Ingen brasa

Blev ingen brasa för vår del idag. Vi hamnade hos Micke som fyller 35 och där bara strömmade det in folk och var mat och fika och bekvämt ;) Sen vipps var klockan nästan 20:45 juh och Devin sov inte än så vi fick åka hem.. jag får juh inte missa Grey's Anatomy och Barnmorskorna heller. Bästa programmen på hela veckan. Fattar inte varför de ska ha ALLA bra program på samma kväll så som Top Model och Lost också.

Fy fan va ont i magen jag har nu. -blä-

//S

Valborg

Devins första valborg idag så blir allt att gå ut och se på någon brasa sen tror jag om vi hinner. Har ingen aning om var de är eller när de är, men det går ju att ta reda på. Vet ju inte om det är högljutt och sånt vid brasan så man egentligen skulle ha hörselskydd på honom? Var en som sa det till mig att det är bra att ha. -hmm- Jag har inga iaf, så är det högt ljud där så får vi gå hem igen. Han kommer säkert sova ändå den lille skrutten ;)
Tror inte det är så högt ljud när det bara är vid en brasa, men har inte vart vid någon sådan på massa år så jag vet inte. Så när Jenny sa att det var bra med hörselskydd blev jag lite fundersam.

Jag är såå trött nu förtiden, jag sover bra, men är sjukt trött iaf. Fattar inte varför, kanske sover för mycket så jag blir trött av det istället? Jobbigt är det iaf.

//S

Jävla html

Jag vill ändra på min bloggsida men jag vet fan inte hur man gör för att den ska bli snygg. Nu ser den ut som crap, men jag orkar inte hålla på med massa koder och skit längre. Kan ingen hjälpa mig? =)

//S

SOMMAR

Sommarvärme ute idag!! Gick i linne för det var alldeles för varmt att ha långärmat på sig, varma vindar till och med. Så himla underbart!! Snart är sommaren här -wiiee-

//S

Blaj

Fattar inte hur vissa folk orkar? Men jag pallar inte att bry mig idag faktiskt, för det är bara skitsnack och blaj ändå och jag ägnar mig helst inte åt sånt. Känns lite fjortisaktigt faktiskt.

Blev promenad ute förut, vi köpte en liten fotölj till Devin. Så fort jag såg den var jag bara tvungen att ha den!! Billig och söt liksom, klart jag skulle ha den. Vill få iordning på Devins rum så det är klart tills han ska börja vara där.. såg ut som kaos där inne förut idag, men nu är det så mycket bättre.

image47


Trött är jag och har lite ont i magen.. -blöö-

//S

Bröllopsnatten

Igår kom Marie och Neo över på filmkväll för våra grabbar var ute och partajade lite. Det värsta var att det var den sämsta filmen genom tiderna som vi hade. Bröllopsnatten hette den och skulle vara en komedi som dessutom låg på topplistan, my ass alltså. Den var så dålig så vi visste knappt var vi skulle ta vägen. Fattade inte ens första meningen som stod på baksidan av fodralet, bra början liksom. Vi snabbspolade genom skitfilmen och sen satte vi på Knocked up istället som är sååå mycket bättre!!
Var trevligt att de kom över, annars hade man haft det skapligt tråkigt här.


Idag har vi mest vart inne och latat oss här.. inte orkat göra ett skit. Sånna dagar får man ha!

//S

Kevin & Devin

Igår var jag som jag skrev iväg och träffade Elin och hennes två söta barn. Aldrig träffat henne förut så det var verkligen jättekul :) Vi fikade lite på café paus sen gick vi till leksaksaffären för att köpa en gåstol till hennes son Kevin och sen hamnade vi hemma hos henne bland hundarna. Jag tyckte iaf det var jätteroligt och det verkade Devin också tycka för han var jätteglad hela tiden och när vi åkte hem skrattade han som en tok som ni kan se på videon. Hoppas det blir fler gånger, aldrig fel med nya vänner.

image46
Kevin & Devin

Blev käk från china garden igår också för vi orkade inte laga mat som vanligt. Usch va jag hatar att laga mat >_< Jag måste fan lära mig tycka det är kul annars kommer man ju bli fet som en ballong. Men jag har ingen fantasi när det gäller matlagning, jag vet inte vad man kan laga för något och det blir inte så kul med samma mat varje dag. Jag har massa kokböcker men det är juh bara massa recept med kött och grejer, eller om det är vegetariskt så är det så mycket konstiga ingredienser i som jag aldrig ens hört talas om. -suck- Kanske borde anmäla mig till en vegetarisk matlagningskurs, men det lär juh inte ska finnas i denna hålan haha.

Well well..

//S

Devin skrattar



Min goa gullunge är glad och skrattar.
Han älskar verkligen "tittut". Ler varenda gång! =)
Råkade filma med kameran på sidan och går juh inte vända när man filmar, så dåligt.
Men han är söt ändå.

//S

Stackars

Devin var så tät i näsan i natt så han kunde inte ens äta, min lilla krake. Tur att jag hade näsdroppar hemma som jag kunde ge honom annars hade jag nog inte sovit en blund i natt och inte han heller. Han fick iaf i sig mat tillslut och somnade om, jag också. Men halv sju imorse var han pigg som en lärka trots att han har lite feber. Gav honom alvedon och nu har han sovit sen dess.. han måste juh bli frisk för han verkar ha blivit lite förkyld.

Snart ska vi iväg o träffa Elin, Kevin och Emma =)

//S

Blev inget bad

Blev inte så att vi gick till badhuset idag, lite synd. Jag och Devin var iväg på babyrytmik på morgonen och sen när vi kom hem väntade vi på att David skulle vakna och efter det så tvärsomnade både jag och Devin. Visste inte att jag var så trött, men tydligen var jag det. Vi låg nära och myste jag och Devin, i en och en halvtimme tror jag faktiskt jag sov innan jag vaknade.. jag som bara skulle lägga Devin ;) Så kan det gå.

image44

Gullunge.

/S

Men kära nån

Vad alla ska missförstå mitt inlägg. Det jag menade är att man inte ska jämföra barn med varandra och få det att låta som en tävling eftersom att alla utvecklas olika. Jag är trött på nedvärderande kommentarer som säger att "mitt barn är bättre än ditt barn" hela tiden. Jag tycker det är jättekul att höra på vad andra barn kan och när de lärde sig det, men snälla, få det inte att låta nedvärderande eller kränkande mot den andre. Det är ingen tävling även om det är kul att jämföra, för det tycker jag också att det är.

Jag är jättestolt över vad min son kan och därför berättar jag det, inget annat.

//S

Ingen bra start

Trött som fan är jag och Devin är pigg som en tok, ingen bra kombination. Jag är tyvärr ett monster när jag inte fått sova tillräckligt och någon väcker mig -suck- Känner mig inte direkt stolt över det. Önskar man kunde sova typ tre timmar eller något och vara jättepigg sen, men jag funkar inte så.
Fick i alla fall tillslut gå upp med mitt pigga barn även om jag bara har lust att dra något gammalt över mig och sova vidare. Nu ligger han här och leker med sin nya favoritleksak, en liten bok med en skallra på och är söt som vanligt. Tänk om jag också kunde vara så söt när jag är nyvaken.

Vi ska försöka ta oss till badhuset sen när David vaknar så Devin får bada lite, han älskar ju det. Nu när babysimmet är slut får man ta tag i saken i egna händer. Ska bli skoj!

//S

Missförstånd?

Nu börjar jag snart tro att folk börjar missförstå mig med flit?
I alla fall så lyssnar jag gärna på när andra folks bebisar gör sina framsteg och blir glad över det, men jag vill inte höra saker som "kan inte din unge sitta än, det har min kunnat sen den var tre veckor" och liknande saker. För jag vet att alla barn är olika och utvecklas olika men är i stort sett oftast lika bra i slutändan i alla fall.
Jag är stolt över mitt barn och hans framsteg och kommer såklart fortsätta skriva om det, och jag vill gärna höra om andra barns framsteg också, men inte på ett nedvärderande sätt. Det var så jag menade.

//S

GAAAH

Inte lite trött jag är på all denna jävla bebis-tävlan som det verkar vara hela tiden fast att alla påstår att det inte alls är det. Min bebis är bäst! Allt pekar på att man ska få ut det budskapet hela tiden, fast så "tyst" som möjligt så ingen annan vet att det är för att "tävla" och skryta som fan inför alla andra som inte har så tidiga barn eller whatever det nu kan vara frågan om. Jag orkar inte med. Jag orkar verkligen inte höra massa jävla idiotkommentarer och folk som märker ord. Spelar fan ingen roll vad någon säger till mig så kommer jag ändå tycka att min son är bäst!! Även om din unge kan springa, hoppa, krypa, göra volter redan när den är 3 månader gammal. Imponerar mig inte så värst faktiskt, det är vad min unge kan och lär sig som imponerar mest på mig.

Tack och hej.

//S

Jag vill föda barn igen!!

Kollade nyss på barnmorskorna som är så himla bra serie, sitter juh med tårar i ögonen varje gång. Denna gången var det lite mer tårar för det var en bebis som dött och fick läggas i en minikista. Usch sånt borde inte få ske, så himla orättvist att sånt händer. -snyft- Bara jag såg den där lilla kistan så sprutade tårarna lång väg här hemma.
Men man får tänka att det är inte stor risk att det händer, det är som tur är inte så vanligt för oftast så går det bra som de sa där på sjukhuset. Så får man juh se alla de bra förlossningarna också och man bara tänker tillbaka när man själv var där inne på förlossningen och visste att snart så är jag mamma!! Helt obeskrivligt. Jag vill föda barn igen!!! Alla de underbara känslorna kring hela grejen, att få se den nya lilla människan som ingen någonsin sett förut. Att man skapat ett nytt litet liv, att man haft en människa inom sig. Åå det är så underbart så det finns inte. Just nu är det en sån stund som jag gärna glömmer bort hur jävla ont det faktiskt gjorde, för det tänker man inte på sen i alla fall när bebben väl kommit. Då ser man bara allt gulligull och sitter vaken hela natten där i BB-sängen och kollar på det nya lilla liv som man skapat, inte trött alls. Jag längtar redan.

Saknar

Även fast jag var tjock, fick bristningar och hade ont så är det faktiskt värt det.

//S

Devin drömmer



Devin ligger och drömmer och låter så sött i sömnen.
Var ju bara tvungen att filma honom då =)

//S

Nu gick det igen

PUSS Hah idag kunde jag minsann få i honom lite välling igen. Gjorde bara 50 ml för att se om han ville ta den över huvudtaget eller om han tänkte vägra och skrika som sist, men denna gången gick det. Han tog några klunkar och sen kollade han på mig som om jag var dum i huvudet som gav honom något så äckligt, grimaserade lite, tog lite till.. Sen höll det på så och vipps så hade han ätit upp allting i flaskan. Så så farligt är det nog inte med välling även om det är något nytt och lite annorlunda konsistens än ersättningen. Bra om han får i sig välling som kanske är lite mer mättande.
Jag kommer ihåg att jag åt välling tills jag var ca 7 år gammal och tyckte det var hur gott som helst, så jag smakade lite på Devins nu och fy fan vad det var äckligt!!! Men testa måste man ju så man ser vad man ger sina små. Haha.
Fick i Devin 50 ml till nu så nu har han ätit ett helt mål välling. Duktiga pojke!!

//S

Picnic-väder

Ååå vad det är härligt väder ute!! Kan det typ inte alltid vara såhär fint?
Jag och David var ute en svänga förut och man kan ju nästan bara ha t-shirt på sig. I alla fall i solen i lä ;) Så himla underbart!!

Riktigt picnic-väder så får ta o ha picnic snart!! -mys-

Ändå sitter jag inne nu när David åkt till jobbet, men det är juh såååå tråkigt att vara ute och hålla på själv. -suck-

//S

Bestämd ung man

Jag har visst en väldigt bestämd kille här hemma för nu när jag skulle ge honom välling dög det inte alls. Det var usch och blä och han bara skrek rakt ut. Gick inte på något vis få i honom någon välling inte. Så jag gjorde ersättning istället och det var namnam det för det mumsade han i sig på ett nafs och sen tvärsomnade. Bortskämda lilla barn ;) Eller så gillar han inte välling helt enkelt än.. i natt fick han i sig hela flaskan men då kanske han inte orka protestera för han var så trött. Who knows?

//S

Välling

Nu är jag inte arg längre så det var väl tur jag inte skrev något igår.

Jättefint väder ute idag också så kanske ska pallra mig ut med vagnen snart. Måste bara mata Devin innan. Nu har han förresten fått välling för första gången i sitt liv och det gick hur bra som helst även fast det står från 6 månader på paketen. Behöver ju inte följa allt till punkt och pricka och han har fått burkmat också från 6 månader redan, får följa hur han är istället för åldern på alla paket. Han äter jättebra nu även med lite klumpar i, så det är nemas problemas. Han blir lite skeptisk först till en början men när han fått en två-tre skedar så funkar det jättebra sen.

Han är så stor nu min pojk.

//S

Arg

Ååå jag blir så arg!! Hur kan folk!?
Men nu är jag nog för arg för att skriva något för då skriver jag nog bara helt fel och ogenomtänkt.

//S

Härligt väder

Blev nyss en promenad ute i det härliga vädret med min mormor och morfar. De kom hit så då passade vi på att gå ut lite, alltid roligare att gå när man är flera ju. Devin sov som en stock hela tiden ute, han verkligen älskar vagnen. Vi tänkte gå in på krongården att äta men där var det juh dött som i graven ungefär. Aldrig varit där inne jag, så det hade vart trevligt men vi fick tänka om.

Nu sitter jag istället och väntar på min andra hälft och sen ska jag en svänga till Andrea som ringde förut. -wiiee-

//S

Devin i gåstolen

Ganska lång film blev det för jag tänkte filma för han pratade så och typ sjöng, men han blev ju såklart knäpptyst så fort jag satte igång kameran -suck- Men lite prat blev det på slutet av filmen iaf för då glömde han väl bort att jag filmade eller något. Knasunge ♥


Nu slipper jag den ångesten

Vaknade inatt med ångest för att jag inte skickat tackkort än till de som kom på dopet, men nu har jag äntligen tagit mig tid och fixat det. -puh-
Nu ska de komma inom 10 dagar och sen är det bara att springa iväg och posta dem så fort jag kan så jag har den saken ur världen.

//S

Tråkigt

Det är jättefint väder och fåglarna kvittrar, men jag har skittråkigt. Känner nästan inte för att gå ut bara för det är så tråkigt att vara ute själv. Visst, Devin är ju självklart med mig ut, men ändå.. Ingen som jag kan prata med och ha ett normalt samtal med.
Tycker det bor lite dåligt med folk i den här stan som man kan umgås med. Känner typ inte en kotte, speciellt inte i samma sits som man själv är i. -tråk-
Just för sekunden känns det som jag bara vill bort härifrån igen, långt bort där man kan börja om på nytt.

//S

Dålig stil

Vi skulle ha föräldragruppsträff idag klockan tre och jag gick såklart dit. Jag var lite tidig så satte mig där och väntade. När klockan nästan var tre så kom Veronica med Emil dit så jag var iaf inte ensam, skönt. Hatar att vänta ensam. Vi gick in och satte oss i rummet där vi skulle vara och vår barnmorska kom in med lite saft och kaffe, dock skulle hon inte vara med denna gången för den här gången hade vi själva i gruppen bestämt att vi skulle ha träff. Jag var inte med när det bestämdes, men dagen passade bra för mig iaf.. men ingen annan kom. Jag och Veronica satt där som två fån och undrade vad detta skulle föreställa för det var faktiskt de andra som suttit och kollat i sina kalendrar och så vilken dag som passade bäst. Så himla dålig stil tycker jag.
Jag och Veronica käkade iaf upp en bullpåse och pratade lite och gick sen hem. Det värsta är att hon såg dem nere på stan sen.. hade jag varit med då hade jag fan ställt dem mot väggen och frågat var fan de var någonstans!? Gillar inte när man bestämmer saker och sen så uppenbart bara skiter i det.

//S

Stolt mamma

krypaJag är så stolt över min son, för idag kunde han stå på alla fyra. Han har övat i två dagar nu och idag gick det jättebra!! Han kan inte ta sig framåt så än, men han kan iaf hålla sig uppe så nu en liten stund och det är ju en bra början.
Jag är självklart stolt över honom oavsett vad han kan eller inte kan, men man blir lite extra stolt när han lär sig nya grejer =)
Idag satt han för första gången också med rak rygg ett tag utan att någon höll i honom. Helt otroligt vad fort det ska gå med allting då. Igår satt han som en ostbåge med händerna som stöd i golvet, men idag släppte han taget och satt rakryggad ett tag utan stöd. Jag får snart inse att han inte är en bebis längre, han är ett barn. -hihi-
Ska det fortsätta att gå såhär snabbt så är han snart tonåring och flyttar hemifrån. Det vill jag inte, än på ett tag!

//S

Äntligen

I natt sov jag äntligen lite bättre än de föregående nätterna. Gick och la mig samtidigt som Devin, det vill säga runt klockan nio och det var sååå skönt. Jag fick ta ur täcket ur påslakanet för jag höll på att svettas ihjäl och efter det sov jag iaf korta stunder och jag sov gott.

Trött är jag än, men jag är iaf mer utvilad idag än igår.

//S

BVC

Min lilla plutt är ingen plutt längre. Var till bvc idag för att mäta, väga och så skulle han få sin andra vaccinationsspruta också. Han är numera 67 cm lång och väger 7260 gram, stor kille. Han är lite över på längden nu och lite under på vikten, men han växer som han ska ändå så barnmorskan tyckte allt såg finfint ut. Devin sa som vanligt inte ett knyst när han fick sprutan, tur det, för hade han börjat gråta så hade nog jag det också. Jag gillar verkligen inte sprutor. -usch-

Vi gick dit och tillbaka så nu är jag om möjligt ännu tröttare än jag var innan. Men det var iaf skönt med en promenad.

//S

Bara för han är så söt



Den här filmen är ganska gammal nu, 1 månad.
Men lägger upp den ändå för han är så himla söt och duktig min lilla prins =)
Älskar dig Devin.

//S

Skönhetssömn

Var har min sömn tagit vägen? Jag vill gärna ha den tillbaka för jag är som ett vandrande monster här nu.
I natt låg jag och kollade på klockan och den närmare sig tre, sen halv fyra.. halv sex och jag sov inte. Så jävla störande för jag är hur trött som helst. Sen kom David hem halv sju och jag sov fortfarande inte -suck- Somnade till lite efter att han kom hem, men då vaknade juh såklart Devin och skulle upp. Kunde lika gärna satt mig och grinat, men vad hjälper det?
Sitta natten för David i natt i alla fall så sen efter denna kanske jag kan sova igen.. hoppas kan man juh.

//S

Boknörd?



Hur mycket boknörd är du då?

//S

Min goding



Var denna godingen som gjorde mig så glad förut, han härmar mig när jag gör så. Så himla go. Tur jag har honom, vet inte vad jag skulle göra annars.
Han gör mig alltid glad, även när jag mår såhär.

//S

Ledsen

Nyss var jag skitglad, verkligen hur glad som helst.
Det förstördes på typ en halv sekund.. nu är jag istället skitledsen.
Jag får aldrig bara vara glad..

//S

Babyrytmik

Imorse var man som en zombie när man klev upp ur sängen, hade inte sovit nästan något alls. Tog en dusch för att inte se helt död ut eftersom vi skulle ner till babyrytmiken. Tog promenad dit för nu vill jag faktiskt inte se såhär fet ut, så måste gå minst en timme om dagen på ett ungefär i alla fall.
Var många där idag, men nästan ingen av barnen var så intresserad av rytmiken. Gick ändå.

Marie och jag tog oss en tur till café paus efteråt för att äta frukost eftersom ingen av oss ätit det. Var jättetrevligt och gott. Följde med henne hem sen för här hemma låg juh David och sov som en stock så ville inte störa. Devin och Neo var söta och busiga som vanligt.

Jag vet inte hur jag ska göra med en sak, men det ordnar sig säkert som med det mesta.


Grattis morfar på 75 årsdagen idag!!!

//S

Suck

Blir så trött på att folk jämt ska missförstå saker och ting.
Endel verkar fan missförstå med flit för att det ska bli konflikt. -orka-

//S

Vila i frid

Engla Det är helt obegripligt. Hela Sverige har suttit och hoppats på att finna denna flickan vid liv, så kommer sanningen nu fram och den är hemsk!! Jag fattar inte hur folk kan göra som de gör, jag fattar inte hur de tänker. Jag vill nog inte fatta heller för det är så jävla hemskt så det finns inte. Hur kan man!?

Jag blir så himla ledsen av sånna här saker. Som de små barnen i Arboga.. Nej usch kan knappt skriva om det för jag blir helt tårögd. Att överleva sitt/sina barn är nog bland det värsta som kan hända.

Vila i frid.

//S

Dyket


Sista gången idag

Babysimmet har verkligen varit en riktig hit och Devin älskar det, men idag var det sista gången. Lite synd faktiskt, men vi får ta och pallra oss dit själva istället så han behåller sin vattenvana. De har värmt upp babypoolen på torsdagar, så när David är ledig då så ska vi nog försöka gå dit lite då och då. Kul juh!!


image38

Tog mig en promenad på en och en halvtimme förut för David skulle ju sova. Gick till mamma och pappa och sen med dem ut på promenad, var riktigt skönt väder faktiskt. Blev bjuden på mat efteråt och då hade juh David vaknat också så han också kunde få lite mat i kistan.

Blää vad jag är trött.

//S

Jag undrar jag..

Varför funderar man så mycket? Kan man inte bara låta allt vara och ta det som det kommer? Nej, man måste tänka en miljon gånger innan dess och ändå bli besviken även fast man förberett sig på det värsta. Ja, det är allt lite konstigt. Men vad är inte det? Lite svårt iaf att bara se förbi på när det är en så stor grej.

Nyss slapp jag iaf fundera för ett tag för jag tog Devin som var i pyjamas och åkte över till Marie och Neo för att umgås en liten stund innan läggdags. Devin och Neo var jätteglada och drog lite skämt på bebisspråk för varandra för de skrattade iaf, medan jag och Marie mest satt som frågetecken. Fusk att de har ett hemligt språk juh. Kul att komma iväg lite när David ändå inte är hemma istället för att sitta här och uggla.

Devin somnade precis och jag funderar starkt på att göra detsamma.

//S

Tröttheten tar över

Så sjukt trött nu för tiden, skulle troligen kunna sova hela dagen om jag fick. Är det inte nu på våren man ska vara pigg, glad och kär och sånt dära? Jag är bara sååå trött. Helt förstörd nästan och det beror inte på att jag är småbarnsmamma för Devin han sover som en stock på natten. Det gör dock inte jag för jag bara drömmer massa konstigheter och är så varm så bara vrider och vänder på mig. Det är faktiskt jättejobbigt, för jag är ju trött och vill egentligen sova. Vad ska man göra åt saken!? Bara vänta på den här perioden ska gå över? Jag vill ju inte ta sömnpiller eller något sånt läskigt, nej usch.
En promenad på en timme nyss gjorde mig iaf lite piggare.

Nu ska jag leka med min son.

//S


Tiden bara rusar

 ♥ Devin är redan 5 månader och jag ser honom inte direkt som en bebis längre. Varför går tiden så fort nu när han väl kommit till!? Kunde ju gått fort när man var gravid och bara längtade istället. Men inte då. Devin har överlevt 5 månader med oss och han är verkligen heeelt underbar, går inte beskriva honom. Han skänker sån glädje så det är otroligt. Bebisar/barn har sådan otrolig livsglädje så det bara strålar om dem, man kan ju inte låta bli att le när man ser på de små liven. Jag älskar min knodd mer än det går att säga, han tillsammans med hans far är mitt allt ♥

image32
Här var han inte stor inte. 2 dagar gammal på BB.

image33
1 månad gammal.

image34
3 månader gammal. Hade inte 2 månaders bilderna på denna datorn.

image36
4 månader.

image37
5 månader.

Jag har redan varit mamma i hela fem månader. Kommer nog inte fatta att jag är mamma förrän den dagen som Devin säger mamma till mig. Då kommer det bli mer verkligt tror jag. Ska bli såå underbart att höra de orden, det lär ska dröja lite till men det kommer ju förr eller senare. Underbart att se dem utvecklas, han kan redan massor med saker; vänder sig från mage till rygg, rygg till mage, kan sitta korta stunder helt själv, kan stå själv om han håller sig i bordet, kan skratta högt, kan ta sig bakåt och åt sidorna även fast det är framåt som han vill, han kan kasta saker och han kan begära all uppmärksamhet. Han är helt enkelt underbar.

Mamma älskar dig.

//S


Det här med fem-minuters-metoden..

Min personliga åsikt är väl att alla gör som de känner är bäst i sin familj, och det som funkar bäst för dem.. MEN (som Tony Erving skulle säga) jag skulle nog aldrig använda mig av fem-minuters-metoden. Det känns (för mig) som en oerhört grym metod för barnen. De ligger och skriker och man kollar till dem var femte minut utan att direkt säga någonting och sen håller det på så tills barnen somnar av ren utmattning. För mig känns det som det iaf. Nu är det så att Devin är inne i en period då han har svårt att sova själv och fine with me, han får gärna somna på mig eller sova i vår säng om han vill det. Fattar inte varför man ska tvinga dem ligga själva i sin spjälsäng om de vill känna sig trygga med sin mamma och pappa istället. Det är ju nu man bygger upp barnens tillit och trygghet, och vill han vara med oss så får han det, är ju inte så att han kommer sova i våran säng tills han är 18 och flyttar hemifrån. Jag vet nog nästan ingen som har barn äldre än 4 som inte sover själva nu, så det går juh över.. det är bara en period. Jag tycker det är mysigt att Devin vill somna på mig och känner sig trygg hos mig, man bara njuter.
Vet att folk som har fler barn så är det svårt att hinna med att ha ett barn sovandes i famnen medan man ska hinna med allt annat också, men tycker ändå inte man ska behöva använda sig av någon sömnmetod som går ut på att barnenskriker sig tills sömns. Så sorgligt.

Nej nu ska jag sluta prata om detta, jag blir faktiskt upprörd. Var hos ett par som jag inte nämner vid namn som använde sig av denna metoden, och barnet skrek sig nästan hes inne i sin säng.. det var hjärtskärande. Jag frågade om de inte skulle gå in och kolla till barnet, men "nej, det är 3 minuter kvar" fick jag som svar. Jag blev så förtvivlad så jag visste inte var jag skulle ta vägen, men jag låtsades som jag inte brydde mig. Stackars stackars barn. Det var i alla fall som jag bestämde mig för att aldrig utsätta mina egna barn för detta.

Slutpratat.

//S

Återupptagning

Nu blir det återupptagning av den här bloggen istället då den har ett mycket bättre namn. Det som tidigare skrivits om i denna bloggen är min resa till Australien och då jag bodde och studerade där, men eftersom jag inte längre gör det så skriver jag om något annat nu.
Nu kommer jag skriva om mitt liv som småbarnsmamma, tankar och funderingar, vardagen och hur livet allmänt lunkar på. Blir säkert en hel del mer flum än så.

image31

Här är grabben som säkerligen kommer vara huvudperson på bloggen hädanefter. Det är min son Devin som föddes 11/11-07 på beräknat datum. Han är verkligen mitt allt och förgyller mitt liv. Innan han kom var jag en pessimistisk tråkmåns, vilket jag inte längre tycker att jag är.. men det kanske andra tycker eftersom jag mest gör bebissaker nu, pratar bebis, tänker bebis.. and so on. Men då får det vara så.

I alla fall så är jag 22 år för tillfället, vill inte bli äldre även fast jag juh heller inte har lust att dö som förmodligen är det enda som hämmar åldrande. Så åren får väl rulla på då.. Jag hade tänkt utbilda mig till förkolelärare, men nu med ett eget barn känns det inte så kul längre att ta hand om andras ungar, så får se vad jag hittar på. Har ingen lust att plugga och inte jobba heller.. Får skaffa fler barn och vinna på triss.

Ja nu vet ni iaf lite om mig, ni som inte tidigare visste allt dvs.

Skriver mer lite senare, nu har jag en son som kräver lite attention.

//Sandrah

hits