Gissningar

Bara att börja stryka nu då.
Två stycken som gissar på dagens datum. Idag är det enligt mensen beräknat, men har inte direkt några större känningar så vi får väl se vad som händer. Känns som jag har gett upp nu.. Kommer vara tjock och ha ont för all framtid typ.

Helen gissar på 20/2, 3560g och 50cm
Johanna gissar på 22/2, 3820g och 51cm

Andrea gissar på 23/2, 3889g och 49cm
Maria-mamma till tre gissar på 24/2, 3650g och 50cm
Karin gissar på 25/2, 3600g och 50cm

Sofie gissar på 26/2, 3453g och 51cm
Alfva gissar på 27/2, 3765g och 50cm

Johanna gissar på 27/2, 3782g och 50cm
Cissi A gissar på 28/2, 3870g och 52cm
Tessan gissar på 28/2, 3590g och 52cm
Renate gissar på 29/2, 3756g och 51 cm
Erika - mamma till tre små troll <3 gissar på 29/2, 3765g och 52 cm (tjej)
Jag själv gissar på 29/2, 3995g och 51cm

Mormor gissar på 29/2

Louise gissar på 29/2, 3975g och 51cm

Marie Nilsson gissar på 1/3, 3222g och 49cm (tjej)

Amy - 3 barns mamma vid 23 gissar på 1/3, 3579g och 50cm

Mikaela gissar på 1/3, 3552g och 52cm

Elin, Albin & Ellas mamma gissar på 3/3, 3380g och 50cm

Camilla gissar på 3/3, 3223g och 50cm

mammaTea gissar på 3/3, 3700g och 48cm
Anonym gissar på 4/3, 3690g och 50cm

Cykelpremiär

Idag var det cykelpremiär för barnen. Tog fram cyklarna, pumpade dem och höjde sadlarna. Gissa om barnen var nöjda? Ja! Sen tog vi en liten promenad. Jag var med en stund tills min jävla rygg sa ifrån, men David och barnen var ute ett tag och hade skoj iaf. :)

Helt underbart väder idag så känns verkligen pissigt värre att inte kunna göra något. Skulle vilja ta en riktigt lång, härlig, avkopplande promenad ute nu.. men kan jag det eller? Nej! Jag är fånge i min egen kropp och jag känner på mig att jag kommer gå över tiden också >_<

Bitterfittan är här just nu och kommer nog vara tills all värk är borta ur kroppen och bebisen ligger i vagnen och sover sött.

Hoppas alla där ute har bättre dagar än mig just nu!



5 dagar kvar......




5 dagar kvar till beräknat nu, men känns som 5 evigheter istället. Jag orkar ingenting, gråter för allt, är otrevlig, jobbig, hemsk.. Borde verkligen flytta hemifrån nu sista tiden för att inte ta ut det på resten av familjen. Jag vill ju inte göra det, men tålamodet är mindre än noll just nu när jag har så ont och inte får någon vidare sömn :( Känner mig som världen sämsta mamma verkligen... Eller ja, världens sämsta människa!

Usch alltså...


Vecka 40



Vecka 40 (39+0)



Lek på lekplatsen i somras



Barnen hade skoj på lekplatsen i somras!! :)
Fullt ös!

Stort tack till Marcus Storm som fixat denna bilden.


Dålig uppdatering

Förlåt för den dåliga uppdateringen på bloggen just nu, men jag orkar verkligen inte sitta vid datorn. Är trött, har ont och tycker allt är allmänt jobbigt! Kunde jag skulle jag ligga i sängen hela dagarna med täcket över huvudet och invänta bebisen bara.. men det går ju inte. Dels för att jag inte kan ligga ner och dels för att jag har andra att tänka på än mig själv.

David är iaf en klippa just nu och tar jättebra hand om barnen. Hade ju inte klarat detta helt ensam när jag knappt orkar stå upp själv liksom.

Blir nog bättre uppdaterat sen när bebben är ute och jag kan få lite mer energi av att röra på mig och förhoppningsvis sova liiite bättre iaf :)


Jobbintervju

Just nu är David iväg på en jobbintervju så nu ska vi hålla tummarna!! :)
Han har vart arbetslös ovanligt länge nu för att vara honom och sökt så många jobb så det går knappt att räkna! Äntligen ringde någon och ville ha dit honom. -hoppas hoppas-


10




10 dagar kvar till beräknat datum nu!


Komsi komsi bebisen!! :)


Pain

I fredags var jag iväg till förlossningen för en bedömning och sådär eftersom jag mår så himla dåligt och verkligen inte kan sova. Där kom vi fram till att jag skulle prova på att sova natten där och få tabletter att sova på + smärtstillande. De tänkte även att sängen där skulle fungera bättre för min rygg och fogar eftersom att man kan ställa in den hur den ska vara..

Jag åkte dit på kvällen och fick propavan och smärtstillande + en ganska skön säng. Men shit alltså! Aldrig sovit så dåligt under hela graviditeten. Jag fick extrem muntorrhet av sömntabletten så jag fick hälla i mig flera liter vatten vilket resulterade i att jag fick kissa en gång i kvarten. Inte blev jag mindre torr i munnen för det heller :/ Sen var det svårt att sova i sängen fast att man kunde fälla den lite som man ville.

Jaja, nu har jag provat det också iaf - dock utan bra resultat -suck-

Orkar inte med detta längre

Magen v.39



Magen vecka 39 (38+0)

Kom ut nu älskade lilla bebis!!! ♥


40 graders feber :(



Vilde var lite ledsen i natt vilket är väldigt ovanligt för att vara honom. Sen imorse ville han inte riktigt upp ur sängen, men tillslut kom han upp och då var han pigg och glad så han fick åka till dagis som vanligt.
När vi sen hämtade honom satt han i Malins knä och gosade och var lite varm. Tog tempen på honom hemma och det var över 40 grader :( Så det var inte konstigt att han var lite hängig och gosig.
Devin var snäll och kom med gosedjur till lillebror iaf ♥

Vilde har fått i sig piggelin, alvedon, vattenmelon och juice här hemma så nu är han lite piggare.. men han somnade gott i sängen nu.


Mys med morfar



Mormor och morfar kom förbi en stund igår kväll och då passade Vildebus på att gosa lite hos morfar innan läggdags :)


Puss på magen



Jag får inga pussar här hemma längre, utan det är bara magen som får det ♥


Värkar

Natten till alla hjärtans dag, alltså natten till igår så hade jag verkligen onda sammandragningar som kom och gick ganska regelbundet under i stort sett hela natten. Gud vad jag hoppades på att det var på gång då, men så tillslut klingade det hela av... suck!

Sen igår hade jag knappt en sammandragning alls på hela dagen istället. Men nu är de här igen, men inte de onda dock utan de mer vanliga..

Kan det inte bara ta och starta nu eller??? Jag kan ju inte sova på natten för jag har så ont i höfterna. Fyra imorse satte jag mig upp i sängen och spelade spel på telefonen istället för då stod jag inte ut med det onda längre. Inte ens nu fast att jag fått tabletter att sova på så funkar det. Det gör helt enkelt för ont!

Kom igen nu då bebisen, jag vill snosa på dig!!


Kvargplättar



Kvargplättar

250 g kvarg
2 hela ägg
2 äggvitor
1 dl socker
5 msk dinkelmjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
Smör/olja till stekning

Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
Smält smöret i stekpannan och häll i lagom med smet.
Vänd när den fått fin färg.

Kan lova att detta gick hem hos barnen!! De åt så mycket så ingenting blev över till mig och David haha. Nästa gång får det nog bli en dubbel sats av detta!

Underbar dag

I söndags var det ju helt underbart ute! Solen sken och det hade kommit ny snö under natten. Eftersom det nästan inte varit någon snö alls denna vinter så har vi faktiskt inte kommit iväg till någon större backe med barnen, men nu var det dags!!



Barnen var överlyckliga och Devin åkte som en dåre på sitt tefat och snurrade och hade sig, medan Vilde höll sig till boben :) Hade det funnits en bänk där att sitta på hade jag ju kunnat stannat bra länge för det var så underbart i solen!



På vägen från backen sen stannade vi till på dagiset som jag gick på som liten och där gick rutschkanan i en jäkla fart vill jag lova haha!



Efter maten var vi också ute och då var barnen så duktiga och skottade på gården med de nya skyfflarna som de fick i julklapp. Äntligen kom de till användning!! :)



Underbara söndag!


Havrebröd

Testade att baka nytt bröd idag :) Det gick hem kan jag lova, då nästan en hel limpa redan är slut!! Barnen älskade det :)



Havrebröd

½ paket jäst à 50gr
5dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
3dl havregryn
1dl krossat linfrö
9-10dl vetemjöl

Gör såhär

Rör ut jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrön.
Rör om och låt svälla i ca 15 min.
Tillsätt vetemjölet men spara ca 1dl till utbakning.
Arbeta degen ca 5 min i maskin eller ca 10 min för hand.
Strö över lite vetemjöl och låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resten av mjölet.
Dela degen i 2 delar.
Forma till runda eller ovala bröd.
Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 min.
Skåra bröden med en vass kniv och mjöla ev. ytan lite lätt.
Grädda i nedre delan av ugnen i 225 grader i ca 25 min.
Lägg bröden på galler att kallna utan bakduk.

Smaskens!


Promenad

Igår trotsade jag min rygg och åkte med övriga familjen upp till Björkvallen för lite bus i skogen. Vi gick rundan där på 1km också och det trodde jag aldrig att jag skulle orka, men det gick allt. Sakta men säkert ;)



Barnen stannade såklart och lekte en bra stund i de stora snöhögarna där :)



Busbarnen!



Blev en liten lekstund på isen också innan vi begav oss hemåt :)

Barnen var nöjda och jag var nöjd som orkat röra på mig för en gångs skull! Sen hade jag sammandragningar typ hela kvällen igår och typ som pyttelite mensvärk. Kan väl komma igång nu tycker jag!?


Marabou Black



Helt underbar smakkombination alltså! Har redan ätit flera stycken ;) Får ju passa på nu innan bebben är ute för sen ska jag bli nyttig igen är planen.


Har ni inte testat den så KÖP den säger jag bara! MUMS!



20!!!




20 dagar kvar till beräknat datum nu idag!!

Jag känner mig helt handikappad nu för tiden, jag orkar ingenting och kan inte göra någonting. Som tur är så är David super med barnen och tar med dem på saker när jag inte kan eller orkar. Just nu är de ute på promenad till Maxi för att köpa lördasgodis till barnen som de ska få efter maten :)

Jag vill ju så gärna följa med jag också!!!

Nu för tiden är dagarna pest typ. Jag känner bara för att dra täcket över huvuet och tjuta och invänta lite förlossningssmärta. Enda gången man riktigt längtar efter smärta måste ju ändå vara när man är nära en förlossning? Jag längtar iaf!

Lite värkar hit tack -beställer-


Svar på kommentar

Emma om Killar kan visst ha långt hår!:
men om alla kan ha vilken färg de vill kan han väl även få önska sig en blå spade? då gör du ju det tydligt ändå att det är "bättre" att han önskar sig en rosa..? Det blir fel åt andra hållet, tycker jag.


Alltså jag blev bara glad att han önskade sig en rosa, jag hade ju inte sagt någon skillnad om han önskade sig en blå spade. Så jag överdriver ju inte åt något håll. Jag tyckte bara det var bra att han ännu inte tycker att rosa är en "tjejfärg". Men jag hade ju inte sagt "nej du får ingen blå spade" om han hade önskat sig en blå. Så de får ha vilka färger de vill ha :)

Hoppas du förstår hur jag menar.

Vecka 38



Magen nu i vecka 38 (37+0)

Visst har den väl sjunkit en del nu iaf? :)


Killar kan visst ha långt hår!



Vilde gillar sitt långa hår och han vill gärna ha uppsatt och så som mamma har. Idag sa han att han skulle spara så långt hår som jag har, och visst får han det om han nu vill det. Det är faktiskt inte bara tjejer som har långt hår. Men då får nog luggen växa också annars blir det kanske lite väl tjejig frisyr..?

Vilde går inte direkt i tjejiga kläder, men ändå är det måååånga som säger hon/henne till honom och han blir ju arg/ledsen för han är ju ingen tjej. Jag har frågat honom om han vill klippa sig kort, men det vill han inte. Han säger killar kan visst ha långt hår och det kan de ju. Kolla på alla fotbollsproffs tex som springer runt med en toffs på huvudet. Ingen säger nog till dem att de ser ut som tjejer :)

Nej, han är bara en liten pojke som inte ens är 3 år gammal. Han får ha långt hår om han vill, han får leka med dockor om han vill, han får ha rosa på sig om han vill! Tyvärr märker de ju förr eller senare ändå vad pojkar "ska" ha och tvärtom. Så sålänge mina barn inte tänker pojke/flicka när det gäller saker så är jag nöjd :)

Idag önskade sig Devin tex en rosa spade och jag blev faktiskt glad för att han inte sa blå. För jag tycker att alla färger kan alla ha oavsett kön!


Bubbelbad

Innan dagis imorse kastade vi barnen i ett bubbelbad :)



Klart de ska toka sig när mamma tar fram kameran ;)



Massa skum kan man ju ha i ansiktet också, haha tok! :)



Mammas fina älsklingar ♥


Fånge i min egen kropp

Alltså det känns verkligen som att jag är fånge i mig själv nu för tiden och det är sjukt jobbigt. Jag kan inte göra saker jag vill. Kan inte leka med barnen, kan inte gå på promenad, kan inte lyfta tunga saker, kan nästan ingenting känns det som. Bara att sätta på barnen skorna är ju ett projekt liksom! För att inte tala om att klä sig själv.. är ju så man blir andfådd :/

Idag skiner solen och det är helt underbart väder. Jag föreslog en promenad även fast jag vet att höfterna gör ont. Tänkte att en liten kan ju inte skada.. Men efter 100 meter fick vi vända och det känns så jävla jobbigt! Jag vill ju också kunna vara ute och gå och njuta av vädret. Vill kunna leka med barnen, jaga dem och sånt där.

Just nu känns det som jag kan gå och lägga mig och ligga där tills förlossningen startar för jag är ju inte till någon nytta iaf. Jag är bara jobbig, klagar och är i vägen. Är så jag vill sätta mig och tjuta!

Kom ut nu bebisen!!!


Cravings!



Jag har blivit helt såld på färsk ananas! Shit så gott det är alltså :) Jag som trodde att ananas var äckligt, eller ja, inte äckligt direkt.. men definitivt inte såhär gott. Men jag har typ bara ätit burkananas innan och det är ju låååångt ifrån lika gott som en färsk, saftig ananas! -mums-

Så nu är David iväg till affären och köper en till mig hihi!

Vad hade ni för cravings som gravida?


Stammar :/

Runt höstas så stammade Vilde en hel del, men alla sa att det var en fas som skulle gå över och det var bara att strunta i. Var nog för han ville säga så himla mycket så snabbt som möjligt så att allt hakade upp sig liksom eftersom man inte kan säga allt på en och samma gång. Det gick över också och han har inte stammat på ganska länge.. förrän nu igen. Nu är det värre än i höstat också tycker jag och jag tycker det ser så jobbigt ut när han vill säga något men hakar sig så på orden :/ Men det kanske är någon fas igen som kommer gå över. Man kan ju hoppas iaf. Vi försöker ignorera det iaf så han inte ska känna att det är något pinsamt eller jobbigt. Men vad gör man om det fortsätter eller blir värre? Tycker ju lite synd om honom.

Det är säkert att han har så mycket han vill uttrycka och berätta så han inte riktigt vet var han ska börja och då stammar. Vi får vänta och se.


Pusselkillen

Vilde är väldigt mycket för att pussla nu för tiden - och han är bra på det också! För någon månad sen la jag fram ett 25-bitars pussel på Lightening McQueen till honom medan jag skulle laga mat. Tänkte att han hade att göra ett bra tag! Men efter bara en liten stund hörde man fääärdig och tro på fan! Han hade klarat det helt själv :) -stolt-



Igår la han 6 pussel helt själv och alla var mellan 20-36 bitar. Det tycker jag är ganska duktigt faktiskt! :)


Kul att ni gissar :)

Jätteroligt att det är så många som är med och gissar på när bebisen kommer anlända :)

Gissa mer
HÄR! :)



Gissa när bebis föds!

Med bara 26 dagar kvar så kanske ni vill börja gissa när Levis föds, vikt, längd?

Beräknad BF innan ultraljudet var 26/2 och efter ultraljudet vart det 2/3 .

Han ligger med huvudet neråt, ruckbart och jag har endel sammandragningar.


Detta är ju barn nr 3 och tidigare har det sett ut så här:

Devin född v. 39+6 vikt 3874g och 49cm lång .

Vilde född v. 39+5 vikt 3458g och 51cm lång.



Rejält med foglossning har jag denna gången och det känns som hela mitt bäcken är helt löst. När man reser sig känns det som man har en melon mellan benen ungefär som ska trilla ut när som helst haha. Men bara att härda ut antar jag även om jag typ gråter av smärta nu om dagarna och för att inte tala om de hemska nätterna.. fy!

Så nu är det fritt fram för alla att gissa!!

Helen gissar på 20/2, 3560g och 50cm
Johanna gissar på 22/2, 3820g och 51cm

Andrea gissar på 23/2, 3889g och 49cm
Maria-mamma till tre gissar på 24/2, 3650g och 50cm
Karin gissar på 25/2, 3600g och 50cm

Sofie gissar på 26/2, 3453g och 51cm
Alfva gissar på 27/2, 3765g och 50cm

Johanna gissar på 27/2, 3782g och 50cm
Cissi A gissar på 28/2, 3870g och 52cm
Tessan gissar på 28/2, 3590g och 52cm
Renate gissar på 29/2, 3756g och 51 cm
Erika - mamma till tre små troll <3 gissar på 29/2, 3765g och 52 cm (tjej)
Jag själv gissar på 29/2, 3995g och 51cm

Mormor gissar på 29/2

Louise gissar på 29/2, 3975g och 51cm

Marie Nilsson gissar på 1/3, 3222g och 49cm (tjej)

Amy - 3 barns mamma vid 23 gissar på 1/3, 3579g och 50cm

Mikaela gissar på 1/3, 3552g och 52cm

Elin, Albin & Ellas mamma gissar på 3/3, 3380g och 50cm

Camilla gissar på 3/3, 3223g och 50cm

mammaTea gissar på 3/3, 3700g och 48cm
Anonym gissar på 4/3, 3690g och 50cm



Tjockismagen


Vecka 37 (36+1)

Levis hem just nu, men inte så länge till hoppas jag!

Kom ut nu :)

Kommentarer

Verkar som att de inlägg som jag skriver ifrån blogg.se appen inte går att kommentera och det är ju skittråkigt. Finns ju till och med en speciell flik för att man ska kunna kommentera på inlägget innan man skickar iväg det. Är det såhär för några fler som brukar blogga från mobilen eller?

Jag menar, att få kommentarer är ju halva nöjet med att blogga ju! :)


Utelek i 18 minus!

Burr, idag stod termometern på över 18 minus ute men det hindrade inte oss. David skulle hjälpa min bror att bära möbler eftersom de flyttar, så vi klädde oss också och gick med och var ute hela tiden. I solen i lä var det ganska skönt faktiskt :) var väl ute i lite över en och en halvtimme och har nu rosiga kinder hela familjen! -skönt-


Vecka 37!! :)

Magen vecka 37 (36+0)


Varför ha huvudet PÅ kudden?

Ja, varför ska man ha huvudet kudden när man lika gärna kan ha huvudet under den och sova minst lika bra? ;)



Ja, såhär hittade jag Vilde sovandes en dag här i veckan när jag gick in för att kolla till honom innan jag skulle sova. Snuttunge!


30!!



30 dagar till beräknat datum idag!

D
essutom är det Februari nu och det hoppas jag verkligen kommer bli Levis månad! :) Vi längtar så efter honom ju och jag är så sjukt nyfiken på hur han kommer se ut!! Dröj inte för länge nu! ;)



hits