Vilde med napp

Har ju typ ingen bild alls när Vilde använder napp eftersom han inte använder det annat än när han sover. Men nu inför att han skulle lägga sig så tog han den i någon minut utan att vara i sängen och jag fick några bilder på honom :) När Devin var liten var det mer tvärtom - att vi inte hade någon bild utan napp. Haha!


Trötta busplutten

Han ser så annorlunda ut med napp eftersom han aldrig använt det direkt :) Ovanligt!



Aj min rygg

Jag har gjort något konstigt med min rygg idag, stod i någon skum vinkel hos Davids mamma och sen knakade det bara och nu gör det lite småont hela tiden. Blir ingen springning för mig idag alltså, men hade nog inte tänkt springa iaf idag för jag är tröttare än tröttast!! Blir imorn och fredag istället, för tills imorn ska ryggen bli bra - så är det bara! Jag har inte tid att ligga på latsidan när jag knappt börjat med det jag ska ens..


Skymningen

Det var vaaaaarmt igår och det märktes på mina små pojkar att de tyckte det var lite jobbigt. De var extra gnälliga och kinkiga :/ Jag och Erika drog med barnen till stranden då och det var ju toppen!!



Vilde brukar ju alltid kuta iväg så fort man sätter ner honom och denna gången var inget undantag. Så fort han fick av sig kläderna sprang han i full fart rakt ner i vattnet. Det blir ganska snabbt ganska djupt, iaf om man är i Vildes storlek, så han stod ju rätt snabbt på näsan där i vattnet ;) Lite chockad vart han då, men då kanske han lär sig att man inte bara ska springa iväg..



Devin hittade dagiskompisar som också var där och badade så han hade fullt upp med att gräva och leka :) Han var helnöjd verkligen.


Vilde på rymmen som vanligt

Insåg att jag måste köpa nya badbyxor till barnen då deras var alldeles försmå.. Tur de inte bryr sig om att bada näck :)


Erika in action

Igår förmiddag var jag, Erika och barnen på gården vid huset och lekte lite. Var ju helt underbart väder :) Vi satt på en filt och käkade frukost där i värmen, hur mysigt som helst!



Innan vi skulle hem så fick Erika ett stort begär av att riva tapeter, så hon gick loss i vardagsrummet och rev ner i stort sett allting!! :)



Barnen hjälpte ju såklart också till :)


Twilight Movie Night

Igår strax innan fem åkte jag iväg för att hämta upp Marie för att åka iväg på Twilight Movie Night :) Vi fick inte de bästa platserna direkt, men hellre lite sämre platser än inga alls!

När vi kom in i bion fick man varsin stor popcorn och valfri 50cl dricka :) Lyx! Sen började första filmen. Efter den lekte vi lite Simon says där man kunde vinna priser om man var duktig. Jag åkte väl ut efter en tredjedel eller så, Marie åkte ur på första hihi :) Var även lite tipspromenad om filmerna.

Sen var det andra filmen :) Efter den fick vi mackor från subway och en 50cl dricka till! Inte dåligt. Sen lekte vi lite mer och fick även reda på vilka som vann på tipspromenaden. Det var inte jag eller Marie, vi var lite fel ute på att gissa hur många besökare de haft hittills i år på filmstaden.

Sen kom det vi alla väntat på, den sista filmen :D Hur bra som helst såklart, men nu längtar jag redan till nästa. Filmen var klar strax innan två och jag var väl hemma här kvart i tre ungefär..

Barnen vaknade runt halv sju, så idag är jag trött :/ Men jag hade kul igår iaf!!


Jobbig unge

Ja, det är faktiskt så att Vilde har blivit en sjukt jobbig unge! Han skriker för allt och inget, han kastar mat omkring sig, han är vaken på nätterna.. med mera, med mera.

I natt gick jag och la mig på soffan halv tre för då orkade jag inte med hans bökande längre som hade hållit på i över två timmar. Jag behöver faktiskt sömn för att fungera!! Jag förstår inte hur han orkar böka runt i flera timmar på natten för att sen ändå vakna runt sex och vilja gå upp?

Äta vill han inte heller göra. Han bara vrider på huvudet och säger "ne ne" eller tar handen och kastar iväg hela tallriken. Suck. Sånt tollererar jag inte så då får han väl gå hungrig då tills vi ska äta nästa gång så får vi se om han äter mer då.. oftast vill han inte ha då heller.

Vad ska man göra? Jag kommer gå under om jag inte får sömn på nätterna och sen ska höra hans skrik hela dagarna och städa upp efter all mat han kastar iväg.

Hoppas den här "perioden" går över fort!



Heja mig!

Idag inledde jag mitt joggingschema jag börjat på. Jag hoppade på vecka 4 på schemat direkt för jag tyckte jag hade tillräckliga joggkunskaper för det ;)

Man skulle gå 2 min, jogga 5 min och upprepa det fyra gånger.

Jag höll på att dö av svett, men jag gav inte upp!! Heja mig!

Allt som allt tog det 30 min och jag kom 3,70 km och brände 241 kcal :)

Nu ska jag göra detta tre gånger till denna veckan -puh- Men ska man bli fin får man lida pin. Dessutom har jag ju antagit en utmaning tillsammans med Per och Marcus om att vi ska klara göteborgsvarvet nästa år ;) Vi siktar stort! Nej men vi behöver inte springa hela tiden, men kul att ha ett mål iaf.

Nästa gång blir på onsdag :)



Devin



Min stora busunge i skärgårn den 23 juni :)



Sanna som agerat fotograt

Ser verkligen fundersam ut när han kollar in blomman :)


Vilde



Min minsta lilla busunge ute i skärgården den 23 juni :)



Sanna som agerat fotograf.

Hur söt får man bli med Toker-öron?? :)


Impulsrivning

Framåt kvällen idag skulle vi visa min bror och hans tjej huset och då följde även mamma och pappa med. Pappa började pilla lite på en tapet och sen drog det hela igång ;) Jag hade ju tyvärr ingen kamera med mig, men brorsan tog bilder med sin mobil för att dokumentera!



Tapetrivning pågår!!



Devin var en jätteduktig medhjälpare!! :) När han inte rev tapet så kastade han saker i sopsäcken.



Det gick undan när vi var så många som rev och det var lätt att riva också :)



"Lite tapet" som ska kastas!

Ser redan så mycket fräshare ut i hallen när det blev så ljust.




Skärgårn

Eftermiddagen idag har vi tillbringat i skärgårn :)



Stig skulle ner och bada lite så vi följde med ner för att kolla :) Devin tog bobbycaren och körde i räserfart!


Vilde tittar på när Devin känner på vattnet

Devin tyckte det var alldeles för kallt för att bada, men att vara precis i strandkanten gick bra :)

Efter vi varit där nere gick vi upp igen och då hoppades det studsmatta för fulla muggar!! Som vanligt ;) Måste nog införskaffa en sådan till nästa sommar att ha på vår gård.

 

Vilde hoppade lite han också, eller iaf så gott som det gick när Devin hoppade bredvid :) Kul hade de och det är så underbart att höra deras skratt när de busar tillsammans.

 

Mina buspojkar :)

 

Nu sover de och jag och David ska kolla i en film och tugga på onyttigheter!

 

Hoppas ni haft en bra dag

 


Huset

Varit i huset idag på förmiddagen så David har grejat lite. Det går ju iaf sakta men säkert framåt :)


Vildes rum

Nu är den äckliga heltäckningsmattan helt borta från Vildes blivande rum!


Datarum/gästrum

Även i datarummet/gästrummet är heltäckningsmattan borta!


Hallen

Och i hallen är den också borta! :)

Till veckan ska vi försöka låna ett släp och åka iväg med all bröte till tippen där det hör hemma!


Födelsedagen/Midsommarafton

Födelsedagen/midsommarafton tillbringades hos mina föräldrar!


Välkomstdrink

När alla kom så fick vi varsin välkomstdrink :)


Hungrig kille

Vilde var så hungrig så han tjuvstartade lite med riskaka och rån innan maten kom ;)


Långbord

Långbord på altanen var det så alla skulle få plats :)


Mamma kommer med tårtan

Efter maten var Devin så duktig och hjälpte till att duka bordet för fikat, och sen kom det han väntat på - tårtan!


Min mormor och morfar med barnen

Barnen passade på att gosa lite med gammelmormor och gammelmorfar också såklart!


Farmor och farfar

Farmor och farfar satt och chillade lite i stolarna ;)


Vildebus

Vilde var helt tokig igår, vet inte vad det var med honom. Tokade sig och skrek om vartannat hela tiden! Den killen har röstresurser alltså.


Devin

Devin kom och sa "ta kort på mig mamma" och självklart gjorde jag det :)

Sen åkte vi till huset och visade min farmor och farfar och sen hem för kvällen. Barnen kom inte i säng förrän runt halv nio och ändå sov de inget längre idag :/

Det var iaf min dag det.

Tack för presenterna!


Min dag

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag! Hurra hurra hurra!! :)


Min frukost

Jag fick lite sovmorgon idag, sen kom familjen in med detta på sängen :) Jag tog dock med mig det ut till köket istället för Vilde var lite all over the place ;) Riktigt gott och gulligt gjort!

I eftermiddag ska vi hem till mina föräldrar och grilla lite, gott! Annars vet jag inte vad som händer..

Tänk att jag är 19 nu.. (igen) ;)



Hoppas alla får en bra midsommar idag



Underbart

Eftermiddagen idag tillbringade vi vid huset såklart :) Gården där är helt underbar och nästan helt inhängnad. Vi ska köpa till ett litet staket att sätta vid ena husknuten och ut mot vägen så de inte kan springa ut där, då är de fria att springa som de vill :)


Barnen äter kakor

Jag och barnen satt på en filt på gräsmattan och fikade lite medan David var där inne och rev ut de äckliga heltäckningsmattorna :) Nu är nästan alla de ute också!

Frågade Devin om han tyckte det var kul att vara vid huset och det tyckte han :) Han sprang som en dåre överallt och hade jättekul. Speciellt kul var den lilla sluttningen som är på gräsmattan, den sprang han upp och ner för många gånger, Vilde också!


Vilde kastar kex och majskrokar

Ska bli så skönt när allting är färdigt och vi är inflyttade och klara :)

Jag längtar

Trött kille

När jag hämtade Devin på dagis idag sa fröknarna att de hade haft midsommarfirande där idag med besök från andra dagis så Devin hade inte hunnit sova någon middag. Devin verkade pigg och glad så jag tänkte att det kanske inte gjorde något..
Vi åkte iväg för att möta Marie och Erika och äta lite glass på stan, sen hem till vårt hus för att visa dem det :) På vägen dit tyckte jag det blev väldigt tyst i vagnen, och ja, Devin sov som en liten stock!!


Sötnos

Han fick sova en liten stund där, men ändå har han varit så jäkla trött idag. Grinat för minsta lilla och varit helt hopplös verkligen!! Han somnade på några sekunder nu iaf, tur det.


Köket


Köket innan


Pappa drar igång


Köket nu

Nu är inte köket mycket för världen!


Huset - före

Här kommer lite bilder på hur det ser ut inne i huset nu, innan förvandlingen sker :)


Köket

Här är köket, gult och blått - riktigt gammalt och fult. ALLT ska bort!! :)


Köket

Där man sitter och äter i köket - här ska golv och tapeter bytas :)


Hallen

Hallen är gräslig, blir typ illamående bara man ser den! Garderoberna ska bli vita, golvet ska bort och tapeterna ska bytas!!


Datarum/gästrum

Heltäckningsmattan ska UT och tapeterna likaså ;)


Vildes blivande rum

Även här ska heltäckningsmattan ut och tapeterna också!


Vardagsrummet/Devins blivande rum

Här ska det upp en vägg och nya tapeter :) Golvet får vara sålänge.


Vårt sovrum

Behöver jag ens säga att tapeterna och golvet ska bort??


Badrum

Här ska väl allt ut!! Ska in kakel och klinker och allt vad det heter :)


Lilla toan

Här ska vi faktiskt inte göra någonting för stunden.. det får se ut som det gör ett tag till!


Grovkök

Här ska vi inte heller göra någonting än så länge. En ny tvättmaskin behövs ju, men ingen annan renovering... än!

Ja, som ni märker så är det en hel del som ska hinnas med!! :) Ska bli så kul att se hur det blir när det är klart sen. Har ni inget att göra i juli så är ni ju välkomna att hjälpa till -fniss-


Nyckeln!!

Vi har nyckeln till huset nu så nu kan rivningen börja!!! :D Ska dit efter jag lämnat Devin på dagis och fotografera allting så man kan se förvandlingen sen. :) Spännande värre..


Lekparken

Jag, Erika och barnen drog iväg till lekparken vi :) Man får ju passa på när det är så fint väder!


Liam och Vilde

Vi tog lekparken som är ungefär där jag är uppväxt för jag gillar inte järnvägsparken. Alldeles för många bilar som kör i närheten där och för snabbt och dessutom är inte lekparken inhängnad och Vilde älskar att springa iväg ;)

Var massor med barn där för alla dagmammor skulle ha midsommarfirande. Fanns en hel del att leka med där då :) Kul hade de iaf och det är ju huvudsaken det.


45 min

Idag ville Devin självklart "cykla" till dagis igen. Han är helt kär i sin cykel och skulle nog sova med den om han fick det ;) Iaf så gick vi 45 min innan vi skulle vara på dagis, en promenad som annars tar ca 10 min.. Det var tur att jag tog så lång tid på oss för vi kom dit ganska exakt faktiskt :) Bra beräknat av mig!


Barnen :)

Devin var iaf helnöjd med sin prestation och sa "jag är jätteduktig" största delen av vägen. Jag får väl hålla med för jag hade verkligen inte orkat gå med en cykel mellan benen halva den streckan ens ;)


Trött

Jag är egentligen för trött för att skriva blogg nu, men jag gör det iaf för att vara lojal och för att jag ska komma ihåg vad jag gjort under veckan ;)

Förmiddagen spenderades i järnvägsparken tillsammans med Erika och Liam. Efter det tog vi oss ner till thai där vi åt lite buffé som vi bestämt sen läääänge men som aldrig blivit av. Gott var det :)

Skjutsade hem Erika och Liam till dem sen åkte jag och Vilde vidare till Marie där han fick sova middag i Neos säng!

Hämtade sen Devin som absolut inte vill släppa sin nya cykel. Han hade berättat för alla på dagis om den och han tog den ju även dit imorse såklart. Visade upp den för Marie också och visade sin pensionärsgång med den för henne -fniss- Lite snabbare gick det idag iaf så hoppas det går i ilfart snart ;)

Vid tre åkte jag ner till hall och golv för att möta Kenth och beställa kakel och klinkers till badrummet :) Nu är det gjort iaf och jag hoppas det blir bra. Hur som helst så blir det bättre än som det är just nu!

Sen här hemma har jag packat lite mer kartonger, iaf tre till så nu har vi 11 packade. Det tar sig sakta men säkert. Ett skåp är helt tomt nu och det känns ju bra!

Nu blire sängen, natti!


Balans/springcykel

Var på coop och storhandlade idag och där trillade vi över en balans/springcykel till vettigt pris åt Devin :) Han blev helnöjd så på eftermiddagen var vi ute en sväng med den så han fick "cykla" lite!


Cykelbarnen :)

Devin har inte fått in snitsen än men det kan man ju inte direkt begära på första gången ute heller. Han såg ut som en pensionär eller något som var ute med en cykel utan trampor haha :) Men om vi är ute ofta så går det nog snabbt för honom att få upp snitsen hoppas jag!


Mina godingar

Vi passade även på att gunga lite medan vi var ute i det fina vädret :)


Buuuus

Härligt väder idag på eftermiddagen!


Bröllopsfesten ;)

Igår var jag och Erika bortbjudna till Henrik på finfest för att fira/hata prinsessbröllopet :) Man var tuvngen att ha klänning/kostym på sig och det skulle vara välkomstdrink, vals och mycket mera! Skitkul ju!


Lite folk

Vi träffades ute på gården där vi fick drink och lite tilltugg och lyssnade på den fina drottningholmsmusiken ;) Där stod vi och minglade ett tag tills vi tröttnade och ville upp till "festvåningen".


Röda mattan

På "festvåningen" var den röda mattan utrullad såklart :) Riktigt kungligt och fint var det minsann haha!


Erika och Hanna funderar

Där uppe var det sen lite tävlingar - en introträvling där man skulle gissa vad det var för intro som spelades upp och sen var det självklart en tävling med frågor om kungafamiljen! Klurigt värre :) Hanna vann!


Det fina värdparet - Cecilia och Henrik

Blev en hel del skratt och roligheter och efter det var det dags för vals klockan 22 ;) Jag och Henrik fick ingen bra snits på det för han hade fått för sig helt fel steg, men när han sen fick in snitsen så flöt det på! Men bäst var ju Johnny och Cecilia helt klart.


Här dansas det vals ;)

Var iaf skitkul och runt klockan elva tog vi oss en taxi ner till Mastis det festandet fortsatte till klockan 02 när det stängde. Jag följde med Erika hem och sov där :)


Jag fular mig :)

Vi hade ju faktiskt självaste kronprinsessan och Daniel med på festen såklart!!


Daniel och Victoria ;)

Tack för en helkul kväll!!



Städ

Idag bokade jag städfirma som ska komma hit och flyttstäda åt oss. Orkar inte göra det själva när det är så mycket annat som ska ske i Juli + att det inte var så dyrt som jag trodde det skulle vara :) 1500 för hela vår lägenhet och då tar de även fönstrena :) Helt okej pris faktiskt.

Känns skönt att slippa tänka på det så nu kan man stryka städningen från att-göra listan!



Today

Ja, vad har hänt idag då?

Öppna förskolan som vanligt på fredagsförmiddagarna iaf :) Inte så mycket folk utan helt lagom. Devin målade tillsammans med Ellen och Vilde åkte rutschkana!

Erika och Liam busar, Vilde leker


På eftermiddagen kom Erika hit, sen kom Peter och då gick jag med Erika ner till stan och tog med mig Vilde så Peter, David och Devin kunde leka lite :) Vilde är ju livrädd för Peter så han ville inte vara i närheten haha. Erika köpte en klänning till imorn sen tog vi även en liten fika. Trevligt trevligt!


Devin bär bord

Nu är David och leker med Henrik och jag sitter här i tystnaden och bara slappar :)




Vad har ni gjort idag?

Pusspuss




Impulsträning

Skulle inte tränat idag egentligen, men det blev lite impulsträning innan jag åkte och handlade. Jag gick upp på gymmet och sprang lite över 2 km :) Känner mig nöjd faktiskt! Det flöt på riktigt bra idag med.. hade jag haft bra musik i öronen hade jag nog kunnat sprungit mer, men nu slutade jag för det var så tråkigt! Måste fixa musik alltså.

Sen handlade jag, svettig och jävlig, och nu ska jag snart steka mig äggmackor :)



Öppna i skärgårn

Idag efter jag lämnat Devin på dagis så drog jag och Vilde iväg ut till skärgårn till öppna förskolan där :) Var inte en kotte där när vi kom dit förutom "fröken", men det tyckte Vilde bara var kul för han fick alla saker för sig själv!


Vildebus :)

Kallt var det som tusan, blåste och det var grått, men molnen måste blåst iväg för sen kom solen och med det kom folket och det blev riktigt härligt :)



Vilde var iaf nöjd med förmiddagen och det är ju huvudsaken det!


Kul att gunga :)



Tidig morgon

Som vanligt så vaknar Vilde astidigt fast han bara sov max 20 minuter igår på dagen -suck- Hur ska man göra för att få honom att sova längre??? Jag orkar verkligen inte gå upp fem, eller jag vägrar snarare det! Idag vaknade han 05.20 men han fick allt vara kvar i spjälsängen till strax efter sju för jag är död annars. Tror han slumrade till några minuter när jag höll min hand på hans mage, men sen levde han loppan igen. Jag förstår inte hur han orkar? Devin sover iaf till ca halv åtta han, mycket bättre :)


Vilde busar (14 juni)



Tränat

Nu har jag varit iväg och tränat igen :) Idag kändes det som det flöt på så himla bra också för jag sprang 2x10 minuter och det var inte ens så överdrivet jobbigt!! Sen tränade jag såklart styrka däremellan, men att jag ens orkade springa sådär gör mig stolt för det bevisar ju att det går framåt på något vis iaf.. eller så hade jag bara flyt idag ;)

Jag veeet att det inte är mycket att springa, men för mig är det det med min ickeexisterande kondition! :)


Härligt var det iaf, nu blire sängen


Rödhårig

Imorse var jag till frisören, blev några timmar i stolen där och poff så var jag en helt annan människa ;)

Numera är jag alltså rödhårig och jag älskar det!! Snyggt med rött hår, synd bara det är så svårt att hålla kvar färgen.. Men jag ska verkligen försöka - fick en del tips av frisören!

Lugg har jag också nu, vet inte om jag trivs i det men kul att ha det i några dagar iaf ju haha! :) Mitt hår växer så fort så får se om jag orkar klippa till den när den sen blir för lång, men nu har jag den nere iaf.








BVC

Igår var jag på BVC med barnen för vägning och mätning :) Devin har ju ätit lite dåligt så han fick vara med och vägas och mätas fast att det bara var en månad sen sist vi var där med honom.

Devin
Längd: 98 cm (+1cm)
Vikt: 15,8 kg (+100g)

Han ligger ett över på vikten och ett över på längden så han är helt proportionerlig :) Han hade även gått upp 100 gram som ni kan se fast att han ätit dåligt, så på något vis har han fått i sig det han ska iaf! Är väl att man blir så orolig när de brukar äta en massa och sen bara slutar, så tycker man de inte äter något även om det för dem kanske är tillräckligt iaf :)

Vilde
Längd: 83,5 cm (+2,3cm)
Vikt: 11195 gram (+505g)

Han ligger två över på längden och precis på vikten så han är något smal om man ska gå efter kurvorna, men han mår finfint och äter som en häst :)

Stora grabbar har jag :)


Sagt av Devin

Igår vid frukosten här hemma så höll jag på att greja lite med diskmaskinen när Devin plötsligt säger "är det Adams äpple?". Jag tänkte ju då att han pekade på våra äpplen här hemma och frågade om det var Adams (grannpojkens) äpplen, så jag sa bara "nej" i farten liksom. Men han fortsatte att fråga "är det inte adams äpple?" och pekade på halsen när jag kollade upp på honom :) Haha jag bara "jo det är adamsäpple" helt chockat! Hur kunde han veta det liksom?? Något de måste pratat om på dagis ju.


Min nya mobil



Nokia 5230

Nu har jag äntligen en ny mobil igen :) Den andra jag hade som reserv kan man ju inte ens ta emot mms på eller något, så jag hoppas denna är bättre! Fattar inte så mycket än och det känns skitkonstigt utan tangenter på, men man lär sig väl antar jag :) Nu kan jag iaf svara på sms och ringa, alltid något!

Lite kul att man fick med en massa extra skal också så man kan variera sig lite - just nu är min mobil rosa, precis som min gamla var!


Tränat

Nu har jag varit och tränat :) Var ju lite spännande idag för Erika sträckte först ryggen eller något, ont som fan fick hon iaf och sen när vi skulle ner för trappen så trillar hon och stukar typ foten. Illa! Fick hjälpa henne till bilen och sen skjutsa hem henne.

Nu ska jag iaf sova!


Devin vill ha

Jag såg en unge på stan för några veckor sedan med en balanscykel och tänkte direkt att en sån skulle vara perfekt för Devin, då det ju inte är så bra med stödhjul till barn överhuvudtaget! Han gillar ju att cykla, men som sagt så vill jag inte ha någon cykel med stödhjul till honom - en sån här vore hur bra som helst så han får upp balansen tillräckligt bra för en riktig cykel sen!


Klicka på bilden för att komma dit man köper om någon annan vill köpa :)

Synd man inte hade lite pengar till övers..


Beställt

Imorse innan öppna förskolan gick jag förbi sveamagasinet och beställde tid för klippning och färgning. Dyrt, men hoppas det blir som jag tänkt mig :)

Sen påväg till öppna så träffade jag på en gammal vän jag inte sett sen precis efter Devin var nyfödd - Olivia. Var superkul att träffa henne igen och höra hur det var och så :)

Var sen på öppna och lekte lite, men nu sover Vilde här hemma och jag sitter här och degar lite.

Ha en bra dag


Sommarlistan

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Har nog inget riktigt favoritställe för jag är den som gärna upptäcker nya platser hela tiden faktiskt.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Med familjen på en djurpark eller något annat trevligt kanske, iaf något som man inte gör varje dag. Jag är iaf inte på stranden.

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Marinerade champinjoner!

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Renovera huset :)

5. Dina bästa sommarfärger?
- Aprikos!

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Att klaga på värmen när det är för varmt och sen klaga på att de tär för kallt om solen inte är framme.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Oj, svårt. Men jag har tyckt det vart kul att åka runt med husvagnen till roliga ställen och träffa nya vänner över halva sverige iaf, men något speciellt minns jag inte just nu.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Poolen för den kan man ha hemma och då slipper folk se mig ;) Annars sjön, möjligtvis havet om det är typ i Australien eller så för där var det underbart, men inte havet runt Sverige iaf.

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
Polkaglass, lakritsglass, daimglass - om det handlar om kulglass alltså.

10. Vart går din drömsemester?
- AUSTRALIEN. Jag älskade det landet och vill verkligen tillbaka dit!! Skulle även vilja till Nya Zeeland faktiskt.


Kalas

På eftermiddagen idag var det dags att fira mig och David hos Davids mamma :) Känns helt sjukt att man snart är 25, tur jag varken ser ut som 25 eller känner mig som det!!


Devin och Stig

Devin och Vilde fick ett varsitt paket av farfar och det var bubble guns som Stig och Devin direkt la beslag på och hade superkul med :) Vilde brydde sig inte så värst, han käkade bulle istället!


Mums med bulle

Jag och David fick 1500 kronor, 1200 kronor på ikea, David fick en klocka och jag fick presentkort på sveamagasinet så snart blir det att klippa sig!! :) Tack så mycket för allting!

Många bubblor blev det ;)

 

Var en trevlig eftermiddag i skärgårn.

 

Min snygging

 



Inte en sekund

Nej, igår blev det inte en sekund vid datorn för det var fullt ös från början till slut!

Dagen började med att vi skjutsade barnen till deras mormor och morfar för vi skulle till huset och träffa badrumskillen som ska fixa vårt badrum där. Han ville se hur det såg ut och sådär innan och det är ju bra :)

Efter det var det till att hämta barnen igen och hem med dem, sen tog jag bilen och åkte och hämtade Erika och då bar det av till Karlstad. Hon skulle shoppa lite och jag skulle beställa köket på nytt igen!

När det var klart lämnade jag Erika och hämtade David och barnen och då var det iväg på barnkalas vi skulle! Adam hade ju fyllt tre så det var dags att fira. Trevligt men vägen dit var krånglig för det var mitt ute i ingenmansland.

Sen var det hem och hämta grejer och åka iväg och hämta Erika för att kolla på balen lite. Synd att det öste ner regn så man såg ju typ ingenting för alla paraplyer som var i vägen.. Jag såg iaf Anna och Malin och det var det jag ville se :)

Vi gick därefter och handlade lite för att göra tacos hos Erika, sen åt vi och väntade på Andrea och sen var det lite förfest innan utgång!!

En helt fullspäckad dag alltså, men roligt var det om än lite stressigt.

Kom hem vid tre inatt och vaknade av barnen sex, så idag är jag trött.


Min dag

Fick sovmorgon imorse då David tog med barnen till öppna förskolan, sen klockan 14 var jag iväg på massage och nu har jag precis tränat :)

Massagen var riktigt skön, men gjorde ganska ont också. Jag var jättespänd och hade massor med knutor :/ Borde gå på det där oftare, synd det ska vara så dyrt bara.
En rolig grej var när jag kom in där iaf för hon som skulle massera mig bara "skönt med sommarlov nu va?" Jag blev lite chockad och typ "ehh va? nej jag har vart mammaledig de senaste tre åren så det var längesen jag hade sommarlov". Haha! Hon trodde jag var betydligt yngre än jag är, men det tar jag som en komplimang!! :)

Tränade med Erika nyss och det var superskönt. Vi var själva i lokalen till en början så vi drog musiken i bott nästan och sen tränade vi ta mej tusan! Redan märkt att min springkondis blivit lite bättre för förut orkade jag knappt 300 meter utan att flåsa ihjäl mig - nu sprang jag iaf 2x6min :) Hade nog orkat mer men fick sån jävla håll, men tränaren där sa att jag skulle börja sakta och det gör jag då. Lägga på en minut då och då så blir det ju mer och mer. Jag skäms nästan för min kassa springkondis, men jag gör ju iaf något åt det!

Nej nu ska jag mata mig själv och barnen.

Ha en bra dag och grattis till alla som tar studenten!!


Finally!!!

Äntligen så är David hemma igen!!! Denna vecka har varit sååå sjukt lång så det finns inte, men äntligen är han hemma igen :) Helt underbart!

Nu blir det film


Godnatt

Peter kom över en stund förut och lekte med Devin :) Devin vart överlycklig medan Vilde blev livrädd istället och bara klängde på mig, den lilla mammagrisen. Kul att han kom iaf, annars hade den sista timmen blivit oerhört seg innan de skulle lägga sig!


Gos med kudden på golvet

Nu ska jag också lägga mig för nu orkar jag inte vara vaken mer, så godnatt med er! :)

Hoppas på en bra natt nu


Idag är jag sån där..

Idag är jag en sån där "dålig" mamma som inte orkar busa precis hela tiden utan mutar mina barn med varsin riskaka för att de ska sitta lugna och tysta några minuter.


Gott med riskaka

De vart glada iaf.. och jag med, för jag är så tröööött.



Kan inte fatta


Vecka 28 med Vilde i magen

Kan inte riktigt fatta att när Devin var lika gammal som Vilde är så var jag gravid i ca v.28!! Helt sjukt nu när jag tänker på det :) Skulle aldrig orka jaga Vilde med en sån mage nu ;) Tur man inte är gravid och inte vill bli det på år och dagar igen.


Jag är så trött

Jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Skulle nog kunna somna ståendes tror jag, känner mig helt borta.. Snart ska man hämta Devin också och ha två tornados här hemma och bara räkna ner timmarna tills de ska sova. Jag kommer gå under och de med, men jag orkar verkligen inte göra något.. Vill bara få sova!! Kommer nog inte vara en sån bra eller rolig mamma idag :(

Känner mig så sämst, men jag är så sjukt jävla trött. Har ingen ork till någonting, knappt till att skriva detta för jag får sitta och vila huvudet på armen typ -gäsp-

Kan det inte vara kväll snart..?


VILDE

Grattis Vilde på namnsdagen idag!! :)




Tortyr

Jag gick och la mig halv nio igår för jag var helt slut!! Skulle nog kunnat somna på golvet då faktiskt.. Iaf vaknar jag av Vilde ca klockan elva, han hoppar i sängen, pratar, drar i spjälorna, kraffsar i madrassen och är helt jävla störande..!! Trodde jag skulle gå under. Kvart över tolv får jag nog och går och lägger mig i soffan istället. Där ligger jag sen och väntar på att Vilde ska bli tyst och det blev han typ klockan två!!! Det är fan tortyr när man inte får sova och det fick jag ju knappt i natt heller då -suck-

Jag orkar inte mer


Usch

Usch den här dagen har känts allmänt tung och jobbig. Jag har vart helt slö, frånvarande och haft ont i huvudet. Ingenting har känts riktigt hundra idag :/ Vet inte varför, men jag saknar David och det är jobbigt när man inte får sova något och ska ha hand om precis allting själv. Två trotsiga busungar gör inte det hela bättre när de skriker för minsta lilla!

Har iaf varit på stan med Erika och barnen. Vi tillbringade hela eftermiddagen i lekparken faktiskt! Barnen var glada och vi kom inte hem förrän 18.15. Precis lagom för att bara ge dem varsin macka, göra dem iordning inför natten och sen bums i säng!

Davids mamma är dessutom en pingla som tagit dagisstädet både igår och idag! Tusen tack!!


Godnatt!


Auktioner

Nu har jag börjat ta tag i klädberget här hemma som ligger för försäljning. 5 nya auktioner har jag orkat lägga upp hittills, får se när jag orkar ta tag i resten men det kommer jag garanterat skriva om isf :)

Kolla
här


Eftermiddagen

Okej, jag är sämst på rubriker :/

Efter jag hämtat Devin pådagis idag åkte vi iaf till öppna förskolan igen för att vara med på "invigningen". Till Devins enorma glädje så var Ellen där så han fick ju fullt upp på en gång ;) De är så sjukt söta tillsammans!


Devin och Ellen åker kana tillsammans ;)

Vilde var inte sämre han för han sprang runt och gjorde skäl för sitt namn! Han var som en tornado och var helvild helt enkelt ;) Energi har han inte brist på direkt.


Stolt kille som kan åka helt själv!

Vilde klättrade upp för kanan och åkte helt själv idag :) Han var stolt så det lös om hela honom kan jag lova. Jag har alltid hållt honom i handen annars, men idag vågade jag släppa taget fast att jag säkert kunnat det för längesen, men man är ju lite hönsig av sig ;)

Efter öppna följde vi med Marie hem som vanligt på måndagar - det är vår dag det!


Devin hjälper Neo

Devin är så hjälpsam mot Neo och vill hjälpa honom med det mesta. Matningen tycker han är superkul verkligen och han blir stolt och glad att han kan hjälpa till med något :)

Barnen har härjat även där så mitt nya smeknamn för ungarna är tornadobarnen helt enkelt - perfekt beskrivning ;)

Tack för en trevlig eftermiddag!



Förmiddagen

Idag skulle öppna förskolan öppna nere i stan igen, så imorse gick jag och Vilde dit för att möta Erika och Jenny. Jag kom dit först och då står det på dörren att det öppnar inte förrän ett -suck- Det hade vi inte hört ett skit om någon av oss, så det var bara att ändra planerna. Planerna ändrades till en fika på paus :)


Vilde & Liam

Var inga fel att planerna ändrades, var lika trevligt ändå :) Med rätt folk är det mesta trevligt ju! Vilde & Liam mumsade och smaskade mackor de också -gott gott-


Lill-Liam :)

Lilla Liam satt mest och kollade på och var söt.

Tack för en trevlig förmiddag!!




Idag är ingen vanlig dag..

Nej, för det är Erika och Davids födelsedag!! HURRA HURRA HURRA!! :)

Två helt underbara personer fyller alltså år idag och jag är så glad att jag lärt känna dem båda! Både fyller något speciellt idag också för David blir 25 och Erika blir 18!



Stooort grattis till er båda, ni betyder massor för mig :)


Kalas

Efter att David åkte idag så åkte jag och barnen bort till Erika på kalas :) Hon fyller ju år imorn så vi tjuvstartade firandet idag! Helt perfekt väder, gott fika och trevligt folk - kan ju inte bli bättre! Devin hoppade studsmatta 90% av tiden där så han slocknade som en stock i sängen idag ;) Vilde åkte rutschkana, hoppade på liten studsmatta och sprang runt och plockade maskrosor och var allmänt söt. Jag som skulle ha med kameran glömde den såklart hemma och inte kunde jag ta kort med mobilen jag lånat heller för det är ingen kamera på haha! Jaja.. that's life.

Trevligt var det iaf och jag är proppmätt på fika nu!!


Lilla Devin

Devin har nu inte ätit på typ en vecka, han totalt vägrar. Inte ens glass eller bullar eller sånt vill han ha och jag vet inte vad det är med honom!? Är det bara en period eller är det något annat? Han kommer ofta och säger att han är hungrig och vad han vill ha, men sen vägrar han äta det iaf. Skitstörande för jag vet inte hur mycket mat man fått slänga den här veckan för att han vill ha men sen ändå inte ska ha :/ Sen är det så att om han försöker äta så kan han sitta med det i munnen i en kvart eller så innan han sväljer. Han verkar ha stora problem med att svälja faktiskt. Jag har frågat om han har ont i munnen, halsen eller tungan men nej det har han inte säger han.. Skumt.

Hoppas han börjar äta snart igen, för det är verkligen inte kul med någon som matvägrar som man vet annars varit värsta matvraket!!



Packat lite

Nu har vi även börjat packa lite smått, är ju en hel del som ska ner i kartonger om man säger så!!


Devin hjälpte till


Vilde också, killen som inte sovit middag idag alls!

Gick snabbt att fylla kartongerna så det kommer nog bli några stycken kom vi fram till. Vi har packat 6 stycken till bredden nu och det syns knappt att vi ens börjat packa ;)


Kartongerna som är fulla!

Ska bli så himla skönt sen när allting är klart!! :)


Beställt kök!!

Dagens började med att vi åkte med Devin till farmor och med Vilde till Erika för att sen bege oss vidare mot Karlstad och beställa kök!! Fick jättebra hjälp därpå IKEA och nu är köket beställt :) Dock såg jag att vi råkat beställa 2 cm för kort bänkskiva så jag måste ringa direkt imorn och höra om det går att fixa till annars är det lite illa!! :/ Men det ska väl gå att ordna för vi skulle ju inte få köket förrän i andra veckan i juli så..

Golv har vi också beställt nu, dock inte på IKEA då - men beställt är det! Till köket och hallen that is, sen har vi ju tre andra rum att beställa golv till, men där har vi inte riktigt bestämt oss än. Blir nog kanon detta :)

Yaay


Barnvakt

Dagen idag började helt underbart verkligen, för när jag vaknade imorse var klockan halv åtta!!! Så sent har barnen inte sovit på evighetersevigheter. Det var toppenskönt verkligen :)


Liam & Vildebus

Halv nio sen så kom Erika och lämnade av Liam för hon skulle iväg på en grej. Barnen busade och lekte :)

Halv tio kom hon och hämtade honom igen och då gjorde vi oss iordning och åkte ut till barnens farmor - som de hade längtat efter det :) De lekte, sprang, hoppade, skrattade, åt glass och var allmänt glada.. tills vi skulle hem igen ;) Brukar vara så för från farmor är det inge kul att åka!


Provsitter dubbelvagnen som farmor har fått och Devin vill inte hem ;)

Nu sover mina så prinsar iaf och vi ska äta lite mat!



Underbar dag

Dagen började med en promenad ut i skärgårn med Erika :) Var dock ganska blåsigt där ute så vi fick gå snabbt, men vi gick inte hela vägen ut. Trevligt iaf!

Efter det gick var och en hem till sitt så barnen fick sova, sen hämtade jag Devin på dagis och sen promenerade vi till stan för att träffa Erika och Liam igen! Tog en glass framför statt i solskenet och sen styrde vi stegen till badhuset där det var invigning idag. Barnen ville dock bada när vi kom in där och det var typ hur varmt som helst så vi orkade inte stanna så värst länge. Vi gick till en lekpark istället och där sprang barnen fritt och busade och hade skoj :) Var helt underbart att sitta där i solen och se barnen ha så kul, värmde i hjärtat det.

Efter ett litet tag så kom David dit!!! Finally :) Han blev förstås poppis direkt och fick åka rutschkana om och om igen med Vildebus.

Varit en helt underbar dag och nu ska jag avsluta den framför en film tillsammans med David!

Puss på er


Tävlar lite till



”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos
Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!


Tävlar





Tränat

Nu har jag tränat igen, hur gött som helst fast att det var skiiitvarmt i träningslokalen för de hade stängt av fläktarna av någon anledning.

Nu blire sängen, natti!


Vattenlek

På eftermiddagen idag var det egentligen meningen att vi skulle ut till skärgårn med Erika och gänget, men jag tog tempen på Devin och han hade 39 grader så vi stannade hemma. Varmt som fan var det iaf så jag fick fixa till lite vattenlek på balkongen åt småbusarna :)


Kul att plaska

De blev överlyckliga och baljorna roade dem iaf i någon timme :) Jag tappade min reservtelefon där i typiskt nog så den stendog ju.. men nu lever den lite + att Davids mamma nyss var här med en annan reserv till mig! -tack- Jag ska nog inte ha telefon verkar det som..


Vilde leker


Vätskepaus

Ursäkta den dåliga skärpan på bilderna men kameran var typ död och gick inte att fokusera med riktigt.

Lite roligt att Vilde kunda ha de shortsen som Devin hade förra sommaren och att jag fick spänna ut dem ;) -haha- Åt Devin hade jag dragit åt max typ, men det kunde inte Vilde ha inte! De var inte långa eller så åt honom heller, kanon ju :)


Devin i maj förra året i samma shorts ;)



Fy vilken kväll

Igår gick jag och la mig tidigt eftersom jag är själv nu så måste jag orka allting helt själv också och då blir man rätt lätt jävligt trött. Så jag tänkte att om jag lägger mig tidigt så får jag sova mer = att jag orkar mer och är en bättre mamma. Men tji fick jag!!! Vilde vaknade och vägrade sen somna om förrän halv tolv. Kan säga att jag var inte glad då och jag gav honom välling och provade det mesta, men nix, han skulle inte sova. Fy fan! Sen när vi precis somnat strax efter halv tolv så kommer Devin in i sängen och lägger sig -suck- Var ju bara gå upp med honom och in till hans rum igen..

Klockan 04.30 vaknade Vilde sen och tyckte att det var morgon. Så gick det med min långsovarnatt och försök till att orka mer..

Längtar tills vi flyttar till huset så Vilde får ett eget rum!!

Blää vad jag hatar att inte få sova!!



Älskade barn



Ord kan verkligen inte beskriva hur mycket jag älskar er två ♥


Krulltott

Verkar nästan som Vilde kommer få lite lockigt hår :) Hoppas det iaf för det är så sött på pojkar! Jag själv avskyr mitt krull, men på Vilde får det gärna vara lite små lockar här och var! :)



Krull i nacken :)


Vilken promenad!!

Puh, är ganska nyss hemkommen från en 8km promenad i det varma vädret! Helt underbart verkligen :) Barnen var snälla och goa precis hela vägen och vi stannade vid Netto för banan- och festispaus :)

Nu ska jag snart börja fixa maten här och sen ska ungarna nanna kudden en stund.

Ha en tipptopp dag!


hits