Påskbrev

Här hemma har det målats påskbrev som min mamma och pappa kom förbi med och ätits godis idag. Ja, inget godis för min del då men :)





Skoj att måla. Tror jag och David var mest engagerade faktiskt haha ;)


Knäckebröd



Igår hade barnen varit hos farmor en sväng och kom hem med så himla gott knäckebröd som de gjort där. Det tog slut på nolltid här hemma :) Så idag gjorde vi nytt sånt -mums- Kan ju säga att det är slut det också för herregud så gott det var!

Knäckebröd

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön (kärnor)
1 dl sesamfrön (skalade)
½ dl linfrön (krossade)
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2½ dl kokande vatten

Smeten går jättesnabbt att svänga ihop - ner med allt i en bunke (utom vattnet) och bara rör om. Vattnet hälls på sist och blandas ihop till en lös smet. Smeta sen ut tunt på plåt med bakplåtspapper på, strö över lite flingsalt och in i mitten av ugnen en timme på 150 grader. Bryt sen i bitar och njut!!

Riktigt gott tycker både jag och barnen -mumma-



Promenad



Idag blev det ringvägen runt tillsammans med Emma i våra toningskor! :) Skönt som tusan men shit vilka skavsår jag fick på hälarna -ajaj- Men det blir väl bättre med tiden det också hoppas jag!


Neeej, nu börjas det igen

Jag som hade hoppats på att mina framtänder hade självläkt eller något.. men nej, nu börjas det igen. Det börjar göra ont igen och jag har väl inget annat val än att göra den där hemska rotrensningen -urk- Fan att min bror skulle slå ut dem när jag var 13 för det är troligen det som orsakat detta sa tandläkarna sist. De sa även att de skulle kalla mig på kontroll nu i Mars, men jag har inte fått någon tid. Är ju iofs lika bra att dra ut på det så länge som möjligt eftersom det inte är bra att ta lugnande när man ammar, och lugnande måste jag ta annars dör jag nog :/

Ingenting jag ser fram emot!!!


Påskpyssel



På eftermiddagen idag fick barnen dekorera äggkoppar :)



Köpte ett sånt här set på maxi och tänkte att det skulle vara skoj :)



Det var full koncentration kan jag lova och kul hade de :) Jag fick dock stänga igen locken på de mörkaste färgerna tillslut för de tog överhanden en hel del haha.



Så fina äggkoppar vi fick :)


Kompis med hem

Idag hade barnen med sig en kompis med hem från dagis :) De börjar ju bli så stora nu så de vill leka med kompisar och det börjar bli ganska ofta som de frågar om de kan leka med den eller den. Så idag var det skoj när de hade med sig Frida hem :)



De lekte lite, gjorde lite kullerbyttor och så lite fruktstund i soffan :) Så himla synd att det skulle regna ute idag, annars hade de ju varit ute och hoppat studsmatta.. men det får väl bli en annan gång!


BVC

Lillprinsen är 4 veckor idag och det var dags för vägning och mätning på bvc :)

Vikt: 4215 gram
Längd: 55 cm

Han växer helt perfekt och hamnat på normalkurvan nu på vikten, lite över på längden. Så det såg bara bra ut :)


Inget godis!

Idag är det en månad sedan jag slutade med godis, skräpmat, chips och sånt där skit! Dricka hade jag slutat med tidigare. Jag saknar det inte ens något vidare faktiskt :) Skulle jag få ett sug någon dag är det bara att jag kollar mig i spegeln så tappar jag suget direkt igen, för usch så jag ser ut.

Idag var det vägdag iaf och nu har jag gått ner 13,1 kg sen förlossningen.. Bara 22,5kg kvar nu. Herregud! Men skulle jag på något magiskt vis lyckas gå ner 2,5 kg i månaden nu så är allt borta till nyår iaf. Man kan ju hoppas!!

Jag försöker iaf äta nyttigare nu och promenaderna blir ju längre och längre då svanken gör sig mindre och mindre påmind nu. -skönt-

Jaja, det är bara att kämpa vidare för ingen annan kan ju göra detta åt mig tyvärr..



Utedag!

Åhhh!! Idag har det verkligen varit sommar ute!! :) Helt jäkla underbart alltså. Vi har inte varit inne många sekunder idag inte. Jag och David gick en promenad på förmiddagen på dryga 5 km och på eftermiddagen så tog jag och Levis en runda på ca 4 km, så sammanlagt idag så har jag gått 9,34 km :) Gött!



När barnen kom hem från dagis så hjälpte de sin pappa att tvätta bilen och sen vart det studsmattebygge på gården! Barnen var i extas kan jag lova för herregud vad de tjatat om att den där studsmattan ska upp igen. Nu står den här på gården iaf ;)


Mina stora busungar :)


Det åts utomhus idag :)


Lillbus sprattlade och var go i vagnen :)


Fler sånna här dagar nu tack!! :)


Nybakat bröd

Igår var jag i bakartagen igen och passade på att testa ännu ett nytt recept på mörkt bröd då jag inte gillade det förra särskilt mycket. De andra tyckte det förra var gott, men jag tyckte det var alldeles för sött och sliskigt!



4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön tex linfrö, solrosfrö, rågkross, vetekli
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olivolja (jag tog solrosolja)
0,5 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Gör såhär:

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat, salt och alla fröer i en stor bunke.
Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Den ska vara ganska lös.
Häll smeten i smorda avlånga brödformar.

Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 100 minuter.

Jag tog 2 dl linfrö, 1 dl solrosfrö och 1 dl rågkross i  mitt bröd och det vart riktigt gott! Sitter och äter det nu till frukost med minikeso på -mums-



Går inte att beskriva..



Det är verkligen helt obeskrivligt hur mycket man kan älska dessa busiga, jobbiga, söta, skrikiga, underbara, trotsiga, bråkiga, fina, älskade barnen :) Kan ju bli helt tårögd när jag tittar på dem för de är så fina ♥ Sen att det finns stunder man bara vill flytta härifrån och aldrig mer komma tillbaka är sånt man får räkna med. Jag älskar dem mest av allt i världen i alla fall!!



Älskade lilla du ♥


Bilder från utflykten



Lite äggmacka ute i solen satt helt rätt :) Vilde åt till och med två stycken så märktes tydligt att han var frisk igen :) Såå skönt att alla vi andra klarade oss.. vad det nu var han fick för något?



Devin rider själv där framme på Jaffe och Vilde fick rida tillsammans med Camilla han :)



Så himla duktiga på att rida :) Båda tycker det är jätteskoj och Devin är så duktig och rider helt själv nu också. Stora grabbar nu!



Hästarna ligger och gottar sig i leran och solskenet :)



Levis sov som en liten gris i vagnen han :)



Utflykt med familjen

Idag gjorde vi iordning äggmackor och några flaskor med vatten och begav oss sen mot stallet :) Barnen cyklade och jag och David gick. Riktigt härligt väder även om det till en början blåste något kallt, men men, man kan ju inte få allt. Vägen dit gick jättebra, hem var något värre då Vilde var lite vrång. Vi kom iaf hem tillslut och barnen fick rida, se hönor, får, gäss och lite sånt där :)



6,4 km vart sträckan idag också och det är ju inte illa med tanke på att båda barnen cyklade den :) Levis han sov som en liten gris i vagnen han.

Bilder och även film från utflykten kommer senare!


Devin träffar en smurf

Varit på barnmässan idag :) Jag, Devin, Levis, Marie och Neo åkte dit tillsammans. Var inte alls lika bra som förra året men set var iaf trevligt att komma iväg och göra något :) Devin var nöjd också som fick träffa en smurf, Bamse, Lilleskutt, Radioapan och Batman! Sen att det fanns godis som delades ut överallt var ju toppen tyckte han.


Underbart väder

Jag, Devin och Levis gick ut imorse för att hålla oss borta från huset och Vilde om det nu smittar. Helt underbart väder så det har bara varit gött faktiskt :) Jag gick en sväng och Devin cyklade. Köpte strumpor och kalsonger till barnen då det går åt som smör i solsken!

Tvätten har vi hängt ute idag också för det har ju blivit ca 5 maskiner! Tur vädret varit på vår sida helt enkelt :)

Jag satt till och med ute och åt förut så för min del har det varit en heldag ute då jag och Levis tog en runda till här på eftermiddagen. Skönt!

6,4 km har det blivit idag :)

KALABALIK

Igår eftermiddag var vi en sväng i skärgården och när vi skulle åka därifrån klagade Vilde på lite magont. Tänkte inte så mycket mer på det, men när han här hemma la sig i soffan och till och med sa nej till glass så blev man ju lite mer uppmärksam och fundersam. Han låg ett tag i soffan och jag gick iväg och bäddade Devins säng. Undertiden jag gjorde det märkte jag på Vilde att han började bli lite orolig för han kom och blev lite småledsen så jag ropade på David. Han hann knappt ta honom förrän en rejäl kaskadspya flög över hela vardagsrummet!! Kom en till direkt efter och jag är såååå glad över att jag var i Devins loftsäng och grejade för jag hade dött om jag vart i vardagsrummet. Devin fick total panik och skrek Vilde kommer dööööö och jag själv satt ju i småpanik uppe i sängen, Vilde hade panik för han hade ju aldrig spytt förut vilket Devin heller aldrig har så han målade ju upp värsta tänkbara scenariot där. Som tur var så var David lugn och satte Vilde i ett bad och torkade upp spyet och skurade golvet. Mitt i allt kom en spindel i Devins rum, där han och jag satt, så det vart ju panik en gång till ;) Ja, kalabalik var det igår kan jag lova.

Natten var inte så mycket bättre, men då hamnade spyorna i en hink. Dock vaknade ju Vilde av att han hade bajsat ner sig och det var verkligen överallt. David tog hand om det också som tur var då han inte vill att jag ska bli smittad om det nu smittar. De satt sen vakna till halv fyra imorse och kollade på film.

Idag har Vilde varit pigg och inga mer spyor som tur är, dock lite lös i magen och ingen större aptit.

Alla vi andra mår prima!


Barnen räknar

Det räknas ganska mycket och ofta här hemma om barnen får bestämma :) Räkna är sååå kul enligt dem!



Vilde är så duktig på att räkna :)



Devin räknar också på sitt eget lilla vis här, min tokfrans!! :)


Lottospel



På eftermiddagen här hemma idag spelade hela familjen Buzz Lightyear Lotto :) Lätt och roligt för allihopa! Devin vann första omgången och jag vann andra. Riktigt skoj!


8,4

Den totala promenadsträckan idag blev 8,4 km och det är inte illa! Hade ju velat gått mer för det var så grymt underbart väder ute idag, men min svank sa ifrån tillslut. Men skönt var det iaf och det blev ju iaf en liten bit :)


BVC

Var iväg till bvc förut :) Alltid lika spännande att se hur mycket de växer de små liven.

Vikt: 4020 gram
Längd: 54,2 cm

Han växer som bara den och har ju till och med spräckt 4-kilosgränsen nu :) Inte illa! 604 gram har han gått upp sen han föddes för tre veckor sen alltså, så han får i sig bra med mat och det är alltid skönt att veta!


Levis & Vincent



Levis och jag var och hälsade på Emma och Vincent idag :)
Vincent är bara 9 dagar äldre än Levis så de kommer nog bli finfina vänner framöver. Nu låg de mest och viftade med armarna på varandra, sötnosarna :)

Trevligt att träffas iaf


Avsky

USCH det går verkligen inte att beskriva min avsky jag känner när jag tittar på mig själv. Fy fan alltså! Jag låg och myste med Levis imorse och David tog en bild.. Kan lova att jag började gråta när jag såg bilden sen. Såg ut som jag vägde minst 1000kg!!! Så äckligt, sjukligt fet så det är skrämmande. Blir ju inga bilder på mig och barnen på mååånader nu.. Vilket är tråkigt för jag vill ju ha bilder som minnen med dem jag också. Men som jag ser ut nu skulle jag ta livet av mig om jag ser någon mer bild på mig. Usch!!! Hat, hat, hat.

12,7kg har jag gått ner sen förlossningen så nu har jag "bara" 22,9kg kvar. Var iaf ute och gick 5,3km förut i det härliga vädret. Snart ska jag ut och gå igen för jag ska till bvc och väga lillfisen :)

Äckliga fett försvinn från min kropp!!!


Vilde sjunger

Vilde är verkligen en liten sångfågel och han kan hur många låtar som helst :) Här är bara några av dem.



I ett hus vid skogens slut :)




Blinka lilla stjärna där :)




Imse vimse spindel :)

Han fjantade sig lite här på filmerna nu när han blev filmad, men jag tycker han är jätteduktig :) Ska se om jag kan filma honom någon annan dag när han är lite mer seriös. Min lilla pluttunge ♥


Bärsjal



Idag har Levis fått prova på bärsjalen för första gången och jag tror han gav den bra betyg faktiskt. Han somnade som en liten gris där i :) Den får han nog sitta i många gånger framöver.


Skridskor

Idag är Devin iväg och åker skridskor med dagis så jag har nog en nöjd kille att hämta sen :) Han såg iaf fram emot det med lite skräckblandad förtjusning eftersom han säger att han inte är så bra på det och vill inte ramla. Men som vi säger här, man måste ramla några gånger innan man kan bli bra! Han ska bara veta hur mycket jag ramlade när jag började åka snowboard tex -haha- Nästa vinter kanske man kan ta en sväng till Säfsen så hela familjen kan åka lite. Ja, inte Levis då.. han får hålla sig till pulkan då ;)

Annars vet jag inte alls vad vi ska hitta på idag. Jag känner inte för att vara ute i denna hemska blåsten iaf :/ Solen skiner ju, men blåst är nog värsta vädret det!

Vad hittar ni på idag??


Provar brorsans säng lite



Lillfisen fick ligga lite i Vildes säng idag medan vi lekte där inne :) Vildes säng såg helt plötsligt gigantisk ut när Levis låg där i haha!


Garderobsrensning

Dags att rensa garderoberna här hemma nu tycker jag, så idag tog jag tag i barnens klädlådor iaf! Det kan man ju säga behövdes då Vilde hade massor med kläder i storlek 86/92 och 98 som låg kvar där. Blev några kassar som jag sorterade ur! Sen flyttade jag Devins försmå kläder till Vildes låda. Perfekt när man kan göra så ju och inte behöver lägga i en kasse innan nästa barn kan ha ;) En hel del byxor fick dock slängas i både Vildes låda och Devins, så byxbrist vart det nu. Tur Vilde fyller år snart så han kan önska sig byxor :)

Imorn ska jag nog ta tag i min egen garderob för där använder jag inte mycket just nu och vet att en hel del av det som finns där kommer jag aldrig ha igen heller!

Skönt att rensa ur lite! Vårrensning i garderoberna kan man ju säga :)


Pannkakslunch och skrivning

Efter öppna förskolan vart vi bjudna på pannkakslunch hos min mormor :) Jättegott var det och det kan jag lova att barnen också tyckte för Devin åt sju pannkakor!!! Vilde var inte dålig han heller för han åt nog fem stycken! Jag fick absolut inte i mig så många, men det var ju tur det för sånt där ska jag ju inte äta mycket av. Men gott som tusan var det!



Devin satt även och skrev där som han brukar göra när vi är där. Så himla duktig är han och han skriver ju nästan snyggare än mig haha! Trodde inte han kunde skriva sådär smått och hålla sig på raderna, men han kan ju verkligen mer än man tror och han tycker det är så kul också :) Stora grabben nu!



Lilla Levis passade på att sova en del när vi var där, men det var inte så konstigt för han var vaken bra länge på öppna förskolan innan :)

Tack så mycket för maten mormor!



Öppna förskolan

Förmiddagen idag spenderade jag och barnen på öppna förskolan :) Idag var vi till kyrkans öppna förskola då den andra var stängd idag, men det gjorde ju ingenting för barnen hade superskoj verkligen. Är nästan bättre på deras faktiskt för man har uppsikt på barnen hela tiden och det finns massor med skoj att göra där!

De målade, lekte med bilar, åkte rutschkana, hoppade i båten och byggde med de stora kuddarna där, lekte affär och allt möjligt :) I början var vi ensamma där, men tillslut droppade det in lite mer folk. Barnen var nöjda och då är ju jag också nöjd såklart!

Blir nog fler trippar till den förskolan framöver :)



Hur söt får man va?



Kan man inte stanna tiden här en liten stund eller? Alla åldrar har ju sin charm, men denna tiden när de är såhär små och bara kan ligga på bröstet på en och sova är sååå mysig ju! ♥ Man hinner inte ens njuta för poff säger det så knatar de runt här hemma och ropar mamma, mamma. Man är ju lite låst nu, men om man tänker på hur fort det går så gör ju inte det så mycket. Njuuter när han ligger i min famn och snosar så sött :)

Älskade lilla unge!


Nybakat mörkt bröd

Testade att baka ett nytt bröd idag.



Mörkt bröd

1 liter filmjölk
9 dl vetemjöl
9 dl rågsikt
2 dl sirap
2 dl rågkross
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat

Gör såhär:

Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en ganska lös smet.
Smöra 2 st 1,5liters brödformar och klä med rågkross.
Baka i ugnen på 150 grader i ca 2 timmar.


Väldigt simpelt att göra faktiskt! Får se vad barnen tycker om det imorgon till frukosten :)


Stark kille



Lillprinsen fick ligga lite på en filt på golvet idag och där visade han att han är riktigt stark redan :) Lilla sötloppan!



Men man blir ju trött av att träna på att lyfta huvudet så då kan det vara gott att mumsa lite på handen :)


Fulla i spring


Devin jagar Stig

Ute i skärgården igår var barnbenen fulla med spring :) Så härligt nu när man kan vara ute utan att frysa halvt ihjäl!



Fullt ös framåt!!



Vilde tyckte det var skoj att hoppa från trappan :) Hopp hopp!

Kul att se barnen leka och springa runt ute med sån glädje :)


Överdragsbyxor

Märkte här hemma att barnen vuxit ur sina överdragsbyxor som är så bra att ha på dem nu när våren kommer, så igår var jag och köpte nya till dem. Såg även att medlemspriset på KappAhl just nu bara var 129:- för dem så det vart ju billigt också!



Idag fick de inviga dem och de var superbra! Vart storlek 110 till Vilde och 122 till Devin, passade perfekt! :) Så om ni är ute efter överdragsbyxor till era barn rekommenderar jag verkligen dessa just nu, speciellt som de var så billiga också.

Perfekta våruteplagget!


BVC

Precis varit på bvc med lillskrutten och nu hade minsann vikten vänt.

Vikt: 3705 gram
Längd 53,6 cm

Gått upp prick 300 gram sen en vecka tillbaka så det känns ju bra :) Då vet jag att han äter bra och får i sig tillräckligt.


Foto taget av
Mlisan på Levis

Liten blir större.


2 veckor

Tänk vad tiden går fort när bebbarna kommit ut ur magen alltså. Idag är lillprinsen redan 2 veckor gammal och jag har varit trebarnsmamma lika länge :) Sjukt!

Idag ska vi till bvc igen för vägning och mätning av lillen. Ska bli spännande. Hoppas att han har gått upp nu iaf så att man vet att han får i sig tillräckligt! :) Men som han äter och skiter så borde han gått upp lite iaf.

Tror han har lite ont i magen idag för han kommer inte riktigt till ro och gnäller till rätt som det är. Man känner sig lite smått hjälplös när man ser att de har ont och inte kan göra så mycket åt det :( Hoppas det blir bättre fort iaf!


I drömmarnas värld

Sover sött :)


Jobbig promenad

Underbart väder ute idag, så jag och Levis tog oss en liten promenad. Blev 3,35 km vilket inte alls är långt egentligen, men kändes hur långt som helst verkligen. Var som när jag började springa innan Levis flyttade in i magen.. att jag fick pusha mig själv för att ens orka ta mig framåt. Och nu gick jag bara. Känns ganska illa, men med 25kg extra på kroppen som inte ska vara där så blir det ju tungt och jobbigt + att höfterna är som de är.

Vet inte hur många gånger jag faktiskt började gråta igår när jag såg mina feta, äckliga lår och min gigantiska röv. Men det var ju en hel del gånger iaf. Känner att bara jag tänker på det är jag nära att börja gråta :( Skitjobbigt verkligen. Känner mig som en ful elefant!

Kommer bli en hård väg neråt då vågen typ stannat redan och vägrar gå neråt. Ändå äter jag bra och med lagom mellanrum..

Jaja, bara att kämpa.



Fotografen

I onsdags var vi iväg till fotografen med Levis för vi tänkte ta fina bebisbilder medan han fortfarande är liten plutt. Tanken var att han skulle sova under fotograferingen och vi skulle få fina, lite ovanligare bilder medan han sov. Levis hade annat i tankarna vill jag lova! Han hade varit vaken sen 8 på morgonen och fotograferingen var klockan 12 så trodde han skulle vara hur däckad som helst. Jag hade fel! Han var vaken som aldrig förr och inte alls med på att bli fotograferad. Han spydde, sket ner oss och studion och kissade överallt -haha- Men några skapliga bilder blev det väl iaf. Speciellt en när han hänger/ligger på Davids arm :) Har ju inte fått dem än, men tror det vart okej. Tur att fotograferingen var gratis och bilderna också eftersom han använde en bild på Vilde i ett reklamutskick han gjorde :) Han tycker att den bilden är den bästa han någonsin tagit och sagt att en sån bild tar man bara en enda gång i livet. Så det är ju kul!


Foto av
Mlisan på Levis fötter :)

Sen i fredags så kom en kompis från Sunne hit och fotograferade Levis lite. Då var han lite mer medgörlig men han ville ju inte sova iaf.

Envis liten krabat vi har :)



Dumma svank

Var på en promenad med hela familjen förut. Alltid skönt att komma ut och gå lite, men min svank/höfterna är ju inte bra än!! Gör fortfarande ganska ont att röra sig lite längre sträckor och det går allt annat än snabbt vill jag lova. Kan inte minnas att jag hade såhär ont att röra mig med de andra två. Hmm.. Känns som något är fel i svanken på mig, inte skönt!

Jaja, hoppas det blir bättre iaf!


100% kärlek



Detta måste vara bland det mysigaste som finns i hela världen. När ens lilla knyte ligger på en som en liten groda och sover och snosar så sött :) Jag är så glad över att min lilla prins valde att komma till oss, helt oanmäld och allting men såå älskad av alla redan! ♥

Nu njuter man allt


Jävla snö!

Hade tänkt att gå ut på en promenad idag, men när man kollade ut och såg att backen var täckt med ca 1,5dm snö så var det bara att tänka bort det eftersom det inte plogas här förrän sent. -suck- Sen vill jag inte vara ute och gå när det är så kallt heller för jag är livrädd att få mjölkstockning. Hade det med Devin och jag mådde verkligen sämst!! 40 graders feber och kändes som man skulle dö, ont gjorde det med.

Nej nu får allt våren och värmen ta och komma tycker jag!! Vill ha sol, torr asfalt och höra fågelkvitter :)


Mina älsklingar



Tänk vilken tur jag har som har så himla fina grabbar i mitt liv ♥


-10,1kg

Idag är lillprinsen en vecka redan och idag när jag ställde mig på vågen visade den -10,1kg sen förlossningen. Inte illa på en vecka! Nu har jag "bara" 25,5kg kvar att gå ner.. Men vad säger de? Nio månader att gå upp och minst nio månader att gå ner igen? Ja, då borde jag ju ha gått ner det till nyår då vilket får bli mitt nya mål. Men ska försöka att inte stressa för mycket, men ner det ska jag verkligen! Hatar hur jag ser ut nu. Benen och röven är helt enorma!

Nu blire inte en massa skräpmat och skit alltså! Inte värt att äta sån skit faktiskt. Nej nu jädrar ska jag ner i vikt en gång för alla! :)


Tv-spel



Grabbarna har varit ute hela dagen på dagis idag, så det var nöjda barn vi hämtade upp idag :) De hade tillbringat 5 timmar i skogen och även ätit ute, så de hade haft skoj!

Här hemma blev det lite tv-spelande då. Bland det roligaste de vet (tyvärr) men de får bara spela ibland för jag gillar inte att så små barn spelar en massa. De är grymt bra på det dock och Devin skrev till och med in sitt namn helt själv på tv-spelet. Jag blev impad! Jag vet inte ens hur man hittar spelen på x-boxet men det kan han utan problem. Teknikbarnens tid är här!


BVC

Idag var vi iväg till BVC med Levis för första gången :) Som vanligt en massa info som man redan vet eftersom det faktiskt är tredje bebisen vi har nu, men iaf. Sen var det ju såklart vägning och mätning vilket alltid är lite spännande såhär i början. Vikten stannade på 3405 gram och längden var nu 51,8 cm. Så snart är han tillbaka på födelsevikten igen, men på längden hade han nästan vuxit 2 cm ju!! Blir väl en till lång kille kan jag tro ;) Allt var normalt och bra iaf!


Små små fossingar



Hur söta är inte bebisfötter då? ♥


Promenad

Blivit några småpromenader här och där med vagnen nu, men jag känner fortfarande av höfterna och svanken en aning så det går verkligen inte snabbt! Men vad gör det, var ju inte ens en vecka sedan jag födde barn liksom. Skönt att komma ut lite är det iaf och Levis verkar trivas i vagnen :) Gick nyss 2 km iaf och bara njöt av vädret, av att han ligger i vagnen och sover och att jag kan röra mig en aning bättre.

Devin och Vilde är helt underbara med lillebror och vill gärna hålla så fort de får chansen. Mycket pussar och klappar på honom blir det också, nästan lite för mycket emellanåt. Men skönt att de är så stolt och glada iaf :)

Snart ska vi hämta storprinsarna på dagis, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Helt underbart väder är det ju iaf så hoppas de vill vara ute!

Ha en fin dag!


Bebisgos



Hur mysigt är inte detta då? :)


Jämförelse



Devin



Vilde



Levis

Kollade lite bilder nu och jag ser seriöst inte skillnad på Levis och Vilde på vissa av bilderna. Helt galet vad lika de är på några av dem!


Badpojken



Om man spyr och bajsar ner sig flera gånger på en dag så blir det bad!! Första badet på förlossningen gillade han inte alls och skrek som en stucken gris, sen direkt han kom upp så kissade han på hela sig själv och spydde kort därefter ner sig igen ;) Idag skrek han först, men slappnade av efter en liten stund och verkade tillslut njuta till och med. Min goa lillfis :)


Mina fina ♥♥♥



Mina tre fina prinsar :)



Har verkligen stolta storebröder här hemma :) De vill pussa och hålla i Levis hela tiden, kommer med nappen, snutten och det man ber dem om. Så goa så ♥



Tog en liten promenad tillsammans idag och Vilde skulle självklart köra vagnen.

Älskar er!!


Stolt storebror

Har ni sett en stoltare storebror någon gång? :)


Förlossningsberättelse

Under dagen den 28:e kände jag mig lite olustig i kroppen, inget speciellt egentligen, utan bara allmänt olustig. Typ som att kroppen var rastlös inuti ungefär - lite konstig känsla. Jag gick iaf och la mig runt 22.30 på kvällen för jag var såå sjukt trött och det sista jag tänkte var att det skulle vara så coolt om bebisen ville komma på skottdagen eftersom de andra är födda på "speciella" dagar också. Farsdag och påskdagen.

Vaknade till strax efter klockan 00 och kände lite molande värk och ganska så onda sammandragningar. Tänkte inte mer på det utan försökte somna om, men det gick ju inte. Jag vart ju pirrig i magen - tänk om det var nu det var dags!?
Jag gick efter ett tag och ställde mig i duschen en stund för att se om det skulle underlätta något. Sägs ju att om smärtan försvinner eller minskar då så är det inte dags riktigt än, men det vart tvärtom istället. Ropade på David och bad honom ringa sin mamma som skulle komma och ta hand om barnen om vi skulle åka in. Ringde även in till förlossningen och sa att vi nog borde åka in och vi var så välkomna så!

Kom väl in till förlossningen runt klockan 02 på natten och då sattes det en ctg-kurva på mig. Visade att jag hade regelbunda värkar, men än så länge kunde jag andas mig igenom dem ganska så bra iaf. Satt ett tag med kurvan tills jag kände hur jag vart alldeles blöt! Jag som inte ens hade bytt om till sjukhuskläder vart ju lite chockad. Vattnet gick alltså 02.55 ungefär så efter det fick jag hoppa i sjukhuskläderna - nu skulle det ju verkligen bli barn!!

Jag var inte öppen så mycket när jag kom in, ca 2 cm bara. Fick iaf morfin mot smärtan runt klockan 04.40 och det stillade den väl något iaf. Tog väl hundra powernaps där till morgonkvisten, en mellan varje värk haha. Runt 8.40 kollade de igen och då var jag öppen 4 cm. Kändes som det skulle bli en sjukt låååång och utdragen förlossning.

Sen tilltog smärtan ganska rejält faktiskt och jag som hade bestämt mig för att inte ha någon epidural ville nu verkligen ha en! Masade mig upp till toaletten 9.15 iaf för att kissa lite och passade även på att spy en del (som på alla mina förlossningar). Puh, nu gjorde det riktigt ont. Kunde inte längre andas igenom värkarna utan småskrek mig igenom dem. Barnmorskan skulle sätta dropp för att förbereda för en epidural, men gav mig lustgasen under tiden. Hon kände igen och jag var fortfarande bara öppen ca 4 cm kl. 9.40 men med tunna kanter eller vad hon sa. Trodde jag skulle bryta ihop då med den hemska smärtan jag hade och ingenting hade hänt.. enligt mig.

10.05 var droppet satt och hon skull ringa efter narkosläkaren för att sätta epiduralen när jag plötsligt skriker att jag måste nog krysta. Hon kollar konstigt på mig eftersom att jag bara 25 min tidigare var öppen 4 cm, men hon kände igen och det var fritt fram att krysta! Bebisen hade gjort en rejäl störtdykning kan man säga. Skriker under krystvärkarna med lustgasen som bästa vän så det borde ha hörts till Kristinehamn! Har till och med lite ont över näsan för att jag höll så hårt i masken ;)

10.25 anländer lillprinsen med apgar 10-9-10 och är hur söt som helst och skriker! 3416 gram och 50 cm, helt perfekt. Blev ingen epidural denna förlossningen heller, utan fick klara mig på morfin och lustgas som med de andra barnen. Eller Devin klarade jag mig på bara morfin trots att det tog 36 timmar, men jag vågade inte ta lustgas då.

Jag och lillprinsen mår perfekt nu efteråt, jag behövdes inte sys något alls. Nu ska jag njuta av bebistiden och mina stora prinsar där hemma ♥

Ha en underbar dag allesammans!!




Kärlek

Tänk att man kan älska någon så mycket som man älskar sina barn, helt galet. Kärlek vid första ögonkastet det <3


Trebarnsmamma

Shit alltså nu är man helt plötsligt trebarnsmamma då :) Tre fina, goa prinsar har jag fått ♥

Levis är en riktig snuttbebis och vill gärna ligga hos mamma och snutta hela natten och dagen om han själv får välja - hihi- Han vägde 3416 g och var 50 cm lång när han kom. Alltså minst av alla tre barnen, det trodde jag ju aldrig med min kalaskula till mage! Gissade på över 4 kg, men inte då och tur var väl det för det räcker och blir över att klämma ut en på 3,4!

Vi mår iaf bra även om jag är trött som en gnu med all sömnbrist, men höfterna känns genast bättre så det är ju underbart bara det!!

Nu ska jag gosa med lillskrutten, hoppas alla har en fin dag!


Välkommen till världen Levis!!

10:25 på skottdagen anlände plutten med buller och bång :)


hits