Devin önskar..



Devin önskar alla ett riktigt gott nytt år med sina kliande tänder!! ;)
(Har dessutom storlek 92 på tröjan, växer så det knakar nu ju.)

//S

Äter dåligt?

Kan ju skriva upp hur en vanlig dag med mat brukar se ut för Devin.

06:30 - 275 ml välling
09:00 - en macka + mjölk
12:00 - en stor burk mat + efterrätt och vatten
15:30 - banan/mandarin + macka och vatten
18:00 - 2dl fullkornsgröt + efterrätt och vatten

Verkar det som han svälter eller?? Nej, jag tror knappast det!!

//S

GOTT NYTT ÅR!!

Gott nytt år allesammans!
Hoppas ni får en bra nyårsafton.

//S

Magen v.26



Magen v.26 (25+1)

//S

Leka jagalek



Devin och Ebba leker jagalek med varandra och skrattade ikapp :)
Sprang tills de var helt andfådda.

//S

Göteborgsbesök

Nu har vi Sara, Ebba och Tobias här på besök från Göteborg. Förra året var vi hos dem över nyår och nu detta året fick de allt ta och pallra sig hit istället -fniss-


Ebba och Devin bytte julklappar och Devin fick en jättefin cheapmondaytröja som Ebba hade likadan -tack- De leker jättefint tillsammans också för att inte träffas så mycket liksom, inte ett dugg blyga för varandra direkt även om det blir en del puttningar från Ebbas sida lite då och då. Men man kan ju inte vara snäll hela tiden haha.


Vi har hunnit vara ute lite också, gick en runda i mörkret. Blir ju mörkt så jävla snabbt så man kan ju tro klockan är tio på kvällen redan runt klockan fyra ungefär.

När barnen väl somnat i varsin säng så har vi vuxna hunnit med lite sällskapsspel också. -kul- Imorn blir det mer av den varan!!

Nu blir det sängen för min del för jag är trött!!

//S



Svar till anonym

Anonym om Vecka 26: Jag måste bara fråga, läste på din bilddagbok att du ger din son tre mål om dagen, hur kan du göra det? Ett barn behöver mer än tre mål om dagen. Ett barn i ett års åldern behöver 5-6 mål om dagen. Hur tänker du egentligen?

För det första så var det när han var ungefär 7-8 månader som han åt tre gånger om dagen för att han inte ville ha mer och jag tänker ju inte tvinga honom att äta liksom för det kan ju få motsatt effekt. För det andra så äter han mer än vissa barn gör på en hel dag även om han bara skulle äta två gånger om dagen för han äter mycket varje gång istället. Nu för tiden äter han 5 gånger om dagen minst, så han överlever allt och lite därtill. Hans viktkurva är helt normal dessutom, skillnad hade ju varit om han var underviktig.. Tror du jag skulle missunna mitt barn mat eller? Nej! Han har alltid ätit bra.
Våga stå för vem du är när du ska skriva saker som du inte har en aning om istället.

//S

Vecka 26

Vecka 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Ja, kramp i vaderna kan jag ju lova att jag har iaf.. fy sjutton! Denna gången vet jag ju iaf hur jag ska motverka det hela, med Devin visste jag inte och jag trodde ju jag skulle dö av smärta.

//S

FILM: Brokeback Mountain

Tog oss tid idag och kollade på Brokeback Mountain som jag inte sett innan och som jag hört skulle vara sååå bra.  Jag fattar inte var någonstans den var bra för den var bara långdragen och dryg, det hände ju ingenting i filmen. Nej, det var ingen film för mig.. Trodde den skulle ha mycket bättre handling och sluta på ett bättre sätt, men men.

Den får ♦ av 5.

//S

Blåbärsuppdatering

Jag ordnade det där med byxorna som jag beställt som var på vift. De hade kommit idag till hon som hade klädpartyt, så de var ändå ganska sena faktiskt men nu vet jag iaf var de är någonstans. Ska försöka komma ihåg att hämta dem nu bara innan jag glömmer bort dem igen ;) haha.

//S

Nyfiken

Nej nu är jag HELT GALET NYFIKEN på vad det är i min mage alltså!! Speciellt nu när Malin fått veta att hon väntar en liten pojke. Jag vill också veta ju!!!!

//S

Lingon & Blåbär

Hmm kom nyss att tänka på att jag för ett jävla bra tag sen var på ett Lingon&Blåbär-klädparty och faktiskt beställde ett par byxor till Devin som jag dessutom betalat men inte fått. Jag skulle få dem senast den 20e december för att kunna ge honom dem i julklapp, men nu är det åtta dagar sen och jag har fortfarande inga byxor här till honom. Jag hade nästan glömt bort att jag beställt över huvudtaget ju.. är det så de tjänar sina pengar? Får folk att betala för kläder som de sen inte levererar och väntar tills man glömt bort att man beställt!? Eller så är det bara jag som glömmer bort för att jag är gravid och senil.. Jag vill iaf ha dem NU!

//S

Bus med morfar


Morfar puttar på gungan.

Idag klädde jag och Devin på oss och drog ut i kylan till Devins mormor och morfar för att inte väcka David här hemma som jobbat natt. Devin och morfar skulle ju busa en massa som vanligt, men efter det drog vi oss ut till gungorna alla tre. Mormor skulle rida, men vi orkade inte följa med riktigt så långt idag.
Morfar puttade ju på gungan och fjantade sig en massa så det var skitkul att gunga idag. Iofs tycker han oftast att det är jättekul, men var lite extra skoj idag.


Devin fick hålla reda på morfar så att han inte skulle gå fel ju ;)


Intressant med brunnar

Som vanligt är Devin jättenyfiken på minsta lilla sak på marken och allra mest på alla dessa brunnar som finns överallt. Han måste verkligen inspektera varenda en som man går förbi, eller som man går i närheten av. Han kanske ska bli någon som jobbar med brunnar? Haha.

//S

Fan va folk!

Usch vad folk det var förut när vi kom till Bergvik. Fanns knappt ens en parkeringsplats, och där är det mååånga platser vill jag lova. Jag blev ju trött bara jag såg alla människor där så det blev verkligen inget shoppande! Tänker ju inte stå i kö hur länge som helst för att få liite billigare än vanligt, nej tack. Gamar är vad folk är! ;)

Jag lämnade iaf in min telefon på Siba där det var smetfullt med folk och knappt några som jobbade i kassorna ens. Stört! Kön var ju hur lång som helst och det var TVÅ som var i kassan. Hur tänker dom? Iaf slapp jag stå i den för jag skulle ju till servicedisken och där var det bara en framför mig.. lite mer rimligt än typ 45. Sen i kassan skulle jag bara lämna en lapp, men det trängde jag mig för att göra. Vägra kö om man inte ens ska köpa något!

På IKEA kollade vi lite på madrasser, men det var ju inte direkt lite folk där heller så jag orkade inte engagera mig så mycket. Blev alltså ingenting köpt förutom några dricksglas och ljus. Gick i snabbkassan eftersom vi hade så få grejer.. tur det!

Blev pizza/salladsrulle hemma hos Davids mamma sen när vi kom hem igen. Köpte med till dem på vägen dit. Devin blev jätteglad när vi kom och fick pussar och kramar. Gullunge!

//S

Sovande barn



Finns ju nästan inget finare än att bara stå och titta på sitt sovande barn. De ligger där helt rofyllt, tryggt och snuttar på nappen och har det bra. Kan ju stå länge och väl och kolla när de ligger där och andas och är underbart fina.
I början när Devin sov i famnen kunde man sitta i världens mest obekväma ställning, men man vägrade att flytta på sig bara för att han skulle få sova vidare där tryggt i famnen. Man ville bara njuta och se honom ha det bra, ville inte röra en muskel ens som kunde innebära att han vaknade. Så underbart.
Barn är kärlek. ♥

//S

FILM

Kollade precis klart på The Invisible som jag och David påbörjade igår. Den är verkligen exakt som den svenska Den Osynlige, förutom slutet och det var det jag ville se om det var lika eller inte. Denna gråter man inte lika mycket till som man gör till den svenska filmen.. eller jag gör det iaf för jag tycker den är skithemsk. Så det enda som faktiskt är skillnad i filmerna är sluten, annars är de identiska.

Den får ♦♦♦ av 5.

//S

Ikea

När Devin och David vaknar sen så blir det att åka med Devin till farmor och Kenth som ville ställa upp som barnvakt medan vi åker till IKEA för att kolla madrasser och lite annat smått och gott.
Ska även ta med min tvättade mobiltelefon och lämna in den på Siba för lagning, för jag står inte ut med den telefonen som jag har lånat nu av Davids mamma. Värsta urtidstelefonen känns det som även fast den är sprillans ny! Nej, jag vill ha min vanliga tillbaka igen och jag hoppas fan det går på garantin eller försäkringen som jag tog till extra.

//S

Tiden går fort



Sover gott i sina nya kläder som han fick i julklapp.
Fattar inte att han är så stor nu så han kan ha storlek 86 på allting utan problem.
Var tog min lilla bebis vägen?

//S

Wasser Maxx

Nu har vi hunnit prova vår julklapp som vi fick av min mamma och pappa. En Wasser Maxx Deluxe och jävlar vad gott det blev eftersom man kan reglera själv hur mycket bubbel man vill ha i vattnet -yum- Nu är det slut på att köpa Loka iaf!
Idag köpte vi även till ett smakextrakt som var jordgubb/lemon och det smakar ju som om man skulle köpt någon dricka i affären ungefär.
Hade inte önskat mig en sån här, men det var ju en skitbra julklapp eftersom vi dricker ganska mycket bubbelvatten.
TACK!

//S

24+3

Idag är jag i vecka 24+3 och jag har tänkt ganska mycket på denna vecka och dag faktiskt eftersom Neo föddes i exakt samma vecka och jag vill verkligen inte att det ska hända mig! Nu har det gått otroligt bra med Neo, men jag minns ju första gången jag såg honom där i kuvösen och han var som en liten liten fågelunge bara. Aldrig sett något så litet tror jag. Marie hade försökt beskriva för mig hur liten han var innan jag kom dit, men det gick ju inte att fatta förrän man faktiskt såg honom med egna ögon. Lilla sötnosen!
Nej, jag hoppas min busbebis som sparkar massor för tillfället väljer att stanna till iaf v.37+0.. men sen är det fritt fram att komma ut på momangen tycker jag ;)

//S

Hihi



Kul jag haft med Devins julklapp va? :)
Ska nog köpa mer sånna där och bygga en koja åt honom tror jag!

//S

Juldagen

Blivit en hel del flängande idag också faktiskt.
Först åkte vi ut till skärgårn för att David skulle klippa sig och för att vi skulle tacka för igår. Han klippte sig riktigt korthårig, men det blev jättefint tycker jag!
Efter det bar det hemåt igen så Devin skulle få sova lite middag innan det var dags att dra vidare till nästa stopp som skulle vara Davids pappa, där vi skulle få lite julmat och mer julklappar. Jag glömde tyvärr kameran så blev inga bilder därifrån, men maten var jättegod och Devin fick massa mer julklappar såklart. Jag och David fick 500 kronor var, choklad och han fick även underkläder.
Dagen var ju inte slut där inte så det bar av hem till mina föräldrar där vi skulle hämta hem det som vi inte fick plats med i bilen igår. Blev att vi stannade lite så Devin och Morfar hann busa lite -haha-

Nu äntligen sover iaf Devin efter lite lek här hemma med nya leksakerna. Helt slut var han nu. Jag är själv ganska trött fasktiskt, men det hör ju till såhär i juletider.


Tuffing i nya kläderna

//S

Julafton

Dagen började ungefär kvart över 8 när Devin vaknade och var pigg och glad. Vi gjorde oss alla iordning och åt frukost och begav oss sen iväg till Davids mamma ute i skärgårn för att börja julfirandet där.

Där var julgranen klädd och massa paket låg under granen som Devin genst blev nyfiken på såklart. Men ingen julklappsöppning på en gång inte!

Blev att vi åt julmiddag där tillsammans med Davids familj och det var ju hur gott som helst, men kunde inte äta så mycket eftersom vi sen skulle iväg till min familj och äta julbord igen -mums- Kan lova man var mätt sen!!

Iaf så sov Devin middag där i ungefär 1,5 timme och efter det så fick han sina julklappar. Jultomten skulle komma dit senare på kvällen, men vi kunde ju inte vänta så länge så han fick tjuvöppna lite före alla andra.

Det var jättespännande att öppna paket tyckte han och han sken som en sol såfort han fick ett nytt att slita av pappret på -hihi- Jag trodde inte han skulle vara så intresserad, men det var han tydligen.

Han fick massor med jättefina julklappar där, blandannat så fick han en spis som han blev jätteglad över. Han gillar verkligen spisar för så fort vi är på öppna förskolan så är han där och leker.. eller som när vi hälsade på hos dagiset han ska gå på så lekte han direkt med spisen. Så det var en fullträff!

Efter paketöppningen var vi tvungna att dra vidare till mina föräldrar, så det blev till att säga hejdå och packa in alla saker som vi fått. Var en del eftersom jag och David också fick mycket fast vi inte skulle få det haha.

Direkt vi kom in hos mina föräldrar så fick Devin denna tuffa lastbil av min pappa. Han blev jätteglad och skulle åka den på en gång!! Skitkul tills han trillade av den för att han fick lite för bråttom, men men..Det kommer han allt över snart -haha-

Blev julmat igen och det var jättegott även fast man inte direkt var vrålhungrig. Efter maten kollades det lite på Kan du vissla Johanna? och sen blev det paketöppning igen.

Devin fick så mycket grejer att vi inte ens fick plats med allt i bilen, så en del är fortfarande kvar där hos mina föräldrar som vi måste hämta senare.

Vad vi fått kan sen ses på bilddagboken, men jag har inte lagt in bilder på allt där än för vi har inte ens hämtat allt som sagt var och sen har vi absolut inte packat upp allt vi fått än. Herregud vad grejer vi fick!! Nästa år måste vi nog fira här om vi ska få sådär mycket grejer jämt ;) eller så får vi vara lite elaka så tomten inte ger oss så mycket -fniss-

Var iaf en jättetrevlig julafton och alla var nöjda och glada. Vi kom väl hem runt nio ungefär och då var man inte så pigg direkt så det blev nästan sängen på en gång.


Lite av paketen hos min mamma och pappa.

//S


GOD JUL



Hoppas att alla hade en jättebra julafton igår för det hade minsann jag!!

//S

Det SNÖAR!!

Jag vaknade imorse och kollade direkt ut genom fönstret för att se om det kommit något vitt på marken.. och jo då, där var det minsann LITE vitt -wiiee-
Nu SNÖAR det här också så det kommer mer!! Det blir kanske en ordentlig julafton trots allt =)

GOD JUL ALLESAMMANS!!

//S

Magen v.25


Magen nu v.25


Magen med Devin v.25

//S

Vecka 25

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.


//S

SNÖÖÖ!

Var tusan är snön!? Det är liksom julafton imorn och då SKA det vara snö. Man har ju nada julstämning nu när det lika gärna kunde vara tidig vår ute eller något. Får hoppas att vädergudarna fixar lite under eftermiddagen eller natten här så man vaknar upp och det är vitt imorn -tack-

//S

Café Paus

Blev frukost nere på stan idag med Marie och Neo.. Devin var självklart också med. Han åt som en tok, en hel ostfralla själv + två clementiner klämde han i sig utan problem. Själv åt jag en baguette och en romstång -yumyum-
Tog en svänga på stan efter det.. jag behövde julklappspapper för det är helt slut på det här hemma och jag har inte slagit in allting än. Devin köpte lite julklappar till mig också -hihi- Sen blev det en julklapp till till David också.. kunde inte hålla mig. Fick ju föräldrapenningen idag och det var ju dubbelt så mycket som jag brukar få så nu känner man sig ju nästan rik!

Sen blir det att åka till Davids mamma för David och Devin ska klippa sig hos Pontus. Vet inte om jag kanske ska det också för jag är så trött på mitt hår.. men vi får se, jag kanske ångrar mig då nu när jag ändå sparat ut så långt.

//S

Puss



Det bästa man kan få ♥

//S



Foglossningsbälte!!

Idag på posten kom detta efterlängtade foglossningsbälte som Emma skickat till mig!! Ska testa det imorn och hoppas på att smärtan i höfterna inte förvärras något mer nu iaf. Jag har faktiskt kunnat sova i sängen i Säfsen och sen natten till idag också, men det börjar kännas lite nu igen så blir väl soffan snart antar jag.. men hellre det än att ha ont hela tiden. Blir kanske ännu bättre i höfterna nu med bältet också -hoppas-
Tusen tack Emma!!

//S

Rastar myran



Devin rastar sin lilla myra.

//S

Sleeping beauty



My sleeping beauty

//S

Jävla sockor!

Usch för ett bra tag sen så ringde någon och lyckades pracka på mig ett "gratispaket" med sockor att prova. Jag har jättesvårt att säga nej även om jag gör allt jag kan för att försöka få dem att fatta att jag inte vill ha, men de lyckades iaf. -suck- Nu idag kom iaf detta paket med strumpor och det var ju inte gratis såklart, utan jag får betala 40 spänn för portot.. men iaf, nu vill jag INTE ha några mer paket hemskickade och det verkar ju omöjligt att kunna säga upp sin "prenumeration" som man nu gått med på. Ehh? Jag gick minsann inte med på någon prenumeration.. enbart att prova deras fula strumpor! Sista avbeställningsdag är den 8 januari och de öppnar inte telefontiden förrän 7 januari igen. Jag skickade iaf ett meddelande på deras hemsida om att jag inte vill ha något mer paket från dem, så jag hoppas jag slipper det nu också!

Varför funkar inte nix eller vad det heter för?

//S

Hur gammal är jag?

Gick ner till stan förut med Devin för att sätta in 1500 kronor på hans fond som han får öppna när han är 18 år. Mötte Vera på vägen dit så snackade lite med henne vilket var trevligt!
Devin och jag tog en sväng över stan innan vi tänkte ta bussen hemåt, eftersom jag helst inte ska gå så mycket nu med tanke på höfterna. Hittade en julklapp till morfar som jag hoppas att han blir glad över, men det blir han nog.
Jag brukar inte åka buss.. jag minns inte ens senast jag åkte buss här i stan, för det var nog typ 10 år sedan eller något haha. I alla fall så stod vi där och väntade, behövde inte vänta länge alls förrän vi kunde kliva på.. Jag skulle fram och betala och han frågar hur gammal jag är!? EHHH!? Hjärnsläpp eller vadå men jag svarar att jag är 22.. det är jag ju inte kom jag på sen när jag satt mig igen efter att ha betalat. Jag har ju slutat o räkna.. slutade nog med det när jag blev 19 faktiskt, så jag måste verkligen tänka till när någon frågar mig om hur gammal jag är. Jag vill ju inte bli gammal!! Man är som man känner sig, och jag känner mig inte en dag äldre än 22 iaf ;)

//S

Husvisningen

Var ju på husvisning idag som jag skrev tidigare att vi skulle på.
Det var verkligen ett underbart fint hus och jag skulle nog trivas toppen där, men just nu lite väl stort och lite väl dyrt för vår del -suck- Synd man inte är rik alltså =/ Var 7 rum och kök och istortsett allting var nyrenoverat. Fanns bastu, altan, två balkonger, braskamin, dubbelgarage, barnvänlig gård med mera, med mera. JAG VILL HA! Men nu måste jag ju vara lite realistisk och inse att jag inte kan få allt som jag vill (tyvärr).. dessutom skulle budgivningen starta och avslutas imorgon och vi har inte ens pratat med en bank, så lite kort varsel där då. Kommer väl fler hus så småningom antar jag.

//S

Säfsen Söndag

Söndag: Även denna dag började med nybakat bröd -mums-
Utomhus var det helt perfekt snowboardväder så man blev grymt sugen på att åka!!! Var solsken, 4 minusgrader och lite nysnö, precis som det ska vara för att vara helt perfekt - enligt mig!
Istället för att åka någonting så blev det att packa och städa stugan. Var inte så jobbigt eftersom vi knappt använt någonting.


Devin tyckte det var skithemskt när dammsugaren var i farten för den är ju JÄTTELÄSKIG! Han var hur ledsen som helst och försökte gömma sig bakom mig medan David dammsög.. tillslut vågade han sitta i mitt knä och jag fick klappa på dammsugaren och berätta att den inte alls var farlig. Det gick bra att vara nära den sålänge han var nära mig, men om jag gick iväg så var det skithemskt igen. Snuttbubbe!!
Så fort vi var klara begav vi oss av hemåt så vi kom väl iväg runt halv tio redan -skönt-

Det var söndagen det och därmed hela vår minisemester i Säfsen.

//S

Säfsen Lördag

Lördag: Dagen började med helt nybakade baguetter som man kunde köpa i en handelsbod precis bakom stugorna. MUMS vad det var gott vill jag lova, nybakat på morgonen är ju bland det bästa som finns.
När vi väl vaknat till och kollade ut genom fönstren så snöade det för fullt + att det nästan redan snöat 1 dm som låg på marken. HÄRLIGT!
Vi klädde på oss och tog en tripp in till Ludvika för att kolla lite i affärerna. Egentligen hade vi ju tänkt åka mer pulka idag men det var ju inte någon stor grej enligt Devin, så det blev en tripp att fördriva tiden med istället. Var inte det lättaste att ta sig ut från stugorna med bilen för det var svinhalt + mycket snö.. inte en plogbil i sikte heller, men vi lyckades tillslut. Ludvika var bra mycket mindre än jag trodde det skulle vara, men det fanns iaf affärer som var öppna som man kunde knalla runt i. Blev en julklapp köpt till min mamma och en till Devin där.. kunde ju inte låta bli, och dessutom är det skitkul att ge bort julklappar!!

  

Väl tillbaka i stugan igen var Devin ganska rastlös efter en halvdag på stan så det blev till att gå ut och rasta honom. Han inspekterade all snö denna dag också, nu hade det ju liksom kommit helt NY snö man kunde kolla på -haha- Han försökte härma sin pappa med att göra snöbollar också, men det gick inte så bra. Sötunge!


Fick även idag åka in en sväng till coop för att köpa lite mer frukt till Devin och lite kvällsmys (chips & godis) till mamma och pappa. På coop hade de såklart problem med bankkort så det gick det inte att betala med.. inte en jävla bank eller uttagsautomat har de heller i hela Fredriksberg!! Blev att knalla till någon liten spelbutik och ta ut kontanter där.. de tog 10 spänn för att man skulle få pengarna också. Skulle tippa på att de tjänade bra den dagen på det!

  

Blev fruktstund i stugan när vi kom hem igen. Devin blir som tokig så fort han ser en frukt ungefär så man får gömma dem väl annars vill han ha hela tiden. Tur det är nyttigt :)

Det var lördagen det.

//S

Säfsen Fredag

Fredag: Dagen började underbart med en puss-sugen, glad gosunge som verkligen gav oss sovmorgon till klockan halv tio ungefär!! Helt underbar var han på morgonen, gav oss massor med morgonpussar och kramar ♥
Vi åt frukost och gjorde oss iordning för en dag vid skidbacken. Bara att ta på sig alla kläder man ska ha på sig är ju jobbigt.. -puh- men sen att gå med alla dessa kläder upp och ner för en backe för att åka pulka, det tog priset! Jag flåsade som den gravida kossa jag är -fniss-

  

Var inte alls mycket folk vid backen.. eller ja, det var ju folk där som åkte, men det var inte direkt kö i liften om man säger så. Jag och Devin åkte iaf pulka där nere i backen och det var ju ingen direkt jättehitt verkade han tycka.. han log lite i början och skrattade, men sen satt han där och glodde som om han inte gjorde någonting speciellt direkt. David åkte några åk med honom också men sen gav vi upp det där pulkaåkandet faktiskt.

Att gå är ju ändå det roligaste som Devin vet just nu, så han fick roa sig med det istället.

Vi gav ju som sagt var upp skidbacken och drog oss till coop och handlade lite som saknades till stugan istället. Lagade lite god mat och Devin hade sin dagliga fruktstund, han verkligen ÄLSKAR frukt den grabben!!

Mums med fruktsallad!!

Det var i stort sett fredagen det.

//S

Säfsen Torsdag

Torsdag: Kom väl iväg från Kristinehamn ungefär runt klockan 12.30 och var framme ca klockan 15 eftersom vi åkte lite vilse på vägen, men sånt hör ju till. Vi hamnade på världens minsta väg som var som en ren isbana bara, så bilen gled åt alla håll och kanter och vi fick köra i typ 30km/h max. Var ju en upplevelse, men tillslut hamnade vi ju rätt igen som sagt var.
Fick stuga 422 som jag nästan tror vi hade sist vi var i Säfsen också för ungefär 3 år sedan.. inte helt säker eftersom alla stugor säkert ser likadana ut, men det låg ju ungefär på samma ställe kändes det som.
Vi var iaf vrålhungriga när vi kom fram så det vi började med var MATEN!

  
Devin äter frukt (hade redan fått mat) och vi äter ris och vårrullar.

Efter maten så packades det upp och gjordes iordning så det såg lite bebott ut i stugan innan vi klädde på oss för att gå ut i snön och åka lite pulka.
Till skillnad från här i stan så var det faktiskt SNÖ där i Säfsen.. kanske inte var mängder direkt, men det fanns iaf och det gick att åka pulka om man nu ville det!

  

Devin tyckte det var kul att sitta i pulkan i ungefär 5-10 minuter, men sen ville han minsann gå själv!! Kan man gå så ska man ju gå också, verkar han tycka. Han knallade runt där och stannade vid varje liten snöhög som fanns för att inspektera den noggrannt. Kände, klämde och pillade massor i snön och tyckte inte alls det var äckligt att den var iskall.

  

Innan det blev natten för lilla herrn så lektes det en del med pappa. Han fick ha tofs i håret för hans lugg är så himla lång nu så han har den i ögonen hela tiden.. MÅSTE verkligen klippa trots att jag inte vill det. Tur Davids bror kommer hem nu till jul så han kan klippa så det kanske ser någorlunda bra ut iaf. Vi får se.
Det var iaf Torsdagen detta.

//S

TILLBAKA

Nu är vi hemma igen och det har varit riktigt skönt med en liten minisemester även om vi helt plötsligt blev själva att åka, men sånt är väl livet. Var massor med snö där, iaf om man jämför med vad det är här i stan, så man fick iaf lite mer julkänsla därborta.

Jag kommer inte skriva så mycket mer nu för jag måste laga mat och sen ska vi på en husvisning! Men kommer med bilder och mer text lite senare.

//S

Packat

Sådärja, nu har man nästan packat allting till resan.. orkade inte packa en enda pryl igår så fick ju ta allting nu på morgonen, men det gick bra. Den stora frågan nu är hur man ska få in allting i bilen, men det löser sig väl på något sätt som vanligt! Det blir otroligt mycket grejer med när man har barn alltså. Leksaker, resesäng, kläder, ombyten, ytterkläder, barnmat och massa mer. Det tar plats! Ser ut som en riktig storfamilj som ska ut och resa -hihi-

Vi åker väl vid 12 ungefär så Devin kan äta mat innan + att han antagligen somnar i bilen då för sin middagslur.

Åter på söndag, ha en bra helg allesammans!!

//S

Pregnant Man

Okej, kollade nyss på pregnant man som gick på kanal 5 och jag fattar verkligen inte vad det är för fel på folk som blir så upprörda över det hela? Det är ju inte direkt nytt att homosexuella kan få barn tillsammans.. detta är ju ungefär samma sak fast att "hon" nu valt att se mer ut som en man. Orka lägga ner så mycket energi på att skriva elaka saker till andra. Nej, jag fattar inte vad det är för fel på folk. Tycker iaf det var strongt av den här lilla familjen att gå ut med det så öppet i media och allting! En underbart söt dotter fick de också, grattis!!

//S

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Om du inte redan prenumererar på min blogg så börja nu!!
Jättebra sätt att se när jag skriver inlägg så man slipper kika in på sidan varje dag för att kolla om det kommit några nya inlägg.

//S

Sparkar!!

Åhh min bebis sparkar så mycket nu för tiden och nu är det lite här och där det kan komma en kick och inte bara i ljumskarna. Den lever verkligen rövare där inne i magen, men det är så himla mysigt att känna den lilla krabaten ♥ Man blir ju mycket lugnare iaf när det är en som "hör av sig" varje dag för nu har jag ju inte mvc-besök förrän 5 januari och då ska vi lyssna hjärtat. Jag längtar!!!



Är så hårda kickar nu för tiden så det nästan inte skulle förvåna mig om det snart sticker ut en fot som på bilden här -haha- Att man redan kan älska en som man inte ens träffat!? Helt underbart är det iaf och jag längtar som en tok till i April när man får se det lilla underverket som vår kärlek skapat. Nyfiken på vad det är är jag ju också.. en hel del, men jag tror på en pojke till!!

//S

Vägra barnvagn

  

Var ute och gick lite med Devin idag. Han har ju börjat vägra barnvagnen för att han vill gå istället, är ju såå mycket roligare tydligen. Liksom ska jag bara bära honom till bilen från lägenheten gallskriker han hysteriskt om han inte får gå den biten själv, han blir skogstokig haha. Fast det är ju iofs bra för mig om han går eftersom jag inte får bära honom så mycket längre, men jobbigt är det när man ska gå långt och han inte vill åka vagnen. Envis som en gammal get... eller som sin mamma kanske!?



Var så kul när han var ute och gick idag för rätt va det var så gick han ju rakt över en vattenpöl och det lät ju annorlunda, så när han gått över den stannade han och vände sig om för att kolla vad tusan han gått på. Haha såg skitkul ut! Sen sprang han fram och tillbaka och hoppade i den och var hur nöjd och glad som helst. Vattenpölar är KUL!

Brunnar fanns det ju också och de var han tvungen att kolla in varenda en!! Stod länge och väl och trampade på dem och lyssnade när det ramlade ner någon sten som pluppade i vattnet där i. I vissa brunnar lät det som det rann vatten också och det gick knappt slita honom från dem för de var jättefascinerande. Min lilla upptäckare ;)



Gunga gjorde vi också och som det syns på bilden så har han hoppat i vattenpölar!! Jag vet att han inte hade gummistövlar på sig, men jag trodde inte han skulle hoppa så mycket juh.. men som tur är så blev han inte så blöt om fötterna ändå. Han tyckte iaf det var skitkul att gunga i detta kalla väder.

Imorn blir det som sagt säfsen och då blir det att åka pulka och pulsa i snö (hoppas jag).

//S

Sjukgymnasten

Det gick bra hos sjukgymnasten, gjorde inte så mycket iofs. Han frågade var jag hade ont, sen så tryckte han och kände lite och frågade hur det kändes om han gjorde si och så. Fick lite övningar med hem som jag ska göra nu för att se om det underlättar lite, fick även en lista med tips på hur man kan göra med saker i vardagen, men den listan hade jag ju redan. Ska tillbaka på återbesök 21 januari och se om det blivit bättre annars skulle han gå vidare med saken..

Vi får väl se.

//S

Gäsp

Här sitter jag vaken medan Devin fortfarande sover bara för jag inte ska försova mig eftersom jag ska till sjukgymnasten klockan 8. Jag har ju som sagt var ingen mobiltelefon som kan väcka mig så jag fick allt vakna när David gick upp och stack till jobbet, vilket var halv 6 -gäääsp-
Min mormor är snäll och ska passa Devin under tiden jag är där hos sjukgymnasten så jag slipper dra med honom och ha mig. Vet inte ens om man får ha med barn dit, men måste man så måste man ju.. jag kan ju inte göra en dubblett av mig själv direkt.

Hon kommer iaf snart så jag ska väl göra mig iordning här.

//S

Kommentarer

Blivit dåligt med kommentarer här på sistone tycker jag. Är ni ändå här inne och läser får ni gärna lämna en liten kommentar också, för det är ju alltid roligt att få respons på det man skriver!

//S

Magen v.24



Vecka 24 (23+0)
Ignorera min hand där som ser freaky ut haha.

//S

Julkort

Idag kom ett litet julkort på posten från Hardin och jag blev jätteglad!!



Tack så mycket!!

//S

Natten

Jag sov riktigt gott i natt faktiskt fast att jag la mig i sängen istället för på soffan. Devin sov mellan 19-09.30 så man fick ju sova ut iaf -skönt- David gick dock upp klockan 7 och började med tvätten, han är duktig han. Jag hade aldrig orkat!!

Devin sover nu igen och snart ska vi börja med maten här för vi ska bjuda min mormor och morfar på pastagratäng -mums-

//S

Vecka 24

Vecka 24

Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


//S

FANSKAP

Min nya mobiltelefon har blivit tvättad i tvättmaskinen -suck- Den är dödare än döden själv och går verkligen inte att återuppliva på något vis. Nog Devin som lagt den i tvättkorgen nu idag när vi tvättade för det låg nämligen skor och allt möjligt i tvättkorgen förut.. han ska ju gömma allt nuförtiden den lille gossen. Fattar bara inte hur han fick tag på min telefon isf? Kan vara David också som råkade få med den på något vis när han raffsade ihop sängkläderna och skulle ner med dem. I vilket fall som helst är telefonen död och jag är onåbar! Eller jag har ju faktiskt en hemtelefon ;)

//S

Efterrätt också



Äter lite efterrätt också ;)

//S

Mums med gröt



Devin med gröten ;)

//S

Äta själv

Idag fick Devin äta sin gröt alldeles själv och det gick ju sådär. Han viftade mest och kladdade med gröten, men han var riktigt söt iaf hihi. Kommer film på det när jag orkar lägga upp.

  
  

Han gjorde sitt bästa iaf ;)

//S



Runka på jobbet? HAHAHA.



Snubblade över denna i en blogg och jävlar vad pinsamt! Jag skäms för denna killen och jag känner honom inte ens hahaha. Roligt som fan för andra, men undra hur han känner sig? Haha.

//S

Extra cash!

Fick brev från nordea idag med 300 kronor på för vi hade tydligen råkat dubbelbetala en räkning. Inga fel med lite extra pengar inte!!

Sen fick jag även brev från dagiset som Devin ska gå på med hans inskolningstider och sen stod det även lite om hur man som förälder ska göra under inskolningen och så. Jag började ju nästan gråta när jag läste att barnen kan börja gråta när man ska gå därifrån men att man ändå ska göra det kort, pussa, krama, vinka och sen hejdå. Jag tror inte Devin kommer vara en som står och gråter för att man går, men OM han skulle vara det kommer jag grina floder och ringa dem direkt efter och höra så allt är bra igen. Men det går nog prima, tar det den dagen det kommer och ska inte tänka på det NU.

//S

Ajaj

Hahahaha måste ju bara berätta vad Devin gjorde imorse när jag satt i soffan och var halvdöd efter natten och han sprang omkring i lägenheten och busade.
Vi har en kartong med julgrejor i bredvid granen här som vi inte plockat fram än, och där får Devin inte vara och rota för det kan ju kanske finnas småsaker i. Jo, då går lille herrn fram till lådan och öppnar lockat och hyttar sen med lilla pekfingret och säger ajaj och stänger sen och går därifrån samtidigt som han borstar av sig från händerna. SÅ JÄVLA SÖT! Jag började ju gapskratta åt honom för han är så go. Nu vet jag iaf att han vet att han inte får vara där. Min älskade lilla unge!!

//S

Simmar själv



Blivit så himla duktig med simdynor nu, min lilla prins!!

//S

Devin i badhuset



Synd det blir så jävla kass kvalité när man laddar upp via youtube. -suck-
Devin hade iaf kul som vanligt i badhuset. Han åkte även den stora rutchkanan fyra gånger, men batteriet i kameran dog ju självklart så hann inte filma >_<

//S

Hemsk natt

Usch vilken natt!! Har nog max sovit en timme på hela natten, fy fan alltså. Devin vaknade och skrek och var nästan otröstlig så fick sitta inne hos honom och klappa honom på magen tills han somnade om. Sen fick jag skitont i magen och bara låg och vände och vred på mig + att det var folk utanför som skrek och skrattade och hade sig = sjukt störande när man vill sova. Vid halv fem gick jag från soffan och la mig på sängen istället för det var svalare därinne men då vaknade ju Devin efter en halvtimme och var lite ledsen igen.. vet inte om han drömt konstigt i natt för han har småvaknat hela natten och gnällt :/ Jag vaknar ju av minsta pip från honom också så det har inte direkt hjälpt min sömn.
Sen vid halv sju kom David hem och la sig och då hade jag ju precis somnat så jag vaknade igen. Sen klockan 7 tyckte Devin att det var dags att gå upp. JIPPI.. not!

Så nu när han sover ska jag bannemej försöka sova. Lovar att han bara kommer sova typ en timme nu då bara för jag vilar samtidigt, annars sover han ju typ 3 timmar efter badet. Vi får se.

//S

Pulka



Vi var iväg till Davids moster förut för att låna pulka till Devin eftersom vi ska till Säfsen snart och då måste han ju ha en. Stig använde den tydligen ändå inte så mycket längre, så det var lugnt. Devin fick åka från bilen och till lägenheten och blev helt överförtjust i den så han satt i pulkan inne och sa något som faktiskt lät som åka. Så vi fick ju ge med oss för det lilla charmtrollet och klädde på honom overallen och hela kitet och gick ut!



Pappa fick såklart köra eftersom mamma (jag) var tvungen att fota det riktiga pulkapremiäråket. Jag räknar inte det från bilen och in för det var ju knappt något ens.
Devin verkade tycka det var kul, iaf när det gick lite nerför eller att pappa sprang med honom. Gillar väl fart och fläkt den lille parveln, ska vara lite action i det hela! Så nu får vi verkligen försöka införskaffa oss en stor pulka så att vi kan åka med honom i någon backe ist för att bara dra honom i en liten babypulka. Okej, det kan vara så att vi också vill åka ;) Pulka hör vintern till!

//S

FILM

Kollade nyss på filmen Meet Dave tillsammans med David här. Hade sett den på Snöstjärnas senast sedda filmer och hon tyckte den var jättebra, så var ju tvungen att kolla in den. Jag gillar komedier och Eddie Murphy brukar vara en kul kille liksom, men denna filmen fick mig nog inte att skratta en enda gång faktiskt. Visst att man log till ibland och fnissade lite, men inte sånna där gapskratt som är så härligt att få ibland till filmer. Den var ändå bra och väldigt speciell så det kändes inte som enbart slöseri med tid.

Den får ♦♦♦ av 5.

//S

Namnnappar

Beställde lite fler nappar till Devin nu med hans namn på för att ha till dagiset. Hans nappar bara försvinner här hemma och sen fick jag även slänga några nu som var lite väl gamla kanske, så det behövdes nappar i vilket fall som helst.
Han är iaf duktig nu för tiden och har knappt napp alls under dagtid förutom när han sover då. Tycker det är jättebra eftersom han varit en sån tuttis sen han föddes typ, men tycker inte det ser bra ut med napp i munnen på lekande och glada barn.

Beställde iaf napparna från
www.namnnappen.se om någon annan också är intresserad av liknande till sitt/sina barn.

//S

Nattblöjor

Åhh sen vi köpte nattblöjor till Devin har han inte kissat ner sig en enda gång och dessutom sover han ju så mycket längre, även om han sov länge innan också ;) Så himla skönt att slippa komma in till en ledsen bebis klockan fyra på morgonen som är helt blöt för att blöjan har läckt. Mycket roligare att komma in till en glad bebis klockan 7 på morgonen som är helt torr!! Tacka vet jag nattblöjor!!!

//S

Snöbus och ridning

När Devin vaknat imorse och vi (jag och han) gjort oss iordning och ätit frukost drog vi hem till min mamma och pappa för att David skulle få sova här hemma. Där gick vi ut och pulsade i snön på gården, men sen gick vi på cykelbanan istället för det var ju upp till knäna för Devin att pulsa i annars, lite jobbigt. Gud vad han knallade på, han gick skitlångt för att vara så liten verkligen. Han är jätteduktig på att gå trots att han har stor overall och lite förstora skor.
När vi kom in så busade han med morfar för fullt och en stor pilatesboll som är lika hög som han själv. Skitkul tydligen för vad han skrattade. Dumma mig som glömde kameran hemma alltså >_<
Min mamma drog till stallet så vi åkte efter så att Devin fick rida lite innan vi skulle hemåt igen för hans middagslur. Kan lova att han somnade snabbt sen när jag satte honom i bilen!! 2 sekunder MAX! Iaf tyckte han det var skitkul att rida och skrattade hela vägen nästan och klappade fint på hästen. Han kommer nog bli en liten ryttare ;)

Devin märkte inte ens att jag bar in honom och tog av honom alla kläder, snacka om trött!!! Så det ska vara, då har man busat och haft skoj -hihi-

//S

Nyfiken

Åhh jag börjar bli tokigt nyfiken på vad det är för buse som sparkar så mysigt dagarna i ända i min mage ♥ Ska dock INTE kolla, det får bli en surprise på förlossningen. Men jag ÄR nyfiken, det går inte komma ifrån.

//S

Vinterland



Har verkligen snöat hela dagen här och mer blir det!!!
Imorn blir det nog att åka och hämta pulkan hemma hos Micke och Maja så Devin får testa lite innan Säfsenresan -hihi- Måste skaffa oss en stor pulka också så att vi kan åka med honom, skitkul att åka pulka för tusan!!



Vintern blir så mycket finare med snö. Ska ligga på trädens grenar och tynga ner :)

//S

Sovit

Jag sov förresten ganska okej i natt också och det var såklart i soffan. Lite jobbigt är det allt och man vaknar ju då och då, men det är ju bara att gilla läget och försöka somna om.

Funkar även bra med den nya nässprayen. Inte alls lika effektiv som den jag använde innan, men hellre att man kan ta mer med denna då än att jag ska få kronisk nästäppa tillslut -fasa-

//S

Luciafirande

 
Tomtenissen Devin och renen Vilgot

Idag har det varit luciafirande på öppna förskolan och vi var såklart med!! Devin fick gå i sitt första luciatåg någonsin och det var inte ett litet luciatåg vill jag lova.. dock var ju sången inte den bästa haha. Kul var det iaf, men kanske lite väl mycket folk nästan för det blev ju 500 grader där inne på öppna förskolan och man svettades som ett djur -puh- Barnen var också varma, men de nöjde sig med en pepparkaka lite då och då så sprang de iväg och lekte sen igen.

 
Pepparkakorna Ted och Mira

Blev ju en massa bilder på alla söta barn som sprang omkring där, men kan ju inte lägga upp dem här så nu får ni nöja er med dessa sötnosar. Var lite svårt att hålla reda på sitt eget barn där inne för det var typ bara tomtenissar, så de som klätt sina barn i annat hade det ju lite lättare ;) Söta var de iaf.. här kommer EN bild till då!


Tomteverkstad. Simon, Devin och Ted

//S

SNÖÖ

Imorse när jag vaknade tänkte jag att det hade varit så kul om man drog upp persiennerna och det var två decimeter snö utanför!! Jag hade inte så stora förhoppningar om att det verkligen skulle vara så, men så hinner David före och skriker "det är snööö ute!!". Det var ju inte 2 dm, men det var iaf snö och det snöade! Så himla mysigt med snö, det är så det ska vara på vintern och det ljusar ju upp i vintermörkret en hel massa.


I väntan på att farmor (Davids mamma) skulle komma och hämta oss så gick vi ut och lekte lite i snön. Devin tyckte det var jättekul och sprang genast mot lekplatsen där det var andra barn som också lekte i snön!! Barnen kom fram till Devin på en gång och skulle hjälpa honom upp för trottoarkanten och borstade av snö från honom så fort han trillade och skulle vara där hela tiden -haha- Devin brydde sig väl inte så mycket om de andra barnen utan knatade mest runt där och kollade på klätterställningen och all mysig snööö!!


Nu har vi iaf varit hos farmor och lekt lite och Devin åt en våffla. Jag är inte alls förtjust i våfflor men tryckte i mig en själv också -urk- Nu sover prinsen som en liten stock inne i sängen. Han somnar verkligen prick sju varje dag, så himla skönt!!

//S

Soffsovarna

Jag la mig i soffan igårkväll också för att sova och jag sov faktiskt riktigt gott inatt. Lite jobbigt att man inte kan röra sig som man vill, men hellre att jag halvligger sådär och inte har ont och får sova än att ligga hur jag vill och inte kan sova på grund av smärta!!
David kom efter en liten stund med täcke och kudde i handen för han kunde inte sova ensam inne i sängen när jag låg på soffan för han tyckte det kändes som att vi hade bråkat. ♥ Så där låg vi på varsin soffa och sov som två besökare haha.

//S

Bolibompanamnsdag

Idag har Devin bolibompanamnsdag + att han blir 13 månader! Min stora kille. För er som inte vet vad bolibompanamnsdag är så drar de alltid ett namn varje dag på bolibompa som inte finns med i kalendern och idag drog de just Devin. Så nu kommer väl det namnet bli urpopulärt till min fasa -haha- Men men.. sånt är livet.

Nu ska jag fortsätta laga mat.

//S

Bäckensmärta

Goda råd till dig med bäckensmärta:

  • Undvik om möjligt de rörelser som gör ont. Variera din arbetsställning ofta.
  • Stå med tyngden på båda fötterna, mitt under hålfoten.
  • Gå med korta steg i lugnt tempo och undvik ojämnt underlag. (jag som alltid går raskt)
  • Vagga gärna som en anka, det är ett sätt för kroppen att minska belastningen på fogarna. (ja, men jag kan inte vagga som en anka på beställning.. kan du?)
  • Trippa runt på stället. Låt hela tiden näsan följa dina skospetsar.
  • Skor som sitter stadigt på foten med sviktande sula är bra.
  • Promenera inte längre än 30 minuter. Gå hellre flera korta än en lång promenad.
  • Undvik trappor. Annars kan du gå med småbarnstramp uppför (båda fötterna på varje trappsteg) och baklänges utför.
  • Anpassad träning är bra. Cykling och simning utan kraftiga bensparkar eller ett program att träna hemma är lämpligt.
  • Knip med bäckenbotten dagligen. Knipmuskulaturen hjälper till att hålla ihop bäckenet.
  • Undvik att sitta i mjuka, djupa fotöljer.
  • Sitt inte långa stunder och sitt inte med benen i kors. (är ju bara bekvämt med benen i kors typ)
  • Res dig och sätt dig med benen samlade och ta gärna hjälp av armstödet.
  • En kudde eller ihoprullad handduk i svanken känns skönt, i synnerhet på bion eller i bilen.
  • Sitt ner när du tar på dig strumpor, skor och byxor. Detta för at inte fresta fogarna.
  • Undvik att lyfta och bära i onödan. Ryggsäck är bättre än axelremsväska. (jag måste liksom bära Devin)
  • Vila på sidan med en kudde mellan knäna och under hela underbenet. Eventuellt även en liten kudde under magen.
  • Ha gärna "glansiga" underkläder eller nattdräkt för att lättare kunna vända runt.
  • Vänd runt i två steg. Hjälp med händerna att flytta åt sidan och sedan vänd.
  • Man kan även vända över magen. Ta tyngden på underarmarna och lyft upp magen, vänd över magsidan. (fattar inte ens vad de menar)
Ja, detta är ju då min lista som jag ska "följa" nu för att inte försämra detta jävla rygg/höftontet!! Kan inte tiden bara gå vrålsnabbt så det är April snart?

//S

Soffan

Fick tips av Emma förut att det kunde vara skönare att sova på soffan nu när man är gravid och har ont i höfterna, så jag testade det förut när Devin vilade.. jag somnade som en stock! Hade bullat upp med kuddar så jag låg lite högre och vips så låg jag där och dregla och sov haha!! Skönt var det iaf så nu får jag väl bosätta mig på soffan de kommande 17 veckorna med nätter, men hellre det än att inte sova alls och ha skitont.

//S

Nu så

Nu har jag köpt mig renässans nässpray som skulle vara helt skonsam och man fick använda den hur mycket som helst. Min nya bästa vän antagligen!!
Var även in till barnmorskan som gav mig en lista på vad jag inte får göra nu, och den var ju hur lång som helst, så det är lika bra jag gömmer mig i 17 veckor och kommer fram sen igen typ känns det som -suck- Skulle även ringa sjukgymnasten, men det är ju lite svårt för där är det fan ingen som svarar! Telefontid mellan 8-9 på morgonen så jag får väl försöka komma ihåg att ringa dem imornbitti igen då.
Jag vill inte ha ont!!!!!!

//S

Inte mycket sömn

Usch vilken hemsk natt. För det första hade jag tänkt avvänja mig från nässprayen som jag tror jag blivit beroende av för jag blir verkligen täppt varje jävla kväll -urk- men det gick inte så bra så jag tog iaf. Sen för det andra hade jag så sjukt ont i höfterna att jag verkligen inte kunde ligga på något bra sätt alls trots att jag letat fram en massa extra kuddar att bulla upp med lite här och där.. och sist men inte minst så var det så jävla varmt i sovrummet att jag höll på att svettas ihjäl fast att jag inte hade täcke och fönstret var öppet!!! Ska det vara såhär i 17 veckor till så kommer jag nog döööö, seriöst alltså.
Ska iaf till apoteket sen och se ifall de har något annat mot nästäppa så jag slipper ta den där jävla nässprayen som är min räddning varje natt, sen ska jag till min barnmorska och fråga om de har något band som jag kan sätta på höfterna som kanske kan hjälpa lite granna iaf för såhär kan jag inte ha det.

Ska försöka sova sen när Devin sover sin middagslur iaf, men får väl se hur det går med de här jävla höfterna. Någon som vill byta??

//S

Vilde!!

Har verkligen haft en riktig vilde i magen idag, fullt fart mest hela tiden och helst mot kissblåsan -såklart- Tror dock min bebbe ändå ligger på tvären fortfarande och slår neråt mot kissblåsan för jag får en himla massa kickar i ljumskarna också. som att den försöker bygga ut och få större plats haha. Himla mysigt är det iaf och jag njuter verkligen.. än är ju inte magen så tung liksom. Bara mina höfter som håller på och gör ont och värker -usch-

//S

Goding

  

Det man inte vill höra, det lyssnar man inte på. -haha-

//S

Magen v.23



Vecka 23 (22+0)

//S

Utmärkelse



Jag har fått en bloggutmärkelse av
Angelica

Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


De jag nominerar är:
Malin
Marie
Elin
Beccis
Caroline
Emma
Amy

//S



Sovit

Somnade nu när Devin också sover. Han har ju sovit i mer än två timmar nu så jag passade också på för jag sov inte alls bra inatt. Har så himla ont i mina höfter + att jag hade ångest över att lämna min lille prins på dagis så jag låg och vände mig och vred över den saken också.
Tur man kan hälsa på så att den ångesten släpper mycket, för nu känns det nästan bara kul att han ska få börja och få nya kompisar att leka och stoja med! Men visst.. det finns ju en oro över det hela också. Typ tänk om han stoppar något i munnen och ingen ser? Tänk om han ramlar och slår sig för att fröknarna inte har koll? Tänk om han blir ytfryst av de andra barnen? och en massa mer. Hoppas det kommer gå bra, han ska ju inte vara där så mkt i början och man får väl ha bra kontakt med fröknarna/pedagogerna som jobbar där så man får bra information om hur det går.

Jaja, sluttramsat. Nu vaknade nog prinsen här!!

//S

Dagisbesöket

Bar ju av till dagiset imorse för att kolla in läget ifall det kanske kan bli så att Devin ändå får gå på dagis några dagar i vecka när jag är mammaledig med andra bebisen.
Vi gick i god tid för jag visste inte riktigt hur lång tid det skulle ta dit, så vi kom ju ungefär 20 minuter för tidigt men det gjorde ingenting. Jag hann inte ens ta av Devin kläderna innan han rusade in i lokalen för att utforska. Pedagogerna där tyckte verkligen att det märktes att han varit mycket på öppna förskolan innan eftersom han så snabbt började ta för sig och var inte det minsta blyg.
Devin trivdes verkligen som fisken i vattnet och charmade in sig riktigt hos Helena som var den som ringde oss igår. Även de andra barnen var där och skulle krama och pussa på honom -hihi-
Vi stannade i lite mer än två timmar där och var med på fruktstund och lite bokläsning och så. Det gick kanonbra och Devin verkade verkligen tycka det var kul att komma dit :) Det var ett mysigt litet dagis och alla pedagoger verkade engagerade och trevliga. Jag trivdes, Devin trivdes.. så det blir nog att han börjar lite smått sen i mitten på Januari ändå. Blir nog kanonbra för det kändes verkligen trevligt där!! Sen skulle det börja en tjej till som Devin redan känner sen föräldragruppen och till hösten börjar två tjejer till som han också känner sen rytmiken :) kanoners!!

Nej, detta känns faktiskt bra och det tog bara en kvart att gå dit också så det var verkligen nära.

//S

Vecka 23

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.



Tror faktiskt jag kände lite hicka från bebben igår. -mys-

//S

Äta själv

Devin fick prova på att äta själv förut. Har ju inte gått så bra de andra gångerna han provat för han liksom stelnar till och vet inte riktigt hur han ska göra. Denna gången gick det förvånansvärt bra faktiskt och det hamnade bara kanske tio makaroner på golvet sammanlagt!! Jag hade ju väntat mig mat på väggarna och taken typ -haha- Dock var haklappen full, men det gör ju ingenting.

  

Han var så duktig så, så nu får han nog börja äta själv lite oftare så han får in snitsen på riktigt. Han är ju en stor pojke nu liksom.. nästan 13 månader!! Går så jävla fort.

//S

Klappa fint

Åhh Devin är för go. Vi låg i sängen och busade lite och han skulle klappa på mig men klappade en aning hårt så jag sa åt honom att "klappa fint"  som jag brukar säga att han ska göra på katterna. Då börjar han klappa fint i luften precis som när han klappar kissarna, så himla sööt!! Han förstår ju iaf vad det betyder då -duktig-

Älskar min underbara unge!!

//S

Barnomsorg

Nu har jag ringt och ändrat ansökan om barnomsorg för Devin. Nu söker jag från och med 1 augusti -09 istället för 14 januari -09. Lite skillnad, men han kan gott vara hemma med mig och den lill* om jag ändå ska vara hemma. Blir så himla stressigt annars att dra till dagis med honom tre timmar om dagen med en ammande bebis.. speciellt som jag inte ens vet VAR han får dagis någonstans. Blir det inte i närheten här så kommer det ju nästan inte gå eftersom jag inte har någon bil när David jobbar. Nej, det blir nog bäst såhär och då får jag ju ha min stora pojke hemma lite till också.. han är så liten än ;) Min lilla bebis!! Vi är ju ändå på olika aktiviteter och öppna förskolan så han kommer inte må dåligt direkt.

Vilket sammanträffande att precis nu när jag satt och skrev här så ringde de från ett dagis här i närheten om att han skulle få en plats. Ett dagis som jag försvisso inte ens sökt för jag visste inte att det fanns, men det lät verkligen superbra. Åhh nu blev man ju kluven igen så vi ska dit imorn och kolla läget iaf. Det var ett föräldrakooperativ så det var billigt och han får gå där 20 timmar i veckan när jag är föräldraledig.. alltså 5 timmar om dagen 4 dagar i veckan. Låter ju kalas! Jag vill ju egentligen att han ska gå på dagis eftersom han är ett så aktivt barn och vill ha saker att göra.. sen skulle det ju kanske vara bra för mig och bebisen med lite egentid också. Men vill ju inte ha Devin på ett dagis som bara tar honom tre timmar om dagen fem dagar i veckan.. NEJ! Detta låter super så nu kanske jag ändrar mig igen. Vi får se imorn.

//S

Mer tänder nu



Igår ploppade den åttonde tanden fram.
De tre sista nu har ju kommit väldigt tätt faktiskt, men inget gnäll från Devin som tur är -puh-
Men det kommer väl sen när hörntänderna börjar komma antar jag.

//S

Tomt

Nu har kissarna åkt iväg på sin lilla semester. Helt tomt här hemma nu utan kattställning, korgar, kattlåda, mat och allt vad de nu hade häromkring. Kommer verkligen vara tyst här nu utan de små liven, men som sagt, de kommer ha det förträffligt bra tror jag =)

//S

Kattsemester


Mina gosekissar ska på semester hos min bror i Borlänge nu fram till jul. Han tycker så mycket om dem så han får låna dem lite. Så imorn kommer han och hämtar dem och alla deras saker och drar iväg. De kommer nog ha det bra och få mycket kärlek.. för tyvärr så hinner man inte ge dem så mycket som man skulle önska nu för tiden. Man har så fullt upp med annat så de blir lite försummade och det känns inge bra =/ Skönt för dem också med lite kattsemester -hihi-

//S


Morbror

Devins morbror Andreas var med till badhuset idag för att kolla på. Han tyckte såklart att Devin var jätteduktig, men det är han ju också så det är ju inte så konstigt.
Babysimläraren kom fram till oss idag och gav oss lite extra cred för att Devin var så modig och duktig i vattnet. Det är Devin och Moa som är de modigaste där, men Moa har ju en storebror med också så hon är väl van lite hårdare tag överallt haha, så som han kastar vatten på henne ;) Iaf kul att höra sånna saker.
Devin har fått grym balans också för han kan GÅ på den röda mattan som flyter i vattnet utan större problem och det är ju skitsvårt.. vet inte ens om jag skulle klara det faktiskt.

Han somnade iaf som en stock efter badet igen =)

//S

Uppesittarkväll

Just det ja, igår hade det gått jättebra med Devin hos farmor och Kenth. Han hade vart hur glad och busig som helst, som vanligt, och somnade gott klockan halv åtta ungefär. Vid klockan 21 står en skitglad Devin inne i resesängen och ropar på dem så Kenth går in och lägger honom igen.. han lägger sig, men ligger och pratar och vill inte alls sova så tillslut tog de upp honom igen. Han ville tydligen ha uppesittarkväll med dem för han var vaken till halv ett innan han somnade igen -fniss- Tur att han inte är sån här hemma, men vi kanske har lite tydligare rutiner här än vad det blir när man är borta sådär.

//S

Utslagen hjälte



Utslagen hjälte efter babysimmet idag med tröjan på sniskan.
Han somnade i bilen på vägen hem och vaknade inte ens när jag tog av honom overallen eller någonting, fick dock väcka honom och få i honom lite mat sen slocknade han efter en liten stund igen. När jag då gick in till honom för att kolla så hade han ju såklart bajsat också -suck- Ville ju verkligen inte väcka honom igen, men det gick att byta blöja under tiden han sov.. han märkte ingenting haha. Snacka om trött!!

//S

Magkommentar

Just det man fick ju en del kommentarer om magen där på julfesten idag... men inte så kul att höra "oj ni ska ha bebis snart nu va?" och man själv svarar att "ehh nej det är i april det är beräknat". Jag vet att jag är större nu än med Devin, men det var ju inte så oväntat eftersom han föddes för bara ett år sedan och jag redan gått halva tiden nu, men det är ändå tråkigt att höra sånt där för då känner man sig så gigantisk.
Fick iaf höra en massa "åhh vilken fin mage du har" också och det är ju inga fel!! =)

//S

Hemma

Jaha, nu var julbordet avklarat då. Inte en endaste liten vegetarisk grej hade de som varmrätt.. inte en enda!! Men jag åt potatis, ägg, mackor och en massa sånt där smått och gott istället så jag överlevde allt.
Var kul att se vad det är för filurer som David jobbar med egentligen. Var en väldig mix av gamla och unga, gubbar och tanter.
Kom ett band och började spela efter att middagen var avklarad och då drog ju alla de äldre igång med buggandet och hej vad det gick. Dratta i golvet och snurrade och hade sig.

Jaja, nu var det iaf gjort. Vi åkte ju hem ganska tidigt för vi orkade inte med att glo på alla fullbuggare mer.

//S

Shoppat



Detta köpte vi för presentkortet på åhlens som vi fick av Hardin i försenad födelsedagspresent. -tack tack-

//S

Julbord

Ikväll ska jag och David på julbord med hans jobb på folketshus i Storfors. Ska bli lite spännande att se vad det är för filurer som han jobbar med eftersom jag aldrig sett dem. Gott med julbord också för den delen -mumma-
Devin kommer få vara hos farmor och plastfarfar Kenth i natt. Andra gången han kommer sova borta nu sen han föddes, men det kommer gå jättebra för han är så lätt att ha att göra med och han känner ju farmor och Kenth. Blir värre för mammsen hans som inte gärna lämnar bort honom alls.. men det är ju bra för honom att vara liiite borta från sin mamma också. Han ska dit efter att han sovit sin middagslur sen så jag och David hinner skura golven och så här innan det gror igen helt -haha- Nej, men det behövs verkligen skuras och det är ganska svårt när Devin ska vara med och hjälpa till hela tiden.

Nu ska jag packa hans lilla väska.

//S

FILM

Blev att kolla på ännu en film med Seth Rogen i huvudrollerna, vilket jag faktiskt inte visste när jag började att kolla på filmen så jag blev ju glatt överraskad eftersom jag gillar honom. Filmen var väl sådär, men jag hade inga direkt höga förväntningar eftersom Hardin redan sagt vad han tyckte om filmen. Den gav ju en hel del skratt emellanåt iaf och det ger ju pluspoäng, man ska kunna skratta högt åt en bra film helt enkelt!
Jag kan ändå rekommendera Zack and Miri make a porno om man skulle ha tråkigt någon kväll och vill se något som ändå är hyffsat underhållande.. iaf för mig -haha-

♦♦♦ av 5 får den av mig.

//S

Karlstad

Idag blev det en spontan tripp till Karlstad eftersom att Devin häromdagen fick en försenad födelsedagspresent utav Hardin som bestod av ett presentkort på 400 kronor på Åhlens. -tack tack- Så vi gick omkring där ett tag och Devin hittade en keyboard som han köpte + ett par byxor och en body. Okej, det kanske var mest vi som valde.. men iaf ;) Han verkade nöjd iaf och har lekt en massa med den keyboarden sen vi kom hem.

Blev en tripp hem till min mamma och pappa också för att lämna lite av det som jag beställt till min bror i julklapp eftersom mamma sambeställde med mig. Där blev vi kvar och Devin busade som en dåre med sin morfar -hihi- Vi fick mat där och sådär men sen fick vi ge oss och dra hemåt eftersom klockan närmade sig halvåtta och Devin vanligtvis somnar sju. Gick bra ändå, han somnade som en stock efter en portion gröt här.

Nu ska vi se på film. Kommer väl en uppdatering om hur den var senare :)

//S

FILM

Kollade precis på Narnia - Prins Caspian och den var verkligen ingen film för mig. Jag satt typ hela filmen och väntade på att den skulle ta slut, vilket det kändes som att den nästan aldrig gjorde. -puh- Jag orkade iaf med hela även om det var nätt och jämt. Den var seg och mjäkig och man kunde redan i början lista ut hur den skulle sluta liksom och det tycker jag är ganska meningslöst. Finns säkert många andra som skulle gilla den, men jag skulle inte vilja se den en gång till vilket jag gjorde med den förra Narniafilmen.

♦ av 5 möjliga får den. Den kunde ju varit ännu sämre.

//S

Julklappar

Fick äntligen mitt paket hem nu som jag hade beställt med julklappar till Devin och David. Slog in och är nästan klar nu, bara min bror kvar, men det paketet är påväg hem det också så det kanske jag får imorn med lite tur =) Har en stor pakethög inne på byrån i sovrummet nu, och Devin är verkligen jättenyfiken på det allra största paketet. Han vet nog att det är till honom för han har till och med rivit lite i pappret för att smygkika den lilla busen -hihi- Känns skönt att redan vara klar iaf. Kanske blir något litet sen längre fram om man hittar något klockrent, men inte nödvändigtvis. Behöver inte springa runt och stressleta julklappar iaf.

//S

Sömnen

Blev ju inget bättre sovande natten till idag precis. Låg vaken bra länge efter jag lagt mig, för det finns ju ingen riktigt bekväm ställning längre.. Sen regnade det ute så jag låg och lyssnade på det. Somnade väl tillslut för att sen vakna klockan fyra av att Devin var ledsen. Han brukar aldrig vakna mitt i natten så jag pallrade mig upp till honom för att kolla läget.. kiss i hela sängen =( Kraken!! Var bara att byta kläder och allting annat, mata honom och få honom att somna om igen. Lilla bubben alltså. Fattar inte hur han kan kissa så mycket, men det var tydligen normalt enligt henne på bvc.. bara att byta blöjor oftare. Jo tack, som om vi inte redan gör det.
Sen var det ju till att hitta en bra sovställning igen och när jag väl gjort det började katterna att härja. Jag blev galen!!! David kom hem vid halv sju också och sen vaknade väl Devin runt halv 8. -pust-

Kan lova att jag sov när Devin sov sin middagslur idag mellan 12.15-14.30!!

Idag har jag iaf haft fönstret öppet i sovrummet med dörren stängd in dit, så nu hoppas jag det är riktigt svalt och gött när jag ska lägga mig så man kanske kan få sig en god natts sömn!! Wish me luck.

//S

FILM

Kollade nyss på den här filmen och jag har inte skrattat så mycket på riktigt länge åt en film faktiskt. Kan hända att jag har ganska sjuk humor, var trött eller liknande.. men jag tyckte iaf att den var rolig!! Så om du vill se en film och har lika sjuk humor som jag så rekommenderar jag denna. Skrattade så jag grinade emellanåt -fniss-
Är en pundarfilm, men på ett annorlunda vis. Brukar inte gilla sånna här annars.. men denna var ju helt bra. Gillar Seth Rogen skarpt också!

♦♦♦♦ får den i betyg av mig av 5.

//S

Jämförelse

Amy frågade mig om jag är större denna gången än med Devin i samma vecka så jag tänkte att jag kan ju lägga upp en jämförelsebild.

  
Magen nu och magen med Devin.

Ser nästan ut som magen nu är lite längre ner än vad den var när jag väntade Devin. På ultraljudet sa de ju också att bebben låg tvärs över och det gjorde inte Devin. Känns på morgonen när jag vaknar att lilla busen i min mage ligger på tvären också.

//S

Grattis mamma!

Grattis mamma på 50årsdagen!!

//S

Sömn

Fy fan vad dåligt jag sov natten till idag. Först kunde jag inte somna för jag blev helt plötsligt inge trött alls när jag la mig, så jag låg där och vände och vred mig. Sen när jag väl blev trött började ungen på ovanvåningen skrika och skrek fan i 2-3 timmar!!? Hur kan en unge skrika så mycket? -shit- Så då var väl klockan helt plötsligt 2 på natten och jag var kissnödig för tredje gången eller något. Har en unge i magen som älskar att sparka på kissblåsan ^^
Sen när jag la mig efter att jag vart uppe på toaletten så drar katterna igång och jagar varandra överallt och upp och ner som raketer i min säng. Jag blev skogstokig!!!! Hatar när jag inte får min sömn som jag verkligen behöver nu.
Jag somnade väl tillslut men vaknade ju en gång i timmen av att det var för varmt trots att jag öppnat fönstret så det blåste kallt i hela sovrummet. Vilka problem man har som gravid haha.
Klockan fem vaknade jag av att Devin låg och pratade inne på sitt rum så det var ju bara att gå upp och byta blöja på honom och ge honom välling. Dunsade sen ner i sängen igen och somnade för nu var det äntligen okej temperatur i sovrummet, kallt och behagligt!! Vaknade halv sju av att David kom hem från jobbet.. sen låg jag och vred och vände på mig till åtta när Devin vaknade och ville upp.

Sov förut idag mellan klockan 13-14.30 när Devin sov middagsluren. Jag var helt slut!!

Hoppas verkligen att jag kan sova bättre inatt för jag verkligen hatar att inte kunna sova. Blir så stressad och då somnar man ju inte direkt bättre.. sen vet jag att jag har ett hemskt humör om jag inte får sova som jag ska och då blir jag jätteledsen sen över hur jag betett mig bara för jag varit för trött ^^

//S

Magen v.22



Vecka 22 nu
(21+0)

//S

Vecka 22

Vecka 22

Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

//S

Sova på mage

Jag längtar redan efter att få sova på magen igen.. efter jag fött Devin typ kastade jag mig på magen och sov som en prinsessa.. inte så skönt att sova på magen när nu man är gravid. Jag lääängtar redan tills jag kan göra det igen för jag sover inte alls bra nu. Börjar redan få ont i höfterna som jag fick med Devin när jag sov =/ Usch alltså. Jag vill ju sova bra denna gång och vara utvilad till förlossningen och orka med! Hoppas det blir bättre.

//S

Hus

Jag är såå jävla sugen på att flytta till hus!! -vill vill vill- Måste ju hitta ett bra först och veta att man vill stanna kvar i den här staden överhuvudtaget innan man bestämmer sig. Hade iaf gjort två intresseanmälningar på hus på hemnet och på båda fick jag ju såklart till svar att de redan var sålda -suck- Jag är ganska kräsen vad gäller hus så vilket som helst duger inte åt mig minsann. Men kräsen ska man vara om man ska bo där typ resten av livet sen!

//S

hits