Ljust fullkornsbröd

 
1 dl vetekross
0,75 dl linfrö
3 dl vatten
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 msk olja
Ca 12 dl vetemjöl
 
Mjölk & Havregryn
 
Gör såhär:
 
Koka vetekross och linfrö mjuka i 3 dl vatten, ca 15 min.
Tillsätt 5 dl vatten och låt det bli fingervarmt (37 grader).
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med vetekrossblandningen.
Tillsätt salt, socker, olja och mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den släpper från bunken.
Låt jäsa 30 min.
Stjälp upp degen och knåda den smidig.
Dela i 2 delar och forma till limpor och lägg dem i smorda formar (1,5 liters).
Låt jäsa 30 min.
Pensla med mjölk och strö över lite havregryn.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30-35 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
 
Riktigt mumsigt bröd!!
 
 

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits