som ställer upp och gör iordning mig! -hihi-

Såg nyss på Ice Age 3 med David här. Den var väl helt okej :)

Nu blir det natten.


Stan

Vart nere på stan idag då med barnen och Andrea. Hon skulle leta doppresent och sen även skor till sig att ha på dopet :) Vi tog även en fika på cafépaus, blev en grekisk sallad för min del. Devin fick pasta med kyckling och sen åt han även upp min fetaost och nästan alla mina svarta oliver ;)

Blev att sova en timme senare för honom idag, men det gick att hålla honom vaken med en nektarin i handen som han fick mumsa på på vägen hem -haha- Man får vara lite smart för att hålla dem vakna ibland.

David har klippt sig kort nu och jag tycker han blev så fin så :) Ser ut som när vi träffades igen nu, jättesnygg alltså -hihi-

Ja, jag har väl inte så mycket att skriva egentligen så det blev lite svammel här nu. Ska till Mikaela sen också för hon ska läsa en vers/dikt på dopet :)

Ha en bra, varm och härlig dag!!


Andrea

Andrea kom hem idag och då var jag ju tvungen att åka dit såklart för det är ju inte varje dag man träffar henne inte. Barnen tog jag såklart med mig och vi tog en tur till lekparken :)


Andrea snurrar :)

Jag behöver väl inte ens skriva att vi hade kul där? Det ser ni ju -haha-


Devin och Andrea åker kana :)


Devin snurrar :)

Devin skrattade som tusan i början när han snurrade, men det fick jag ju såklart inte med på filmen. Typiskt!

Vi hade iaf jättekul där i värmen :) Blev att åka hem och bada/duscha av både mig och Devin efteråt kan jag lova. Svettiga och äckliga var vi haha.



Shopping!!

Mötte Malin i trapphuset här förut och hon berättade att hon shoppat jättebilligt till sin lille Adam och visade mig lite av det hon köpt. Då blev jag ju såklart sugen på att kika vad som fann jag med!!
Det blev:

  
Tjocktröja och en vanlig ganska tunn med stjärnor till Devin :)

  
T-shirt med tillhörande shorts och en väst med luva till Devin :)

  
Två t-shirts med dregelscarfs till Vilde :)


Svarta jeans till Devin :)

Allt detta för endast 215 kronor!! Inte illa alls, sånt gillar vi!!
Allt är från Coop faktiskt.



Belöning

På förmiddagen idag tog jag mig ut med barnen och knatade ner till stan. Var redan stekhett då och klockan var knappt halv tio på morgonen ens! -härligt- Denna gången ska jag inte klaga på värmen :)
Jag var tvungen att gå ner dit för jag tappade min ena lins imorse när jag skulle sätta i den och hittade den absolut inte sen. Var bara att traska iväg då för jag kan ju inte gå runt och inte se något. Speciellt inte eftersom det ska vara dop i helgen och det vill jag ju gärna kunna se!
Iaf trodde jag Devin skulle krångla, för ibland vill han absolut inte stå på ståbrädan och bara spretar med benen när man lyfter upp honom, men idag var det inget krångel alls. Han fick gå lite själv en bit, men nere på vägen vill jag gärna ha honom på brädan så man har koll liksom och det gick så himla bra :) Han var jätteduktig. Stod hela vägen ner och på stan sprang han lös lite, sen upp på brädan igen när vi knatade hem. Jag blev så lycklig över att han var så duktig så han fick en glass som belöning. Den gick ner vill jag lova :)

Gott med glass!

Tröjan han har på sig på bilden här fick han av Marie för Neo kunde inte ha den. Jättefin! Tack så mycket :)



Tänder


Pluppat fram fyra nya tänder i Devins mun de senaste dagarna här hemma. Han har haft jätteont, feber och knappt velat äta alls -kraken- Blivit lite bättre nu, men de är ju inte uppe helt än så vi får väl se hur det går.



Film: Vilde



Min glada lilla bebis :)
Svårt att få med när han ler på bild för han blir så chockad när jag kommer med kameran och glor bara, men att filma när han är glad och ler gick lite bättre. -hihi-



Dopfix

Varit iväg och fixat inför dopet idag. Nu står borden på plats och det är dukat och klart -härligt- Kommer nog bli jättebra fast att det är så många som inte kommer, vilket jag är ganska besviken på.. men men. Det är ju vid sånna här tillfällen man vet vilka som är äkta vara och vilka som inte är. Tyvärr.

Blev jättefint med de snygga servetterna som vi beställde iaf som det står Vilde på och datumet för dopet :) -nöjd-

David håller på att lägga gaphalsen nu, och jag gör lite mat. Vrålhungrig!


Tandläkaren

Ja, idag har jag varit hos tandläkaren då. Första gången sen 2005 -oops- Är man rädd som tusan så är man. Trodde jag skulle dö av hjärtklappning i trappan upp till dem redan, för oj vad nervös jag var. Hon röntgade, kollade och pillade bort lite tandsten. Hon var jätteförsiktig för jag sa hur rädd jag var, tur jag fick en som förstod. Hade inga hål eller något, allt var så bra så.. MEN mina visdomständer växer åt fel håll!!! Den ena har kommit fram lite grann, men inte säkert den kommer mer heller, men gör den det så blir det väl operation. Jag höll på att dö bara hon sa att de växte fel :( Fy fan! Hoppas verkligen inte de får för sig att komma fram mer alltså. Hon skulle prata med någon tandläkare där och höra av sig sen.

En bra sak är ju iaf att jag skulle få 600:- rabatt. Blir väl skitdyrt ändå.

Nu är det gjort iaf, och jag känner mig stolt som vågade. Har skaffat en ny liten tandborste nu för att kunna borsta allra längst bak i hålan där min jävla visdomstand sticker fram lite och så köpte jag Flux som jag ska skölja munnen med för att undvika hål och sådant.

Tack Marie för att du tog hand om mina små juveler under tiden :)


Varmt

Herregud vad varmt det var ute idag då!! Var inte riktigt beredd på det eftersom det varit så kyligt i luften typ hela sommaren, men idag bjöds det ju på äkta sommarvärme :) Det tackar vi för!

När David kom hem från jobbet begav vi oss ut med det samma. Gick ner till lekparken vid biblioteket och lekte lite med Devin, men det var så mycket större barn där som inte alls tog hänsyn till att han var mindre så vi gick därifrån efter en liten stund. Han hade kul iaf och jag tog några bilder, men självklart så dog ju kameran -suck- Kan alltså inte ladda upp här heller förrän den är laddad.

På hemvägen gick vi över stan och passade på att hälsa på min mormor. Hon blev jätteglad att vi kom och överraskade :) Hon bjöd på pizza, det var år o dar sen jag åt det, så det var gott.

Nu är vi hemma. Devin har lagt sig, Vilde han sover i vagnen han och David är och tränar. Lugn stund för mig!


Feberfri

Devin är äntligen feberfri nu och jag hoppas han fortsätter vara det :) Han åt massor av mat som jag lagade nyss, potatis och fiskbullar i västkustsås för hans del och för min del blev det schnitzel med dill/äggsås -mums-

Vilde är lite bökig idag istället och gnäller en del och vill inte alls sova eller så. Sen spyr han väldigt mycket :/ Vet inte vad det är med honom, men han har väl en dålig dag bara. Han krånglade mycket i natt också och vid fyratiden orkade jag inte mer så då fick han ligga tätt bredvid mig så han åtminstone kunde sova. Jag sover skitdåligt när han ligger så för man kan ju inte ligga som man vill och spänner sig bara så man får ont i ryggen -blä-

Jaja, fint väder är det ute iaf så får väl ta mig ut sen i eftermiddag iaf!


Badpojke

  

Blev bad för båda pojkarna idag, men bara Vilde som fastnade på bild den här gången ;) Han gillade att bada som ni ser -hihi-




Hårpanik!



Seriöst så tappar jag såhär mycket hår varje gång jag borstar håret!! Är det normalt eller? Säger jag att jag tappar mycket hår så känns det som folk tror att jag överdriver, så nu fick ni en äcklig bild på det också. Jag får faktiskt panik :( Jag har alltid haft jättetjockt hår, men nu har jag nog bara hälften så tjockt kvar. Kan fan sticka en tröja snart av allt som jag tappar.. bara rasar av mig. Panik.



Tog tag i det

Duktiga mig!
Idag tog jag tag i att ringa till tandläkaren som jag pratat om att jag ska göra i över ett år nu. På torsdag har jag tid, fy tusan. Jag är verkligen livrädd för tandläkaren, så jag hoppas jag får en som är bra, snäll och försiktig och förstår min rädsla. Jag måste iaf iväg nu, inte varit där på säkert tre år eller något och jag börjar få lite dåligt samvete över det på något knepigt vis. Jag vill ju veta att jag har bra tänder iaf. Aldrig haft hål och hoppas inte jag har det nu heller :)

Barnen får vara hos Marie den stunden jag ska dit -tack-


Skärgårn

Idag har vi vart ute i skärgårn :) Devins feber hade gått ner och att vara ute lite i vagnen gör inget ont direkt, så jag och Davids mamma tog en liten promenad med barnen. Hon gjorde sen pannkakor till Devin som han faktiskt åt och tog mer av!! Hurra vad bra :) Massor med melon åt han också -skönt- Det är nog på bättringsvägen nu tror jag.

Han somnade i bilen på väg hem och sov typ tre minuter eller så och nu vägrar han sova!? Fattar inte. Han var så trött när han kom in här så han sov stående till och med, men så fort han hamnade i sängen fick han uggleögon och härjar där inne nu. Störande. Jag tänkte då inte släppa ut honom förrän han sovit minst en timme iaf för det behöver han.

Nu ska vi lägga Vilde här också iaf, se om han kan somna.


Godbit



Måste ju visa er denna lilla godbiten igen.
Gullunge!



Över 39

Innan Devin la sig tog jag tempen på honom och han hade över 39 grader nu -usch- Gav honom lite alvedon och han somnade på en gång. Hoppas verkligen han blir bättre snart. Pratade med sjukvårdsrådgivningen förut och de sa att det kunde vara halsfluss eftersom han varit ganska hes ett tag och klagar på ont. Så är det inte bättre imorn och han fortfarande vägrar äta och dricka så måste vi till sjukan med honom :/ Kraken min.


Barnvakt

Har varit barnvakt åt Adam idag på eftermiddagen och det har gått riktigt bra faktiskt. David var ju hemma och hjälpte till som tur var, annars hade det nog blivit lite jobbigt med tre små barn.
Vi tog en tur till coop och Adam somnade på mindre än en minut i vagnen haha, snacka om trött. Var tvungen att gå dit och köpa lite godsaker till Devin, får ju inte i honom någonting nästan :/

  
   Adam och Devin i vagnen :)

Lite smoothie som vi köpte gick iaf ner till slut och även några skedar yoghurt. Han har ju ätit som en myra idag, men lite är ju iaf bättre än inget.

Vi har lekt lite här hemma iaf och kollat på Pippi :) Devin hade ingen ro i kroppen att sitta still, men Adam gillar den filmen så han satt som ett ljus och kollade. Blivit mycket gungande på gunghästen kan jag lova. Turats om hela tiden, så duktiga killar :)

  
Kul att gunga på gunghästen! :)

David stack och tränade så jag fick känna på livet som ensamstående trebarnsmamma ett tag. Gick ganska bra, men jag skulle nog dö om jag var tvungen att vara ensam med tre hela tiden, dygnet runt. Lite mer än en timme gick ju okej iaf ;)

Nu sover mina små barn iaf och Adam är hemma igen sen en timme tillbaka ungefär. Ska snart sova jag med, känner mig schleten.



Vildebus



Vilde är ingen liten bebis längre som ligger still där jag lagt honom. Här på bilden har han nästan snurrat ett helt varv, för jag la honom med huvudet hitåt och fötterna snett bort mot solen där. Sen har han börjat sparka med fötterna så han drar sig baklänges liksom. Busungen min!


Vildes nya kläder :)

Det var det här söta setet som jag köpte till honom igår på KappAhl. Hur gulligt som helst. Fanns i blått också, men jag gillade det gula mycket mer :) Satt helt perfekt på honom, hade nog nästan kunnat köpt i strl 74 tror jag. Men men, han får väl använda det desto mer nu istället.



Matvägran

Devin har verkligen inte ätit något idag :/ Det går inte få i honom något och det tycker jag känns så himla skumt eftersom han alltid varit sånt matvrak annars. Provat allting, men inget duger. Säger bara aj eller mätt vilket jag vet att han inte är!

  
Försöker få i Devin välling, han drack EN klunk sen ställde han bort den :(

Han har iaf druckit en festis tillslut, men det var ju knappt så han ville ha det ens!
Min lilla krake.



Bio

Kom ganska nyss hem från bio tillsammans med Marie :) Vi såg på Sommaren med Göran och den var väl ganska bra. Den hade ju helt klart sina ljusa sidor med en del skratt, men tyckte den var rätt så förutsägbar faktiskt och sånt är ju inte så roligt. Men men, nu har vi sett på den iaf och vi hade ju det trevligt och det var ju det som var huvudsaken!

Nu ska jag lägga mig för jag sov inte alls mycket förut när jag la mig. Hoppas på att få sova lite mer i natt än natten till idag.

Godnatt.


Karlstadshopping

Blev en spontantur till Karlstad idag på eftermiddagen när Devin vaknat. Vi hade verkligen ingenting att göra och kunde inte komma på något annat heller, så vi drog dit. Skönt att vara lite spontan ibland :)

Blev ju såklart lite shopping också. En svart tröja till mig från H&M, min andra har ju gått sönder helt, så köpte en som var nästan likadan men utan huva. Sen blev det en tvådelad pyjamas till Devin eftersom han vuxit ur alla andra som han hade, sen ett sött sett till Vilde från KappAhl och sen strumpor till båda barnen från polarn och pyret. Välbehövligt!


Devin i hans nya pyjamas

Tog en runda inne på IKEA också och köpte med sånna där små handdukar, man kan aldrig få för många när man har bebis hemma. Går åt en hel del! Blev några diskborstar som åkte med också och matskål och vattenskål till missarna.

Ska ta kort på Vilde imorn i de nya kläderna om han vill det ;)


Feber

Devin har feber och mår inte alls bra här hemma :/ Tänderna som spökar antar jag för han vill inte äta heller och pekar hela tiden på sin mun och säger ont. Lilla kraken. Inte ens välling eller så vill han ha för han säger bara aj aj och blir ledsen när han får något i munnen.

Den ena tanden har iaf spruckit igenom nu lyckades jag se så nu har han tretton tänder, de tre andra spricker nog igenom vilken dag som helst nu.

Nu ska jag lägga mig och vila för jag har knappt sovit något i natt för Vilde vaknade en gång i timmen och ville ha mat :/ -blä-


Dagen igår

Började med att jag och David tog med barnen ut och gick till hans mamma. Var där en liten stund så Devin kunde leka lite med Stig och promenerade sen hem så han kunde sova sin middag i vagnen :) Bara där gick vi över en mil, duktigt.


Stig och Devin kladdar

Sen hämtade jag Mikaela och när hon kom hit tog vi och gick ut igen. Knatade ner till godislagret och fyllde på gottepåsen inför lördagskvällen -mums- Det värsta är att man alltid tar för mycket godis och orkar alltid typ bara tre godisar iaf innan man tröttnar. Man lär sig aldrig!

Kan säga att jag hade ont i fötterna efter allt gående sen så vi stannade inne resten av dagen, fast då var ju klockan ca 17 också så det gjorde ju inte så mycket.


Devin och Mikaela

Vid 19 så blev David hämtad utav Peter för att åka och äta med några kompisar, så jag och Mikaela beställde lite käk vi också som jag hämtade och hade lite myskväll här hemma. Kollade på en film och pratade en massa för snart drar hon iväg till Norge igen :/

När jag skjutsade hem henne så var jag så trött så jag deckade i sängen på en gång typ! Men hade en väldigt trevlig dag iaf och det är minsann skönt att komma ifrån datorn emellanåt också.

  
Mina älskade barn ♥



Bloggledigt

Idag har jag inte haft tid att sitta här någonting alls och jag har egentligen inte tid nu heller. Skulle bara skriva att jag lever iaf och jag skriver nog senare, annars hör ni från mig imorgon :)

Ha en bra lördagskväll!


hits