Spenat- och morotsplättar
Idag testade jag ett nytt recept som jag tyckte såg mumsigt ut.
Morotssmet och spenatsmet på svällning
För 4 personer
4 morötter
2 dl vetemjöl
4dl mjölk
4 ägg
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
olja,salt
Gör såhär:
1. Vispa ihop mjöl, 1 tsk salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken plus äggen. Dela smeten i 2 delar.
2. Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt 1 msk olja i varje smet.
3. Låt smeterna svälla i 30 minuter.
4. Stek plättar i olja och servera.
Jag kan ju lova att det blev gott. Vi tog en liten stekpanna och stekte i eftersom vi inte har en plättstekpanna, men det funkade lika bra så. Mättande och nyttigt!
Kommer vi absolut äta fler gånger.
Morotssmet och spenatsmet på svällning
För 4 personer
4 morötter
2 dl vetemjöl
4dl mjölk
4 ägg
200 g fryst spenat (tinad och hackad)
olja,salt
Gör såhär:
1. Vispa ihop mjöl, 1 tsk salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken plus äggen. Dela smeten i 2 delar.
2. Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt 1 msk olja i varje smet.
3. Låt smeterna svälla i 30 minuter.
4. Stek plättar i olja och servera.
Jag kan ju lova att det blev gott. Vi tog en liten stekpanna och stekte i eftersom vi inte har en plättstekpanna, men det funkade lika bra så. Mättande och nyttigt!
Kommer vi absolut äta fler gånger.
Kommentarer:
Postat av: Maria
Ser jättegott ut:)
Postat av: marie
ser super gott ut!
Postat av: Anonym
Såg gott ut, speciellt kantarellerna. Detta kan Du få bjuda på någon gång.
Trackback