Sliiiiit



Skrapas bort färg för fulla muggar på huset nu och det är inte det roligaste, men hoppas ju på att det blir fint sen när det är klart iaf :)

Någon som vill hjälpa till? ;)



Lekparken, trots och nya skor!



Vi tog en tur till lekparken idag innan affärerna skulle öppna så jag kunde hämta Vildes nya fina skor som han fått av gudmor Andrea :)



Barnen lekte så snällt och fint där så, inga problem alls..



Devin övade balansen :)



Barnen och David klättrade också och David var ju tvungen att klättra hela vägen upp till toppen såklart ;)



Sen var vi tvungna att bege oss mot stan och då började ju Devins trots och gnäll och skrik - såklart. Det hela slutade med att David fick vända med Devin under armen för vi tollererar ju inte hur mycket skrik och gap som helst! Han fick sina varningar, men måste ju bara pressa gränserna liiiite till och se vad som händer.. Fy fan för trots!!



Vilde och jag gick ju iaf och hämtade hans ursnygga mörklila converse :) Tusen tack Andrea, de satt perfa!


Ha en trevlig dag!

Lilla mormor



Denna fina murgröna fick hon igår av mig, David, Andreas och Lise :)

Grattis i förskott lilla mormor :)



Lååång dag

Denna dagen har känts sinnessjukt lång!! Kändes som arbetsdagen varade i 15 timmar eller något, höll på att gå under på jobbet idag.. Var helt omöjligt att sitta stilla och jag ville bara därifrån. Är nog inte ensam om att ha sånna dagar ibland kan jag tro?

Hemma sen har det varit stress, stress.. Hitta present till min mormor, sen åkt dit och firat henne :) Barnen (mest Devin) trotsade som vanligt som fan så man bara vill slita sitt hår och rymma till världens ände ungefär. 

Kom sen hem hit och de ville ju absolut inte lägga sig fast man märkte på dem båda två att de var så trötta. Skrik och bråk och trots >_<

Känns just nu som jag bara vill ta semester... från livet. Ungefär.

Urk.



Tacos!!

Vi har precis ätit tacos här hemma och håller på att göra tacopaj på resten av vegfärsen som blev över :) Devin åt som en häst för en gångs skull! Tror han åt hela fyra portioner faktiskt, så det var inte illa. Massor med grönsaker slank det ner också :) Är nog nya favoriten hos honom faktiskt. Vilde åt också bra, men inte med samma glädje som Devin, för han öste verkligen in haha. 

Nu är barnen lagda och man kan slappa lite innan det är dags för att lägga sig innan man ska upp för jobb imorgon igen.. Har ändå gått hyffsat på jobbet denna veckan :)


Ha en trevlig kväll, jag funderar på att hoppa lite studsmatta och bränna lite kalorier ;) Men med tanke på min huvudvärk idag är det kanske inte en sån himla bra idé ändå... :/


Rensat!

Sist orkade jag ju inte lägga upp alla kläder som jag rensade ut ur Vildes låda, så här kommer lite till :) Allt det andra jag la upp då är redan sålt eller bortlovat utom de tuffa stuprörsjeansen (bild nedan). Så ta en kik här :)



Kläder från Little Lizard i strl 86



T-shirt från Nova Star i strl 80/86 och en bra dagiströja med texten "game over" på baksidan i strl 86/92



Mysdress från L&B (lingon & blåbär) i strl 80



Svarta stuprör från KappAhl i strl 86 och randig tröja från Lindex i strl 86


Någon som vill ha något? Första tjing här annars åker det ut på tradera :)



Livet kan ta en annan vändning snabbare än man tror...

 

Chris och hans flickvän skulle gifta sig, men hon var med om en olycka och är nu hjärnskadad.
Denna låt har han gjort till henne!


Försökte att inte gråta, men det gick inte..



Pyssel

Vilde och jag pysslade lite i förrgår i böckerna som han och Devin fick i påskpresent när Devin och David var iväg på cirkus :)



Såhär fint blev det. All mat och en massa möss skulle vara i trädet tyckte Vilde :)



David och Vilde pysslade lite igår också :) Jag och Devin med, men det vart inte med på bild som tur är ;)



Devin vann!

Körde lite trädgårdsyatzy tillsammans med Andreas och Lise nu på kvällen. Devin skulle självklart vara med och tro på fan - han vinner!!! Fick 298 poäng så det var inte illa pinkat :)



Tack för en trevlig match!



Donken tur och retur

Marie och Neo kom förbi idag på förmiddagen :) Vart lite studs på studsmattan och sen bestämde vi oss för att gå till donken och köpa milkshake eftersom det hade vart helt underbart för min hals!



Devin var som vanligt en jävla gnällspik och gnällde precis heeeela vägen även fast jag sa att han inte skulle få någon milkshake om han gnällde. Han bara fortsatte, så för hans del så vart det minsann ingen!! Blir så sjukt trött på honom.. han gnäller och trotsar just nu 75% av tiden som han är vaken. Måste ju vara såååå jobbigt att vara tre år så det är inte sant. Iaf om man ska tro honom!



Neo satte gårekord uppe vid donken :) Så himla duktig!!



På hemvägen vart jag så jävla trött på Devins gnäll så jag stoppade båda ungarna i vagnen och tog Devins cykel i sufletten. Gick snabbast så annars hade vi nog vart kvar där i backen än...

Milkshaken var iaf som en dröm för min onda hals.. :)



Girlpower!



Erika och Liam kom och hälsade på mig och Vilde igår :)
Vi hjälptes åt och byggde ihop studsmattan. Inte det lättaste, men med lite girlpower så gick det finfint!!

Det första Devin sa imorse när han vaknade var att han ville ut och hoppa studsmatta ;)



Streptokocker

Jaha.. så sitter man här igen med ännu en ny penicillinkur startad! Tredje gången på, ja, vad kan det vara? Två månader nu? Denna gången fick jag inte kåvepenin som de andra gångerna, utan något som heter Dalacin och skulle tydligen vara lite starkare eller något. Hoppas iaf det hjälper - och det fort!!

Jag har så brutalt ont i halsen så ser ju inte fram emot natten :(



Gott med glass



David och Devin drog iväg på cirkus förut, då passade jag och Vilde på att ta en glass tillsammans. Hans glass dög ju dock inte, så jag fick ta den som han fick och han tog min. MUMS!



Ute på äventyr

Igår kväll kände jag av liiiite halsont men tänkte inte mer på det förrän i natt strax innan klockan fyra när jag vaknade och inte kunde svälja igen. Så grymt ont!! FAN FAN FAN! Ska aldrig den här jävla streptokockern ge med sig eller?? Jag hatar det! Ingen vårdcentral öppen idag heller så åkte till mamma och pappa och lämnade barnen där eftersom David är och jobbar, och åkte upp till akuten. Fick en tid till 13.45 så var bara att åka hem igen. Jag och barnen gick på äventyr i området :)



Kul att gunga lite gungbräda :) På dagiset jag gick på som liten.



De lekte lite i båten där också :) Kul när de kan samsas och leka lite tillsammans!



Full fart i rutschkanan!



Hur spännande som helst att kasta stenar och pinnar i bäcken. Höll på att inte få med mig dem därifrån ;)



Provsitter morfars motorcykel :)



Påskafton



Vilde och Devin fick påskpengar av gammelgammelfaster Ninni i present, så de stoppade glatt ner dem i sina spargrisar :)



Innan vi gick till mamma och pappa på påskmiddag så lekte vi lite på dagiset som jag gick på som liten :)

Glömde helt bort telefonen hos mamma och pappa så vart inga bilder därifrån förutom en film som David filmade när vi var ute och kastade frisbee.




Tack för en trevlig påskafton och god mat!




Påskafton i skärgårn



Vi åkte ut till skärgårn på förmiddagen och där passade barnen på att leka en massa innan det var dags för käk :) Vilde tog studsmattan först av alla för han gillar inte riktigt att hoppa med både Devin och Stig än, de är lite för brutala för hans smak. 



Lite påskbrevsmålning blev det också, men det var alltbra lite det vill jag lova! Mina barn har myror i brallan och kan inte vara stilla speciellt länge inte haha ;)



Påskäggsjakt!


Trevlig förmiddag i skärgårn som resulterade i jätteövertrött Vilde som skrikit i en timme och somnade precis utav ren utmattning ;)

Glad påsk!!



Sköter man sig inte så blir det inget!!

Vi hade tänkt köpa en studsmatta till barnen idag, och vi berättade för dem att man måste sköta sig för att få en sådan för de kostar mycket pengar. 

I affären sen kan jag ju säga att Devin verkligen inte skötte sig som snodde godis och stoppade i munnen skitsnabbt för att man inte skulle hinna ta det, med mera.. Vi tar ju självklart ut godiset ur munnen på honom iaf! Han ska fan lära sig att sådär gör man inte. 

Vart ju absolut ingen studsmatta med sådant beteende!! Lite tråkigt tycker jag, men man kan ju inte belöna sånt där beteende heller. Han måste lära sig den hårda vägen att han inte kan få som han vill om han inte lyssnar på oss. 

Hur gör ni?



Joggat!



Tog mig ut på min joggingtur idag med, och idag, sånär som på ett snabbt stopp för att knyta skosnöret, så joggade jag hela vägen!! Trodde jag skulle dö redan efter 1,5km men jag gav mig fan på det helt enkelt och jag klarade det. Man orkar mer än man tror!

Heja mig!



Middag ute i det fina vädret

Devin tyckte vi skulle äta middagen ute idag, och det var ju inget att invända emot direkt eftersom det varit strålande sol hela dagen :) Han satte sig vid bordet ute och sa pappa, vilket vackert väder vi har! Så himla söt!



Jättemysigt att kunna äta ute, nästan så maten smakade bättre faktiskt! Devin åt iaf upp all sin mat och det brukar han ju inte göra annars förutom på dagis ;)



Motorcyklar i mängder!

Vi var ner till stan förut för att kolla in mc-kortegen och det var sinnessjukt många detta året :)



Vilde ville provsitta morfars motorcykel och självklart så fick han det :)



Devin ville inte sitta, men han ville iaf stå bredvid motorcykeln i sin coola motorcykeljacka - som han själv säger ;)



Båda barnen var imponerade av att det var så många motorcyklar på samma gång i stan :)



Wroooooom :)



Ledsen

Idag skulle Devin lämnas på annat ställe än på dagis, de stora barnen skulle nämligen till DC-tjänst på påskfika :) Han var finklädd och hade lite prickar och mustasch idag! Jättefin påskgubbe. Han tyckte det var lite konstigt att lämna Vilde i bilen men det gick bra ändå. När jag sen körde till dagis för att lämna Vilde så blev han jätteledsen när jag skulle gå. Det var nog för att allting var så annorlunda idag :/ Lilla bubben!

Påskfin i ansiktet med prickar ;)

Hatar att lämna när de är ledsna ju. Han fick värsta hängläppen och sen började han stortjuta :( Lilla hjärtat. 



Soft dag

Ringde inte så mycket på jobbet idag så jag satt istället och samlyssnade på mobil-aktuella hela dagen och det var ju riktigt nice :) Knappt någon provision, men helt enkelt soft och roligt. Kändes som dagen gick hur fort som helst och det är ju inte alla dagar som känns så faktiskt!!

Ha en trevlig kväll!



Jogging

Efter jag åkt och fixat sommardäck på bilen så lämnade jag den hos David idag med och joggade därifrån. Tänkte hela tiden - måste slå tiden jag hade igår!!!



Jag slog den, fast måste tagit någon kurva lite snävare idag då det var 27 m kortare sträcka idag än igår, men men. Jag är nöjd!



Skogslek

Vi drog iväg till skogen en sväng på förmiddagen och lekte lite där :)



Det var väldigt poppis faktiskt!



Barnen lekte i kojor och klättrade bland stenar :) Hur nöjda som helst!



Riktigt mysig förmiddag, hade gärna stannat där om det var så att man hade haft med sig lite fika och om barnen inte skulle åkt till dagis då.



Barnen nöjda - mamma nöjd :)



Jogging



Efter dagis idag åkte jag med bilen till Davids jobb eftersom vi ska åka i Andreas mammas bil till jobbet idag. Därifrån joggade jag sen hemåt och puh vad det var jobbigt!!! Har ju sämre kondis än en gammal otränad kärring alltså. Joggade iaf mesta biten av vägen även fast jag fick gå emellanåt för att hämta andan -haha- Varmt som sjutton var det också. Nu har jag iaf en tid att slå! Får jogga därifrån och samma sträcka flera gånger nu tills jag kan springa hela vägen utan problem. Efter det får jag hitta nya mål! Lagom att det var exakt 3 km att börja med också.

Jag hade träningsvärk innan och jag kommer ju knappast kunna gå imorgon alltså!



Utomhuslek

Innan klockan var åtta imorse var vi påklädda, hade ätit frukost och var utomhus :) Vi gick först en promenad på 2km som Devin cyklade. Stannade på två lekplatser som barnen härjade på!



Så himla skönt väder nu och eftersom jag jobbar hela eftermiddagen så får man passa på att vara ute hela förmiddagen ist :)



När vi kom hem fick buspojkarna lite saft och så härjade vi på gården tills det var dags för dem att åka till dagis :)

Härlig förmiddag!



Träningsvärk

Aj aj sån träningsvärk jag har sen min lilla joggingrunda igår. Vadå otränad? ;) Har från ryggen och hela vägen ner till fötterna! -puh- Men det ska jag minsann bättra på.. dock inte idag då eftersom jag kommer hem typ 21 ikväll. Men imorgon efter att jag lämnat kidsen på dagis kanske jag unnar mig en liten joggingtur. Jag behöver ju det iaf med mitt daller!

Tur att träningsvärk är ganska skön smärta ändå ;)



Utvecklingssamtal + barnvakt

Idag var det utvecklingssamtal på dagis :) Alltid spännande att höra hur barnen är där och hur fröknarna uppfattar dem. Det gick iaf jättebra, de tycker båda killarna är helt underbara och har en massa energi. Devin har väldigt lätt för att lära sig och älskar att vara ute. Vilde är en liten charmknutte som charmar allt och alla :) Båda barnen är även bra förebilder vid maten då de gillar precis allting och är väldigt matglada haha. De är också båda väldigt pratiga av sig och munnen går i ett på dem bägge :) Så det gick väldigt bra!

Efter det så väntade jag in Jennys mamma som kom och lämnade Liam till mig. Skulle passa honom en liten stund idag :) 



Vi lekte lite och tränade på att gå :) Gick väl sådär med den lille fegisen ;)



Sen efter en stund blev han jättegnällig men somnade tillslut i min famn -gooos- Längesen någon av mina prinsar hade lust att somna i famnen. 

Strax ska jag bege mig till jobbet. Har verkligen ingen lust att jobba och sitta inne till sent ikväll när det är värsta underbara vädret ute, men men.. 

Ha en bra dag!



Rensat!!



Byxor från moonkids i strl 86/92



Body från polarn o. pyret i strl 86



Tröja från katvig i strl 92



Mjukis från Nova Star i strl 86



Mys-set från KappAhl i strl 86



Tuffa jeans från Lindex i strl 86



Tröja och byxor från Villervalla i strl 86



T-shirt från Cheap Monday i strl 92



Jeans från Nova Star i strl 86



T-shirt från Villervalla i strl 86



Body från Molo i strl 86/92



Stuprör från KappAhl i strl 86



Mysdress från Me&i i strl 74/80 (stor)


Nu orkar jag inte lägga upp mer idag. Är det något ni är intresserad av så hör av er annars läggs det ut på tradera inom kort (läs; när jag orkar).



Utebus i underbart väder!

På förmiddagen här var det grått och bara 2 grader så barnen fick faktiskt ha overaller på sig, men nu på eftermiddagen har solen tittat fram och värmt upp riktigt bra. Barnen har busat och hjälpt till på gården!



Vi krattade ihop och la massa kvistar som trillat ner från den stora björken i skottkärran. Det där är kanske hälften av det som trillat ner och landat på vår gård, men det är iaf en bra början ;)



Barnen busade och hade skoj :) Sen kom min mormor förbi med glass så vi satt ute i solen och åt och hade det allmänt härligt!



Gammelmormor med barnbarnsbarnen :)



Brio spin!



Blev ju som sagt var en oplanerad tur till Karlstad idag eftersom vagnjäveln gick sönder! Där var de helt chockade för de hade ju aaaaldrig hört om det där förut minsann.. som om vi ljög. De frågade även om vi gått i ett gupp??! Vad har det med saken att göra? Ska inte vagnarna tåla att man går på annat än asfalt som är helt slät eller?? Helt orelevant fråga tycker ju jag då men..

Jaja, nu har vi en Brio Spin iaf och alla är nöjda och glada!



Eftermiddag i skärgårn

Eftermiddagen igår spenderades i skärgårn :)



Devin och Stig hoppade studsmatta som tokar :) Måste verkligen införskaffa oss en egen studsmatta nu snart för den uppskattas ju av båda barnen även om Vilde inte ville vara med och hoppa med de där två busungarna. 



Vilde gick in med pappsen och lekte med traktorn istället, mycket lugnare det. Han är även inne i en period nu då han gärna leker själv :)



Maten serverades ute för grabbarna hade varken tid eller lust att gå in bara för att få i sig lite käk :)


Trevlig eftermiddag i skärgårn minsann!



SKITVAGN var det ja!



Vi var uppe vid björkvallen idag och David och barnen började gå rundan som är 2,7km medan jag sprang den för att sen varva dem och komma ikapp dem på det viset. Jag kom ikapp utan problem men när vi gick där så knakade det helt plötsligt till i skitvagnen och hjulen hade brutits av och låg kvar på marken!! Nog för att det var en billig vagn vi köpte, men va fan.. den har inte hållit i en vecka ens!! 

Ringde butiken nu och berättade om det som har hänt och de vart helt chockade. Så nu får jag 25% på en Brio Spin istället -tack och bock- 



BVC

Var förbi BVC i onsdags och passade på att väga barnen :)
Vilde var nu 92 cm och vägde 13 kg
Devin var 105 cm och vägde 17,5 kg
Allt vara alltså bara finfint med dem och båda är långa för sin ålder.




Phil and ted - såld!



Världens bästa vagn är nu såld. Var med en tår i ögat som jag sålde den faktiskt för jag har enbart varit nöjd :) Den har varit med på mååååånga promenader minsann!

Vi sålde den för Devin vägrade gå eller cykla eftersom han visste att det fanns en sittdel till den och att bara plocka bort den gick ju inte, för han är ju smartare än så ;) Tror jag provade alla vagnar i två olika barnvagnsaffärer minst 7 gånger, men ingen dög lika bra som phil and ted gjort, så därför tog vi den billigaste skitvagnen som vi kunde hitta eftersom vi hellre är missnöjda med en billig vagn än missnöjda med en dyr!

Så nu har vi någon babytravel sulky här hemma som får duga tills vidare.


My, hoppas du blir lika nöjd med vagnen som vi varit! :)



Rensning

Nej jag tror minsann det är dags för en rensning bland barnens kläder här hemma nu. Vilde har 92/98 på sina kläder så alla i 86 får jag fixa till och sälja! Puh, men det behövs verkligen. Det är så störande när man plockar fram kläder så kan han bara ha hälften!

Vårrensning kanske? Ja!






Fortsatt bra

Det fortsätter att gå bra för Vilde utan nappen och nu frågar han inte ens efter den :) Tror det är bra att ta nappen hyffsat tidigt från barnen - är nog lättare då. Mina barn har iaf inte haft några problem alls att sluta även fast de båda varit ganska nappiga och beroende av nappen innan vi tagit den. Så himla skönt, så nu kan man säga att han är helt nappfri från och med tvåårsdagen!! Duktig kille :)

Även potträningen går framåt och han kissar på toaletten flera gånger om dagen hemma och även på dagis, så det är nog inte jättelång tid kvar där heller. Känns dock smidigast att vänta helt till sommaren då han ändå ska springa nakenfis :)

Ha en trevlig kväll!



Tattoo

David tatuerade sig idag och det blev faktiskt mycket finare än jag trodde att det skulle bli :) Just nu ser det ju helt konstigt ut då han har plast på armen och det är alldeles nygjort, men tror det blir riktigt läckert när den är läkt faktiskt!

Det är iaf Devin och Vildes stjärntecken och deras namn :) Blir ju sugen på en gaddning jag med, men det får bli någon gång i framtiden det!




Present från gudfar



Peter kom idag då han var sjuk när Vilde fyllde år.
Blev en liten present och det var ett par fina skor :)
Vilde blev jätteglad och sa Tack Peter, så himla sött!

Välbehövligt med nya skor nu också då hans försvunnit på dagis och han kan ju inte gå omkring i gummistövlar i detta fina vädret heller. Tror skorna kommer komma fram snart och att någon annan tagit fel av misstag, men ändå så dumt en fin dag som denna :)

Tack iaf!



Stallet

Var ridlektion idag igen - precis som förra onsdagen :) Idag gick det bättre, men jag mådde ju också ganska mycket bättre än förra onsdagen så!


Gjafar & Glaesir


Olivia mitt bland hästarna

Riktigt gött väder var det också faktiskt. Sådär lagom, varken kallt eller varmt!



Lätt som en plätt

Förstår mig verkligen inte på alla som säger att det är svårt för barnen att sluta med napp, för här har det gått lätt som en plätt båda gångerna :) 



Inga problem att sova vilan på dagis utan napp heller. Han sa bara tutte borta och visade med händerna som om något är försvunnet och sen hade han lagt sig och sovit :) Min stora duktiga lillprins det ♥

Trodde det skulle vara svårt för Vilde med nappen eftersom han senaste tiden gillat nappen mer och mer, men gick som en dans med honom också!

Stolt mamma



Utan napp

Vilde somnade idag utan napp :)
Trodde inte att det skulle gå så lätt som det gick, men tror faktiskt han somnade snabbare idag än andra dagar!

Min duktiga lilla prins!!



Massa lek och skoj!

Efter dagis idag kom Cissi med Nathalie, Vanessa och Isabella hit :) Det var fullt ös på barnen från det att de kom tills det att de gick, men det är bara roligt det!

Nathalie och Vilde mumsar russin

Först var det lite innebus, men sen ville barnen ut så då gick vi såklart ut och tur var väl det så mycket spring i benen som alla hade :)


Vanessa körde skottkärran och Isabella och Devin turades om att åka där i haha!


Nathalie jagade katten som flydde i panik ;)


Vilde vandrade runt med sin myra släpandes efter sig :)



En liten film på busbarnen blev det också :)


Tack för idag, det var jättekul!!



Vilde 2 år!!



Grattis världens finaste Vilde på din 2-årsdag!! :)



Tiden går så himla fort så det är galet, min bebis är redan 2 år gammal!!

Han är en helt underbar liten pojke, dock ganska bestämd emellanåt men han bryr sig om allt och alla och vill mer än gärna hjälpa till. Han har börjat intressera sig för att räkna nu och försöker hänga med när Devin räknar, men inte alltid så himla lätt när man bara är 2 år. Färgerna är också något som intresserar herrn och han frågar ofta vilken färg det är på saker och ting :) Kan han inte färgen drar han till med någon gissning som oftast är i närheten iaf.

Att leka med Devin är oftast kul det också, men är gärna inne i sin egen värld emellanåt och blir då vansinnig om Devin kommer och distraherar. Syskonbråk förekommer ju ibland, men det hör ju till!

Han är väldigt omtänksam och om man känner sig lite down en dag så kommer han ofta fram och klappar en på kinden och ska ge kram och puss. Han gillar inte att se andra barn ledsna utan vill då gärna trösta och hjälpa till och säger bäsen lessen (bebisen ledsen) och ser lite småförtvivlad ut.

Böcker är ett stooort intresse och kunde han skulle han nog sitta och läsa i fordonsböcker eller djurböcker hela dagarna faktiskt! Han kan nog urskilja på de flesta bilar faktiskt :) Han går gärna runt med en bok i handen eller iaf nära till hands när han leker med annat också, även på dagis säger de.

Munnen går i ett på honom nu för tiden och han säger det mesta och även långa meningar. Gillar att prata och berätta saker, men på sitt eget lilla vis då såklart :)

Mat äter han också det mesta, han smakar iaf alltid på allting om det inte är mos då förstås för det går verkligen inte ner i honom. Han får kväljningar direkt :/ Han försöker smaka varje gång han får det på dagis eller så, men det bara går inte. Annars är han inte så kräsen än på den punkten och det är skönt! Fiskbullar är favoriten nu för tiden.


Vi älskar dig så Vilde och du förgyller våra dagar!! ♥




För två år sedan..



11 april 2009 var en påskafton och min mage såg verkligen ut som ett påskägg haha ;)



Inte visste jag då att inte ens ett dygn senare skulle världens finaste lillebror ligga på mitt bröst :) Hade inte en sammandragning eller spark under hela dagen så jag trodde ju att ungen aldrig skulle vilja ut!



Devin 17 månader exakt den dagen :)





Släktkalas

Fullt ös idag med - släktkalas!



Vilde fick stooort paket av farfar som Devin och han öppnade tillsammans :) Lika nyfikna båda två!



Wiiieee en rutchkana!!! :)



Gammelmorfar fick hjälpa Vilde öppna massa paket :)



Vilde fick en stor ekorre och en bok med pusselbitar i som man kunde bygga ihop på rad till ett långt tåg :)



Kenth, Jacob och Vilde bland massa paket.



Vilde var knähund och testade lite olika knän ;)



Jacob, Stig och Devin sprang ut på gården och spelade fotboll :)



Vilde kutade runt i sina nya stövlar och nya tröja med barnvagnen han, sötnosen.



Lite rutchkana åkte han också såklart :)



Kvällsmacka i nya pyjamasen innan läggdags :)


Tack allesammans för idag och allt fint barnen fick!



Majssoppa

Testade ett nytt recept idag - majssoppa. Tänkte att eftersom barnen älskar majs så borde de ju tycka om majssoppa också :)

Bilden gör inte soppan rättvis

4 port
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
2,5 dl majskorn
1 stor grön el. gul paprika
2 potatisar
½ normalstor purjolök
1 dl creme fraiche 15%
1 tsk vetemjöl (vid behov)
Salt
Vitpeppar
4 msk gräslök

Gör så här
Koka upp vattnet och fonden
Dela potatis, paprika och purjolök i små delar
Häll i allt plus majsen i fonden
Låt koka i ca 20 min
Mixa soppan slät och red ev. av med vetemjöl och koka sen upp i ytterligare 3 min
Häll i creme fraichen och smaka av med salt och peppar
Server med god hembakt fralla



Vilde åt med stor aptit medan Devin vägrade smaka till en början. Vildes tallrik vart helt renskrapad faktiskt :) Tror jag fick i Devin 4 skedar men eftersom han sagt att det inte skulle vara gott innan så var han ju tvungen att tycka så även efter att han smakat fast han egentligen tyckte det var gott för det sa han efter första skeden att det var haha ;) Envisa unge!



Promenad med myran




Vilde älskar att vara ute och gå med sin myra utomhus nu för tiden :) Går ju dock inte så snabbt, men han är nöjd iaf!



Lekparken

Underbart väder idag så det blev en tripp till lekparken på förmiddagen :)



Barnen gungade och busade runt som vanligt! Är så himla skönt nu när det börjat bli vår att man kan vara ute länge utan att halvt frysa ihjäl! :)



Vildebus :)



Klätterapan Devin :)



Redo för utgång



Efter kalaset idag så gick vi ut en sväng :)
Vilde hade självklart på sig de nya vantarna, de matchade jackan finfint dessutom!

Filmer från promenaden kommer kanske imorgon för nu ska jag se film.

Ha en trevlig kväll!



Barnkalas

Fullt ös idag från morgon till kväll :) Eftersom jag jobbat hela veckan så har jag inte haft tid att planera/baka/handla/städa så idag var det fullrulle kan jag lova. Skulle bakas och städas och allting! Men vi hann iaf.



Jag blev dessutom ganska nöjd med min tårta faktiskt :) Lite bättre än den förra ormtårtan som jag försökte mig på. Riktigt god vart den också.



Nathalie var först på plats när kalaset skulle börja och hon hade med present till Vilde som han blev riktigt glad över - en bok om fordon som låter och har sig :) Tackar!



Strax efter kom Neo och Liam som också hade med sig fina presenter :) Av Neo fick Vilde en bok om fordon och av Liam fick han vantar. Tusen tack!



Barnen sitter och kikar i böckerna :) Vilde verkligen älskar böcker med bilar i!



Efter presentöppning så vart det ju tårta såklart! Devin hade nog ätit upp hela ormen om han hade fått för han tyckte det var hur gott som helst :) Haha!



Massa lek och bus hann barnen med också innan fiskdammen :)



Devin och Neo ser om det finns någon fiskelycka.. som tur är så fick allesammans napp :)



Tusen tack för att ni kom och tack för presenterna!!


Finaste bröderna



På barnmässan fanns det en fotograf och vi testade självklart att fota barnen där vilket resulterade i denna fina blden :) Nu är det ju dåligt ljus och så, men är ju för jag fotat på fotografiet i lampljus - men man ser ju på ett ungefär iaf! Jag blev faktiskt riktigt nöjd :) Mina fina små buspojkar ♥

Om någon i släkten är intresserad så finns det bilder här att köpa, annars skickas de som vi inte ska behålla själv tillbaks.




Filmer från igår



Vilde med sin spade :)




Bus i snöhögen :)




Kul i vattenpölen :)



Ridit

När jag var ute och busade med barnen efter dagis så ringde mamma och påminde mig om ridning. Jag trodde ju det var tisdag (antagligen för att jag inte jobbade i måndags). Så det var ju bara att gå in och slänga i mig lite i magen och bege sig till stallet.. Absolut inte det bästa jag kunde göra i mitt skick!

Gick väl sådär, kände absolut inte för att rida - men hon som hade kursen tyckte det gick bra och såg stor skillnad på mig från kursen i höstas. 

Nu är jag hur hes som helst och ska nog snart krypa ner i sängen. Försöker bara ladda upp filmer på barnen från utebuset, men det tar ju sån jäkla tid så de kommer nog läggas upp imorgon!

Godnatt



Jobbat

Åkte till jobbet idag för jag måste verkligen ha pengar och sen även för att jag inte kan låta Andreas åka bussen när han betalat för att åka bil med mig - får ju dåligt samvete. Vet inte nu i efterhand om det var en sån himla bra idé ändå eftersom jag känner mig överkörd nu. Känns som innan man får en fet förkylning/influensa, men det vill jag då rakt inte ha nu! Räcker bra med det jag haft, tack och bock. Imorn kommer nog bli en tung dag på jobbet, men jag måste!! Har verkligen inte råd med två karensdagar så nu gäller det att lida pin eller något..

Ska nog faktiskt lägga mig nu!


Sov gott och hoppas alla ni andra mår mycket bättre :)



Löparbrallor :)

Nu har jag skaffat mig löparbyxor, så nu är den biten avklarad. Nu behöver jag bara riktigt bra löpskor och sen är jag redo för att bli fit for fight :) Jag ska verkligen lära mig springa nu, känner mig taggad! Måste bara bli frisk först, men sen så..

Var ju riktigt glädjande att prova byxor idag faktiskt.. Storlek 36 och S var förstort så fick bli ett par Nike i XS :) Det trodde jag då aaaaaldrig att jag kunde ha för när hon frågade vilken storlek jag brukar ha så sa jag "typ M eller 38/40". Hah! Not anymore ;)



Jag vet att jag inte är smal än och det tycker jag inte själv heller - inte på långa vägar!! Men jag är närmare målet än innan nyår och det känns så himla bra!! Hoppas verkligen kunna nå det och bli fastare i kroppen, få bättre kondis och inte hata varenda cm av mig själv.. Slippa se gravid ut i allt jag har på mig, slippa ha tjocktröjor över allting eftersom jag inte vill att alla ska se mina äckliga valkar :/ Nej nu jävlar ska det bli andra bullar av (eller inga alls) faktiskt. Mitt mål ska ju till en början vara att kunna springa 5km utan att flåsa ihjäl mig och utan att tycka det är jobbigt och sen ska jag öka därifrån. Nu ska hängröven bort!!!



Nej, blä för mig, nu ska det bort!!



Bus med Mira



Efter dagis idag drog jag och barnen till Henrik och hans dotter Mira för lite bus :) Mira var ganska blyg till en början, som vanligt när man träffar henne, men sen fick hon bus i brallan hon också och härjade runt :)



Manikyr hos Henrik, alla barn ville ha nagellack ;)



Devin och Mira busade och drog i en gummispindel.



Vilde och Mira läste lite bok tillsammans, gullungarna!




Filmer från uteleken igår



Vatten är skoj att kladda med :)




Och väldigt kul att springa i :)



Önskelista - Vilde

Om bara åtta dagar så blir min lilla bebis 2 år gammal och han har ju nästan precis allt! Men jag kom på lite som han behöver iaf:



Regnkläder i storlek 98 för han har inga alls. Han har 86/92 på sina och det är för litet och nästa snäpp som vi har är 104/110 som Devin kan ha fortfarande. 



Överdragsbyxor behöver han också, för de Villervalla han har är alldeles för små nu, så han skulle behöva nya sånna i strl 98/104.



Tunna vårvantar skulle också behövas, för de som barnen har haft har det blivit hål på och sen fattas alltid någon vante här och där :) 



Nya gummistövlar behöver lillskiten också :) Han har nästan vuxit ur sina andra och har nog strl 24-25 nu skulle jag tippa på! De här coola med Lightning McQueen på skulle nog gå hem hos herrn.



Något som skulle uppskattas av båda barnen hela våren och sommaren är ju en studsmatta (med skyddsnät) - för oj vad Devin tjatar om det och Vilde är ju inte sen på att studsa han heller när han får syn på en :)




Ja, det var lite av det som jag kommer på just nu iaf :)



Sjukanmäld

Usch, vart tvungen att sjukanmäla mig idag för att prata i telefon finns inte en chans i världen att jag kan göra. Hörde mig för först för att se om jag kunde göra admin eller medlyssna eller något, men det fick jag inte. Känns så jävla sämst att behöva vara hemma för ont i halsen...

Barnen är iaf på dagis mellan 9-14 och busar och har kul!



ONT!

Det känns som min hals är helt sönderköttad :/ Svider och värker och gör så fruktansvärt ont :( Försökte ta några samtal på jobbet idag, men det gick bara inte. Skulle börjat gråta om jag hade behövt svarat i telefonen hela dagen. Usch och fy! Satt med admin tills det inte fanns mer att göra på det så vart ju tvungen att sluta en timme tidigare eftersom jag inte kunde ta samtal :/ Satt och väntade på Andreas tills han sluta och åkte sen hem.

Är inte halsen bättre imorgon så kan jag nog inte åka till jobbet för jag kan inte prata några långa stunder nu heller innan det gör så ont så jag känner att tårarna bränner innanför ögonen på mig :( Jävla hals!!

Hoppas, hoppas jag känner mig mycket bättre imorgon.

Godnatt.



Lek i leran!



Barnen och jag drog ut på eftermiddagen efter jobbet medan David var inne och fixade maten! Vi gick till lekparken som mer var som kvicksand haha ;) Bytte ganska snabbt lekpark faktiskt till en som var mindre "farlig" att fastna i!



Devin ville gunga bebisgungan där eftersom Vilde hade gungat den innan och han ska ju göra samma saker som lillebror såklart :)



Medan Devin gungade så gjorde jag och Vilde en massa sandkakor :) Roligast var ju självklart att förstöra dem direkt!



Vilde sprang som en dåre fram och tillbaka i vattenpölen också - superkul!!! :)



Mina två fina grabbar ♥ Leker så fint tillsammans (oftast).



Lek hos Cissi



Vanessa och Devin skriver lite bokstäver :) Vanessa visar hur man ska göra!



Vilde och Nathalie ritar också lite, men inga bokstäver än där inte ;)



Kul att klippa lite också :)

Bilderna är från igår förmiddags när vi gjorde ett litet besök hemma hos Cissi med barnen. Det var trevligt så det gör vi gärna om igen när jag är frisk och kry :)



Går saaaakta nu

Vågen står still nu, men inte så konstigt när jag inte kunnat träna på en evighet. HATAR verkligen att vara sjuk! Sen hinner jag knappt med träning nu ändå eftersom jag jobbar och även vill hinna träffa barnen en sväng också. Funderar på att börja försöka springa lite sen när jag är frisk, hade vart så kul att kunna springa långt utan att flåsa ihjäl sig! Jaja, får se hur det går med den saken.

Nu står iaf vågen på -7,3 kg sen nyår, så det är inte så jättelångt kvar till mitt mål. Men när jag kollar på mig själv så ser det ut som jag inte kommer vara nöjd då så som jag ser ut. Usch!!

Nej nu måste jag bli frisk fort så jag kan sätta fläsket i gungning!


Stora älsklingen


30 april 2011, sover sött


Min stora prins är så go ibland :)
Idag kröp han upp hos mig och sa "Mamma, vet du? Du är min älskling och min bästa vän. Du är min allt!" ♥
Man kan ju smälta för mindre faktiskt.

Älskar dig också Devin, mer än du kan ana!


hits