28 juli 2005

 

Idag har jag varit jätteduktig.

Jag har bytt ämne, varit på lektion OCH tränat :)

Jag har även skaffat mig ett såkallat "printing card" så jag kan skriva ut alla lecture notes. -mycket bra-

Jag har också köpt mig den dyraste boken jag någonsin köpt, 113$ kostade den ungefär. Det var min psykologibok, men den verkar mycket intressant :D Hoppas jag får med mig den hem sen när jag åker hem, den är verkligen tung :/

Bye..


Vardagsrummet i lägenheten :)

Vardagsrummet i lägenheten :)


Marianne, Anders och Rune :)

Marianne, Anders och Rune :)


27 juli 2005

I natt sov jag över hos Anders, Rune och Marianne. Jag följde med dem hem igår och kollade på en norsk humor serie som faktiskt var riktigt rolig :) De skulle bland annat kolla om en tant på 87 år var snygg när hon var ung, och för att få bort rynkorna blåste de henne i ansiktet med en stark blå. Det var inte bara rynkorna som försvann, även håret :D -humor-

 

Det har annars varit jävligt fint väder denna veckan och hur varmt som helst faktiskt, vilket är riktigt skönt mot kylan som varit :p

 

Var på psykologi förut och det var riktigt skoj och intressant. Vi pratade om peronligheter, mycket intressant. Men iaf, när jag satt och väntade på att komma in i salen så kom en jättesöt ödla o la sig i solen bredvid mig :) Hade tagit med den om den inte blivit så rädd för mig..

 

Efter skolan så stack jag och tränade. Jag SPRANG på gångbandet idag på Fat Burning grejen. Det var SÅ himla jobbigt. Jag sprang på ren vilja för jag var faktiskt trött efter två minuter, men jag gav mig fan på att klara det, och det gjorde jag också även om jag nästan tuppade av efteråt. Men efter jag slutat att nästan tuppa av så cyklade jag en bit på en cykel o sen gick jag massa trappsteg på en trappmaskin. Det var också riktigt jobbigt, men säkert bra :)

 

Nu när jag gick hit till datasalen såg jag något i buskarna. Jag trodde det var katter, men det var opossums eller vad de nu heter. Den ena av dem hade stoppat huvudet i en mugg och var jättesöt när han sprang omkring helt förvirrad in i saker tills han fick av muggen igen :)

 

Ja det var allt för dagen tror jag.

Bye..

 


26 juli 2005

Bloggen har varit på uppdatering så jag har inte kunnat skriva, men nu ska jag skriva om de dagarna som ramlade bort där..

 

Lördag:

Gjorde ingenting speciellt på hela dagen faktiskt. Kollade mest på film och sen satt jag lite på ett internet café också, men annars ingenting speciellt. Hade faktiskt riktigt tråkigt. Var ensam hemma också för Johan och Andreas stack ner till Surfers på någon fest.

 

Söndag:

Vaknade av att Johan och Andreas kom hem hur tidigt som helst så jag fick byta säng, för jag hade snott Johans under tiden de var borta för han har ett element bredvid den och gardiner för fönstren. Rena lyxrummet. Sen under dagen städade vi lite och var allmänt tråkiga och när vi slutat med det gick jag ner till internet cafét och kollade en sväng. Och sen hände inte mycket mer den dagen.

 

Måndag:

Ingen skola, men jag var uppe ganska tidigt ändå och drog iväg till skolan. Satt framför datorn en stund innan jag gick iväg och tränade Yoga. Ja, det kanske man inte kan tro, men jag var med på Yoga :) Det var ganska jobbigt för jag är inte så vig som jag skulle vilja vara. Men om jag är med varje vecka kanske jag blir lite mer flexibel. Efter det gick jag på ett gångband i 40 minuter och det var skitjobbigt för det var sånt där fat burning program, så rullbandet åkte upp och ner som att det var backar och grejer.  Men mycket bra träning kan jag tro :) Sen gjorde jag inget mer vettigt den dagen än att äta lite kanske o sen satt jag vid internet till skolan stängde.

 

Idag:

Började klockan nio idag med något jobbigt ämne. EAB003 heter kursen och handlar om development psychology om jag fattat det rätt. Vi ska analysera barn och skriva massa uppsatser på flera tusen ord per uppsats. Känns inte som jag kommer klara det, men ämnet verkar roligt annars. Efter det hade jag ett till ämne mellan tolv och tre och det ska jag nog garanterat byta bort. EAB006 handlade om leadership och management som visserligen kan vara ganska kul, men läraren sa att de som aldrig fått betyg under fem brukade få 2 i den här kursen för det är high level english writing som gäller och det kan inte jag. Alltså ska jag försöka byta snarast möjligt!

Det är allt som hänt hittills.

Bye..

 

Nej jag kom på en grej som var ganska ball. Jag såg en albino på skolan förut. En asiat, fast hon hade helt vitt hår, vita ögonfransar och vita ögonbryn. Såg helt läskigt ut så om jag var hon hade jag färgat mitt hår o ögonbrynen och använt mascara.  Men nu är jag inte hon så nu får hon se ut som hon vill och räkna med att folk säkert kommer titta. För det är inte varje dag man ser en albino. Ballt.

Bye..

 


22 juli 2005

Igår:

Hade ingen skola så jag kunde sova lite längre än vanligt, alltid härligt. Gick dock upp ganska tidigt ändå för att duscha och göra mig iordning och sen åka till Kelvin Grove och köpa en bok jag skulle ha till en lektion idag.

Efter det mötte jag Anders och hängde med honom hem för han, Rune och Marianne skulle ha förfest där innan pub nightcrawlen. Det var en studentgrej med föreningen NORSK som jag numera är medlem i :) Vi gick runt till massa olika pubar och fick en gratis drink på nästan varje ställe. Jag tog det dock lugnt eftersom jag skulle upp till åtta idag på lektion.

Sov hos Anders, Rune och Marianne i natt för det var närmare till skolan då så jag slapp gå upp så tidigt.

 

Idag:

Gick upp tyst som en mus, men lyckades ändå väcka alla tre -klant-

Sen åkte jag iväg till Kelvin Grove på min första lektion i Early Childhood Nutrition something.. EAB021 heter iaf kursen. Det var ganska okej, men vi var bara 11 i klassen så det kändes lite jobbigt eftersom man säkert kommer få prata mycket då, men det går nog bra hoppas jag.

Ikväll är jag iaf bjuden på BBQ hos en skånsk tjej som heter Kerstin, det kan nog bli ganska roligt. Efter det ska vi nog till student guildbaren och kolla på "The Living End" som är ett band :)

Bye..


20 juli 2005

Nu har jag varit på min allra första föreläsning i Australien och på universitet överhuvudtaget i hela mitt liv. Det var inte så farligt som jag trodde, jag kommer nog grejja detta om jag läser på i boken noga och sitter med ett uppslagsverk eller något. Vi var ca 100 elever i den "klassen" jag hamnade i. Vet inte om man kan kalla det klass eftersom det är samma föreläsning på tre olika campus och man får välja vilket man ska gå till, man tar helt enkelt den tiden som passar bäst in och stämmer överens med det andra man läser. För mig kommer det bli på onsdagar 3-5pm och kursen heter PYB012. Spännande.

Bye..

 

Senare:

Har varit och tränat en timme nu. Gick på ett gångband, det var ganska kul :)

Tänkte köra ett pass efteråt också, men det blev inte så idag tyvärr.

Usch vad det regnar ute nu :/

Bye..


De här typerna bor jag med..

De här typerna bor jag med..


19 juli 2005

Stress. Idag skulle skolan börja och jag gick upp sju så jag hade gått om tid på mig, trodde jag. Iofs hade jag väl haft det om jag inte glömt plånboken hemma med studentkoret. Slutade iaf med att jag fick springa hem från Wharf Street där jag skulle ta gratisbussen till skolan, och det var ca 3 km. Sen fick jag springa tillbaka igen o hoppa på den för att sen byta till bussen som skulle gå till Kelvin Grove. Jag kom till skolan prick nio när lektionen skulle börja, kutade dit jag skulle vara och inte en käft är där. Det kom en vilsen tjej till som inte fått reda på att vi skulle börja med den kursen nästa vecka ist. Var bara att hoppa på bussen tillbaka igen..

Ja, det är allt intressant som hänt idag hittills och klockan är bara 10.17. Galet.

Bye..

 

Senare:

Har köpt mig en ryggsäck nu så jag kan ha med mig min laptop överallt och mina träningskläder :)

Har även varit på bio och sett Sin City med min norska vän Anders. Filmen sög, men det var roligt att hitta på något iaf.

Bye..


Min enda vän här nere ;)

Min enda vän här nere ;)


18 juli 2005

Idag börjar skolan för de flesta, men inte för mig för jag börjar imorgon.

Har dock varit på Kelvin Grove och spanat in den skolan så jag vet vart jag ska ta vägen imorn.

Annars har jag inte gjort så mycket vettigt alls.

Bye..

 

Senare:

Nu har jag varit och tränat bodystep och lite spinning och det funka super :)

Härligt som fan var det!

Nu har jag iaf gjort lite mer vettigt idag..

Bye..


Utsikten från balkongen

Utsikten från balkongen


Australien

I am halfway around the world,
down under and upside down. My
professors speak with strange
accents, I have to learn to surf as
part of orientation and winter
means 25 degrees Celsius...

I think I might make it!


hits