Stammar :/

Runt höstas så stammade Vilde en hel del, men alla sa att det var en fas som skulle gå över och det var bara att strunta i. Var nog för han ville säga så himla mycket så snabbt som möjligt så att allt hakade upp sig liksom eftersom man inte kan säga allt på en och samma gång. Det gick över också och han har inte stammat på ganska länge.. förrän nu igen. Nu är det värre än i höstat också tycker jag och jag tycker det ser så jobbigt ut när han vill säga något men hakar sig så på orden :/ Men det kanske är någon fas igen som kommer gå över. Man kan ju hoppas iaf. Vi försöker ignorera det iaf så han inte ska känna att det är något pinsamt eller jobbigt. Men vad gör man om det fortsätter eller blir värre? Tycker ju lite synd om honom.

Det är säkert att han har så mycket han vill uttrycka och berätta så han inte riktigt vet var han ska börja och då stammar. Vi får vänta och se.


Kommentarer:
Postat av: Karin Karlsson

Emil stammade ett tag vid 3-års ålder. Det var en "bättre" period och en "värre" period. BVC sa att de är vanligt i den åldern och att framförallt pojkar drabbas. Vänta lite, men går de inte över efter några veckor så kontakta BVC.

2012-02-07 @ 13:09:47
Postat av: Karin

Jag tror också att han bara har väldigt mycket att säga :)



Min systerdotter stammade rätt mycket och fick tillslut gå till en logoped. Nu hörs inte ett spår av stamningen. Rådet dom fick var att låta barnet prata färdigt, att liksom ta sig tid att lyssna även fast det tar lite tid istället för att fylla ut med det man tror de ska säga...



Hoppas det går över snart!

Postat av: Alfva

Min kollega på jobbets son hade riktigt jobbiga stamningsperioder och de blev skickade till logoped av förskolan. Fast det var just det där att det gick över efter ett tag och sen kom tillbaka med ny kraft. Hoppas det är samma för Vilde! Och det är väl inte så konstigt egentligen att de stammar när de letar efter orden?

2012-02-07 @ 19:08:26
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Linda

Hej!

E stammade under ca 1,5 år och det har gått upp och ner jättemycket. Allt från nästan inget alls till såpass att hon knappt har fått ut orden överhuvudtaget. Vi har ignorerat det (att göra en grej av det kan ju orsaka att stamningen inte går över) och nu stammar hon inte alls, men det tog tid att komma över.

2012-02-08 @ 12:20:29

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits