Pärlar



På dagis idag hade Devin gjort en superfin pärlplatta i form av en katt (tiger). När vi kom hem ville han fortsätta, så vi tog fram pärlorna!



Han gjorde en jättefin häst och sen bara fortsatte han :) Har nog aldrig sett honom sitta still så länge i sträck som han gjort idag haha ;)



Finfina katten som mormor fick och den fina hästen som ska lämnas till farmor :) Nu håller han på med en groda til Kenth. Han gjorde även 6-hörningen men den blev lite misslyckad i strykningen tyvärr :/



Riktigt stolt kille som gjort så fina pärlplattor :) ♥



Svar på kommentar

Menalltsåhallå om Uppdaterad önskelista till Devin:
¨Är det han som önskar sig de sakerna.... eller du?


För det första vet du om att man kan kolla upp ipnumret va? Så att vara anonym är inte så jätteanonymt och jag vet nu genom snabbkoll att du är från Kristinehamn och använder comhemsbredband. Men iaf, han önskar sig alla de sakerna annars hade jag väl inte skrivit upp dem? Han vill ha ny bilstol för den han har nu är för trång, han vill ha en ficklampa att lysa runt med när det blir mörkt, han vill ha nya sagor att lyssna på på sin cd på kvällarna, han vill ha snowboardskor så att han kan använda snowboarden i vinter, han vill ha en ryggsäck med Lightning McQueen på för att han har ingen egen ryggsäck och gillar den bilen, han vill ha saker till sin järnväg så han kan bygga längre och häftigare! Det enda som jag lagt till är Eccoskorna, men det är för att de är bra och Devin har gillat dem alla andra vintrar. Så är det! :)



Mys ♥♥♥

Igår kände jag första sparken från bebben utanpå magen :) Helt underbart mysigt! Nu längtar jag ännu mer till ultraljudet för att se vem som ligger där inne och sparkar på mig! Bara 5 dagar kvar nu :)



Showen

Har ju helt glömt bort att berätta om den helt fantastiska showen; one night stand med Jocke Berqvist som jag var på tillsammans med Erika i lördags. Förväntningarna var ju ganska höga eftersom vi var på showen året innan också och Jocke själv nu sagt att det ju skulle bli ännu bättre detta året! Tveksamt tänkte jag då eftersom den var kanon året innan och man höll på att vika sig av skratt.

Jag behövde iaf inte bli besviken! Den var klockren verkligen :) Skrattade som tusan och det var en fantastiskt bra blandning mellan dans, musik, stand up och olika sketcher! Jag kommer lätt att gå nästa år igen om det är en då med och det tycker jag alla andra som har chansen också ska göra :)



Älskade barn



Älskade Devin innan dagis ♥



Tokfransar



Älskade Vilde innan dagis ♥

K.Ä.R.L.E.K



Störst av allt är kärleken till sitt/sina barn! ♥

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13684823.ab

Även bland djuren verkar kärleken till sitt/sina barn inte ha några gränser :) Blir helt varm när jag ser den söta lejonmamman rädda sin lilla unge från att ramla ner i ravinen! 

Men det är ju verkligen så, man kan inte beskriva kärleken man känner för sina barn och hur mycket man skulle utsätta sig själv för för att de ska vara trygga och ha det bra..!


Uppdaterad önskelista till Devin



Ryggsäck med Cars på & Snowboardskor i strl 30 :)



Häftiga grejer till Briojärnvägen och Britax Kidfix bilstol :)



Barnljudböcker på cdskivor att lyssna på till kvällarna :)



Vinterskor Ecco i strl 30 och en ficklampa :)



Det är vad han önskar sig just nu iaf eftersom han redan fått en egen cykel :)





En vecka!!

Åhh nu är det verkligen nedräkning här! Bara en vecka kvar till rutinultraljudet nu och jag längtar efter att få se pyret som gömmer sig i min mage igen :) Känner av henne/honom lite varje dag nu iaf. Små små buffar, men inte så mycket som jag kände Devin i samma vecka. Han var ju tokvild han! Vilde hade jag inte ens känt än vid den här tiden.. så det är ju verkligen olika! 

Vad tror ni det är i magen på mig då? Själv tror jag ju på en kille till även fast att den känslan inte är lika stark denna gången som med de andra barnen, då var jag ju bergsäker!



Magen v.19



Magen vecka 19 (18+0)



Sjukgymnastik

Var precis iväg till sjukgymnasten och där utanför när jag stod och väntade med bilen på att ta en annan bils parkering för den höll på att backa ut, så kommer en annan biljävel och snor den mitt framför nyllet på mig. Jävla gubbjävel. Tror inte jag svurit så mycket på länge som jag gjorde då!! -arg- 

Iaf så konstaterade ju sjukgymnasten att jag har rygg/bäckensmärta pga att jag är gravid och samtidigt så svank som jag är. Har fått en massa övningar att göra nu och även fått låna ett bälte av Lena som jag ska ha på mig när jag är ute och går och så. Sjukgymnasten sa iaf att jag ska fortsätta gå/cykla så mycket jag kan för det ska vara bra att röra på sig. Ska dit igen om en vecka!

Hatar verkligen denna smärtan och hon sa att jag ska inte sitta eller stå längre än max 30 min i sträck. Lättare sagt än gjort på jobbt det, men får försöka så gott jag kan. Är ju bara 21 veckor kvar nu... ;)



Knatteskutt




Var knatteskutt idag och det gick hur bra som helst :) Devin var inte det minsta blyg utan var med på allting! Så himla duktig så.



Lite häftigt

Lite underligt och häftigt är det minsann att jag fått två så olika barn. Den ena är brunhårig och blåögd och den andra är blond och brunögd :) Helt olika personligheter har de också och det är så underbart att se dem utvecklas! Man funderar ju myckt på hur trean ska se ut nu när man har två stycken som är totala motsatser liksom. Kanske en rödhårig med gröna ögon? ;) Spännande värre. Trodde dock aldrig jag skulle få en blond unge med tanke på mina mörka drag, men där ser man :)



Min blonda sötnos :)



One Night Stand

Ikväll ska jag och Erika på showen one night stand med Jocke Bergqvist och det ska bli så himla kul! Vi var ju på den förra året också tillsammans och den var svinrolig då :) Så nu har man ju höga förväntningar minsann. Jag och Erika ska äta lite tillsammans innan showen som sen börjar klockan 20. Ska bli mysigt faktiskt :)

Ha en trevlig kväll allesammans



Härligt väder

Så härligt väder ute idag och eftersom mina små skatter älskar att vara ute var det bara att bege sig ut :)



Vi fick med oss Marie och Neo och cyklade till lekparken. Eller ja, mina barn cyklade medan jag och Marie knatade :) Neo åkte snålskjuts i vagnen han!



Neo :)



Här vilar mina busungar lite på trottoarkanten haha, jobbigt att cykla tydligen :)



Medaljer!!!



Medaljutdelning i regnvädret idag! :) Inte lätt att få någon bra bild då jag ville skydda kameran + att det var sjukt mycket folk överallt!



Stolta barn med sina medaljer och saft och bulle som det bjöds på efter utdelningen :)



Stolt Vilde och trött Devin :)

Många fler medaljer kommer det nog bli genom åren, mina duktiga små prinsar!! ♥



Skitprov!!

Provet gick käpprätt åt helvete faktiskt och nu känns det verkligen som att hela denna dagen är förstörd. Vill typ lägga mig i sängen och tjuta! Jag kunde det mesta utom en sak som vi skulle tills idag.. Tror ni inte det är just det som kommer på provet HELA tiden då eller? Jopp! Hade verkligen behövt gått på mattelektionen igår, men kan ju inte skita i jobbet för det.. Jävla skit!!

Nej fy fan, denna dagen kan gå och lägga sig!



Vecka 18



Vecka 18 (17+0)

Vet att det blev ganska dum bild med skuggan och det, men jag orkar verkligen inte ta om den så den får duga tills nästa vecka ;)



Magen med busarna i samma vecka



Magen med Devin & Vilde i vecka 18 (17+0)

Dagens magbild kommer ikväll då jag inte hinner ta någon nu innan jobbet!



Cykeltur

Barnen skiter ju i vilket väder det är ute, så det var bara för oss att göra detsamma :)



Blev såklart en cykeltur då det är något av det bästa båda vet!




Vilde kör som en galning på balanscykeln nu för tiden! Han har fått in knycket så till våren kan nog han också cykla vanlig cykel :)




Devin och jag tog en liten omväg hem så att han fick cykla extra mycket. Mitt lilla stolta hjärta ♥



Knatteskutt

Idag började då äntligen knatteskutt :) Devin har tjatat en hel del här hemma faktiskt. Idag var vi utomhus och det var lite roliga lekar och sånt för barnen. Sen är det meningen att de ska få prova på en massa olika sporter så som fotboll, judo, innebandy, handboll, gymnastik och sånt där :) Blir nog superskoj!



Devin tyckte det var jättekul faktiskt och han längtar redan tills nästa tillfälle, så det var ju positivt!



Fullt ös på knatteskutt-gänget!



Plugg, plugg, plugg

Blivit lite tomt i bloggen på senaste men jag hinner liksom inte med allting. Plugga matte B, naturkunskap B, jobba, barnen, städa, matlagning osv.. Sen att jag har foglossning och huvudvärk på det hela underlättar inte direkt! 

Idag har jag iaf gjort övningsprovet till Matte B och jag fick klart godkänt så jag hoppas verkligen på att jag får det på det riktiga provet på tisdag också. Håll tummarna för mig är ni snälla för jag behöver verkligen det här!

Nej, nu ska jag och min huvudvärk slå oss ner bredvid barnen i soffan här och gosa lite innan läggdags :)

Ha en trevlig kväll



Serieterrängen

Sista gången på serieterrängen idag för nästa gång är det bara medaljutdelning :) Fick dock inte en sån bra start då Vilde ramlade två gånger i början och då blev Devin ledsen för att Vilde slog sig. Men men.. De tog sig i mål iaf och var inte sist :)



Här är det Vilde som kommer och spurtar in i mål. Heja heja!!!



Devin in i mål :) En bra bit före lillebror, men det är ju inte så konstigt då han är lite äldre.

Tror jag kommer ha två stolta barn nästa vecka när de får sina medaljer :)



Idag igen



Blev allt en härlig runda i blåsvädret idag också tillsammans med Emma! Hade aldrig gått ut om det inte var så att hon skulle ut och blåsas iväg. Göttans!



Vecka 17



Vecka 17 (16+0)



Långpromenad



Blev en liten promenad tillsammans med Emma på förmiddagen. Kändes som vi gick i en kvart typ, tiden gick så himla fort! Skönt iaf att ha det avklarat :)

Tack för sällskapet



Bakat frallor

Frysen ekade här hemma efter bröd så det var ju bara att ställa sig och baka det :)



Frallor (ca 50 st)

1 liter vatten
100 g jäst
1 dl olja
1 ägg
1 msk salt
2 msk strösocker
3 liter vetemjöl

Till pensling:

1 uppvispat ägg
valfri frösort

Gör såhär:

Värm vattnet till ca 37 grader och rör ut jästen i det. 
Tillsätt olja, ägg, salt, socker.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget.
Arbeta degen en stund och rulla sen till små bullar.
Lägg dem på plåt och slå på ugnen till 250 grader.
Låt bullarna jäsa i ca 45 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över frö (om man vill).
Grädde i ugnen i ca 8 min.

Låt frallorna svalna under bakduk!


I receptet stod det egentligen att det skulle bli 35 frallor, men jag fick då ihop 50 stycken och jag gjorde inte speciellt små tycker jag. Barnen älskade dem iaf och jag och David också, mumma med nybakat!





Nytt i vardagsrummet



Nu börjar äntligen vardagsrummet likna något! Nya sofforna, nya bordet och nya mattan är ditställd nu. Nu behövs bara golvet slipas, gardiner behövs.. osv osv.. Men det tar vi någon gång i framtiden tillsammans med en massa annat ;)



Utslagna hjältar



Min snart 4 åriga skatt somnade i soffan (som vi håller på att tvätta klädseln på) idag när han skulle kolla Cars 2. Jobbigt att vara ute och busa i regnet kanske :)



Mitt lillhjärta somnade också i soffan under filmen.

Älskade små skatter ♥



Finns inget dåligt väder...

...bara dåliga kläder. Eller vad heter det? Barnen ville iaf ut idag trots regnet så det var bara att klä på sig det :)



Vildebus!



Mina fina små pojkar ♥



Eftermiddag i skärgårn



Vi drog ut till skärgårn igår eftermiddag och Devin och Stig började ju såklart cykla på en gång :) Nu har Devin dessutom en egen stor cykel som han fick ärva efter Jacob så nu önskar han sig inte någon längre när han fyller år! De cyklade som galningar båda två och själv fick man sitta med varvräknare och räkna varv haha :)



Sen hade Micke fixat sin fyrhjuling så Devin fick ju åka med. Kan lova att det lyste om honom då :) En dröm som gick i uppfyllelse där.



Vilde ville ju inte vara sämre såklart, så han fick också åka med ett varv :)

Trevlig eftermiddag och barnen var nöjda!



Bakismat

Ja, inte för min del då men för David och Peters del så jag och barnen var med och var sympatibakis ;)



Vilde väntar på maten :)



Devin spexar som vanligt!



Bakisfolket ;)



Vilde sjunger



Söta lilla unge!! ♥



Trööött!

Shit jag somnade nyss i soffan med en unge under varje arm framför Handy Manny. Vadå trött? Barnen satt där och gosade och kollade, men jag somnade som en stock ;) Slitsam dag idag med matte i ca tre timmar på förmiddagen och sen jobb hela eftermiddagen -puh-

Måste ju hålla mig vaken och kolla på Robinson iaf, sen blir det bums i säng!



Hos Leon och Noel

Efter dagis idag åkte vi hem till busbarnen Leon och Noel och lekte lite :)


Noel och Leon

Där hade de en pool ute på gården som det hade regnat en hel del i. Inte hindrades pojkarna av att det var iskallt ca 1dm djupt vatten i inte.. Nepp, de skulle minsann bada tyckte de ;) -brrr-

Var trevligt att ses, tack för idag!



Matten har släppt lite

Jag har bytt från distans till lektioner nu och nu känns det äntligen som att matten har släppt lite faktiskt. Så nu känns det inte helt omöjligt att kanske fixa till ett G iaf, men vi får väl se hur det känns längre fram i boken sen... men jag måste verkligen klara detta nu! 

Hejja mig!!



Barnen trotsar vädret



De skulle absolut ut och hoppa studsmatta för det regnade ju bara liiiite :)



Kul att de har så kul tillsammans tycker jag :) Senaste dagarna så har de lekt jättebra med varandra!



Vecka 16



Vecka 16 (15+0)

Som en elefant..



Huset



Äntligen har kortsidan blivit målad med en omgång färg!



Börjar ju i alla fall se en aning bättre ut än innan då det var gult.



Sakta men säkert framåt :)



Tacos/kräftskiva



Sötaste Devin i kräfthatten ♥



Sötaste Vilde som väntar på tacos ♥



Lite folk :)



Soffhäng i väntan på efterrätt och kaffe :)



Mer soffhäng :)


Tack allesammans för en trevlig kväll!



Blåbärspannkaka



Blåbärspannkaka

3 ägg
6 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 msk socker
½ tsk salt
300 gr djupfrysta blåbär
½ dl florsocker

Gör såhär

Vispa ihop äggen och hälften av mjölken.
Tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet.
Häll i resten av mjölken och tillsätt socker och salt.
Häll smeten i en lättsmord långpanna.
Strö på blåbären och grädda i ugnen på 200 grader i ca 25 min.

Pudra sen över florsockret och servera blåbärspannkakan skuren i bitar med en klick vaniljglass.


Jag råkade ju dock ha florsockret i pannkakan så behövdes inget på, men vart supergott iaf. Devin åt två stora portioner :) Vilde var mer tveksam till att ens smaka faktiskt.. Iaf gott och enkelt!



Bara massa bus







Massa hopp och skutt på studsmattan medan pappa klippte gräset :)



Sen var det dags för lite barnarbete ;)



Promenad med Sofie & Specs



Blev en trevlig långpromenad med Sofie och Specs idag också :)



Stolta grabbar

Barnen ville rida så vi drog iväg en sväng till stallet :)



Devin var hur duktig som helst och red hela tiden själv :)



Stoltare kille än Vilde på denna bilden får man leta länge efter tror jag :)

Älskade små barn ♥



Vegetarisk lasagne

Testade nytt recept nu idag!



Vegetarsik lasagne (6 port)

2 morötter
2 zucchini (jag tog 1 stor)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
½ chilipeppar eller annat med hetta (jag kryddade ist med cayenne)
1 msk olja
1 brk krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 tsk salt
0,5 tsk socker (tog jag inte i)
Nymalen svartpeppar
250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
Lasagneplattor
Riven ost, smakrik

Gör såhär

Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin också i halvmånar eller kvartar beroende på storleken. Hacka löken, vitlöken och chilin (om du använder den).
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, creme fraichen och kryddorna.
Låt puttra i ca 10 min. Smaka av och justera framförallt chilimängden.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen.
Först lite sås, lasagneplattor, lite sås, spenat och fetaost, lasagneplattor, sås, spenat och fetaost, lasagneplattor, sås och sen den rivna osten över.
Grädda i 225 grader i ca 30 min.



Mums så gott det vart!!!



Promenad med Sofie & Specs



Skönt att röra lite på fläsket och tänka på något annat än bara naturkunskap och matten :) 

Tack Sofie och Specs för sällskapet!



Blomkålsomelett


Igårkväll var vi så hungriga och då är det ju enkelt att slänga ihop något snabbt och lätt. Det fick bli blomkålsomelett :)



Blomkålsomelett

4 ägg
3,5 dl mjölk
Upptinad blomkål
Ost
Kryddor efter smak

Vispa ägg och mjölk och ha i kryddorna
Häll det i formen och i med blomkål och ost
In i ugnen tills den stelnat, ca 30 min på 225 grader
Klart!



Gårdagens promenad



Var duktig igår och gick till dagis för att hämta barnen och gick tillbaka :)



hits