Spenat- och morotsplättar

Idag testade jag ett nytt recept som jag tyckte såg mumsigt ut.

  
Morotssmet och spenatsmet på svällning

För 4 personer

4 morötter
2 dl vetemjöl
4dl mjölk
4 ägg
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
olja,salt

Gör såhär:

1. Vispa ihop mjöl, 1 tsk salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken plus äggen. Dela smeten i 2 delar.
2. Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt 1 msk olja i varje smet.
3. Låt smeterna svälla i 30 minuter.
4. Stek plättar i olja och servera.



Jag kan ju lova att det blev gott. Vi tog en liten stekpanna och stekte i eftersom vi inte har en plättstekpanna, men det funkade lika bra så. Mättande och nyttigt!
Kommer vi absolut äta fler gånger.



Kommentarer:
Postat av: Maria

Ser jättegott ut:)

Postat av: marie

ser super gott ut!

2009-08-17 @ 16:02:55
URL: http://sezzan85.blogg.se/
Postat av: Anonym

Såg gott ut, speciellt kantarellerna. Detta kan Du få bjuda på någon gång.

2009-08-17 @ 16:40:14

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits