Bröd med kvarg i
Ingredienser:
2 dl vetekross (tog rågkross)2 dl grovt rågmjöl
5 dl vatten
50 g jäst
1 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt
50 g mjukt Arla ekologiskt smör
2 tsk salt
7–8 dl vetemjöl special med fullkorn
Gör så här:
Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke.
Koka upp vattnet, häll det över och rör om.
Ställ bunken i kallt vatten.
Rör om då och då och kyl till 37°.
Koka upp vattnet, häll det över och rör om.
Ställ bunken i kallt vatten.
Rör om då och då och kyl till 37°.
Tillsätt jäst, kvarg, smör, salt och mjölet. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 min.
Sätt ugnen på 250°.
Dela degen i två delar och forma till limpor.
Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Låt jäsa ca 30 min.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda 35–40 min.
Låt bröden svalna på galler.
Blir 2 bröd.
Kommentarer:
Postat av: Erica
Duktig du är som bakar ditt egna bröd då :)
Svar: Hehe jag är ju bara 164 cm kort ;) så 50 kg på mig är inte lite..
Smart att du tog tutten innan ;) Du har rätt i att förbereda lite nu. Hon är ju ändå 3 år redan, så det skulle bli ett jääävla liv om jag bara skulle kasta allihop. Då skulle jag nog dö av all trots och skrik :P
Trackback