Kli i tänderna?

Devin har sen någon vecka tillbaka börjat gå med handen/fingrarna i munnen och klagar på att det kliar en massa, men han har ju redan alla tänderna? Ska de inte bara ha 20 stycken, för det har han redan? Vad är det som gör att det kliar så? Hmm..

Vilde går precis likadant men han har ju bara 11 tänder så där kan jag fatta att det klias en del eftersom det är några till som ska fram inom kort.

Vad är det för kli?


Devin gör volter

 

Roligaste grejen just nu detta ;)

 

 


Sov själv!!

Måste ju bara berätta att igår kväll la vi Vilde för första gången på hans eget rum i en stor säng för att sova. Det gick bra även om jag sov som en kratta när jag inte kunde lyssna på honom, men men.. Han vaknade till lite vid tresnåret och ropade på mig, men då gick David in och la på täcket sen sov han vidare utan något pip till halv sju!!! Det trodde jag aldrig att det skulle gå.

Han kanske inte är någon bebis längre? ;)



Stallet

På förmiddagen nu var vi till stallet en sväng och hela familjen red faktiskt :) Inte illa att få upp David på hästen också. Jag glömde ju såklart kameran hemma så bildbevis finns tyvärr inte, men sant är det. Vi red barbacka och jag red själv en liten bit och då sa ju mamma såklart att jag skulle galoppera upp för backen och jag hann inte mer än säga ahh eller hur så galopperade hästen iväg med mig ;) Jag överlevde det också, var inte så farligt.

Nu har vi precis lagt två trötta och mätta barn iaf. Senare än vanligt men det är bara bra det för ikväll ska de få vara uppe så länge de orkar eller tills vi går och lägger oss eftersom man ska ställa om klockan imorn och jag har ingen lust att ha morgonpigga ungar då ;)


Filmer

 

Vilde är ju inte jättepratglad av sig men en hel del kan han säga iaf och mer blir det för varje dag som går :) Detta är några ord han kan från 21 okt.

 

 

 


Öppna förskolan

Idag som vanligt på fredagar så mötte vi upp Marie och Neo på morgonen och begav oss sen vidare till öppna förskolan :) Där var det fullt ös för barnen och det är ju det som är meningen.

Jag själv är inte helt på topp idag, känner mig lite förkyld och ganska trött. Snorar, ont i halsen och huvudvärk. Blää, men hoppas att det snabbt går över.

Nu ska vi snart hämta pappa David på stationen =)


BVC

Var precis på bvc med Vilde för 18mån koll. Gick jättebra och han fick klart godkänt! :) Lite ledsen för sprutan vart han såklart, men det gick snabbt över när han fick sin Gos och nappen.

Vikt: 12595g
Längd: 88,6cm

En riktigt lång kille. Smal och lång :)

Devin i samma ålder:
Vikt: 12895 gram
Längd:
86,5 cm


Ridtur i spöregn

Precis hemkommen efter en timmes ridning i spöregn. Kul att rida, men vädret hade ju kunnat vara bättre. Såg ut som jag hade kissat ner mig när jag tog av mig regnbyxorna för att allt vatten som kommit på sadeln hade liksom runnit ner där jag satt och tagit sig igenom = blöt! Jaja, det var trevligt iaf och gick jättebra.

Devin och Vilde hade Andreas och Lise här som barnvakter och hade visst kört med dem lite hur som helst. Devin hade sagt att de brukade äta gröten i soffan och fick ha massor med sylt på. Kan ju säga som så att han har nog aldrig fått ha sylt på gröten faktiskt, jag visste inte ens att vi hade en ;) Så när jag kom hem var det fullt ös på dem båda. Andreas och Lise sa att de skrattat typ hela tiden och nog hade någon slags sockerkick haha. Inte konstigt det när de ätit massa sylt. Devin hade dessutom sagt att Vilde också brukade få ha sylt på och klämt på en klick. HAHA! Kan själv och sen var flaskan slut ;)

Jaja, tur de skrattat iaf. Befarade att det skulle vara tvärtom eftersom ingen av ungarna hade sovit middag idag.


Snart jul

Hardin sa precis till mig att snart är det jul och började babbla om att byta bakgrundbild på mobilen och datorn osv. Då kom jag och tänka på julbilderna på mig och rotade fram dem i datorn och herregud så smal jag var!? Sen slog det mig att jag aldrig mer kommer kunna bli så smal igen eftersom det inte rör sig ett jävla gram på våghelvetet om det inte är uppåt då >_<



Ganska deprimerande faktiskt, speciellt som jag inte ens njöt av det då utan tyckte att jag var fet som ett jävla bergatroll -suck- Slösade bort min snygga smalhetstid med att tycka jag var tjock, helt jävla vrickat!!



God jul ;D

Lär ju ska vara typ först med att säga det till alla iaf.. eller kanske inte eftersom julen härjar helt vilt på IKEA, Lidl och diverse andra butiker.


Sagt av Devin

På väg till dagis idag i bilen så körde jag över en brunn och det lät väl lite i bilen och Devin är ju uppmärksam som vanligt.

D: Vad körde du på för nåt?

M: Va? Vadå?

D: Körde du på en katt?

Kunde ju inte hålla mig för skratt för det lät precis som han trodde jag brukade köra på katter lite då och då ;)



Dagens Outfits



Devin

Tröja - H&M
Byxor - Coop

Vilde

Tröja - Katvig
Byxor - Nova Star


Anonyma kommentarer

Får ibland anonyma kommentarer som frågar en massa saker. Men jag kan säga som så att jag svarar inte på frågor om det är från någon anonym :) Kan man inte stå för vem man är om man undrar något så kan man lika gärna skita i att undra tycker jag!

Finns ju ingenstans att svara heller om det är från en anonym, so that's it!


Typiskt!

Suck Vilde har pillat sönder bandspelaren på Devins rum så nu är det ju kalabalik och gnäll för att han inte kan lyssna på sina band som han brukar göra innan han somnar :/ Inget kul alls! Vet inte om det går att laga heller, men David får kolla på det när han kommer hem.. är ju bara tråkigt att han inte kan få lyssna innan han somnar för det går ju så mycket lättare då.

Typiskt


Devin pratar på

Igår eftermiddag var vi hos min mormor och hälsade på. Där fick vi mat och Devin är ju så rolig med sina kommentarer :)

D: Kan jag få lite senap?
P: Tror inte du tycker om det så mycket (häller upp en liten klick)
D: (tar lite) Usch sånt tycker jag ju inte om!!

*skrattanfall åt minen han gjorde*

D: (tar massor med senap och öser in i munnen)
M: Var det gott?
D: NEJ!!!

*skrattanfall igen*

D: (spottar ut senapen) Men jag ville bara att alla skulle skratta åt mig.

Han är för rolig ibland vår lilla prins. :)


Dagens Outfits



Tröja - KISS
Byxor - Coop
Strumpor - KappAhl



Tröja - Lipfish
Byxor - Nova Star
Strumpor - Villervalla


Bloggtorka

Tror jag lider av en bloggtorka för tillfället. Inge kul att skriva blogg när man inte får några kommentarer heller när jag ser att det är många som läser.. Nyfikna!

Nu ska jag iaf sova så får vi se om morgondagen är lite bättre än denna.


Täcket över huvudet

Blää idag är en sån där dag då jag bara vill dra täcket över huvudet och somna igen och vakna en bättre dag! David har ju fått reda på nu att han inte får vara kvar på sitt jobb för de behöver minsann inga mer folk där.. men ändå så idag när han åkte till jobbet blev han meddragen till Mellerud och måste nu stanna där till på onsdag!! Bra att de sa det till honom innan då.. not. Nu måste han ju åka hem igen och packa grejer och sen ner dit igen. Nej, men de behöver ju inga mer folk inte.. nej nej.

Satt även och betalade räkningarna förut och insåg att det blir vatten och bröd resten av månaden. Blä. Jag fick fan sämre lön nu än min föräldrapeng liksom, inte ens i närheten av vad de sa jag skulle få eller så missuppfattade jag det sjukt mkt. Sökte två jobb, sånt jag egentligen inte alls vill ha men som jag nu måste söka iaf för att kanske möjligtvis ha en chans att få in några pengar. Suck.

Sen dog datorn också. Den lever sitt eget lilla liv den. Stänger av och sätter på sig själv precis hela tiden!! Det går inte ens starta den för den hinner stänga av sig innan den startat upp liksom. Höll på att kasta skiten ut genom fönstret förut.. Hatar när saker inte fungerar som de ska. Fick leta upp en kompis bärbara dator som vi hade här hemma som inte är den bästa, men bättre än inget kanske..

Nej fy, denna dag får gärna passera fort!!


Dagens Outfits



T-shirt - Cars
Byxor - Coop
Strumpor - KappAhl



Tröja - Villervalla
Byxor - Coop
Strumpor - Granngården


Snöblandat regn

Vi trotsade vädret idag och gick ut iaf :) Barnen älskar ju att vara ute och det är ju bara att klä sig i rätt kläder så går det bra. Vi tog en sväng till skogen och letade lite geocaches. Hittade tre stycken. Man blir lite beroende faktiskt haha, men kul att ha något att göra när man ändå är ute liksom!

Nu ska vi börja med maten till barnen och sen i eftermiddag får vi se vad som hittas på.

Vad gör ni en dag som denna?


Halvdag i Grums

Dagen började tidigt idag för halv åtta kom min mamma och pappa och hämtade upp mig för att köra vidare till Grums. Där tillbringade vi många timmar vid deras halkbana :) Var väldigt intressant faktiskt och även om jag varit där tidigare så var det nog ganska bra med en påminnelse igen.

Vi fick information om alkohol i trafiken, lite trafikregler, lära oss hjärt- och lungräddning och hur man lägger någon i framstupa sidoläge. Vi fick även prova på hur det känns om man krockar i 7km/h, volta runt med en bil och hur det är om man har 2,2 promille i kroppen. Inte trevligt!

Sen var det såklart körning också. Bromssträckor på halt underlag i olika hastigheter, hur man klarar en sväng i halt underlag i olika hastigheter och även om man då skulle möta ett hinder längre bort när man kommer i svängen. Var riktigt kul, men det tyckte jag ju redan när jag var där för 7 år sedan innan körkortet :)

Efter det så skulle jag och pappa ta en geocache tänkte vi som låg i en skidbacke där. Vi tog ju inte smartaste vägen upp direkt i jobbig terräng rätt upp med brännässlor överallt :/ Men vi hittade den iaf!!

Blev sen även två i välsviken innan hemfärd.

Lärorikt


Hela familjen

Nu är vi äntligen hela familjen hemma igen :) David kom hem förut strax innan klockan två så vi kunde tillsammans åka och hämta våra skatter på dagiset. Ja, de fick vara på dagis idag eftersom jag inte var helt bra i huvudet imorse heller.. men efter en tablett och vila så gick det tillslut över helt :) Skönt! Tur vi har så himla bra dagis som ställer upp i vått och torrt.

Vi lagade mat tillsammans och sen gav vi oss ut på en promenad i det fina, men kalla vädret. Letade
geochaches och hittade iaf tre stycken :) Inte illa när vi inte ens har en gps, men vi gav inte upp! Letade efter en fjärde, men vi var visst på lite fel ställae så det får bli bättre lycka nästa gång!

Nu har vi precis haft lite fredagsmys här och kollat på Pippi Långstrump och ätit lite popcorn - något som Vilde inte gillade och kastade ut hela sin skål i soffa och på golvet! Var bara dra fram dammsugaren det ;)

Ha en bra kväll!


Överlycklig Devin

Jippi snööö!! Titta mamma!! Kom Vilde!!
Det kan jag leka med! Måste ha hink och spade också!!



Kan lova att jag hade en son som ville ut imorse, stört bums på en gång!


Hagel



Kom precis värsta hagelskuren här utanför!! Inga små hagel heller, men är väl sånt väder det ska vara nu antar jag. Iaf enda anledningen till att jag märkte det är för att jag nu försöker göra mat till mig, inte ätit än eftersom jag legat deckad i sängen tills nu -puh- Inte har huvudvärken släppt än heller och nyss tog jag en alvedon också som Davids mamma var snäll och kom förbi med. Hon skulle även hämta barnen från dagis och komma med dem ikväll. Tur de har så snäll farmor alltså!!

Nej, nu ringde matklockan så nu ska jag peta i mig lite käk är verkligen hungrig som en björn!


Kallt & huvudvärken från hell

Kallt som fan idag så Devin fick inviga sina nya termobyxor till dagis. Minus 10 liksom!!

När jag kom hem här fick jag huvudvärken från hell så kan inte sitta upp normalt ens :/ Tagit tablett nu och ska lägga mig ner och hoppas den försvinner för såhär ont har jag nog aldrig haft nästan. Jo, när jag hade käkhåleinflammation..

Puss & hej


Dagens Outfits



Tröja - Villervalla
Byxor - Villervalla
Strumpor - Villervalla



Tröja - Villervalla
Byxor - Villervalla
Strumpor - Me&i


Oopsie

Blev gymmet efter lämningen på dagis idag också :) Idag blev det dock bara 15 min på crosstrainern och sprang 2 km, men bättre än inget alls kanske!


Tränat

Imorse blev det träning igen :) Kände att jag var tvungen att röra på fläsket lite! Inte fan syns det några resultat för allt mitt slit, men det är ju ganska skönt att träna iaf.

Nu ska jag dock sova!

Natti


Trött på kiss!!

Gaah!! Som de flesta vet som följt denna bloggen ett bra tag så har vi alltid haft problem med blöjor och läckage på nätterna även fast att ingen av mina barn någonsin druckit välling inför läggning. Det problemet kvarstår kan man ju säga.. och för tillfället har vi Libero, Pampers och Lidls blöjor hemma. Ingen av dem håller tätt!!

Jag blir så trött på kiss och på att tvätta lakan så jag blir tokig snart. Vill inte ens tänka på hur mycket kiss det hade varit om vi hade gett dem välling -puuh-

Devin som nu varit blöjfri ca 1 år på dagtid tycker ju inte om att man sätter på honom blöja på natten, vilket är ganska förståeligt. Han tycker att han är en stor kille nu, såklart. Men vi har provat att ha honom utan blöja och gå upp och kissa honom runt klockan 10 och sen halvt två, men ändå kissar han ner sig sen. Då ska ni veta att vi provat att göra så när han har blöja på sig också.. och ändå så läcker de jävla blöjorna igenom så sängen är sjöblöt på morgonen!! Var får han allt kiss ifrån???

Jag har börjat fundera på om det är så här: Han håller sig nämligen väldigt bra på dagen och kissar ganska sällan. Det säger de på dagis också att han är en baddare på att hålla sig. Aldrig någon olycka, han bara håller sig och vill inte kissa så ofta.. Så jag tror att om han kanske skulle kissa oftare på dagen och liksom få tömma blåsan helt så kanske han inte skulle kissa så mycket på natten!? Jag menar, han dricker ju inte mer än normalt faktiskt så vart allt kiss kommer ifrån vet jag inte!? Tror ni det kan vara så?

Ska ta upp detta med bvc när jag ska iväg med Vilde på 18mån koll för de kanske har några bra tips. För det känns inte som det är helt normalt att kissa så mycket på natten när man annars håller sig så bra liksom och bara kissat ner sig 1 gång på ca 1 år som blöjfri...?

Någon med bra tips!?

Jag är så trött på kiss!!!


Måndagslek

Som vanligt på måndagar så var vi med Marie och Neo igår :)



Neo älskar den där leksaken och satt snällt och lekte med den inne på Vildes rum medan..



Devin och Vilde sprang runt som galningar och busade med Marie ;)

Fullt ös medvetslös!


Tränat

Idag körde jag kaloriförbränning. Så jag började med 100 kcal som uppvärmning, sen styrketräning och 200 kcal som avslut! Kändes riktigt bra :)

Nu har jag precis duschat och ätit min goda kvarg ;)


Bröderna plåster!



Vilde hade slagit sig lite på hakan idag när de hade varit ute och lekt på morgonen när jag fick lite sovmorgon -skönt- Så jag frågade vad som hade hänt när han kom in och då kom ju Devin på att han kanske hade lite ont på sin näsa och behövde nog ett plåster för att lindra det hela. Han fick ett och då skulle ju Vilde absolut ha likadant, så de gick omkring här hemma med plåster på näsan och såg lite tokiga ut ;)



Mina små busfrön!



Pippimys


Outfits á la David

Efter allt utebus och krattande så åt barnen en massa gröt och sen var det mysstund i soffan med varsin skål mandarin/clementin/satsumas (kan inte skillnaden?!) och Pippi Långstrump på tvn :) Där satt de nöjda tills det var läggdags.

Nu är det läggdags för mig också.

Natti natti allesammans


Eftermiddag utomhus

Eftermiddagen idag tillbringades utomhus eftersom att det var en del att göra i trädgården!



Devin var hjälpsam och krattade löv tillsammans med pappa :) Jag klippte gräset där de krattat och Vilde lullade runt med en liten skottkärra.



Självklart så hoppades det ju en del i löven också! Devin tyckte det var jätteskoj :)...



...Det tyckte ju dock inte Vilde :/ Han gillar inte att bli lortig något värst, min lilla fegis :)



Men att ta på löven med en spade gick iaf bra! :)



Ridturen

Ridturen i skogen idag gick hur bra som helst :) Var superhärligt väder och trevligt sällskap (Annelie). Hon fick mig till och med att galoppera lite, så jag red alla fyra gångarter idag och det är inte så illa för att vara mig (nybörjare)! Red en bra bit helt själv också eftersom hon hade sin häst i ett stall en bit bort. Vi mötte bilar och sånt på vägen, men det gick så bra så :) -stolt-

Jag kunde till och med fixa hästen helt själv efter turen och släppa ut honom i hagen.

Min hästrädsla börjar lägga sig lite smått tror jag nog.


Tränat

Varit iväg och tränat nu på förmiddagen. Blev 25 min crosstrainer och sen på löpbandet en kvart och styrka innan dess. Känner mig rätt dålig i jämförelse med Tina som stod på crosstrainern i 70 min, men men ;) Kanske orkar det jag också tids nog..

Snart ska jag iväg och rida iaf. Första gången jag ska rida ut i skogen, ska bli lite spännande :)

Ha en bra dag!


Tömmer mobilen del 2

19 mars 2010
David kan inte hålla sig på vägen på jobbet ;)



11 juni 2010
Här trampar vi på barnen, vilket de tycker är superkul! ;)

 

26 juni 2010

Hopp och studs på studsmattan :)


 

26 sept 2010

Devin "cyklar" i full fart med sin balanscykel, i räser ska det gå!

 

 

15 okt 2010

Devin blåser i vuvuzela, vilket inte var det lättaste jag gjort! Han fick ljud i den mycket snabbare än både mig, David och farmor ;)

 

 

Sådär, nu är mobilerna tömda också :)

 

 


Tömmer mobilen del 1

8 juni 2010



8 augusti 2010
Devin i Mariebergsskogen och går balansgång på en stock uppe i luften :)

9 aug 2010

Vilde vill inte alls säga det som jag frågar om ;)

 

19 aug 2010

Devin snackar om KISS :)

 

 

 


Kallt

Brrr imorse när vi skulle bege oss för att möta Marie och Neo och traska vidare till öppna förskolan var det 6 minus här ute. Inte så varmt det inte!

När vi skulle hem dock fick jag ta av mig jackan för då stekte solen så mycket så det kändes ju som sommarvärme nästan. Konstigt väder! Men är man bara i lä så är det ju riktigt värmande.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, nu sover barnen iaf efter massa bus på öppna förskolan. Ellen var ju där, så Devin hade lajbans!

Vad ska ni göra idag?


Bus i snön!!



Idag har barnen till deras stora glädje busat runt i snö!! :)



Wiiee vad kul det är med snö!



Gör snöbollar också :)



Lite konstigt var det ju ändå..


Sommarvärme



Här i Värmland är det varmt och behagligt ute... NOT!
Tror vi satt termometern på fel sida av huset för den är lite missvisande sådär mitt i solen när man ska till dagis och inte riktigt vet vad man ska sätta på ungarna för kläder ;)



"Sovmorgon"

David tog barnen och gick upp idag för att jag skulle få sova. Snäll tanke, bara det att det går ju inte sova när de leker och kör med bilar och skrattar och skriker :) Men men, jag överlever nog ändå!

Nu är han med dem till dagis iaf och både diskmaskinen och tvättmaskinen är igång! Barnen tyckte det var roligt att pappa var hemma imorse och skulle köra dem till dagis. Är typ andra gången han gör det någonsin ungefär ;)

Vad ska ni hita på idag?


Devin pratar

D: Mamma man kan bära hus?
M: Neej hus kan man inte bära.
D: Men en katt då? Den kan man bära?


Skön liknelse med hus och en katt, de är ju typ lika stora :)


Äntligen hemma!!!

Äntligen är David hemma igen!!! :) Yaaaay!
Både jag och barnen är överlyckliga, men mest jag tror jag nog.
Han är ledig nu fram tills söndag och det är ju helt underbart!

Nu ska jag mysa med honom. Äntligen slipper man se på tv själv på kvällen :)


Tränat

Tränade idag som jag skrev igår att jag skulle göra. Orkade bara springa 25 minuter idag för musiken var så jävla opeppande! Kändes som jag var på en pensionärsdans eller något. Tränade styrka före också, men just när jag springer vill jag ha peppande musik så man orkar lite mer än man egentligen tror man gör. Får väl skaffa en mp3 eller något då om de ska ha sånt där gammalt gagg på!

Nej nu ska jag hämta kidsen!


Dagisfotografering

Kul att man kan se korten som togs idag på dagis redan nu :) Fiffigt! Tycker bilderna blev helt okej. Vilde hade tydligen inte alls varit så medgörlig - precis som jag trodde. De fick ta honom i flera omgångar för att få någon bra bild ;)





Tycker syskonbilden blev riktigt bra förutom att Vildes hand är kapad!? Vilken fotograf gör så då?



Drygobert ;)


Inte många knop

Denna dag har man inte gjort många knop inte.. så sjukt trött!! Men det tar på krafterna att vara ensamstående i över två veckor med två trotsiga busungar!! Skulle kunna sova i ett dygn minst.

Nej imorn måste jag göra något vettigt = springa! Det bara är så. Kan inte sitta här och klaga på att jag är fläskig när jag sitter på röven hela dagen ;) Fast ibland måste man väl tillåta sig själv att vila också, jag sprang ju faktiskt igår. Igår var det relativt lätt och inte speciellt jobbigt alls, hoppas det är så imorn också för det underlättar så då.

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på en hel natts sömn utan störningar från djur eller barn.

Godnatt


18 månader!!



Min pyttelilla bebis blir ett och ett halvt år idag, 18 månader!! :)
Han är stora killen nu och förstår det mesta man säger till honom, han är hjälpsam, busig, envis och helt enkelt underbar precis som han är ♥


Idag är det fotografering på dagis och det ska ju bli kul att få bilder när han är precis 18 månader :) Hoppas det går bra bara. Han har ju ett himla humör den grabben! Imorse ville Devin fixa håret och då skulle såklart Vilde göra likadant annars vart det ett himla oväsen! Så nu har Vilde tuppkam och Devin sabbade sin frilla så han ser vanlig ut :) Inte ville de ha på sig det jag tog fram heller, så det blev t-shirt på båda!

Mina små underbaringar



Bada bada

Var dags för ett bad för barnen idag eftersom det imorn är fotografering på dagis + att de var lite lortiga också ;) Men skitiga barn är ju glada barn sägs det, haha!



Skoj med rinnande vatten, roligaste som finns nästan!




Mina små rumpnissar :)



Hälla vatten är också kul!! Skrattade som en tok :)



Mitt lilla blåöga :)

Undra vad de ska ha på sig imorn då? Jag har ingen aning, men får väl leta fram något som är rent och hyffsat snyggt iaf! Devin kan ju faktiskt ha samma som han hade förra året haha ;) Men nej, det ska han inte. Kul också att båda barnen är fulla med rivmärken och ärr i hela ansiktena från att ha lekt i skogen och bråk med brorsan och sånt där.. men men that's life!

Godnatt så länge!


Dagens Outfits



Body - Lindex (strl 86)
Väst - Coop (strl 92)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Nowa Li



Tröja - Nova Star
(strl 104/110)
Byxor - JNY Design (strl 104)
Strumpor - Po.p (strl 25/27)



Därför ska man inte sova på dagen...

Fy bubblan så trött jag är nu, somnade i lite över en timme på sängen och vaknar och ser att Vilde inte ligger i sin säng. Jag flyger ju upp innan jag inser att det är dagtid och han är ju på dagis! Fick ju nästan en hjärtattack eller något, herregud!

Nu är jag dessutom sjukt trött, så man blir ju inte direkt piggare av att lägga sig en stund på dagen inte! Motverkande effekt skulle jag vilja påstå. Jag skulle nog kunna sova från nu till imornbitti om jag bara fick..

Var iaf på gymmet efter lämningen på dagis. Uppvärmning, styrketräning och sen sprang jag strax över 4 km! Skönt :)


Finbesök

Igår glömde jag visst att blogga, men då fick jag minsann finbesök mitt på dagen! Andrea och Chi kom hit en stund och hälsade på :)



Det var väldigt trevligt även om det inte blev en så lång stund. Blev dock lite äventyrligt då Chi råkade smita och minsann inte ville komma tillbaka igen ;) Lite spänning sådär mitt på dagen har ju aldrig skadat! När jag letade fram en boll så lyckades Andrea tillsist lura till sig Chi så nära att hon kunde fånga in henne :)



Synd de inte bor närmare :/



Fruktmys



Ellen och Devin sitter i soffan och myser lite och äter satsumas :)




Sagt av Devin

D: Mår inte Vilde någe bra?
M: Joo Vilde mår bra
D: Neej batterierna är nog slut i honom


Vilde satt kors i taket still i några sekunder och då kom detta från Devin :) Så söt!


Besök

Här på förmiddagen har det varit fullt ös medvetslös verkligen! Vi har nämligen haft besök av Tina, Ellen och Olle :) Det har varit barn och leksaker precis överallt!! Men det är väl så det ska vara med barn i huset antar jag haha. Kul var det iaf!

Nu sussar barnen sött och jag får en lugn välbehövlig stund för mig själv :)


Lek!!

Vi åkte hem till Ellen, Olle och deras mamma Tina efter att barnen hade sovit middag och fått i sig lite mat :)


Devin & Ellen

Det var väldigt trevligt faktiskt och hoppas det blir av snart igen. Barnen lekte verkligen superbra tillsammans och Vilde har ju också en lekkompis där - Olle, och jag har Tina att prata med = alla nöjda och glada :)


Vilde & Olle

Kan ju säga som så att Devin ville inte med hem därifrån sen även fast jag sa att vi skulle hämta pappa på stationen. Han ville leka mera med Ellen!!


Redo att hoppa


HOPP HOPP!!

Kul hade vi iaf - tills vi skulle hem dvs..



Snopp & Snippa

Idag på öppna förskolan lekte Devin och Ellen hur bra som helst. De busade och stojade :) Efter en stund gick jag till Tina och frågade vart de var någonstans för jag trodde de var med henne, men nej hon trodde de var med mig haha så vi fick börja leta. Då hade de smygit undan och lyckats ta sig ut från öppna förskolan och höll på att blotta sig för varandra och visade vad de hade för något -haha- Mycket snopp & snippasnack vart det sen hela eftermiddagen faktiskt. Att det kan vara så intressant!?

När vi skulle därifrån vart det mycket gråt så det bestämdes att vi skulle komma hem till dem på eftermiddagen :)


Bus med Peter

Till barnens stora glädje så kom Peter på besök idag :)



Devin var sugen på bus!!




Peter är en bra lekfarbror :)



Upp och ner, ner och upp :)

Kul att busa med någon annan än bara mamma hela tiden!


Dagens Outfits



Tröja - Coop (strl 92)
Byxor - Nova Star (strl 86)
Strumpor - Po.p (strl 16/18)



Tröja - Småfolk
(strl 104)
Byxor - Nova Star (strl 98)
Strumpor - Po.p (strl 25/27)


Bilen sjunger

Devin har så söta och roliga kommentarer ibland, imorse kom en av dem när vi körde till dagis :) Vi lyssnade på musik som vanligt, men denna gången tyckte nog Devin det var lite extra fint för han sa:

Mamma, gammelmormors bil sjunger!! Den är så glad! :)

Lät så himla gulligt och det är nog bara ett barn som kan komma på att säga att det är bilen som sjunger istället för radion som spelar :) Så sött!!





Dagislämning

Denna veckan har det varit underbart att lämna barnen på dagis. Båda har gett mig kram och bara sprungit in för att leka :) Vilde har inte ens varit i närheten av att gråta, han bara kramar, vinkar och springer in. Vilken lättnad och vilken vändning!!

Känns liksom tusen gånger bättre att lämna glada barn än hysteriskt gråtande - såklart!

Igår ville ingen av ungarna med hem heller. Devin kom direkt och sa vill vara mer på dagis mamma, det är jättekul här! Och Vilde sprang in till gunghästen istället för att följa med till bilen ;)









Dagens Outfits



Tröja - Katvig (strl 92)
Byxor - Ellos (strl 86)
Strumpor - Po.p (strl 16/18)



Tröja - Me&i
(strl 104)
Byxor - Coop (strl 110)
Strumpor - granngården



Åt pipsvängen!

Haha jag kan ju säga som så att det gick åt pipsvängen att vara utan blöja på natten för Devin, men jag trodde inget annat heller iofs. Redan när jag gick in klockan 21 och kollade till honom så hade han kissat ner sig, så det vara bara att byta och då åkte blöjan på kan jag lova! Han hade ingenting att säga till om ;)
Men han har ju alltid kissat mycket på nattetid även fast att han aldrig fått välling på kvällen. Finns många inlägg i bloggen där jag undrar vad man ska köpa för blöja för att alla läcker ju igenom!! Fattar inte hur han kan kissa så mycket på nätterna alltså? Han dricker inte mer än vanligt - och som sagt, aldrig fått välling.
Nej, det här med att bli blöjfri på nätterna väntar jag nog lite med eftersom han verkar kissa som mest då konstigt nog. Sover han middag så har han ju inte blöja och då vaknar han alltid och säger om han behöver kissa och aldrig hänt någon olycka. Jaja.

Imorse hade båda barnens blöjor läckt så det var kiss överallt. Kul morgon - NOT! Som sagt - finns det ingen blöja som håller tätt på natten eller!??

Trött på kiss.


Badskoj

När jag hämtade mina hjärtan på dagis idag så var de ute och lekte i sanden och det var verkligen sand överallt. De såg ut som små lortgrisar :) Blev bums i badet det!!



När Devin gör något så är inte Vilde sen med att göra likadant!



Mitt fina lilla blötdjur :)




Mitt fina stora blötdjur :)




Kul att leka med rinnande vatten!




Var är Vilde??



Puss puss ♥



Utan blöja

Devin har ju varit blöjfri på dagtid nu i nästan ett år, men nätterna har vi inte brytt oss om direkt. Ingen brådska där, huvudsaken är ju att han inte har haft på dagtid. Han har väl sovit någon natt utan när vi glömt sätta på honom en, men nu idag ville han verkligen inte ha någon på sig. Han tyckte att han var stor nu och ville sova i kalsongerna och det är klart att han får det, sen om det går så bra eller inte är ju en annan femma ;) Han sa iaf att han skulle säga till om han är kissnödig, men om han kommer ihåg - ja, det märks! Får nog dra upp honom innan jag lägger mig och kissa honom sen får vi se hur resten av natten går. Är ju skönt för honom om det funkar så slipper han blöja överhuvudtaget för det kan ju inte vara skönt att ha på sig direkt.

Spännande att ser hur det här går..


Pampers Active Fit



Blev ju med i en kampanj på
Buzzador att få testa Pampers Active Fit :)
Mitt första intryck var att den var väldigt tunn och satt bra på honom, måste vara skönt att det inte känns som man har en stor tung blöja på sig. Han verkade nöjd :)
Dock var det en dålig sak - tycker jag - och det var att den kändes kissig väldigt fort, men när man sen skulle byta så var den inte alls så kissig som man trodde. Den höll iaf tätt både på dagen och natten och det är ju bra!!

Jag kommer inte undvika att köpa den, men jag köper helst Up&Go för de är lättast att få på honom och dra ner för pottbesök osv.. :)

Vad tycker ni om Pampers Active Fit?



Shoppat

Lite nödvändigheter inför hösten och vintern kom hem idag :)



Lite tjockare mössa till Devin
Röd fuskpolo till Devin
Turkos fuskpolo till Vilde
Grön/grönsvarta tumvantar till Vilde
Röda/rödsvarta fingervantar till Devin

Jättefina grejer och Vilde ville ha på sig vantarna på direkten ;)
Men en sak var riktigt dålig och det var mössan. Stod på hemsidan att den skulle vara lite liten i storleken så man skulle gå upp en storlek, jag tog 4-6 år till Devin och den passade perfekt på VILDE! -illa-


Usch för poliser

När jag åkte hem från Örebro idag så körde jag på som vanligt där på vägen - tills jag såg att en polisbil körde tätt efter mig!! Blev ju precis hur nervös som helst och helt stel i ryggen. Körde jag för snabbt? Körde jag för nära en annan bil? Jag började tänka på allt och jag visste inte om det var 90 eller 70 på vägen jag körde så jag saktade ju ner eftersom det var lite vägbyggen och skit. Usch alltså!

Polisbilen körde om direkt det blev dubbelfiligt fast att det bara var 70 där, men då kunde jag iaf pusta ut när den körde vidare frampå vägen -puh-

Fy för poliser alltså, kan ju inte bete mig normalt när jag ser dem vilket blir en fara för allt och alla ;)

Blir ni nervösa när ni ser poliser??



Tränat - Örebro

Blev enbart kondition idag. Testade nog alla maskiner som fanns nästan haha :) Svett så linnet var helt blött efteråt, men är väl så det ska vara kanske haha. Sägs ju att om man har bra kondis så svettas man mer?

Jaja, skönt var det iaf!

Snart ska jag bege mig till Örebro för min chef ringde igår och sa att jag kanske ska börja jobba i slutet av veckan så jag måste dit och prata och skriva på några papper eller något. Inte kul alls att det blir i Örebro, men hoppas det inte är så långvarigt kanske...



Dagens Outfits



T-shirt - Nova Star (strl 80/86)
Byxor - Coop (strl 92)
Strumpor - Marknad


Devin hoppar och tokar sig ;) HAHA!

T-shirt - Nova Star (strl 104/110)
Byxor - Coop (strl 110)
Strumpor - Granngården


Godnatt

Tror jag tar natten nu!
Godnatt allesammans!
Sov gott!



Dagens Outfits



Tröja - Lindex (strl 86)
Byxor - Lindex (strl 86)
Strumpor - Granngården



Tröja - Lindex
(strl 104)
Byxor - Nova Star (strl 98)
Strumpor - Granngården


Tränat

Nu har jag varit iväg och tränat igen! Körde 5 min uppvärmning på crosstrainern och sen styrkepass och efter det joggade jag i 30 min. Svett så det rann om mig sen kan jag lova! Jag har så sjukt dålig kondis så det är nog lite fel på mig..

Skönt var det iaf :)


Tävlar



Jag är med och tävlar om en drink all around cup från Bambino inne hos
Sara.
Tävla du också!


Sånt man måste..

Nu börjar det se lite okej ut här hemma igen. Har tvättat massa tvätt, vikt mängder med kläder, flyttat alla Devin kläder (vilket är en hel del) till en annan byrå, plockat ur och i och ur diskmaskinen.. Inte skoj, men det är sånt som behövs ibland!

Dessutom har vi varit i skogen med barnens farmor på förmiddagen så David kunde sova eftersom han jobbat natt hela helgen :)

Kan ju säga att Devin har en heeel del tröjor/t-shirts. 45 stycken räknade jag till och då är inte alla inräknade eftersom en del är i tvätten och jag räknade inga tjocktröjor!! Det är nog tre gånger så mycket som jag har om inte mer ändå ;) haha!


Nej nu ska jag laga grönsaksomelett här!!




Leklandet bilder



Trodde Vilde skulle vara lite blyg eftersom han inte varit där sen han var pytteliten bebis som bara kröp, men inte då. Fullt ös medvetslös!!



Kapplöpning ;) Vem hinner först till rutchkanan?



När den ena ska upp ur hålet så ska den andre ner.. Var ett himla rännande :)



Devin sprang runt i bollhavet en stund, men han kunde ju inte stanna mer än några sekunder på ett och samma ställe innan det bar iväg igen..



Vilde däremot trivdes bra där lite längre iaf :)



Sen bar det av mot studsmattan och guud vad han skrattade :) Kom dock en unge och trängde sig upp och började hoppa som en tok när Vilde var där på fast jag sa åt honom flera gånger. Sånt stör mig! Får väl ändå visa lite respekt mot mindre barn!?



Vilde och jag gick iväg och klättrade igen istället eftersom ungen vägrade sluta hoppa så Vilde bara ramlade :/



Devin hoppade som en tok på studsmattan sen när det vart hans tur :) Liten akrobat tror jag minsann! Han gjorde en volt och ramlade på näsan till slut och skrapa upp den lite, men det var bara att hoppa vidare tyckte han efter lite tröst hos mamma.



Träningspass på löpbandet stod på tur efter hoppningen :) Inte direkt som att han behövde det för han var helt svett redan innan!



Vilde gick på tungvikterna han ;)



En välförtjänt glasspaus blev hanns också med!



Avslutningsvis blev det lite klättring på vulkanen innan vi begav oss hemåt :)


Lek&Bus

Eftermiddagen idag har tillbringats på Lek&Buslandet i Örebro och båda barnen var som tokiga!! Blev en del bilder men de orkar jag inte krångla med att lägga upp nu, får bli senare eller imorgon :)

Hoppas ni har en bra kväll!


Filmtips!

GET HIM TO THE GREEK



J
ag har inte skrattat så mycket på länge, var ju inte bara en gång tårarna sprutade på mig för jag skrattade så mycket direkt!! :)

Jävligt rolig film, tycker jag iaf!


Nya ord

Det har kommit några nya ord från Vilde sen sist jag skrev om det vilket var på hans 17 månadersdag. Nu kan han också säga:

Mi = Min
Ta = Tack
Arg = Arg
Adjea = Andrea
Tetti = Tetti (min mormor kallas det)

Språket går sakta men säkert framåt :) Så sött att höra honom prata!


Kladdgris



Nam nam vad gott med maaat :)



Man kan ju ta liiite med skeden också kanske



Koncentrerad



Vadå?? Jag kladdar väl ändå inte!?



Mätt och belåten :)



Devin BVC

När vi ändå var på öppna förskolan idag så kilade jag in på bvc med Devin för vikt och längd :) Alltid kul att se hur mycket de växer - och växer det gör han verkligen!!!

Längd: 101 cm
Vikt: 17 kg

Han följer sina kurvor helt perfekt :) En kurva över på vikten och två över på längden - helt utmärkt! Inte undra på att han är lika stor som femåringarna på hans dagis haha.

Vilde blir kallad till 18 mån koll 28 okt eller något så det ska bli spännande att se.


hits