Sommarjacka



David var iväg en sväng förut idag och kom hem med den här vår/sommarjackan till Devin i storlek 92. Tyckte den var ganska fin iaf. En bra lekjacka för kyliga sommardagar :)

//S



Trött

Det är så sjukt galet hur trött jag egentligen kan vara alltså. Skulle så gärna bara vilja gå och lägga mig nu och sooova tills imornbitti, men det går ju såklart inte. Dels för jag har en son här hemma att ta hand om och dels för att lägger jag mig nu och somnar så skulle jag vakna lagom till klockan 19 ungefär och sen inte kunna sova mer på hela natten. Så nu blir det till att försöka hålla de gröna öppna och kanske hoppas man kan sova en hel natt sen.. det var ju ett bra tag sen nu!! Vill så gärna kunna sova och ha krafter till förlossningen, men det går inte så bra med all smärta -suck-

//S


MVC

Nu hoppas jag verkligen att det var det sista besöket hos barnmorskan innan bebben kommer!! Det hoppades min barnmorska också faktiskt, hon sa "hoppas vi slipper ses nästa gång" ;)
Vi pratade om tankar kring förlossningen och sånt och hur jag känner inför det. Jag känner att jag ser fram emot det, men jag är så rädd för att inte orka med eftersom jag är så trött. Vill inte att det ska bli så långdraget som med Devin bara för att jag inte har några krafter kvar.. Men vi får se hur det går. Ut ska ju ungen iaf!

Sf-mått: 34 cm
Blodtryck: 120/75
Fosterljud: 140
Fosterläge: ??
Hb: 94

Ja, mitt järnvärde var ju verkligen inte bra nu!! Måste försöka trycka i mig järntabletter nu iaf även om jag får ont i magen. Hon gav mig tips på andra, men hon sa att Niferex brukar vara mildast mot magen och då vill jag nog inte ens prova de andra. Ska testa nu iaf och se om det kanske går bättre nu, hoppas det så att jag får upp värdet lite innan förlossningen iaf.
Sen det där med hur bebisen ligger.. Den har ju lagt sig helt annorlunda så barnmorskan kunde verkligen inte säga om det var huvudet eller rumpan som var neråt. Hon stod och klämde och kände länge och väl, men bebisen sparkar ju neråt nu så hon ringde förlossningen och bokade in ett ultraljud på torsdag för att kolla fosterläget när jag ändå ska dit för att prata med läkare. Hoppas den ligger neråt för jag vill verkligen inte vara med om kejsarsnitt ju!!

//S



Vecka 39


Magen v.39 (38+0)

Vecka 39

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet. Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

//S



Dagens Outfit - 31 mars 09



Body - Polarn o Pyret (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Pussattack



Puss på dig pappa!!

//S



Brev från Karlskoga!!

Jaaaaa!!! Idag med posten så kom det ett brev från Karlskoga förlossning med en tid då jag ska till en läkare på specialistmödravården för att prata om igångsättning!! 2 april halv tio ska jag dit. Hoppas de går med på det så det kan ordnas snabbt för jag har såå ont överallt.

//S


Bebis



Bebisen grejar med något i min mage så det blir värsta spetsiga "bergen" typ -haha- Undrar så vad det är för något, men eftersom det är ganska mitt på magen måste det ju vara en armbåge eller knä eller något? Iofs så har säkert min busbebis lagt sig helt fel nu så det blir kejsarsnitt eller något bara för det är min skräck >_< Får se imorn när jag ska till barnmorskan igen.



//S



Plutten

Devin sov gott i natt och när han vaknade imorse hade han ingen bula alls i huvudet och verkade må hur bra som helst -puh- Men jag kan verkligen inte sluta tänka på hur illa det kunde ha gått.. fy fan.

Han är iaf på dagis nu och blev superglad när jag sa imorse att han skulle till dagis igen, han kutade till skorna och skulle sätta på sig dem :) Min lilla goding det!

Här blir det lugnt idag annars, som vanligt nu för tiden haha.

//S


Dagens Outfit - 30 mars 09



Tröja - Lindex (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



BB-väska

Förut idag tog jag faktiskt tag i det där med att packa bb-väska. Jag har verkligen inte packat allting än, men jag har iaf börjat och det är ju inte så dåligt för att vara lata mig ;) haha. Kommer ihåg att med Devin hade jag den packad flera månader innan jag ens var beräknad, men då var jag så ivrig.. Nu har jag inte hunnit nästan och sen har jag inte haft ork heller för att jag mått så dåligt. I alla fall så är den påbörjad nu -duktigt-

Hoppas bebben fattar hinten nu då att det är dags att komma ut!!!

//S


Mardrömshändelse

Var iväg till Maxi förut idag för att kolla lite på saker. Gick till bokavdelningen för att kolla efter nya böcker till Devin eftersom han verkligen älskar att läsa böcker. På en mikrosekund när jag ska ta en bok och David kollar i en bok så ser jag hur Devin tippar ur kundvagnen och gör en volt rakt ner i stengolvet!!! Jag slänger det jag håller i, David likaså.. Devin gallskriker och jag börjar gråta. Vi skiter i allt vi stoppat i kundvagnen och bara springer ut därifrån med kraken!! Usch så hemskt det var :( Var bara att ta bilen raka vägen till akuten det för att se så det inte var något allvarligt. Som tur var fick han bara en liten bula i pannan för han voltade så att han ramlade på ryggen på något vis.. tur det för annars hade det kunnat sluta äckligt illa!! Värsta jag varit med om i mitt liv tror jag :( FY!! Borde fan finnas bälten på kundvagnarna!!!!

Efter akuten åkte vi upp till McDonalds iaf och där fick Devin faktiskt både milkshake och glass helt gratis. Han flörtade till sig det bra ;) Han åt självklart inte upp allting själv för det hjälpte jag och David till med så bra så. Men han fick det för att han var så duktig på akuten och för att han överlevde. Hade nog kunnat gett honom vad som helst bara det gick bra!! -puh- Kommer drömma mardrömmar om denna händelse ett tag kan jag tro.

//S


Dagens Outfit - 29 mars 09



Tröja - Lindex (strl 86)
Byxor - Explorer Maximum Risk (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Babysim

Idag var det babysim som vanligt på söndagar :) Devin har vart en riktig gnällspik hela förmiddagen tills han kom till babysimmet, då sken han upp som en sol och vart så nöjd och glad.


Åhh en anka!


Puss på ankan :)

Är så himla kul varje gång att se när han kommer in till bassängområdet hur hela han bara lyser upp och blir superlycklig! För att inte tala om när han kommer ner i vattnet och börjar plaska runt. Han var jätteduktig idag på att simma själv med armpuffarna och han åkte ju även stora rutchkanan själv som är såå roligt :)

//S


Dammsugarbus


Kul att klättra lite på dammsugaren!


Vill åka på den ju! :)


Drar lite i slangen också så att den gör som man vill :)

Dammsugaren har blivit Devins roligaste "leksak" här hemma verkar det som.
Han verkligen älskar den och springer till den det första han gör när han vaknat -haha-

//S



Tacos

Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar på eftermiddagen och mumsat tacos. Det var sjukt gott vill jag lova och alla blev nog proppmätta :) Den som inte blev det får skylla sig själv! Devin fick melon och ananas till efterrätt, men ananasen spottade han ut och grimaserade som bara den -haha- Var nog lite för söt kan jag tro.

Vi blev kvar där så att vi kom hem ungefär halv åtta och Devin slocknade på en gång i sin säng. Han har inte haft högre temp idag som tur är, men han är fortfarande snorig och hostig. Hoppas det går över snabbt!

Nu har jag och David kollat på Robinson precis och ska väl ta och se någon film nu.

Natti.

//S


Dagens Outfit - 28 mars 09



Tröja - Maxi (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 80)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Award!

Jag har fått en award av Amanda.
Tack så jättemycket, gulliga du!
Alltid kul med lite uppskattning.

Jag ger den vidare till:

Emma

//S



Morning

Devin hade 36,5 i temp vid ungefär klockan 4 i natt, men nu när jag kollade igen hade den stigit till 37,9. Hoppas den inte stiger mer för jag vill verkligen inte att han ska vara sjuk nu =/ Snorig och hostig är han också den stackaren.

Jag sov knappt något i natt igen för det känns verkligen som jag inte kan andas när jag försöker sova. Skitläskigt! Det känns som ett tryck på bröstkorgen, det gör inte ont eller så, men det finns där och försvårar andningen iaf. Sen har jag haft massor med sammandragningar hela natten och vid varje så känns det ju som man ska kissa ner sig så jag har sprungit som en jojo på dass ^^

Aja nu sitter Devin i badet med David och jag ska väl börja fixa fram lite frukost åt oss.

//S


39

39 grader låg febern på nu när vi skulle lägga honom -suck- Hoppas detta går över fort för jag hatar att se honom dålig :/ Han åt iaf upp all kvällsmaten efter att han fick lite sylt på, så jag vet ju att han ätit bra iaf och det är ju skönt. Han fick lite alvedon och nässpray nu innan han la sig, så jag hoppas han sover gott i natt och vaknar feberfri imorn!

//S


Feber

Kände på Devin förut och tyckte att han kändes lite varm så det var ju bara att leta fram termometern och ta tempen det. 38,8 hade han så det var ju feber iaf :/ Jag fick i honom 2 dl fruktdryck nyss och han blev genast mycket piggare och kändes svalare. Får se vad tempen är på innan han lägger sig sen, han verkar pigg iaf :)

//S


TÄVLING: När kommer bebis?

Tänkte att jag skulle ha en liten tävling om när ni tror att bebisen behagar att kika ut. Jag menar, det är ju faktiskt inte såå långt kvar nu även om det känns som det för mig.

Man får bara gissa en gång per person och då skriver man datum och tid man tror bebisen kommer. För skojs skull kan man gissa på kön samtidigt också, men det är inget måste :)

Den som kommer närmast det rätta datumet samt rätta klockslaget, vinner en biobiljett!

Bebisen är beräknad till den 13 april och jag kan säga att Devin kom på exakt beräknat datum.

Sätt igång och gissa nu då!! :)

//S



MVC

Jag fick tid till mvc en kvart efter jag ringt, så det var ju iaf snabba ryck. Var bara att dra upp håret i en tofs och masa sig iväg till bilen det. Jag fick ta Davids skor på mig för jag får inte på mig mina längre >_<

Iaf där kollade hon urinen och tog blodtryck på mig. Urinen såg bra ut och blodtrycket också, det var dock lite högre än jag brukar ha. Nu var det 130/80 men ingen fara alls enligt bm. Sen sa hon att hon inte kunde göra något mer alls, men att om jag blir sämre i helgen ska jag ringa förlossningen direkt. -jippi- Jag hade ju hoppats hon kunde ringa åt mig som min andra bm gjorde, men det gick tydligen inte -suck- Är väl bara att vänta nu och härda ut då.

Hon sa att jag skulle använda stödstrumpor så det gick David iväg och köpte till mig. Får se om de hjälper lite mot smärtan i benen iaf, jag hoppas det. Men den värsta smärtan är nog faktiskt i ryggen nu för tiden, gör sjukt jävla ont! Aja, det som inte dödar det härdar väl.

Snälla bebis kom ut nu och underlätta för din stackars mamma!

//S


Dagens Outfit - 27 mars 09



T-shirt - Cheap Monday (strl 92)
Byxor - Lindex (strl 80)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Vaken

Gissa vem som sitter här vaken då? Jo, JAG. -suck- Hann iaf sova tre timmar ungefär innan halsen skulle börja krångla en massa och då får jag verkligen panik :( Går inte att sova då ju.

Imorn (idag) direkt på morgonen ska jag fan ringa till min barnmorska igen. Jag har blivit ännu mer svullen nu och kan verkligen knappt gå. Har sjukt ont precis överallt och står jag i mer än 3 sekunder får jag så ont i ryggen att jag vill börja grina.

Vilka dilemman man ska ha.

//S


Mammas fina hjälpreda


Hjälper till att dammsuga hemma

  
Så duktig kille :)

Så roligt att han tycker det är så himla kul med dammsugaren och att hjälpa till.
Min duktiga, fina lilla hjälpreda detta.

//S



Tröttare

Usch, jag somnade iaf till lite men vaknar ju en gång i kvarten ungefär för jag har så ont överallt så nu är jag bara tröttare :( Jag orkar fan inte mer. Jag kan knappt sätta mig upp från halvliggande längre för jag har blivit så tung och det stramar överallt verkligen för allt jävla vatten. Jag kan knappt klä mig själv ens och kläderna passar ju inte längre :(

Jag orkar inte mer :(

//S


Dagens Outfit - 26 mars 09



Tröja - Maxi (strl 86/92)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - KappAhl (strl 19-22)

//S



Sova?

Verkligen inte sovit en blund i natt för min jävla hals. Känns som den svullnar igen och jag inte får någon luft och då får jag såklart panik och måste vara vaken för att se till att överleva -suck- Jag är sååå trött. Fått dricka vatten hela natten för att kunna svälja och inte låta halsen svullna igen, känns skithemskt.

Ska ta mig en dusch nu och sen försöka sova lite iaf medan Devin är på dagis. Får se om det går eller om halsen ska krångla mer.. :(

//S


Promenad

Idag åkte vi (jag, David och Devin) och hälsade på min morfar som just nu är på Högliden här bredvid för att ta ut honom på en promenad. Han blev glatt överraskad vill jag lova och jätteglad för att vi tog ut honom en liten stund :) Så dåligt att de inte får gå ut annars om ingen kommer dit och hälsar på. Vi gick iaf en promenad på ungefär en halvtimme och det var väl max vad jag klarade av och då fick jag kämpa -haha- Jaja, morfar vart glad iaf och det var det som var meningen!

Efter det åkte vi ut till Davids mamma för att leka lite med Devin ute på gården där. Är så bra för det är inga bilar eller någonting som kör där, så han kan springa helt fritt nästan och det tycker ju han är jätteskoj såklart! När vi hade lekt färdigt ute så kom Davids mamma precis hem från jobbet och bjöd då på mat -mums- Inga fel att bli bjuden ju. David fixade lite med deras dator också som krånglar hela tiden och nu har vi precis kommit hem.

Devin har precis lagt sig nu och jag ska vänta på förlossningskliniken och ta det lugnt.

//S


Dagens Outfit - 25 mars 09



Body - Lindex (strl 86)
Byxor - MoonKids (strl 86/92)
Strumpor - KappAhl (strl 19-22)

Jag hann inte ta någon bild på honom idag med hans kläder på sig, så jag tog en bild där han hade samma som idag förutom strumporna. De han hade idag var vita :)

//S



Öppna förskolan

Pallrade mig iväg till öppna förskolan idag med Devin. Var ett tag sen vi var där nu och Devin blev ju såklart överlycklig och busade som aldrig förr :) Jättego har han varit.

Jag däremot tvekade länge innan vi skulle dit för jag känner mig så jävla fet och ful nu så jag skäms faktiskt. Ont överallt har jag också för det stramar typ i varje led pga allt vatten -urk- Jag är verkligen stor som en vattenballong och inga kläder sitter bra.. speciellt inte på mina korvben!!

Fick iaf höra en glad nyhet och det var att Tove fick en liten son igår!! Vi som skulle föda samtidigt ju.. Jävla tjuvstartare det där ;) GRATTIS TOVE!

Hoppas det är min tur snart..

//S


Countdown

Du är på dag 261 av 280. (93,2%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 1 full dag (v37+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 13 apr 2009
Du har 19 dagar kvar till beräknad förlossning.


19 dagar kvar nu bara!!!

//S



Karlstad

Idag efter dagis tog vi oss en tripp till Karlstad för vi tänkte leka lite på Lekstunden med Devin. Först blev det lite käk på Max och sen bar det av till Lekstunden.. där det såklart var STÄNGT på måndagar och tisdagar -suck- Vad skulle vi göra då da? Jo, vi åkte iväg till Leklandet istället för att testa på det den här gången. Vankade dit från parkeringen och då är det ju såklart STÄNGT där också på måndagar och tisdagar!! Vad tänker de med liksom?? Ska inte barn få leka på de dagarna eller? -suck-
Efter det där flängandet var klockan ganska mycket så vi tog oss bara till Barnens hus och kollade lite där. Köpte hink och spade till Devin som han kan leka med i sandlådan och sen även lite plastad frotté, alltid bra att ha innan vi åkte hem igen.

Vart ju ingen lyckad dag i Karlstad för oss direkt, men men, så kan det gå.

//S


FILM: Marley and me

"När Josh och Jennifers förhållande börjar bli allvarligt försöker Josh finta sig ur familjebildningen genom att ge Jennifer en hund. Om han bara visste vad som väntade honom. Marley är ingen vanlig hund. Han är en hund med en väldigt stark vilja och väldigt lite respekt för sina ägare. En del går så långt som att säga att han är ondskan hundifierad. Men genom åren kommer det att visa sig att detta vilddjur är lite av det kitt som håller familjen samman. Under den oborstade ytan klappar nämligen ett stort hjärta."

Kollade precis på den här filmen och jag har inte bölat så mycket på evigheter tror jag. Vet inte om det är för jag själv haft hund som jag känner så starkt för den, eller om det är för jag är gravid nu.. men tårarna fullkomligt sprutade ur mig! Jag tycker det är en sevärd film!

Filmen får ♦♦♦♦ av 5.

//S



Dagens Outfit - 24 mars 09



Body - Lindex (strl 92)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



The friendly ninja award



Jag har fått denna lilla "kämpe" av
Carolina och Sara!

Så gulligt av er - behöver ju verkligen lite uppmuntran nu när humöret/hälsan och allt sånt inte är på topp!

Jag skickar den vidare till några jag vet har det lite kämpigt till och från nu också, och som jag tycker är väl värda lite uppmuntring:

Marie

Malin

Emma

..och sen såklart till alla andra gulliga bloggare, vars bloggar jag följer och kommenterar dagligen - ni vet vilka ni är! *KRAM*

//S



Vecka 38


Magen v.38 (37+0)

Vecka 38:

Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Nu får du gärna ta och kika ut älskade lilla bebis! ♥

//S



Jävla snö!!

Usch fan vad mycket snö det är ute nu igen. När jag skulle köra Devin till dagis hittade jag knappt bilen för den såg ut som en jävla snöhög!! Var ingen lätt snö att få bort heller för det var is under, så jag fick stå där och kämpa och skrapa som en tok för att hinna i tid till dagiset. Urk!

Är iaf fint väder ute och egentligen jättehärligt, men jag ville ju ha vår nu! Får väl vara tacksam för att solen är framme och att det är vindstilla och bara minus 3 grader. Kunde ju varit värre ;)

Nu ska jag mumsa upp min frukost och sen ta en magbild :)

//S


Lerkungen

Haha idag när jag hämtade Devin på dagis så var de utomhus och han hade verkligen lera från topp till tå!! Var inte en fläck på honom som var ren, men vad gör det.. han hade ju så kul! =) Hans beige/vita jacka var helt brun och till råga på allt så trillade han när jag skulle hämta honom så han spräckte läppen och blodade ner den också -kraken- Kan säga att eftersom jag såklart tog upp honom utan att tänka på det så såg jag också ut som ett lermonster sen ;)

Vi har iaf vart hos Davids mamma nu på eftermiddagen och tvättat alla skitiga kläder och Devin ser ut att ha gjort ett läppjobb, men han är glad ändå.

Skitiga barn är glada barn! Synd jag inte hann ta en bild på honom, för jäklar hur han såg ut hihi. Imorn ska de vara ute hela dagen med dagis så då blir han väl skitig igen, men men, det hör till!

//S


MVC

Ringde till MVC idag eftersom jag svullnat så och de tyckte jag skulle komma in direkt, så nu har jag precis varit där. De kollade urin, blodtryck och sen lyssnade de även på bebbens hjärta och allt såg bra ut och lät bra som tur är! Så det är bara för mig att stå ut med denna svullnad tills ungen bestämmer sig för att h*n vill kika ut. -puh-

Blodtryck: 120/74
Fosterljud: 136

Skönt iaf att det inte var något allvarligt. Jag hade ju väldigt mycket vatten i kroppen på slutet när jag väntade Devin också, men trodde inte att det kunde komma så fort som det gjort denna gången.

Jaja.

//S


Dagens Outfit - 23 mars 09



Skjorta - Lindex (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 80)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Svar på kommentar:

Anonym om Sleeping Beauty:
Varför sover han i resesäng för?? Är det inte bättre med en växasäng i så fall?!


Han sover i en resesäng för han fastnade bara i spjälorna hela tiden när han sov i spjälsängen eftersom han inte ligger still för fem öre. Han är som en orkan i sängen! Jag vill inte ha honom i en växasäng än eftersom det då är stor risk att han trillar ur när han är så vild i sömnen, dessutom vill jag inte att han ska kunna gå upp på natten om han vaknar. Bättre då att han somnar om självmant, vilket han också gör i resesängen. Han trivs där och vi trivs med att ha honom där i så jag ser ingen anledning till att byta säng än på ett tag!

//S


Sleeping Beauty



Gick in för att kolla till min lilla prins, och han låg så roligt så jag var tvungen att hämta kameran. En sekund innan jag skulle ta bilden ändrar han dock ställning till denna, men han är så söt ändå :) Ligger inte alls som man ska i en säng, men det gör ju ingenting så länge han sover bra!

//S



Överlevde

Jag överlevde dagen hemma själv med Devin. Han har städat och hållit på så det har gått undan, han verkligen älskar att gå omkring med dammsugare och sopborstar och allt vad det nu kan vara ;) Tur det, för då behövde inte jag vara så aktiv.. räcker med att jag reser mig så blir jag ju typ andfådd!! Vad jag längtar tills bebben är ute ur magen, jag är frisk och foglossningen försvunnit så man kan gå ut och gå långa promenader i vårvädret -skönt-

Nu ska jag göra mig lite käk och sen vetetusan vad det blir.

//S


Suck

Idag hade David fått för sig att han skulle jobba natt, så det var ju bara för mig att pallra mig upp imorse trots att jag inte sovit något och ta hand om Devin det så David fick fortsätta sova. Jag och Devin lekte lite, åt frukost och badade/duschade tillsammans men sen fick jag nog och väckte David vid klockan 10 för jag orkade inte mer. Var helt slut!

Nu, nyss.. en halvtimme innan han börjar jobba eftermiddag kommer han på att det inte alls är natt han ska jobba så han rusar ju bara iväg för att hinna iväg till jobbet. SUCK! Vad ska jag göra nu då? Får hoppas Davids mamma är hemma så man kan åka dit en stund. Jag kommer nog dö annars :( Känner mig som världens fetaste heffaklump.

//S


Dagens Outfit - 22 mars 09



Tröja - Lindex (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Känns inte riktigt normalt..

Hmm, de senaste dagarna har jag börjat känna mig ganska svullen.. speciellt i ansiktet. Men nu känns det även i benen och det liksom stasar eller vad man ska säga, gör ont om man går osv och mina smalben har blivit mycket större -usch- Så jag ställde mig på vågen för att se och jag har typ gått upp 7 kg eller något på bara någon vecka och då har jag dessutom varit sjuk nu och knappt ätit något!??!? Det är väl fan inte normalt!?

Usch nu väger jag lika mycket som jag gjorde när jag var inne på förlossningen med Devin!!! Var fan kom alla dessa kilon ifrån helt plötsligt.. vägde ju 10 kilo mindre bara för någon vecka sedan!!

Jag har blivit en vattenballong :(

//S


Dagens Outfit - 21 mars 09



Tröja - Lindex (strl 92)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Dagen

I natt sov jag faktiskt någon timme och det var riktigt skönt även fast jag sov på soffan. Liggandes är inte ens att tänka på för då kommer hostan på 2 röda sekunder och anfaller mig!! Jag sov även lite på dagen när Devin vilade middagsluren -skönt- Sova är verkligen något jag behöver nu känner jag för att orka med en förlossning!

  
Kul med grus :)

Annars idag har vi varit ute en svänga, Devin älskar ju att vara ute :) Jag satt mest och kollade på när han sprang runt och var överlycklig över att pilla med allt grus. David fick vara den som sprang och kollade så inte allt för mycket hamnade i munnen haha.

När David sen dragit till jobbet och Devin vilat klart åkte vi ut till Davids mamma och var där tills halv sex. Devin busade massor med farbor Jacob och plastfarfar Kenth :) Han verkligen älskar dem, det syns så väl.

Nu sover han och jag sitter och väntar på att Robinson ska börja så man har något att glo på.

//S


Dagens Outfit - 20 mars 09



Body - Lindex (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Något jag INTE skulle gjort

Fick för mig att gå ner till den lilla butiken här runt hörnet med Devin och fixa så vi har frukost till imorgon. Är inte långt alls verkligen så jag tänkte att jag skulle fixa det lätt.. Började hosta lagom jag kom till butiken och sen hostade jag konstant tills jag var hemma igen och gör fortfarande :( Nu har jag skitont i huvudet för att jag hostat så sjukt mycket -blää- Känns verkligen som man ska sprängas sönder för att man tar i så. Usch och fy!!! Varför gick jag dit för?

//S


Hur ska detta gå

David är på jobbet nu och jag ska ha Devin själv tills han kommer hem.. Fattar inte hur det ska gå när jag inte kan säga någonting och anstränger jag mig lite för mycket så hostar jag ju så jag kräks :( Devin är inte direkt det lugnaste och mest stillsamma barnet heller, vilket iofs annars är ganska bra.. men nu!? Hur ska jag orka med? Han som inte ens gillar att vara inne hemma en längre stund utan att bli rastlös till tusen.

Jaja, nu har han vaknat från en tretimmarsvila så det är väl bara ta tag i det. Om 4 timmar ska han ju sova igen.. Hatar att vara så sjuk så jag inte ens klarar att ta hand om min egen älskade son :(

//S


Min ögonsten ♥



Finaste som finns ♥
Älskar dig, Devin!

//S



Sova? Vad är det?

Inte en sekund sov jag i natt!! Låg bara på soffan och försökte överleva natten och hoppades att tiden skulle gå snabbare än vad den gjorde.. Hostade och hade förjävligt ont i halsen, kunde inte ens svälja och fick panik för jag trodde jag inte skulle få luft och dö. Då kunde jag ju verkligen inte ens försöka sova -suck-

David ringde iaf till sjukhuset direkt på morgonen och jag fick en tid ganska snabbt som tur var. Träffade en ny läkare denna gången som konstaterade att jag har luftrörskatarr och bronkit. Han såg på mig hur sleten jag var så han skrev ut penicillin till mig bara för att jag är höggravid nu och han tyckte jag skulle orka med förlossningen, annars brukade de inte göra det sa han utan man får hosta tills det går över ungefär. TUR att han fatta hur dåligt jag mår!! Nu har jag min älskade penicillin och jag hoppas verkligen den kommer hjälpa snabbt. Ska ta den nu i tio dagar och hoppas på mirakel ;D

Nu vill jag fan inte vara sjuk mer!!

//S


Award!

Jag har fått en award av Carolina!
(Tack så jättemycket!!)




Då ska jag skicka den vidare till 10 bloggar som jag följer och tycker om:

Emma
Elin
Becca
Elias mamma
Selmas mamma
Malin
Camilla
Hanna
Caroline
Amy

//S



Dagens Outfit - 19 mars 09



Body - Polarn o Pyret (strl 86)
Byxor - Ellos (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Skallebang

Känns som jordbävning i mitt huvud!! Kan inte alla sjukdomar bara ta och dra nu!? Jag har fått nog!!
Vart inte mycket sömn i natt heller för halsen gör så jävla ont och det finns ju verkligen INGET som lindrar heller. Tror jag fått halsfluss för igår när jag kollade i spegeln var det som vita små prickar på halsmandlarna. Tänkte att YES då kanske jag kan få antibiotika om jag går till sjukhuset med det, men så läste jag att det oftast beror på virus om man har det i samband med hosta och snuva och då får man ingenting -suck- Jag ska jämt ha sån jävla otur!!

Jag börjar känna mig väldigt orolig inför förlossningen också om jag ska vara ärlig. Jag kommer ju inte ORKA med den när jag mår såhär och är så trött som jag är. Jag orkar ju knappt sitta upprätt ens :/ Jag vill inte att det ska sluta som med Devin att läkare får springa in och klippa upp och dra med sugklocka för det tar sån tid så han inte får luft bara för jag inte orkar med :( Åhhh...

Jävla skit alltså.

//S


Pappabus

  
Skrattar så han kiknar


Kul när pappa tokar sig

Var tydligen skitkul att Devin stoppade in ett plastpäron i munnen på David som han sen spottade ut.
Älskar verkligen att höra honom skratta så helhjärtat ♥

//S



Jag då

Jag mår fortfarande inte bra.. hostar, ont i halsen och snorar. Rösten är ju puts väck den också såklart :/ Sover knappt någonting för antingen så hostar jag eller så har jag så ont i halsen så det inte ens går att svälja.. Fattar verkligen inte hur man ska överleva detta, men det börjar synas på mig nu också. Mina ögon är helt röda och trötta och huvudvärken kommer smygandes.. :(

Det som inte dödar det härdar sägs det.

//S


Frukostätaren

  

Såhär kladdig och go kan man bli när man äter frukost och heter Devin.
Var philadelphia på mackan och det skulle han ju absolut ta och slicka av först ;)
Mums med frukost!!

//S



MVC

Nu har jag varit hos barnmorskan då. Hon kollade inte mitt järnvärde denna gången, men det kanske bara var tur det för jag har ju inte ätit någonting alls så det kan ju inte vara bra direkt -suck-

Sf-mått: 32,5 cm
Blodtryck: 115/75
Fosterljud: 130
Fosterläge: Huvud, Rörligt

Nu har min bebis iaf lagt sig med huvudet neråt! Det var på tiden :)

Barnmorskan skrev ett brev till förslossningen i Karlskoga idag och skrev om mina besvär jag har så de ska kontakta mig därifrån så fort de kan sa hon. Får väl se om det sker, men det hoppas jag.. annars får jag fan HOPPA ut ungen snart.

//S


Ute lite

Idag tog jag mig ut en pyttestund tillsammans med Devin och David bara för att få lite sol på mig och lite frisk luft. Frisk luft och sol ska väl inte direkt skada mer iaf hoppas jag!

  
Superkul att plaska i vattenpölen

  
   Kul ute

Devin var som sagt överlycklig att få leka ute ännu mer, de hade vart ute massor med dagis men det var inte nog för honom ;)

Jag var bara med en pyttestund ja, för sen började jag hosta som en tok och var tvungen att gå in igen. Hade inte lust att hosta så jag var tvungen att spy ute liksom -urk- Räcker med att jag spydde upp det jag fick i mig till frukost.. :(

//S

Vecka 37


Vecka 37:

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

//S



HATAR DETTA!

Var nyss tvungen att kuta till toan igen för att spy som en tok för att jag hostade så mycket. Jag verkligen HATAR denna jävla förbannade hosta!! Jag kan ju inte göra någonting. Jag kan inte sova och inte äta, för om jag lyckas få i mig någonting att äta så kommer det upp lika fort som jag får nästa hostattack igen -suck-

Jag orkar verkligen inte mer nu!!! :(

//S


FILM: Taken

"Bryan gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin f.d. fru Lenore och dotter Kim i Los Angeles. Han vet att han åsidosatt dem bägge och aldrig varit en närvarande pappa. Detta vill han råda bot på nu och det svider lite extra att fruns nye make är rik, trevlig och skämmer bort hans dotter rejält.

Bryan har dock svårt att koppla bort sitt förflutna och ser faror överallt. När hans dotter vill resa till Paris med en kompis motsätter han sig det bestämt, men ger efter för att vinna pluspoäng hos dottern. Hans värsta mardröm besannas dock när dottern blir kidnappad. Bryan har endast 96 timmar på sig att rädda henne från att säljas som prostituerad och troligen aldrig mer återfinnas i det oändliga sexträsket därute."

 

Såg den här filmen här om dagen för jag hade hört att den skulle vara bra. Vet att man egentligen inte ska lyssna på vad andra säger om filmer eftersom det mest ger falska förhoppningar, men jag blev faktiskt inte besviken på den här filmen. Tyckte den var riktigt bra även om man kunde förutspå en del av det som skulle hända, mycket spännande film ändå om än lite överdriven. Klart sevärd iaf.


Filmen får ♦♦♦♦ av 5.

 

//S

 

 


Sämre igen?

Usch idag känner jag mig sämre igen, men kan ju hoppas att man ska må lite sämre innan det blir helt bra.. eller?? Jag försökte sova tre timmar på soffan förut, men det gick ju inte så jävla bra alltså. Hostar ju så fort jag slocknar till, precis som någon grym tortyr detta. Jag FÅR INTE sova. Vill bara böla nu för jag är så jävla trött, men så fort jag bestämmer mig för att försöka somna hostar jag ju så jag typ kissar ner mig :(

På onsdag ska man till bm också och då ska ju hon ringa förlossningen i Karlskoga åt mig. Jag som inte ens kan prata nu :( Jävla skit!! Hur ska de ta mig på allvar??

//S


Min smitare

  

Devin har blivit en riktig smitare nu sen han kom på att han faktiskt är så lång så han kan öppna dörrarna själv. Superkul att öppna och stänga hela tiden tydligen ;)


Dock inte riktigt lika roligt om man glömt låsa ytterdörren och han smiter ut där eftersom det är stentrapp rakt ner sen, eller upp.. beroende på var han nu vill ta vägen. Så nu gäller det verkligen att komma ihåg det där med att låsa dörren efter sig när man kommit in!

Mammas busunge!!

//S



Lite av varje

Jag tror minsann jag mår liiite bättre idag, men det vågar jag knappt skriva ens. Jag har faktiskt fått i mig två mackor till och med!! Kändes skitkonstigt att tugga på något igen, men det gick ner även om det tog tid :) Dock har jag mitt fruktansvärda halsont och den jävla hostan och snuvan kvar, men det hoppas jag försvinner snarast för det är inte välkommet här!

Annars idag har jag mest tagit det lugnt eftersom att om jag rör mig för mycket kommer ju alla hostattacker som på beställning. Här är det snigelfart som gäller ;) Men jag har iaf plockat undan alla Devins leksaker som låg spridda överallt, så nu kan man faktiskt röra på sig här igen ^^

David däremot har tvättat all tvätt, vilket var grymt välbehövligt. Sen har han och Devin varit iväg på sista babysimmet för den här omgången :) Jag kunde ju inte ens följa med -suck- Nu är dom hos Davids mamma och hittar på bus och jag sitter här och glor..

Trött är jag också, men ska hålla mig till ikväll och hoppas på att jag somnar och kan få sova någorlunda hostfritt.

//S


Dagens Outfit - 15 mars 09



T-Shirt - H&M (strl 86/92)
Byxor - Lindex (strl 80)
Skor - Foppatofflor (strl 6-7 USA)

//S



Dagens Outfit - 13 mars 09



Body - Lindex (strl 86)
Byxor - MoonKids (strl 86/92)
Strumpor - Nowa Li (strl 6-12 mån)
Finskor - Gulliver (strl 22)

Han ville ha finskorna på sig, så då fick han väl det då :)

//S



Countdown

Du är på dag 251 av 280. (89,6%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 5 fulla dagar (v35+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 13 apr 2009
Du har 29 dagar kvar till beräknad förlossning.

29 dagar kvar nu!!

//S



Läkarbesök igen

Idag bar det av till läkaren igen eftersom jag absolut inte kunde få en tid igår, idioter. Jag sov i stort sett ingenting alls i natt, kollade nog på en 3-4 filmer på tv4 istället och tillslut var det barnprogrammen som kom på, men då stängde jag av.

Var iaf hos läkaren klockan 09:45 idag och han undersökte mig precis som den andra gjort. Dock fick jag medicin av den här!! Mollipect som jag ska ta högst 4 gånger per dygn. Hoppas verkligen det hjälper nu, för jag står fan inte ut en sekund till snart!! Inte sovit och levt på vatten och proviva i 6 dagar nu, jippi...

Jävla sjukdomar!!!

//S


Jävla skitnatt!!!

Jag trodde verkligen jag skulle få sova så trött som jag var, kunde ju inte hålla ögonen öppna i längre än 10 sekunder i streck igår. Dessutom har jag fått Lergigan av Malin som ska vara bra mot sömnrubbningar, så jag tog en sån och jävlar i helvete så trött jag vart!! Så jag la mig tidigt i hopp om en god natts sömn.
Kunde jag ju bara glömma det!! Hosta, hosta och HOSTA hela tiden. Gick och la mig på soffan tillslut och var så trött så jag visste varken ut eller in, men det gick verkligen inte sova alls. Jag är så tät i näsan också så får ju ligga och flåsa med munnen som torkar igen på en mikrosekund ungefär, har nog druckit 3 liter vatten i natt tror jag.

Nu på morgonen är jag helt röd i ögonen och ser ut som en jävla zombie för jag inte fått sova något alls nästan på snart 5 nätter. Jag blir knäpp!!!! Har lust att sätta mig på golvet och bara tjuta för jag är så sjukt trött.. Inte vågar jag typ ringa läkare igen heller för de ger mig ju ändå ingenting och då har man betalat för ett besök i onödan liksom -suck-

Hur överlever man då?

//S


Bild från dagis



Snodde ärligt den här bilden på min stjärna från dagisbloggen :)
Är nog alldeles nyvaken här och kommit upp från vilan.

//S



Älsklingen

  

Här sitter älsklingen och leker med lite duplo direkt efter han vaknat.
Fattar inte hur man kan bli så pigg på en gång alltså, men han kan ;)

//S



Fy fan!

Ja, nu har man campat inne på toaletten igen då. Spytt som en jävla gris för att jag hostar så :(

Jag vill inte mer nu... det är absolut inge kul längre!

//S


Smärta!

Jag som la mig hyffsat tidigt idag för att hoppas få sova länge och utan en massa störningar kunde ju glömma min smarta idé. Jag vaknade innan tolv igen och har inte kunnat sova sen dess för jag hostar så in åt helvete!! Gör så sjukt ont också så jag bara gråter här alltså.. hur fan ska jag överleva detta!? Jag är såå trött, men så fort jag lägger mig ner kommer 100 hostattacker i rad och det bara hugger i bröstkorgen på mig -snyft-

Jag vill fan ha ut ungen nu för att kunna få medicin!!!!!!! Jag mår skitdåligt och jag orkar verkligen inte med mer.. :(

//S


Läkarbesök

Kan ju först och främst berätta att det iaf inte var magsjuka jag fått, för jag har spytt två gånger och sen vart det mycket bättre. Tur det!!

Åkte iväg till sjukhuset förut för att kolla upp allting eftersom jag hostar så extremt och inte har någon röst igen. Där tog de prover på mig och de skulle envisas med att ta ett jävla halsprov också, men jag grinade som en barnunge så vet inte om det gick så bra för dem. Verkligen HATAR halsprov, känns ju som man ska spy och det är ju bland det värsta som finns -urk- Iaf så fick jag sitta och andas in ventoline där tillslut för att vidga luftrören och så, kändes genast mycket bättre på en gång då så jag fick åka hem. Men direkt jag kom hem har jag hostat så jag knappt fått luft igen.. jävla hosta!! Barnet verkar inte heller tycka om att jag hostar så mycket för den sparkar mig och jag får hemska sammandragningar hela tiden!

Jag fick iaf ingen annan medicin eftersom jag är GRAVID, vad oväntat.. suck!! Jag orkar fan inte vara sjuk mer nu.

Som ni märker är det dåligt med bilder nu här på bloggen, men jag har verkligen inte orkar springa runt med kameran. Jag orkar inte springa runt något alls faktiskt.

//S


Som om det inte vore nog..

Ja, som om det inte vore nog med allting nu så har jag börjat spy också >_< Jag HATAR att spy!! Jag som trodde jag var på bättringsvägen, men där hade jag visst fel då -suck-

När tusan ska jag få vara frisk igen?? Jag har nog aldrig vart sjuk såhär mycket som under denna graviditeten. Sjukdomarna verkligen förföljer mig.

//S


Bättre

Ja, idag har jag faktiskt mått mycket bättre än igår. Bara tagit en värktablett idag mot fem som jag fick ta igår för att inte febern skulle vara så skyhög som den var!! Jag har även fått i mig en miniportion med makaroner nu på kvällen och det är ju bättre än ingenting alls. Dock är min hals helt pajj, jag har ingen röst igen what so ever och det suger riktigt hårt. Jag pallar inte med om den ska vara borta i tre veckor igen som sist. Har så ont i halsen också så kan knappt svälja ens -aj aj-

Nej nu ska jag ta och lägga mig så jag förhoppningsvis blir ÄNNU bättre tills imorn. Orkar ju inte med att vara sjuk heller!

//S


Dagens Outfit - 11 mars 09



Body - KappAhl (strl 74/80)
Byxor - MoonKids (strl 86/92)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

Dagens Outfit är ihopsatt av pappan ;)
Jag har inte ens orkat bry mig.

//S



16 månader!



Idag blir prinsen redan 16 månader!!
Aldrig förr har tiden rusat så snabbt som den gör nu när man har barn.
Snart är han även storebror, ofattbart :)

Grattis älskling!

//S



Bättre tror jag

Känns som det är pyttelite bättre idag faktiskt även om natten var en plåga. Hur mycket nässpray jag än använde så vägrade min näsa att bli otäppt >_< Fått legat och flåsat med öppen mun hela natten och det är inte så lajbans!

Nu på morgonen blev den såklart otäppt så jag gick precis upp, men ska lägga mig snart igen. Ska bara försöka få i mig ett glas proviva så magen får något iaf. Inte lätt att äta nu inte :/

David och Devin har gått iväg till öppna förskolan iaf och leker och har kul. :) De kommer väl tillbaka runt 12 igen då Devin ska sova.

//S


Vecka 36

Magen v. 36 (35+0)

Vecka 36:

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

//S


HELVETE!!

Nu har David fått veta att han är varslad. Detta suger ju enormt hårt vill jag lova!! =( Hur fan ska vi klara oss nu??

//S


39

39 graders feber hade jag när jag vaknade imorse.. FY FAN! Jag mår sämre än jag någonsin gjort i hela mitt liv och vill helst bara ligga ner och sova, men det går ju inte för mina jävla höfter ska sabba för mig. Inte får jag ner någonting att äta heller, ett glas proviva bara.. men det räknas ju inte som mat direkt :(

Hostat bort min röst har jag också, så nu kan jag knappt ens prata igen. -suck-

Jag orkar inte mer!!

//S


SPY!!

Skulle precis gå och lägga mig, men tänkte att det är bäst att jag kollar till Devin först som jag alltid gör innan jag kan somna. Då ligger han i en megaspya och sover som en gris -urk- Fattar inte att han inte säger till liksom, kan ju inte vara så mysigt.. Var ju bara att ropa på David det och sen ordna upp ett bad åt Devin medan David tog hand om sängkläder och liknande.

Nu är allt renbäddat, han är ren, jag är ren och hans nappar är kokade.

Nu ska man ju bara få honom att somna om också.. hmm.

//S


Mår skit

Usch jag har nog fan aldrig mått såhär dåligt i hela mitt liv tror jag :( Jag fryser, svettas, fryser, svettas och HOSTAR hela jävla tiden. Har så ont i bröstkorgen nu av allt hostande så jag gråter varje gång. Jag orkar inte med mer, jag är så trött men kan inte ligga ner.. det värker överallt och jag har fått massor med sammandragningar och tryck neråt i magen av allt hostande. Kan ju inte vara bra att hosta så mycket med en bebbe i magen ju..

Jag orkar inte mer nu...

//S


I brist på annat

1. Hur gammal är du om fem år?
28
.
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
David och Devin

3. Hur lång är du?

169


4. Vilken är den senaste filmen du sett?

Twilight


5. Vem ringde du senast?

Mamma

6. Vem ringde dig senast?

Davids mamma


7. Hur löd det senaste sms:et du fick och vem var de ifrån?

Fan va tråkigt :(


8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?

Sms


9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

Gifta


10. När såg du senast din mamma?

Igår


11. Vilken ögonfärg har du?

Grön

12. När vaknade du i dag?

Har jag ens somnat?

13. Vilken är din favoritjulsång?

Har ingen


14. Vilken är din favoritplats?

Sängen när man inte har foglossning


15. Vilken plats föredrar du minst?

Något instängt mörkt ställe


16. Var tror du att du befinner dig om tio år?

Förhoppningsvis inte här


17. Vad skrämde dig om natten som barn?

Grådvärgarna i Ronja Rövardotter

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?

Wipeout
 
19. Hur stor är din säng?

180 cm


20. Har du stationär eller bärbar dator?

Båda, men inte sett min bärbara på flera månader


21. Sover du med eller utan kläder på dig?

Trosor


22. Hur många kuddar har du i sängen?

4


23. Hur många landskap har du bott i?

Värmland, skåne


24. Vilka städer har du bott i?

Kristinehamn, Torsby, Sunne, Kristianstad, Brisbane

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

Skor


26. Är du social?

Ja, ganska


27. Vilken är din favoritglass?

Lakrits eller polka


28. Vilken är din favoritefterrätt?

Något med choklad


29. Tycker du om kinamat?

JA!!


30. Tycker du om kaffe?

Nej

31. Vad dricker du till frukost?

Juice med järn och folsyra eller té, ibland o'boy

32. Sover du på någon särskild sida?

Är jag inte gravid sover jag gärna på magen


33. Kan du spela poker?

Nej


34. Tycker du om att mysa?

Ja

35. Är du en beroendemänniska?

Det tror jag inte

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?

Ja


37. Vill du ha barn?

Jag har barn, barn på väg och vill säkert ha ett till om några år


38. Kan du några andra språk än svenska?

Engelska


39. Har du någonsin åkt ambulans?

Nej


40. Föredrar du havet eller en bassäng?

Bassäng


41. Vad spenderar du helst pengar på?

Barnen


42. Äger du dyrbara smycken?

Inte vad jag vet


43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

Förlossningskliniken

44. Kan du rulla med tungan?

Ja


45. Vem är den roligaste människan du känner?

Vet inte


46. Sover du med gosedjur?

Nej


47. Vad har du för ringsignal?

Någon som fanns i telefonen

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Ja

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?

Pärmar


50. Flirtar du mycket?

Nej


51. Kan du byta olja på bilen?

Kan jag nog om jag anstränger mig lite


52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?

Nej


53. Vilken var den senaste boken du läste?

Ingen aning, läser ju aldrig


54. Läser du dagstidningen?

Nej


55. Prenumerera du på någon veckotidning?

Nej

56. Dansar du i bilen?

Nej? Sjunga räcker väl


57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?

P3


58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?

När jag tar ut sista mammadagarna med Devin

59. När var du i kyrkan senast?

Minns inte


60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?

Ingen aning


61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?

Är väl en vecka eller så ungefär på Hultsfred

 

//S

 

 


Mjuklift



Yaay jag vann mjukliften på tradera!! Nu har bebisen någonting att ligga i sen när den kommer -hihi- Vi hade ju inte köpt någon när vi köpte vagnen eftersom det var så långt till beräknad födsel då och man vet ju aldrig vad som händer, men nu hitta jag en nästan oanvänd på tradera.

Slapp vi lägga ut 800 på en ny!!

//S



Dagens Outfit - 9 mars 09



Pyjamas - Coop (strl 86)
Strumpor - KappAhl (strl 19-22)

Nej, han har självklart inte haft pyjamas på sig hela dagen, men det är vad han haft på sig den korta tiden som han varit med mig idag. Därför blev det en sån bild.

//S



Sjukvårdsrådgivningen

Just det, måste ju bara berätta om imorse när jag ringde sjukvårdsrådgivningen för att fråga om råd om hur jag mår. Jag berättade för tjejen som svarade hur jag mådde och mina "symptom" liksom och hon rådde mig direkt att ringa till förlossningen i Karlskoga ifall det skulle vara något annat än just influensa.

Ringde till Karlskoga där en supertrevlig kvinna svarade, men hon tyckte att eftersom jag inte gått 36 fulla veckor än så skulle jag istället ringa till förlossningen i Karlstad.

Sagt och gjort, jag ringde till Karlstad. Där svarar en sur jävla kärring och säger direkt "det låter som influensa" och lägger sen på.

Eftersom hon i Karlskoga sa att jag skulle ringa henne igen om de i Karlstad inte var trevliga så gjorde jag det. Fick prata med samma snälla kvinna igen och hon var jätteförstående och trevlig och sa att de nekar ju ingen att komma in ifall jag ville det och sånt där, även fast de inte tar emot egentligen förrän 36 fulla veckor. Hon tyckte dock också att det lät som influensa på mina symptom och eftersom jag även har lite feber så skulle det iaf inte vara havandeskapsförgiftning för då hade man ingen feber. Om det blir värre tills imorn ska jag försöka komma in någonstans och ta blodtryck iaf för att se om det höjts eller inte, och har det det så får jag komma till Karlskoga. Skulle även känna om bebben rör på sig som den brukar och det har den gjort som tur är :)

Fattar inte varför det är sånna bitterfittor som sitter och svarar i telefonen i Karlstad. Där vill jag verkligen INTE föda mitt barn iaf!!

//S


It sucks!

Jag kan verkligen inte ligga ner för mina höfter värker så, sen hostar jag så mycket så jag knappt får luft heller. Dock känns det som att ligga ner vore det allra bästa just nu, men jag KAN INTE. Jag vill inte vara sjuuuk :(

Jag saknar Devin så det gör ont i mig också. Bara tanken på att han är på dagis så länge idag får mig att börja gråta. Jag vet att han trivs jättebra, men han måste ju undra vart hans mamma tagit vägen när jag aldrig kommer och hämtar honom :( Kommer inte se honom förrän runt 19 ikväll då han kommer hem för att lägga sig. Det är nog det bästa för jag vill inte smitta honom, men jag saknar honom verkligen nu!

Druckit typ 1 liter té idag hittills minst. Dricka ska väl vara bra när man är sjuk eller? Vaniljté och jordgubbsté är det som slinker ner nu.

Åhh jag vill bli frisk fort!!

//S


Influensa

Jippi nu har man fått influensa då och kan knappt röra sig. Sitter här enbart nu för att jag fixade en grej med försäkringskassan, de ska alltid krångla så mycket! Nu ska jag röra mig vidare till sängen igen, dock asjobbigt att ligga ner eftersom jag har så ont i höfterna.. men sitta går ju knappt just nu iaf. Blääää!!

Devin är på dagis iaf, han var pigg och kry som en mört imorse. Han ska vara där ända till klockan fyra idag för hans farmor ska hämta honom nu när jag är sjuk och David måste till jobbet för idag får de veta om de är varslade. Håll tummarna!!

//S


Fylls på



1. 13/7-08
2. 21/7-08
3. 13/9-08
4. 7/10-08
5. 12/10-08
6. 22/11-08
7. 26/11-08
8. 7/12-08
9. 27/2-09
10. 27/2-09
11. 8/3-09

Det fylls på sakta men säkert.

//S



Film: Twilight



Såg den här filmen igår, Twilight.

Filmen är baserad på Stephenie Meyers succéroman Om jag kunde drömma. Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv, men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker.. minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Innan jag kollade så hade jag inte alls höga förväntningar faktiskt, men jag tyckte den var riktigt bra. Skulle nog till och med kunna se den igen faktiskt och det är ju inget dåligt betyg!

Filmen får ♦♦♦♦ av 5.

//S



Wipeout

Sitter och kollar på det nya programmet Wipeout nu på femman och jag skrattar så jag gråter. Vet inte om jag har dålig humor, om jag är övertrött eller om det faktiskt är så kul som det verkar på mig ;D Härligt att skratta lite iaf även om det tillslut leder till värsta hostattacken nu >_<

Nu börjar det igen.

//S


Feber

Stackars lilla Devin mår inte heller helt bra. När jag satte mig i soffan kom han och satte sig bredvid och la huvudet imot mig och somnade nästan. Han brukar aldrig kunna sitta stilla mer än 5 sekunder, men nu satt han verkligen ett bra tag och sen tog vi tempen på honom och han hade 38,5. Det kan ju också vara tandrelaterat, men får se hur han mår imorn när han vaknar.. annars blir det ju inget dagis!

Usch jag vill inte bli sjuk och vill inte att Devin ska bli sjuk helle

Sjukdom på ingång?

Känns som jag  håller på att bli riktigt jävla sjuk alltså.. känns i hela kroppen, det värker och ömmar. Jag har ont i huvudet, är yr och hostar som en galning också! Jag orkar fan inte bli sjuk nu!!!!! Det räcker med att jag är gravid, inte kan sova och har en jävla foglossning tycker jag :(

Nu har jag tagit mig värktablett iaf och ska slänga mig på soffan en stund. Svimmar nog annars -suck-

//S


Ny tand

Var ju som jag misstänkte alltså, nu har det spruckit igenom en tand där nere och den andra är precis på bristningsgränsen så den kommer nog vilken dag som helst! Nu har han alltså 11 tänder :)

//S


Bad nr 2

Nu sitter Devin i bad nummer 2 för dagen eftersom han bajsat så att blöjan läckt nu när han sovit igen >_< Är ju synd om kraken att det kommer så mycket och så löst, blir helt röd och förstörd i rumpan. Inte säger han till att han har bajsat heller ju. Blir att smörja med massor med inotyol efter badet och hoppas på att det tar ett tag innan nästa lass kommer ;)


//S

Utmanad

Blev utmanad av Camilla

Tio första

Första bästa kompis: Mikaela tror jag

Första bil:
Ford Escort

Första kärlek: Felipe kanske

Första husdjur: Sanna

Första semester: Ingen aning

Första jobb:
På mammas jobb tror jag det var

Första köpta skiva: Det minns jag inte

Första riktiga kärlek: Marcus

Första piercing: Naveln

Första konsert: Typ Per Gessle eller Jumper eller något


Nio senaste

.. alkoholdrycken:
Oj det var så längesen så det minns jag inte
.. filmen du såg: Twilight
.. ringda telefonsamtal: till mamma o pappa
.. bubbelbadet: Minns inte
.. spelade cd: Håkan Hellström för Devin gillar den
.. kyss: David
.. gången du grät: igår
.. måltiden: Frukost


Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Hmm tror inte det
Fastnat med blicken i någons urringning?: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Ja
Haft ett one night stand: Nej
Busringt till någon: Ja!


Sex saker jag gjort idag:


1. Duschat
2. Badat Devin
3. Kört bil
4. Bytt blöjor
5. Skrivit blogg
6. Pussat Devin


Fem favoritsaker utan rangordning:

1.
Mobilen
2. Datorn
3. Bilen
4. Sängen
5. Tv:n


Fyra personer du kan berätta allt för:

1.
Ingen
2.
3.
4.


Tre val:

Blått eller rött?
Rött tror jag
Sommar eller vinter? Gillar båda
Choklad eller chips? Choklad


Två saker att göra innan du dör:

Åka till Australien
Flytta till hus


En sak du ångrar:

Egentligen ångrar jag inte så mycket nu i efterhand eftersom det inte hade blivit som det är nu då. Men annars ångrar jag att jag inte bröt upp helt med Marcus innan Australien, hade nog haft mycket roligare där då.

Jag utmanar

Malin
Marie
Emma

Och alla ni andra som vill :)

//S

Förmiddagen

Förmiddagen har jag och Devin spenderat hemma hos min mamma och pappa. Vi kom dit och fick frukost där och Devin vart ju överlycklig för de hade ägg, han älskar verkligen ägg!! Sen har han mest sprungit runt med dammsugaren där och varit helnöjd med den. Så duktig på att hjälpa till nu alltså, ska hjälpa till med allting nästan :)

Var iaf trevligt där och tiden gick ju mycket fortare än den hade gått här hemma iaf.

Nu sover han i sin säng och jag ska försöka lägga mig ett tag jag också för jag känner verkligen att jag går på mina sista krafter nu.

//S


Dagens Outfit - 8 mars 09



Body - Lindex (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - NowaLi (strl 6-12 mån)

//S



Bajskaos!!

Fy fan alltså, tror aldrig jag sett så mycket bajs i hela mitt liv faktiskt! Imorse när jag tog upp Devin ur sängen var det bajs överallt och blöjan var verkligen överfull trots att David bytte en bajsblöja klockan fem också. Fattar inte vart han får allt ifrån men det var ju bara att slänga honom i ett bad det!! Nu är han ren och fin igen och sängen har jag precis bäddat om. Tror det är mer tänder som spökar faktiskt för man känner ju att det är på gång där nere också och de där uppe har ju inte kommit ut helt än även om de spruckit igenom.

Blir inget babysim idag iaf för jag känner mig inte helt hundra i halsen och är dessutom sjukt trött så vet inte om jag orkar själv ens. David är och jobbar förmiddag han så han kan ju inte vara med :/

//S

Dagens Outfit - 7 mars 09



Tröja - Maxi (strl 86/92)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Helt slut

Jag är så trött så jag orkar inte ens blogga idag alltså. Har ont överallt, till och med huvudvärk nu för tiden för jag sover så dåligt. Ska ta mig en värktablett sen och försöka lägga mig och se hur det går. I natt gick det inte bra alls så jag fick sitta i soffan och försöka sova, men då vaknar jag var femte minut ungefär för att jag sitter så konstigt eller något i den stilen.. Jag orkar verkligen inte med mer nu. Jag är helt jävla slut!!

Snälla bebis, kom ut snart även om det är en månad kvar till beräknat så får du gärna kika ut om ca 1,5-2 veckor ;)

//S

Besviken

Ja, idag skulle man ju ha mary kay party då. Städade lägenheten och var och köpte massor med fika, ordnade med barnvakt åt Devin.. sen låter det i telefonen.. okej, fyra stycken som drar sig ur. -suck- Så dålig stil att göra det samma dag faktiskt, att folk inte har någon framförhållning alls. Blev så ledsen så jag började gråta faktiskt, men jag skyller på hormonerna ;) Nu kommer det iaf TVÅ så det blir något överhuvudtaget för jag orkar fan inte boka om en FJÄRDE gång för att det sen ska bli samma jävla sak igen.. Nej, detta är fan sista gången jag har något homeparty!!

Usch så besviken jag är alltså. Ledsen och besviken.

Blir mycket fika åt de som kommer nu iaf..

//S

Färdigstädat

Åkte direkt till dagiset och städade efter att vi varit till Karlstad och hämtat min telefon och ätit lite gott. Jag fick verkligen skitont i ryggen och massa sammandragningar av allt städande, men nu är det iaf gjort. Suttit med min tens på nu sen jag kom hem och nu känns det faktiskt som det känns liiite bättre än innan, inte mycket, men lite är bättre än inget i det här fallet.

Devin hjälpte såklart också till med städningen och gick runt med en liten sopkvast och David dammsög allt och skulle skura allt också, men det hjälpte jag till med för jag ville komma hem! Toaletter, bord och stolar tog jag också så nu är det iaf rent.. hoppas det duger bara! :)

//S


Äntligen!!

Nu har jag äntligen fått min efterlängtade telefon tillbaka.. eller ja, det är ju inte samma eftersom den förra inte gick att laga på långa vägar då Devin tyckte den skulle få en tvätt i tvättmaskinen, men det är en likadan fast rosa och helt ny! =) Den ska Devin verkligen inte få lägga sina händer på hoppas jag ;)


Så himla skönt att ha en bra och fungerande telefon nu igen istället för den jag fått låna nu under tiden av Davids mamma. Den gick det inte ens att ta emot MMS eller någonting på och ingen kamera eller så heller.. Men bättre än inget under tiden iofs och till min fasa finns den att köpa än i alla affärer typ >_< Skittelefon!

Nu är telefonen på laddning, sen ska jag pilla lite med den och se om jag minns hur den funkade.

//S



Dagens Outfit - 6 mars 09



Tröja - KappAhl (strl 86)
T-shirt - L.O.G.G (strl 92)
Byxor - Lindex (strl 80)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Trött prins



Min lilla prins hann precis att somna innan sista busshållsplatsen när vi var påväg hem från öppna förskolan förut. Trodde han skulle vakna när jag klädde av honom och bar in honom till sängen, men inte en min gjorde han. Sov som en stock :) Så härligt att han inte vaknar av sånt och tror han är pigg igen haha.

Var trevligt på öppna förskolan idag som vanligt.
Men nu är jag skittrött för natten var inte så himla rolig, jag sov kanske sammanlagt 2 timmar -suck-

//S



Devin kan




Devin kan nu nästan alla klossar och var de ska vara i den där nu, såå duktig =)
Lär sig verkligen nya saker varje dag nu och det är superkul!

//S



Youtube

Gaah youtube är sådär segt idag också med att bearbeta filmerna som man lagt in -suck- Jaja, den får väl komma upp imorgon då istället för nu ska jag minsann försöka sova!

Natti natti!

//S


Förklaring

Fått några som undrar nu varför vi städar på dagiset, men det är så att Devin går på ett föräldrakooperativ och då hjälper föräldrarna till att städa. Det blir ungefär var sjätte vecka som det blir ens tur igen så det är inte så jobbigt och dagisplatsen blir mycket billigare :) Dessutom är det faktiskt renare och fräshare på dagiset (enligt mig) också när det är föräldrarna som  städar själva åt sina barn, man vill ju inte att de ska springa omkring i skit direkt.

//S


Lättstäd

Nu är vårt första lättstäd på dagiset avklarat då och fan vad ont jag fick i ryggen fast att jag enbart moppade golvet i köket och David dammsög allt annat. Imorn ska det vi dit igen och städa, men då är det mycket mer som ska göras -pust- Tur vi har hela helgen på oss iaf för jag kommer nog inte orka allting på en och samma gång med min onda rygg.

Sen är det typ 6 veckor tills nästa gång det är städdags där igen.

//S


TRÖTT!

Jag blir så trött på David ibland alltså för han är så oförstående om hur jobbigt det är att vara gravid med sån smärta som jag har, att nästan aldrig få sova så mycket som jag behöver tar på krafterna och jag orkar inte med ALLT! Ändå är det alltid jag som får kliva upp på morgonen för att mata Devin och ta hand om honom för David för för trött >_< Men JAG då!?? Jag är väl för fan tusen gånger tröttare och ändå går jag upp och gör det som behövs!

Gissa vem som ligger och sover nu sen Devin gick till dagis.. jo, David. Sovit i tre timmar nu och bryr sig inte ett skit om vad som behöver göras här. -suck- Kan ju tro han gått tillbaka till spädbarnsåren så som han sover. Jag har till och med köpt vitaminer till honom för han sover så onormalt mycket och är trött jämt och ständigt. Lite jobbigt eftersom jag faktiskt är helt jävla slut jag med och jag KAN INTE sova.

Man blir bara så ledsen när man inte blir förstådd för fem jävla ören. Måste tjata hela tiden nu och det är drygt! Jag är trött på allt >_<

Klagoinlägg, men jag får klaga hur mycket jag vill i min blogg och David brukar annars vara jätteduktig på att städa och tvätta och sånt där.. men nu är jag trött på att jag aldrig får den vilan som jag verkligen behöver för stunden!

//S


Dagens Outfit - 5 mars 09



T-shirt - Rockefella (strl 3-4år)
Byxor - Nova Star (strl 92)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



God morgon

God morgon allesammans!

Nu har jag suttit här med min tensapparat på för jag har så sjukt ont i höfterna, vet inte riktigt om det hjälpte så mycket nu första gången.. kanske är något man måste göra flera gånger? Jag provar ju iaf!

Devin är på dagis nu, David lämnade honom och det gick ju såklart bra som vanligt :) Vi ska städa på dagis sen i eftermiddag efter att det stängt, vår första städdag. Får se hur det går, men det ska väl inte vara några problem hoppas jag.

Nu ska jag fortsätta på fotoboken till Devin.

//S


TENS

Var ju hos min sjukgymnast förut och det gick jättebra. Fick låna en tens-apparat som vi även testade och det var inte så farligt som jag trodde det skulle vara faktiskt. Hoppas bara det kan hjälpa mig nu!! Trodde ju det skulle vara som elchocker som gjorde skitont, men det kändes knappt om man inte drar på massor då.. men det tänker jag ju inte göra ;)

Nu har jag en iaf, och det är ju värt ett försök om smärtan iaf kan försvinna lite!

//S


Fika + Öppna


Marie och Neo på café paus

Vart en fika tillsammans med Marie och Neo efter öppna förskolan som jag och Devin var på imorse. Var trevligt att snacka lite och bara sitta och ta det lugnt. Devin sov till min förvåning hela tiden i vagnen -kors i taket- Brukar han inte göra!
Emelie kom förbi också och stannade och pratade lite, var också kul och man blir ju hur bebissugen som helst när hon kommer och drar på en 5 veckors ;)

  
Devin på öppna förskolan

//S



Dagens Outfit - 4 mars 09



Tröja - Nova Star (strl 80)
Byxor - Nova Star (strl 92)
Strumpor - KappAhl (strl 19-22)

//S



Countdown

Du är på dag 240 av 280. (85,7%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 13 apr 2009
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning.

40 dagar kvar!!!

//S



Sjukgymnastiken

Ringde precis dit för att fråga om en tensapparat och jag fick en tid redan senare i eftermiddag så det är ju hur bra som helst det =) Skönt att de tar en på allvar. Jag ska till samma som jag redan gått hos den här graviditeten, så han vet ju liksom om mina problem redan.

Snart ska jag och Devin dra oss till öppna förskolan iaf och leka lite, sen blir det fika med Marie :)

//S


Min tokunge



Devin älskar att busa med mig bakom rutan i dörren ;)
Han tokar sig och jag skrattar åt hans knasiga miner -haha-

//S



Hallonbladsté



Sitter här nu och avnjuter en stor kopp med hallonbladsté som stått över dagen och dragit till sig och blivit riktigt starkt och gott. Nej, jag ska inte ljuga.. så himla gott var det inte, men det går ner iaf och jag hoppas det kommer göra någon nytta. Ska ju vara bra för livmodern och för mjölkproduktionen, så hoppas det hjälper :) Med Devin hjälpte det verkligen, mjölken bara sprutade ut och livmodern drog ihop sig jättesnabbt efter förlossningen. Ska fortsätta dricka detta hela tiden jag ammar nu och hoppas på att jag kan amma längre än jag kunde amma Devin.. Längtar så!

//S



Fika

Blev att vi köpte med lite fika idag och åkte hem till Veronica, Magnus och Elliot med det och hälsade på :) Var jättetrevligt för det var ett tag sen nu. Inte alltid som man lyckas pricka in när Magnus är hemma heller eftersom han jobbar så konstiga tider, så för Davids skull var det extra kul att han också var hemma!


Devin och Elliot

Grabbarna busade på och jagade varann och härjade, precis som det ska vara med barn i den åldern!


Buspojkar

Var en trevlig stund på eftermiddagen det :)

//S


Möööh

Trött jag blir!! >_<

//S


Vecka 35


Magen v.35 (34+0)

Vecka 35

Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

//S



Dagens Outfit - 3 mars 09



Body - KappAhl (strl 74/80)
Byxor - Lingon&Blåbär (strl 80)
Strumpor - KappAhl (strl 19-22)

//S



Kattjävlar

Fy fan en sån natt det varit!! Kattfanskapen har härjat nonstop hela tiden typ så jag inte fått sova knappt en blund ens. Var ju nästan så jag tänkte låsa ut idioterna på balkongen i natt bara för att få sova lite. Fattar inte hur de orkar jävlas så mycket, det är precis som de vet vad de inte får göra och det måste de bara göra klockan 2-5 på natten!! Usch alltså >_< Önskar jag kunde störa dem lika mycket någon gång så får de se hur kul det är.. men de bryr sig ju inte det minsta lilla om något dom!

//S


Skrattattack :)




Nu äntligen hade filmen jag la upp igår kommit till rätta :)
Han skrattar verkligen så han tippar omkull -söt-

//S



Störande

Åhh jag laddade upp en film på youtube för flera timmar sen nu som jag tänkte lägga upp här, men den har ju inte blivit bearbetad än som det står. Ska det ta så lång tid alltså?

Får försöka ladda upp den igen på nytt imorn om den inte kommit upp, för ni måste bara se när Devin skrattar så mycket så att han trillar omkull, flera gånger dessutom :) Min sötprins.

Idag blir det nog kvällen relativt tidigt, typ snart, för jag har ingenting att göra. Hoppas alla får en god natt sömn iaf :)

//S


Högläsning

  

Blev inte att gå ut förut eftersom att det vägrade sluta snöa! Har kommit hur mycket snö som helst nu, jag som trodde det skulle bli vår.. well well. Vi åkte iaf och hämtade ut bärsjalen på posten, tog en runda inne på coop och köpte stora tékoppar och lite mjölk som fattades. Sen har vi lekt här hemma idag och det har faktiskt gått över förväntan med vår lilla trotsunge ;) Han och David satt och läste sagor och hade det mysigt tillsammans. Jag läste ju typ varenda bok vi hade imorse innan dagis för honom, så nu var det pappas tur.

Var iaf en helt okej eftermiddags trots att vi inte kom på något att göra.

Nu ska jag se familjen annorlunda.

//S



Bärsjalen

Nu har jag äntligen fått bärsjalen som jag skulle fått 25 feb, men DHL hade strulat så jag inte fått något mail om att den hade kommit. Jaja, nu är den på sitt rätta ställe iaf :)

  
Devin på ryggen och höften :)

Devin fick såklart vara testkanin och det funkade ju hur bra som helst även om det var krångligt att knyta nu när man inte direkt är van. Han verkade till och med trivas där i sjalen och det är ju ett plus :) Hoppas bebben gör det också eftersom den mest är tänkt till den lilla i början.

Verkar som ett bra köp iaf!

//S


Ingen vila

Blev inte så mycket till vila förut för jag kunde inte ligga ner och hade restelss legs som tusan och det är så sjukt störande så det var ju bara att gå upp igen det. Finns ju typ inget värre än när det bara kryper i hela benen och det känns som man skulle behöva ut och springa flera mil för att det ska lugna ner sig igen.. Jag hatar det iaf!

Snart ska jag åka och hämta hem Devin från dagis. Det snöar som sjutton ute nu så får se vad vi hittar på sen i eftermiddag. Tar det och slutar lite så kanske man kan gå ut och åka bob, är ju inge kul att åka när man får snö i ansiktet hela tiden. Annars vet jag inte vad vi hittar på riktigt, hade vart kul att göra något!

//S

MVC

Sf-mått: 31 cm
Järnvärde: 103
Blodtryck: 120/70
Fosterljud: 140

Magen växer iaf på bra och ligger precis på kurvan, mitt blodtryck är också bra men mitt järnvärde är INTE bra. Inte undra på att jag känner mig svimfärdig hela tiden kanske? Får ta och käka massa broccoli och spenat nu framöver så det kanske hinner gå upp lite iaf för järntabletterna kan jag inte ta, min mage krashar totalt.

Ska även ringa till sjukgymnasterna och be om en tensapparat tyckte min barnmorska eftersom jag har så ont. Den kanske kunde lindra smärtan lite iaf, värt ett försök. Sen efter nästa besök den 18 mars skulle hon skicka iväg mig för snack om igångsättning tidigare eftersom jag inte alls mår bra som det är nu. Får väl se om de går med på det, gör de säkert inte och då kommer jag nog börja storböla för jag orkar inte mer nu. Varje dag känns det som jag kommer dö av smärta typ, speciellt nätterna. Är såå trött, men kan inte sova.

Jaja, nog tjatat. Ska försöka vila igen tills Devin ska hem från dagis, inge kul för honom med en tröttmorsa juh ;)

//S


Dagens Outfit - 2 mars 09



Body - Lindex (strl 86)
Byxor - MoonKids (strl 86/92)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



Usch

Usch hur jag mår idag alltså, fattar inte vad det är som är fel heller. Kan knappt äta någonting och så fort jag rör mig trycker bebben på enormt neråt så vet knappt vart jag ska ta vägen. Känns ibland som man ska kissa på sig för det trycker på så.
Jag ska iaf till mvc idag klockan 11, så får hoppas allt ser bra ut då.

Nu ska jag vila lite tills det är dags att åka dit för jag känner mig helt svimfärdig.

//S


Förlossningsberättelse

Slänger in min förlossningsberättelse med Devin här, kan ju kanske vara kul att jämföra sen hur det kommer gå denna gången.

"Det hela började med att jag vaknade runt fyratiden på morgonen den 10 november och hade riktigt ont i magen. Tänkte då att det vore för bra för att vara sant om det skulle sätta igång på riktigt nu så jag försökte somna om. Det där onda återkom dock först var 16 minut, sen var 8e och det minskade hela tiden. Tillslut klev jag upp för att ta mig en dusch och se om det skulle gå över, men det funkade verkligen inte och efter duschen hade jag värkar var 4-5 minut. David tvingade mig då ringa in till förlossningen för att rådfråga dem om vad vi skulle göra nu. Där tyckte de att jag skulle packa klart BB-väskan med saker som vi kunde behöva och sedan äta lite frukost för att åka dit för en koll.
Vi åkte dit så vi var där runt niotiden på morgonen och då satte de ctg-kurva på mig för att kolla hur täta värkarna var nu. De hade inte minskat mer utan kom fortfarande var 4-5 minut och jag hade öppnat mig 3 cm hittills. Eftersom jag ändå hade såpass ont som jag hade fick jag en spruta med morfin och sen skulle jag upp och knalla så det skulle sätta igång mer på riktigt tyckte de på förlossningen.
Jag och David vankade av och an där på sjukhuset mest hela dagen faktiskt med pauser för ctg-kurva, mat och lite sådär men inget mer verkade hända än de regelbundna värkarna på 3-4 minuters mellanrum. Tillslut på kvällen vid 22 bestämmer sig personalen för att försöka avbryta mitt värkarbete så jag skulle kunna sova på natten för att sedan starta det hela på morgonen dagen efter. Jag fick bricanyl, alvedon och lite mer morfin och lyckades väl tillslut slumra in lite.
Halv fem på morgonen vaknar jag igen av att jag har ruskigt ont i magen och en ny ctg-kurva sätts. Nu är värkarna mycket tätare och gör också en hel del ondare. Har dock bara öppnat mig till 4 cm nu, så det går ganska så segt.
Jag ligger där och har skitont och spyr som en fontän till runt niotiden då jag äntligen får ryggmärgsbedövning och har öppnat mig till 7 cm. Efter den blev det hela iaf lite lindrigare, men inte så mycket. Att det ska ta sån tid innan man får bedövning är juh helt sjukt. Trodde jag skulle dö en svänga där emellan.
Dropp sattes i handen på mig också eftersom jag spytt så sjukt mycket och fick knappt i mig någon vätska på egen hand då värkarna gjorde så ont. Vägrade ändå ta lustgas eftersom jag hört man kan bli yr och spy ännu mer då och det är det värsta som finns.
Värkarna är täta nu och gör snuskigt ont och mitt i en värk bara forsar vattnet ur mig. En ganska konstig känsla faktiskt och jag bara "oj nu blev det lite blött här".
Efter vattenavgången började krystvärkarna komma men jag fick inte krysta än så jag skulle försöka flåsa bort dem. Lättare sagt än gjort. Jag skrek nog mest tror jag än flåsade. Tur David var där och stöttade hela tiden, hade inte kunnat klara det utan honom tror jag.
Tillslut kände de att jag var helt öppen och sa då åt mig att jag fick krysta, men absolut inte skrika för då skulle kraften försvinna.
Mina krystvärkar varade bara ca 20sek och var riktigt täta så jag fick aldrig någon kraft emellan, hann inte ta luft ens nästan. Jag fick värkstimulerande dropp på slutet för att värkarna skulle bli längre, men det hjälpte ingenting. De började på 10ml/h och slutade på 500ml/h, men hade ändå lika korta krystvärkar. Så efter en och en halv - två timmars krystande fick tillslut en doktor sätta sugklocka på lillkillen och sen klippa upp mig så han kom ut för jag var helt totalt slut.
Devin kom ut den 11 november klockan 12.26 och upp på bröstet på en gång och det var en sån mäktig känsla så det går inte ens försöka beskriva. Han skrek dock inte för han hade fått massa fostervatten i halsen så de fick bära iväg honom ganska snabbt för att suga ut det och kolla så allt var bra med honom.
David kom sen in med honom på armen och såg riktigt stolt ut =)

Nu är han äntligen här och vi kan inte vara lyckligare nu.

♥ Devin ♥"

Kopierade den från min tidigare blogg.

//S


Gåvagnen

Devin har hittat gåvagnen igen här hemma och nu är det full fart på den, han springer för fulla muggar och svänger och sladdar och har sig. Han gillar ju att flytta runt på saker så nu när han såg den igen blev han superglad för nu har han både kartonger, leksaker och en gåvagn att möblera om med ;)

  

  

Jag visade ju såklart att han kunde åka i den och nu vill han bli skjutsad runt överallt istället för att springa med den haha. Dumma mig, men det var kul så länge jag orkade iaf. ;) Hoppas han glömt till imorn att han kan sitta i den så han nöjer sig med att springa runt med den igen, busungen!

//S


Blåbärspannkaka

Efter att vi alla tre sovit förut så bestämde vi oss för att laga blåbärspannkaka som vi skrivit på vår matlista som vi började med idag -duktiga- Känns skönt att ha en sån nu och jag hoppas verkligen vi kan hålla oss till den, men det borde gå.. står ju massa smaskigt där :)


Blåbärspannkaka -mums-

Pannkakan vart verkligen hur god som helst och ALLT försvann. Fattar inte att man inte gör sånt lite oftare, lätt som en plätt ju och såå gott! Devin älskade det och var helt blålila runt munnen när vi var klara, men det var nog jag och David också iofs -fniss-

Receptet
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
5dl mjölk
3 ägg
½ liter blåbär
2 msk socker

Gör så här:
Ugn 225 grader.

Vispa samman mjöl, salt och mjölk till en slät smet.
Tillsätt äggen och vispa lätt. Häll smeten i en välsmord, ugnssäker form eller liten plåt ca 35x35 cm.
Fördela blåbären och strö över sockret. Grädda ca 25 minuter.
Skär i bitar.

Ät och njut!

//S



Sovit

Devin sover än efter babysimmet så jag ska gå in och väcka honom nu, för han får inte sova mer eftersom det blir konstigt med nattningen vid kvällen då. Jag har också passat på att sova lite granna, skönt och David han sover än han med så blir väl att Devin får väcka honom när jag tagit upp honom ;)

//S

Filmer från simmet

Beklagar kvalitén, men den blir så kass genom youtube tyvärr.


Duktig kille på att simma själv :)



Kul att åka rutschkana!



Åker stora kanan och flyger ner i vattnet också :) Åkte fyra gånger idag!

//S



Babysim

Babysim idag som vanligt på söndagar, superkul! Jag var dock inte med i vattnet för jag har så ont i magen idag också, så jag satt och kollade på istället och filmade lite och tog några kort.

Mina älsklingar i vattnet ♥

Idag fick de testa att ha på sig flytväst också, men det var inte så poppis från Devins sida eftersom man ligger och flyter på rygg då och han vill ju ha koll själv! Det gick när han hade visselpipan att greja med, men sen blev han skitsur för att han inte kunde vända sig och ta sig framåt själv -haha-

  
Devin med flytvästen

Ska ladda upp lite filmer på honom i badet också, så håll utkik!

//S



Dagens Outfit - 1 mars 09



Tröja - Lindex (strl 86)
Byxor - H&M (strl 80)
Strumpor - Lindex (strl 19-21)

//S



hits