Fullkornsblåbärsmuffins

Bakat idag igen :) Både fullkornsblåbärsmuffins och massor med frukostfrallor -mums- Delar dock upp det så ni kan få ta del av recepten också, så nu är det muffinsen det handlar om :)



Blåbärsmuffins (12 stora)

125 g smör
2 dl strösocker eller 2,5 dl farinsocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller halvtinade frysta blåbär

Gör såhär:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så det blir lättare att blanda med sockret sen.
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora muffinsformar på en plåt.
Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.
Rör smör och socker till en jämn smet.
Rör i äggen, ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.
Tillsätt vetemjölet och mjölken.
Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet.
Sluta använda elvispen och vänd sen försiktigt ner bären med en sked i smeten utan att mosa dem för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga.
Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till tre fjärdedelar ungefär.
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.

Jag bytte ut det vanliga vetemjölet mot vetemjöl special för att få i lite fullkorn i muffinsen. Vart supergott! :)




Kommentarer:
Postat av: andrea

jag bakar allt med vetemjöl special. skulle nog dock inte kalla det där fullkornsmuffins!

2012-01-12 @ 18:56:42

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits