Träningsabstinens

Börjar få lite träningsabstinens tror jag minsann. Känner mig så lat som bara är ute på promenader.. liksom hur ska jag kunna fixa kroppen i trim då? Ska nog försöka ta mig iväg på något kvällspass här framöver om det går med Levis. Får väl amma honom innan jag drar så borde han klara sig, men han är ju ganska mammig på kvällarna. Man är verkligen sååå låst med amning tycker jag. Det är ju mysigt och smidigt på ett sätt, men på ett annat längtar jag verkligen tills det är över!

Vill bara komma igång med träningen och känna att jag gör någon nytta med kroppen så att den kan ändra sig någon gång. Vet att för att jag ska bli nöjd kommer det krävas operationer.. men kan ju börja med att nå min målvikt först så får vi se hur mycket som behöver skäras bort sen haha.


Ingen napp?



Levis är inget fan av att ta napp än överhuvudtaget. Vet inte hur vi ska göra för att han ska ta den faktiskt, för nappen kan ju vara himla bra att ha. Tummen kan man ju inte få dem sluta med lika lätt och att hålla på att snutta och suga på tumme/napp efter 2-2,5 års ålder ser inte så bra ut. Köpte en annan napp idag för att se om han kunde ta den bättre, men den ploppade ut lika snabbt den. Är som han inte får grepp om dem med munnen riktigt och han typ "tuggar" på den bara så den åker ut. Jaja, vi får fortsätta försöka.



Nej, jag hoppas han kommer acceptera napp snart faktiskt så jag slipper agera en ;)


Vilde kan cykla!! :)



Världens duktigaste Vilde kan numera cykla helt själv :) Precis fyllda tre år och cyklar på vanlig cykel är inte illa tycker jag! Stolt som en tupp är jag som har en så duktig son och stolt det var minsann han också ♥

Devin var 3,5 år när han började cykla på vanlig cykel och det tyckte jag var tidigt. Får väl se när Levis ska börja cykla då.. 2,5 kanske? Haha. Mina stora, duktiga prinsar alltså!


2 månader!!



Grattis Levis på 2-månadersdagen!!

Guuud så fort tiden går alltså. Så fort de ploppat ut ur magen så bara rusar det fram. I denna takten är det ju snart dags att planera ettårskalaset ju. Herregud!



Devin och Vilde när de var ca 2 månader :)


Ballongens dag!



Igår var det ballongens dag så det skulle skickas upp en stor luftballong här i stan. Vi gick dit och Devin och Vilde tyckte det skulle bli riktigt häftigt att se :)



Riktigt stor ballong som håller på att blåsas upp ;)



Gigantisk att titta in i.



Barnen gick fram och kände på ballongen :)



Tyvärr var det bara hit de kom då det blåste så mycket så det skulle varit farligt att tagit upp ballongen mer. Lite tråkigt att när det väl händer något här i hålan så skiter det sig..

Vi gick till stan istället där det fanns lite ponnyridning, ballongkonstnär och lite sånt där. Devin fick en ballong som vart formad till en groda och Vilde fick en liten kanin :)


Skönt med massage



Precis som de andra två barnen här hemma har tyckt verkar även Levis tycka att babymassagen är himla härlig :)



Pappa är med och masserar lite också :)


Öppna förskolan



Jag och barnen åkte till öppna förskolan imorse som vanligt på fredagar. Denna fredag var det rytmikavslutning där som vi fick vara med på, det var skoj :) Vart fika efter till barnens stora glädje, men jag var duktig och tog ingenting. Heja mig!


Barnen var konstnärer och Vilde sa att han målade en helikopter, ett flygplan och en båt. Visst ser det fint ut? ;) Devin han målade en planet och lite vågor och sånt där. Sötnosarna!

 

Levis var en nöjd bebis vid babygymmet han :)


Vägdag

Igår var det dags för vägning igen och som jag hade på känn var resultaten inte alls bra denna veckan trots mina promenader och sådär. Men man hamnar väl på en plattform då och då har jag hört innan man rasar neråt igen. -0,2kg bara på veckan och totalt nu är det -16,6kg. Går iaf neråt så får väl se det som ett plus även om jag gärna vill vara i mål redan ;)


Levis gymmar lite



Lilla loppan har kommit på att om man slår till det som hänger i babygymmet så blir det mycket roligare :) Så nu är det full koncentration som gäller för att försöka slå till sakerna där. Sötnosen!



Bort med löv och kvistar!



Igår rensade vi upp lite på gården här! Bort med gamla löv och kvistar som låg och drällde överallt! :)



Busungen nr 1!



Devin var "brandman" och hade hand om vattenslangen ;)



Två hjärtan

Mitt stora och lilla hjärta <3


Lilla loppan



Lilla loppan redo för en bilfärd till maxi för handling :)


Det gick ju inte så bra..

Cirkusen med barnen kunde ju ha gått bättre än den gjorde om man säger så. David gav upp i halvtid och drog hem med dem, men sköter de sig inte så ska de inte titta heller! Han sa att så länge de hade godis kvar i sin lördagsgodispåse så gick det bra, men sen var det mindre kalabalik. Otacksamma snorungar alltså :/ Inte kul att hitta på saker med dem när de är så otacksamma alltså. Tur vi inte betalade för det iaf!

Nej, nu blir det ingenting liknande för dem på bra länge faktiskt..


Cirkus

Idag ska barnen med sin pappa på cirkus :) han fick gratisbiljetter från sitt fackförbund. Lite blandade känslor hos barnen här innan de ska åka. Devin minns ju den jäääätteläskiga clownen som skrämde honom när han var på cirkus som mindre, men det blir nog kul nu tror och hoppas jag :)

Jag och Levis blir hemma och myser vi!


Öppna förskolan

Idag tog jag med mig barnen ut i regnet och gick till öppna förskolan. De bryr sig inte värst mycket om vilket väder det är faktiskt, är nog mest föräldrarna tror jag. Jag får väl ta och önska mig snygga, bra och lekvänliga regnkläder så jag också bryr mig mindre om vilket väder det är ;)

Vi hade iaf kul på öppna förskolan och stannade tills det stängde :)


Babymassage och läkarkoll


Minisprattel :)

Idag var det dags för läkarkontroll för Levis eftersom han inte kunde gå på den förra veckan då han blev så dålig då. Jag visste att han inte skulle ha gått upp så mycket eftersom han varit så rosslig och inte alls fått i sig lika mycket som vanligt + att det som han fått i sig har ibland kommit upp igen pga den dumma hostan!

Vikt: 4675 gram
Längd: 57,5 cm

Allt annat var bra iaf förutom liiite hosta kvar och den äckliga skorven på huvudet. Haha inget stort problem egentligen förutom att jag tycker det ser lite skabbigt ut. Nu ska det oljas in ordentligt på huvudet haha!

Vi har även hunnit med babymassage idag. Jag har gått på det med de andra barnen också och det är en mysig grej tillsammans med sin lilla bebis :) Han verkade även tycka att det var riktigt skönt faktiskt. Bra för honom med som är en sån torrboll i huden. Då kan man smörja samtidigt som han får skön massage :)

Älskade lilla unge ♥


Vägdag

Dags för vägning igen som vanligt på onsdagar. Har känt mig extra tjock denna veckan av någon dålig anledning så det kändes inte kul att ställa sig på vågen idag.

-16,4kg totalt
-0,7kg sista veckan

Fattar inte hur jag kan ha gått ner så mycket i vikt men det syns ingen jävla skillnad!! Jag får fortfarande gå i mammabyxorna i de största storlekarna för något annat går verkligen inte på. Känner mig som en vandrande geléklump eller något för det dallrar ju precis överallt. Inte kul!

Hatar detta!

Idag har jag iaf gått över en mil totalt. Hoppas att promenaderna gör så det fortsätter neråt :)


Serieterrängen

Äntligen var det dags för serieterrängen igen. Barnen har tjatat sen det slutade i höstas :) Vädret idag var ju ganska ovisst hela dagen, men sken upp lagom tills det började. Jag var hurtig och gick dit med Levis i vagnen. Dog nästan upp för kurlandabacken -puh- Men ska man bli fin får man lida pin ;)

Barnen var iaf taggade där uppe och båda sprang verkligen superbra!! :) Hade inte Devin ramlat så hade han nog kommit bland de första i mål. Jättestolt över deras insats :)


Släktkalas

Släktkalas hade vi i söndags för Vildebus!


Devin hjälper Vilde att öppna paket


Båda barnen fick massor med fina saker :)


Kul att öppna paket!


Levis med gammelmormor Bickan och sen Vildes nya säng :) Måste skaffa en madrass som passar i den och sen har vi tänkt en myshörna där under där man kan läsa och sådär. Vi ska även försöka måla det blåa där till grönt som på väggarna.


Levis myser med sin andra gammelmormor Kerstin också :)

Tack så mycket för allt fint som barnen fick!


Lilla tröttmössan



Lilla Levis kan somna lite hur som helst ibland och detta var tydligen skönt?! :)

Han är iaf mycket bättre nu även fast hostan är kvar än och häromnatten hade han sån hemsk hostattack så mina tankar nästan gick mot 112-hållet. Han äter iaf bättre igen och rösten har kommit tillbaka så han börjar likna sig själv mer och mer igen som tur är :)


Barnkalas

I lördags var det dags för barnkalas och jag är verkligen såå tacksam att vi kan låna dagiset att vara på för det underlättar verkligen :) Hade inte gått att ha 10 treåringar hemma hos oss inte.. eller det hade ju gått men hade nog gått sönder en del och blivit lite mer begränsad lek ;)


Paketöppning och Vilde får hjälp av Devin och Tuva


Tårtan som skulle varit en med Bergarn på, men vart Blixten istället


Gott med tårta och fika :)


Obligatorisk fiskdamm såklart :)

Kalaset gick bra och Vilde var nöjd :) De härjade som tusan alla barnen så iaf mina somnade gott på kvällen sen haha!


Urnsättning

I fredags var det inte en allt för rolig dag. Fredag den 13e och urnsättning för min lilla morfar. Devin och Vilde fick vara hos deras farmor under tiden, men Levis var med. Han hann ju aldrig träffa sin gammalmorfar mer än inifrån magen han. Var ganska jobbigt att hissa ner urnan där i marken faktiskt. Försökte tänka på annat faktiskt för annars hade jag ju brutit ihop totalt och det gillar jag inte att göra inför en massa folk.

Efter var det mat på Maxim och det var riktigt gott och mäktigt.



Vila i frid nu älskade lilla morfar ♥



Pigg och glad


Försöker prata med pappa, men inte lätt när man är hes :/

Natten delade vi upp, jag sov första halva och David andra halvan. Bättre att vara på den säkra sidan faktiskt, men Levis sov mest förutom lite amning och hostningar då.

Idag har han varit väldigt pigg och glad de stunder som han varit vaken och det känns ju bra :) Han är dock väldigt hes och får knappt fram ett litet pip ens. Det rossliga blir lite bättre med medicinen, men han har spytt lite slem idag kraken. Men det ska ju ut så det är väl lika bra det! Ut och bort med skiten och det fort!!

Han är ju iaf glad och ler som en tok om man pratar med honom och det värmer hela vägen in till hjärtat ♥

Krya på dig nu lillfis :)


Grattis älskade Vilde!

Grattis älskade lilla Vilde på 3-årsdagen!! :)





Lite paketöppning och sång på morgonen :)



Blev tvärglad över sina converse som han fick av Andrea och vägrade gå iväg till dagis utan dem på fötterna. Sen här hemma har han haft dem största delen av dagen också ;)



Myser i soffan med sina nya Lightning McQueen kläder. Fick t-shirts, byxor, strumpor och kalsonger med honom på så han var nöjd :)



Känns som Vilde funnits hos oss hur länge som helst, så att han bara blir tre känns lite lite, men det är väl så det känns. Känns ju som tiden går jättefort men samtidigt har han ju alltid funnits. Han är en väldigt social, pratglad liten kille som kan en hel massa saker :) Han sjunger gärna och kan mängder av sånger, han pusslar och klarar 25 bitars utan ram hur lätt som helst, han kan nästan cykla själv utan stödhjul på vanlig cykel, han har börjat skriva lite bokstäver, han räknar till 20 lätt som en plätt, gillar att göra kullerbyttor och massa massa mer. Min duktiga lilla stora kille på 101 cm.

Vi älskar dig Vilde!!


Ingen vanlig dag

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Vildes födelsedag! Hurra hurra HURRAAA!!! :)


Sova i skift / RS-virus?

Usch denna dag tog ju en annan vändning än man hade hoppats på. Den började bra med att jag hade en trevlig makeup med Jenny, men redan då tyckte jag att Levis lät ovanligt hes och rosslig mot vad han gjort senaste dagarna. Han blev bara hesare och hostade mer så jag ringde till 1177 och där skickade de oss till barnakuten i Karlstad då det går RS-virus nu och de tyckte hans symptom lät precis som det. Var bara att ringa dagis och höra om de kunde stanna längre vilket de såklart kunde och sen åka iväg.

I Karlstad sen fick man ju åka runt parkeringen typ 20 varv innan man ens fick en plats. Fattar inte varför de inte gör större parkering där när det ALLTID är knökfullt. Sen borde de verkligen fixa de där automaterna där man betalar så de kan ta emot visa-kort. Alla har inte kontanter!

Iaf, vi kom till barnakuten och de kollade hans syremätning, kissprov, temp, lyssnade på lungorna och lite sådär. Ingen feber och det var ju bra men symptomen är ju fortfarande tecken på att han troligtvis har fått RS-virus så de tog ett prov i näsan på honom där de sög ut lite slem/snor. Inte så poppis från Levis sida! De ska ringa oss om det visar att det är det som han fått. Så länge han äter bra och inte andas för snabbt så fick vi åka hem, men blir det någon skillnad där ska vi tillbaka direkt! Vi fick ventoline utskrivet iaf.

Nu sitter man här hemma och är orolig som tusan för att ens lilla hjärta är så hes och rosslig :( Helt skakis av ventolinet är han också och det är ju inte kul att se honom så heller. Blir nog till att sova i skift i natt för annars kommer jag inte alls kunna sova. Bebisar borde inte få vara sjuka!!

Fick låna ett andningslarm ifrån en vänlig själ (Kristin), men vet inte om det kommer stilla min oro jättemycket mer som läget är just nu. Jag är en orolig mamma av mig och tror inte jag litar på att en teknisk pryl ska veta om han andas eller inte.. även om den säkert är jättebra och tillförlitlig. Är ändå min bebis det handlar om.

Blir nog en lång natt detta...


Vägdag

Idag var det min vägdag igen. Roligt att se vad man lyckats gå ner, men skulle jag inte gjort det skulle jag brutit ihop så det är ju lite ovisst med att ställa sig på vågen faktiskt..

Denna gången var det iaf roligt!

-15,7kg totalt och -1,3kg senaste veckan!! :) Nu har jag mindre än 20kg kvar att gå ner -yaaay-

Heja mig! Har inte gått så många promenader sista veckan för haft ont i foten och sen har inte vädret varit lockande heller, men gått ner ändå så det är ju toppen :) allt minus är bra minus!


Saknar

Något man saknar med jobbet jag hade är ju iaf kollegorna där. Verkligen roliga, underbara människor. Igår kom iaf Jennifer på besök för att träffa lilla Levis och sen var hon med mig på Mary Kay möte :)



Superkul att träffa henne igen och höra lite om hennes äventyr i Asien som hon gjorde. Brun var hon också så man kändes sig som en blekfis bredvid haha!

Tack för besöket Jennifer :)


Lockig?



Min lillprins har småkrull bak i håret. Vore ju skoj om ett av barnen får lockigt hår som sin mamma även om mamman själv inte vill ha det ;) Så fint på små pojkar ju med lockigt hår :)



På påskdagen imponerade även Levis med att vända sig från mage till rygg :) Kanske en engångsgrej, men han gjorde det iaf. Duktig lillprins ♥


Syskonkärlek ♥





Mina prinsar ♥



Älskar er till stjärnorna och tillbaka ♥


Fina kläder

Levis har fått så mycket fina kläder :)



Dessa är från hans gudföräldrar Lise och Andreas och från hans gammelfarmor och gammelfarfar :)



Mer från Andreas och Lise! :) Så sött dress där det står Stinky på rumpan.



Från Marie med familj :)

Han fick från sin gammelmorfar och Ingamaj igår också men inte hunnit ta bild på det än.

Tack så jättemycket för alla fina kläder och fina snuttefiltar, matset och skallror som han fått :)


Glad påsk!!

Påsken har först firats i Karlstad tillsammand med stora delar av Davids släkt :)



Där gjordes påskkycklingar av citroner. Vilde målar dit ögon och mun på sin. Han skrev även ett fint V på den, så himla duktig! :)



Det kom även en påskkärring på besök som hade fått ett hemligt uppdrag av påskharen som barnen hjälpte henne att lösa. De hittade fina påskägg ;)



Sen badades det badtunna för de som ville det. Devin var inte sen på det inte :)



Superkul med badtunna ju!!



Sen åkte vi hem till mina föräldrar och fortsatte påskafton där.
Levis fick träffa sina gudföräldrar Lise och Andreas :)



Devin tokade och busade som tusan med sin morfar och Levis fick träffa gammelfarmor lite :)



Myste lite med gammelmormor också såklart :)

GLAD PÅSK ALLESAMMANS!!


Nu är det klippt!



Igår stod klippning på schemat då deras farbror äntligen kommit hem :)



Mina fina nyklippta grabbar som mumsar godis i soffan :)



Mina stora, fina pojkar ♥

Vilde ser verkligen ut som en stor pojke nu. Förut var han ju fortfarande mammas lilla bebis ;)


Finfrämmat


Levis i famnen på Mikaela och Marcus

I förrgår kom dessa fina människor hit på besök och självklart ville de snosa lite på Levis :) De hoppade även studsmatta med de stora grabbarna så de nästan flåsade ihjäl sig haha! Men jag förstår dem, jag fattar nämligen inte hur barnen orkar med hälften av vad de gör. Jag skulle ju vara riktigt fit nu om jag härmade dem en hel dag :)

Var väldigt trevligt med lite besök iaf eftersom det inte är allt för ofta som man ser dem!



Påskfirande på dagis

Igår var det påskfirande på dagis så det var två nöjda grabbar som kom hem då de hade fått en varsin chokladkyckling där :) Efter maten var det okej för dem att äta den och som de högg in!


Mums med choklad!! :)


Mina fina pojkar :)


Vill du smaka? :)


Vägning

Idag har det varit vägdag för både mig och Levis. För min del så har jag nu gått ner 14,4kg sen förlossningen och -1,3kg senaste veckan så det går ju åt rätt håll iaf och det känns skönt!! Lång väg kvar dock, men så länge det går neråt så är jag nöjd! :)

På BVC gick det också bra. Levis hade gått upp mycket mer än jag trodde.

Vikt: 4525 gram
Längd: 56,2 cm

Så han växer på bra minsann och det är också skönt att veta att man har mjölk så det räcker till honom :)


Kärlek



Världens bästa storebröder är så gosiga mot sin lillebror ♥



Tröttloppan!



Puss av lilla storebror ♥


Converse



Idag kom höggravida Andrea på besök :) På morgonen tog vi ringvägen runt tillsammans med hennes lilla vovve Chi, sen kom hon vid två igen då vi skulle till stan för att prova ut nya converse till Vilde eftersom han fyller år snart och han får ett par av henne varje år :)



Här är Vildes första och andra par converse :) Så himla snygga, men detta året blir det traditionella svarta som får pryda hans söta fötter. Asbra present verkligen!

Trevligt att ses idag verkligen!!


Levis



Tror nästan att lilla Levis kommer få blå ögon som Devin. Är väl lite för tidigt att säga än kanske, men tycker de blivit lite mer ljusblå faktiskt. Var bergis på bruna från början, men ja.. vi får väl se :)



Sitter lite i soffan och har även hittat sin lilla tumme ;)

Älskade lilla du! :)


Sköna promenader

Både igår och idag har jag och Emma tagit och vandrat ringvägen runt :) Riktigt härligt faktiskt och jag har inte ens kännt av svanken någonting. Nu ska bara kondisen bli bättre så man orkar mer och mer och snabbare! :) Känns otroligt skönt att börja röra på sig igen efter flera månader av foglossning och smärta.

Finare väder önskas nu bara :)


hits