30 aug 2005

Måndag:
Tränade yoga och pluggade.

Tisdag:
Lektioner hela dagen och assignment due. Men jag kunde inte skriva ut assignmenten på skolan för dokumenten jag skickat från denna datorn till min mail fanns det virus på så jag kunde inte skriva ut och lämna in den. -typiskt-

Ska iaf snart på bio, som varje tisdag :)

Tror jag borde sluta skriva denna bloggen om jag inte börjar göra några intressanta saker snart.

Jaja.. Bye..

Senare:
Nu har jag och Anders vart på bion, vi kollade på "Millions". Den var inte så jättebra faktiskt, rätt skum film. Men nu har man iaf sett den :) Nästa vecka hoppas jag det blir "Charlie and the chocolate factory". Haha.

På vägen hem såg jag en mus, riktigt liten och söt och bara någon dm från mig..

Bye..
28 aug 2005

Idag gick jag upp runt tolvtiden, var skönt att sova lite längre för en gångs skull. Gick iaf upp och skrev lite på min "observation assignment" då. Snart är jag iaf färdig med den skiten så då är det bara börja med nästa uppgift antar jag -suck-

Åkte iaf med Johan, Erling och Andreas till Koala Lone Pine Sanctuary =) Det var hur kul som helst att se en massa koalor och klappa och mata kängurus -glad-
Blev dock ihjälskrämd av en stor svart fågel direkt vi kom fram dit, och sen när jag gick in trampade jag nästan på en jätteödla som låg mitt i vägen -hjärtattack nästan- Blev inte rädd för ödlan för den var jättesöt, men att den låg där och jag inte var beredd på det. Helt galet! Kul var det där iaf, och jag ska dit fer gånger och klappa koalor :)
Synd bara att mitt batteri i kameran tog slut nästan direkt jag kom dit :( men några bilder fick jag iaf.. dock en massa suddiga för kameran är skum. Men men..

Bye..


Jag och en känguru :)

Jag och en känguru :)


Stor bubbelpool :)

Stor bubbelpool :)


27 aug 2005

Fredag:

Idag hade vi inga lektioner, men jag mötte upp min grupp i ett arbete om "Nutrition and Obesity" och pratade lite med dem. Vi kom inte fram till mycket vettigt inte.
Efter det så gick jag till gymmet och tränade, inte så roligt idag, men iaf behövligt. Sen gick jag hem och gjorde inte mycket alls förrän vid åttatiden då jag hängde med Anders och Row till John och badade bubbelpool. Rätt så slappt faktiskt, satt där o gjorde ingenting i två timmar och sen gick jag hem igen.

Idag:

Hade skola idag så jag var tvungen att gå upp klockan åtta. Det är sjukt att göra på en lördag! -fy- Vi satt i små grupper och snackade om fem positiva och fem negativa saker om Australiensare. Vi från den internationella klassen fick nu blandas med Aussies och snacka och det vi kommit fram till och se om de höll med eller inte.
Efter det där gick jag raka vägen hem och sov i tre och en halv timme -trött som fan- Sen har jag faktiskt suttit här och pluggat sen dess. Gjort två observationer till, bara en kvar nu. Det är riktigt tråkigt!!

Bye..

25 aug 2005

Idag har jag varit på lektion i EAB003 och det var om "early social and emotional development". Var intressant och fick mig att vakna till en stund iaf.

Efter det gick jag och satte mig en stund vid en dator på Gardens Point och sedan träffade jag Row och snackade med honom en stund innan jag gick iväg och tränade. Det var riktigt gött att träna igen!! :) Gick 5km på 40 min och sedan körde jag lite core :) Måste träna varje dag, detta funkar inte.

Annars har jag inte gjort mycket idag..

Bye..


24 aug 2005

Idag gick jag upp ganska tidigt -tycka- och gjorde klart min första observation. Fy fan alltså, "bara" tre kvar nu. Kommer inte gå bra detta..

Var på psykologilektionen förut också. Höll på att somna mitt i. Inte så intressant när man inte fattar ett ord av vad människan där framme babblar om.. Var om "the brain and behaviour" idag, så det var verkligen inte lätt att fatta ett ord heller av alla konstiga ord. Lät nästan som hon var en alien eller något :S Helt obegriplig, och snabbt snackade hon också..

Bye..

23 aug 2005

Idag efter jag vart på lektionen i EAB003 så kändes allt verkligen sååå himla meningslöst och jobbigt. Jag har inte en chans i världen att klara tre ämnen på engelska iaf så jag fattar inte vad jag gör här riktigt.


Mitt i allt meningslösa kom Ben i min klass (som jag aldrig pratat med förut) och sa att om jag behöver hjälp med något är han villig att hjälpa mig.

Visst det var ju snällt, och kommer behövas. Men jag kommer iaf inte klara tre ämnen och det är det jag MÅSTE klara för att få mer bidrag av csn senare när jag ska plugga i Sverige annars har man ju knappast råd med det. Vad allt ska vara jobbigt då. -suck-Nej nu ska jag köpa en "moccachochaholic" eller va den nu hette och sen på mer lektioner.


Bye..

Var på bio med Anders och Rune och kollade på "Batman: Begins" också. Den var inte så bra faktiskt, men nu har jag iaf sett den. Jag längtar tills "Charlie and the chocolate factory" börjar här ja för den ska jag se :) Haha..

Bye..


22 aug 2005

Idag har jag varit och tränat yoga igen, för denna gången missade jag den inte :) Det är verkligen riktigt jobbigt.. Känner det nu, och nu är det massa många timmar sen jag var på det.. Men är väl bra för något kan jag tänka mig, om inte så blir jag väl iaf vigare hoppas jag.

 

Annars har jag inte gjort mycket idag.

Handlade lite spaghetti på burk förut och sen har jag jobbat lite mer med min assignment. Den är så jobbig :( På svenska hade det varit hundra miljoner gånger roligare. För nu vet jag inte riktigt hur jag ska skriva och uttrycka mig. Hoppas jag får godkänt på det iaf. Annars åker jag hem!!

 

Städade lägenheten med Andreas och Johan nu iaf. Det behövdes.

 

Bye..

 


20 aug 2005

Fredag:

Skolan börja 8 så man var uppe vid 6 -trött-

Var en ganska intressant lektion om matintag och näring för ungar. Tyvärr var inte en enda person från min grupp där :/

 

Efter det gick jag hem och gjorde ingenting speciellt på hela dagen faktiskt.

 

Idag:

Har pluggat och försökt komma igång med mina observationer till assignment 1 i early childhood developmental psychology. Men det är så svårt :/ Och jag ska göra fyra stycken, har lyckats med en halv och jag vet inte ens om det är rätt. Kan inte ens maila Sue och fråga om jag kan få en extention som jag skulle få för mailen fungerar inte som den ska. -jobbigt-

 

Annars har jag inte gjort mycket alls idag och orkar inte det heller för jag är trött.

 

Bye..

 


18 aug 2005

Var visst public holiday vi hade igår, men jag vet inte varför :)

 

Idag har jag gått på lektion, men den va inte så rolig idag. Handlade om synen och alla sinnen på bebisar när de föds, det var intressant, men inte så kul att lyssna på.

 

Efter det gick jag till skolan, och där mötte jag Christian o hängde med han ut o snacka lite o kolla på när han käkade sina jävla bönor som han alltid äter. Kan inte vara nyttigt de där inte :)

 

Sen gick jag till träningen iaf och gick tre kilometer på fatburning. Det var inte så mycket, men jag orka inte mer idag för jag var så hungrig. Gick hem o åt lite mackor istället.

 

Sen har jag pluggat lite nu och läst om det som snackades om tidigare på lektionen idag eftersom det var en "exam topic" och kan vara ganska bra att ha koll på då.

 

GRATTIS Love och pappa som fyller år idag!!! :D -kasta ballonger på-

 

Bye..

 

 


17 aug 2005

Tisdag:

Världens skitdag.

Skola hela dagen, men det var ganska okej ändå. Efter det gick jag till gymmet och där hade de bänkpresstävling så jag fick heja lite på Anders som var med, men tyvärr vann han inte. Tränade lite grann på gångbandet och cyklade lite, sen gick jag hem.

På kvällen gick jag på bio och såg på The Wedding Crashers. Det var en jävligt bra film faktiskt och det var skönt att få skratta lite!! För skratta gjorde man faktiskt nästan hela filmen. En film som måste ses helt enkelt!

Efter bion gick vi till Kerstin för hon hade tydligen fest eller något liknande. Den var typ död när vi kom dit så jag skulle gå hem. Row och Anders följde mig hem och kollade på min lägenhet, men stack sen ut med Andreas och Johan till någon klubb.

Jag hade ingen större lust till något sånt och dessutom var jag trött.

 

Idag:

Ledig från skolan för att det är "ekka" här eller vad det heter. Jag tror det är därför vi är lediga iaf, eller kanske inte. Skitsamma vi har iaf lov idag :)

Så idag har man inte gjort mycket..

 

Bye..

 


15 aug 2005

Lördag:

Var på inflyttningsfest hos Anders, Marianne och Rune. Var ganska kul och kom väldigt mycket folk :) Jag fick dock ta hand om lille Row på slutet för han var alldeles för full stackarn.

Efteråt gick alla ut till en klubb, men jag gick hem. Klubbar e inte riktigt min grej.

 

Söndag:

Gjorde ingenting vettigt förutom att handla på hela dagen..

 

Idag:

Försov jag mig och skulle skynda mig iväg till skolan för att hinna med yogan. Men bussen var 20 min försenad så jag hann inte :/ Jag kom mitt i och då var det ingen idé tyckte jag, så jag gick 1 timme på fatburning programmet istället. Hann faktiskt gå 6,75 km :)

När yogan var slut kom faktiskt han som håller i det fram till mig och frågade vad som hände idag när jag inte var med.. o han hoppades att jag skulle va med nästa gång :) Hoppas jag med. E nog bra med yoga.

 

Annars har jag inte gjort mycket vettigt idag heller.. Eller just nu sitter jag och pluggar psykologi och det är ju ganska vettigt iaf.

 

Bye..

 


12 aug 2005

Idag är det verkligen skitväder ute!! Det regnar, blåser och är jävligt kallt! :( Jag tycker det ska vara varmt, soligt och ganska vindstilla istället.

 

Jag försov mig imorse och missade min lektion. Men jag läste i boken istället och får väl få tag på Jenny och de i min grupp o höra vad de pysslade med så jag inte blir efter.

 

Igår var det meningen att jag skulle på grillfest hos Kerstin, men jag orkade inte. Det var ca 40 pers hemma hos henne och säkert ganska roligt. Men imorn ska jag på inflyttningsfest hos Anders, Rune och Marianne istället och där blir det nog också roligt :)

 

Är bjuden på middag ikväll av en Australiensare som heter Stuart, men det vet jag inte om jag vågar gå på själv. Och Mette och Lene som skulle bli med mig ligger hemma i 39 graders feber nu de stackarna. Alla blir sjuka utom jag :)

 

Bye..

 

Senare:

Nu har jag varit och ätit asiatmat med Stuart och det var riktigt gott, mätt är jag iaf. Han var inte så farlig heller, men jag orkade inte va med han mer så jag sa att jag skulle träffa en vän :) Haha inte så snällt kanske, men pinsamt o drygt o va med en man knappt träffat förut för länge. Hade inte så stor lust att gå i första taget heller, så nu fick det vara nog. Nu har jag vart social så det räcker för dagen :)

 

Bye..

 

 


10 aug 2005

Idag gick jag till skolan för att träna ganska tidigt :) Körde lite intervallträning och sen lite core.. Det var gött! Ikväll bli det aeroboxing igen, härligt det.

 

Annars har jag inte gjort någonting idag.. Sitter och väntar på att psykologin ska börja klockan tre.

 

Bye..

 

Senare:

Vi snackade om lite mer psykiska sjukdomar idag på psykologin och sen om lite behandlingar och mediciner som kanske kan hjälpa mot de sjukdomarna. Ganska intressant faktiskt. Men mycket bieffekter på alla dessa konstiga mediciner som de hittat på.

 

Har iaf nyss tränat aeroboxing. Det är fan riktigt bra träning det :) Sånt måste de ha när jag kommer hem till Sverige igen så jag kan träna det. -kul-

 

Bye..

 


En ängel som satt på stan och tiggde pengar :)

En ängel som satt på stan och tiggde pengar :)


8 aug 2005

Helgen.

 

Fredag:

Åkte till Claus inflyttningsfest i Kangaroo Point med John och Jens. Det var jävligt mycket folk där, men bara två nyktra. Jag och Marie. Men det var kul ändå för jag grabbade tag i Othal och satt och snackade med honom för att lära mig bättre engelska, men det behöver inte han veta haha :) Nej men han är en snäll amerikan med bra musiksmak.

Efter festen åkte alla till Fridays som är en pub, men då gick jag hem och la mig för jag hade inte lust att betala 8 dollar för att sitta o glo på massa fulla människor på en pub.

 

Lördag:

Idag åkte jag till Ikea med Pontus och Anders. Meningen var att jag skulle köpa knäckebröd och kaviar, men det hade de juh inte speciellt gott om :( de hade bara finskt äckligt knäckebröd o någon skum kaviar som nog absolut inte var svensk. Däremot hade de Marabou choklad till specialpris, jag som slutat äta choklad började igen :/ Men bara för den här helgen.

Efter Ikea gick vi och storhandlade mat på Coles och sen hem igen. Och sen slappade jag och pluggade hela kvällen.

 

Söndag:

Idag gjorde jag ingenting vettigt förutom att städa hela lägenheten med Andreas, Johan och Erling. Det behövdes verkligen för det såg ut som en svinstia, men nu är den så fin så fin igen. Sen stack grabbarna iväg och hyrde 15 minutes så vi såg på den tills vi gick och lade oss.

 

Måndag:

Idag har jag tränat Yoga igen. Galet vad jobbigt det är. Jag skakade som ett asplöv efter träningen haha. Sen sträckte jag mina skuldror också för han ville vi skulle stå i någon omöjlig ställning ett bra tag och det tyckte inte mina stackars skuldror om. Men man blir nog vigare av det -hoppas-

Annars har jag inte gjort någonting idag..

Bye..

 


5 aug 2005

Kutade iväg till skolan supertidigt idag, o där är inte en jävla pers. Alltså har jag gått upp halv sju i onödan!! -suck- Satte mig på bussen tillbaka till Gardens Point igen, men vad gör den då.. Jo den kör en helt annan väg. Ett tag trodde jag att jag satt mig på bussen till Carseldine som är tredje QUT campuset, men så var det inte. Bussen tog bara en helt annorlunda väg än vanligt.

 

Nu ska jag nog hem och sova lite till för jag är otroligt trött. Och ikväll ska jag på inflyttningsfest om jag orkar på Kangaroo Point :)

Bye..

 

Blev inte mycket sovande för min del, för Groll eller Christian som jag tror han heter undrade om jag ville äta något medtaget i Botanic Gardens. Jag tog med mig min pastasallad som jag gjort o han en burk baked beans sen satte vi oss där i solen o käkade o snackade skit. Var otroligt mycket arga myror där vi satt så vi fick flytta oss minst tre gånger innan vi hittade ett bra ställe, men då var vi så törstiga så vi gick iaf. Vi köpte en varsin smoothie som heter Mocha Choc A'holic eller något och den var skitgod, men väldigt mäktig :)

 

Men nu sitter jag här framför min kära dator igen.. Borde hem och duscha innan inflyttningsfesten..

Bye..


4 aug 2005

Idag var jag duktig och gick upp ganska tidigt för att läsa lite ur "developmental psychology"boken :) Var faktiskt riktigt intressant bara man kom in lite i det.. Efter det drog jag ner till skolan för att skriva ut dagens lecture notes, men när jag väl kom till skolan och hade tryckt på skriv ut så gick jag därifrån och GLÖMDE skriva ut. Men sånt är livet ibland, jag klarade mig bra på lektionen utan dem ändå.

 

Sen gick jag och handlade på vägen hem, o väl hemma gjorde jag pastasallad innan jag gick iväg till post shopen och hämtade ut ett brev till mig :) O gissa vad det var i? Jo KALLES RANDIGA!!! -mums- Jag var bara tvungen att äta två mackor med det på då även fast jag var hur mätt som helst, men det var otroligt gott! Jag har saknat det sååå mycket. -tackar och bockar-

 

Följde med Andreas ner till skolan igen sen för att träna, och vi åkte först tåg och sedan tog vi gratisbussen, fast åt ANDRA hållet än vi brukar. Det var otroligt spännande ;) Helt galet vad galna vi är alltså.

Jag tränade inte så länge idag, utan gick bara 20 min och sen lite styrketräning och massa stretching för att bli vig. Det gör så ont att tänja, men jag vill och ska minsann bli vig! -bestämma-

 

Och nu sitter jag framför datorn igen. Och först kom Pontus förbi och gav mig ett lexikon på datorn och bjöd med mig till Ikea på lördag så jag kan köpa mitt efterlängtade knäckebröd! :) och efter det så kom John förbi och frågade om jag ville med till Ikea på lördag. Vilket sammanträffande. Nu känner jag mig nästan lite populär haha. Verkar som alla svenskar längtar efter knäckebröd och kaviar här nere faktiskt. Jävla dumma land som inte har det.

Bye..


3 aug 2005

Idag har jag varit på psykologilektion och vi snackade om psykiska sjukdomar. Är hur intressant som helst, men kanske inte så kul egentligen.

 

Har köpt "Developmental Psychology" boken nu också för hur mycket som helst, så nu har jag iaf att göra i helgen. Måste läsa ca 200 sidor för att komma ikapp tills där vi är nu. Kommer vara hur jobbigt som helst, men jag måste verkligen vara ikapp eller helst lite för de andra för att fatta vad det snackas om :)

 

Var nyss och tränade AeroBoxing med Row och Marianne :) Det var ganska kul. Man skulle springa runt till olika stationer och boxa säcker, eller hoppa hopprep eller cykla, ja en hel massa. Så det var bra träning för hela kroppen. Kommer jag nog fortsätta med hoppas jag.

 

Men nu ska jag hem och läsa och äta..

Bye..

 


2 aug 2005

Usch vad jag är trött nu.

Har haft lektioner från nio till fyra och jag har ungerfär kapacitet till att koncentrera mig i en kvart. Så detta har varit en hård dag för mig. Har börjat med mitt nya ämne idag, det är en kurs för internationella studenter och handlar om Australien. Kan ju vara roligt när man ändå är här liksom.

Efter skolan stack jag iaf iväg och tränade en timme. Jag har bestämt mig för att bli vig så jag måste stretcha och tänja musklerna en massa och bara det är ett träningspass i sig -puh- Men innan jag gjorde det gick jag bort 200 kcal på fat burning programmet så jag skulle bli lite mjukare.

Nu ska jag bara slappa här framför datorn tills jag ska hem och sova..

Bye..


Vi i Surfers Paradise :)

Vi i Surfers Paradise :)


1 aug 2005

Tar helgen dag för dag.

 

Fredag:

Idag åkte jag med Anders och Rune ner till Surfers Paradise. De skulle till några som de känner där nere, så jag hängde på för att få något kul gjort i helgen.

Vi hamnade på en fest hos några norrmän där nere och gick senare ut till en klubb som heter Melbas. Jag hade inte så kul där faktiskt, nattklubbar är nog inte min grej, så jag satt på en stol o kollade på alla fulla människor.

Efter ett tag kom en tjej fram till mig och tyckte jag skulle ha något o dricka o beställde en Kalhua Coke till mig, det var juh snällt, men sen envisades hon med att ge mig två till. Hon var riktigt trevlig och hette Belinda och var från Australien. Hon sa att om vi ville till surfers fler gånger kunde vi bo hemma hos henne och henns norska pojkvän för de hade ett extra rum.

Jag gav det sista av den tredje drinken till Rune och drog sedan hem till Gunnar och Espen där vi skulle bo i helgen och sov på soffan.

 

Lördag:

Idag drog vi ner till stranden och solade och badade. Det var riktigt fint väder ute :)

Var faktiskt riktigt varmt i vattnet också för att vara "vinter" som de säger här nere. Jag tycker inte de borde få använda ordet vinter, men de lyssnar nog inte på mig.

Går faktiskt runt folk i dunjackor, mössor och vantar. Helt galet.

Efter vi vart på stranden gick vi hem och åt mat och gjorde oss i ordning för att först dra till en grabb som heter Terry och sedan vidare till ett födelsedagskalas.

Var roligt att träffa massa nytt folk även om största delen var norrmän. Det är galet mycket norrmän här borta i Australien.

Iaf så åkte vi till Melbas efter födelsedagskalaset, men jag var trött så jag åkte hem ist.

 

Söndag:

Gick ner till stranden idag med, men det blåste så det var inte lika skönt som igår. Vi skulle testa body boarding, men jag hade frusit ihjäl eller något om jag badat så jag låg mest på min filt och halvsov. Gunnar, Rune och Anders testade det iaf, men det var lite små vågor tyckte de så det var inte så jättekul. Anders fuskade dock och hade våtdräkt på sig :)

Efter det gick vi hem och åt och packade och gick till tågstationen för att dra hem till Brisbane igen.

 

Idag:

Ingen skola idag som vanligt.

Men jag gick upp ganska tidigt och tränade och sedan på hemvägen handlade jag lite mat för det var det riktigt ont om i kylskåpet.

Annars har jag inte gjort mycket vettigt idag faktiskt.

Bye..

 

 


hits