Vecka 13

Vecka 13

Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.




//S

Öppnis, 1årskalas och me&i party

Har varit en ganska fullspäckad dag idag minsann, men det klagar jag inte över för det är kul att ha någonting att göra.
Det började iaf med att jag och Devin knatade ner till öppna förskolan och var där till runt klockan 13. Därefter gick vi rakt över gatan till min älskade mormor och morfar som bjöd på pannkakor -yum- Devin tog sig en timmes tupplur i deras säng också. Måste vara något med deras säng för han somnar ALLTID jättefort i den och på rygg dessutom, helt galet.

Mormor följde sen med oss till lindex för jag var absolut tvungen att ha vantar till stackars Devin! ISKALLT nu för tiden ju, fy fan. Blev kallt på nolltid verkligen -brr- Hittade ett par och hon betalade dem, snäll mormor jag har =)

Direkt efter det gick vi hem till Elliot som fyllde ett år! GRATTIS!! Där fick vi glass och tårta. Devin åt nästan en halv vaniljpinnglass själv. Alla andra barnen åt ju så då kände jag mig så taskig om inte han fick, så han fick väl också en då. Han mumsade glatt i sig. På kalaset hade jag tagit nappen ifrån honom för att han behövde ingen tyckte jag.. då kommer han med en napp i munnen och en varsin i händerna. Nappkungen liksom! Han har nog en nappradar inbyggd.

Sen tog vi oss hem snabbt och jag bytte byxor för Devin hade kladdat på de andra sen var det att sätta sig i bilen igen och iväg på me&i-party. Devin följde inte med, fick stanna hos pappsen :) Hämtade upp Veronica på vägen också. Köpte en body och ett par plysch-hängslebyxor till honom =)

Det var min dag det.

//S

Babyrytmik & Shopping

  

Var babyrytmik idag och det var roligt, Devin gillar speciellt de olika maraccasen som finns som man kan skaka med. Neo han spelade trumma han istället -hihi- Annars tycker nog inte Devin det är så himla skoj där längre att göra själv rytmiksakerna, mer kul är nog att träffa alla som är där. Iaf kul att komma iväg på någonting =)

Efter det skulle jag och Marie gå till källan men det var ju stängt där på morgonen så vi gick tillbaka och var på öppna förskolan på kyrkans församlingshem istället. Gick ju bra det med, vi överlevde ;) Sen vart jag vrålhungrig så vi tog oss till café paus där jag mumsade i mig en grekisk sallas -yum- och Marie den jäkeln satt och läskade mig med brieost smörgås!! Dålig stil juh. Haha.

  

Devin somnade som en stock efter att han fått i sig sin mat där på paus och Neo han busade och stojade vidare vid bordet även fast han också var en aning trött. Håller igång in i det sista.

Jag behövde köpa nya byxor till Devin eftersom jag häromdagen provade ca 5 stycken på honom och ALLA var för korta. Herregud vad lilleman växer alltså. Så det blev att knalla till lindex där jag inhandlade sånna byxor som han hade i storlek 50/56 och 62. Så himla sköna så jag skulle vilja ha ett par själv!! Fanns dock inte i min storlek av just den sorten, frågade faktiskt -fniss- Så det blev ett par röda och ett par svart samt en jättefin body. Var tag 3 betala för 2 så det blev inte så dyrt heller. Super!!


Snyggingen i nya kläderna

//S

Hej hej

Devin är så söt och har börjat vinka nästan varje gång man säger hej hej till honom. Förut vinkade han bara om man vinkade åt honom, men nu har han kopplat det till just hej hej och ibland även till hejdå. Så duktig.
Men iaf så förut så SA han även hej hej när han vinkade åt oss och det lät så himla gulligt!! Jag sa precis till David innan att jag tyckte han sa hej häromdagen när han vinkade, sen sekunden efter vinkade han åt oss och sa hej hej. Vi blev ganska paffa och jätteglada -hihi- Han är så himla go vår sötnos.

//S

Babysim

Babysim idag då som varje söndag =) Devin var lika glad och tokig i vattnet som vanligt.. eller nästan iaf, för nu hade han bara en hand att plaska med för den andra var konstant i munnen hela tiden. Kliar så mycket där nu juh! Han hoppade själv från kanten idag och tyckte det var skitkul. Jag tog självklart emot honom i vattnet sen, men han fick hoppa när han ville själv och han var så duktig så!
Han dök en massa gånger också men råkade få en liten kallsup ena gången, hihi min sötnos.

David var inte med denna gången så det blev inga bilder =/ Men jag och Devin hade det kul iaf.

//S

MAMMA!!

MAMMA!!!!!! MAMMA!! MAMMA!!
Så brukar det låta här hemma nowadays. Devin som står och skriker på mig i högan sky utan någon speciell anledning haha. Tror mest han skriker det nu för tiden för att han kan det och för att han vet att jag är mamma som han ropar. Kul är det iaf, men tycker att han kan börja ropa på sin pappa också ;)

Iaf så har han kommit på ett nytt nöje och det är att pilla på tvn så han byter kanal eller höjer och sänker ljudet när man sitter och kollar. Skitstörande om man kollar på något spännande och han kryper fram och byter kanal precis i det ögonblicket... men han har ju roligt iaf.

Sätter på myrornas krig på tvn, mycket bättre än det pappa kollar på.

//S

Overallen



Idag kom älsklingens overall på posten och den var ju snyggare än jag trodde faktiskt. Jag är supernöjd med den och Devin var sjukt söt i den också, mitt lilla hjärta. ♥ Den kommer nog sitta super på honom till vintern, skönt med lite stort ju. Perfekt att åka pulka i -hihi-

//S

Vanilla Coke

Detta är lätt den godaste coka colan som gjorts i hela världen och jag vill ha den TILLBAKA!!! Jag är så jävla sugen på vanilla coke så jag går under snart. Jävla skitland vi bor i som inte har den kvar alltså. När jag bodde i Australien så hade de den där och jag drack den för kung och fosterland i hopp om att jag skulle tröttna på den innan jag åkte tillbaka till detta vanilla coke-lösa land, men det funkade inte. Tror inte ens att det är möjligt att tröttna på den underbara drickan -yum-

Snälla skriv under
HÄR!! Inte för jag tror att det hjälper, men det känns iaf lite bättre nu när jag skrev på där. -fniss- Jag vill ha vanilla coke nuuuu!!

//S

Ultraljud

Wiee idag fick jag brev från Karlskoga Lasarett som kallade mig på rutin ultraljud den 12/11 hihi! Känns som en milstolpe att ens fått det brevet liksom HURRA!! Dagen efter min prins födelsedag är det också, ska bli såå himla kul att se och jag SKA försöka hålla mig från att kika på könet denna gången!!

//S

Gunga

Var ut med Devin förut i det somriga vädret och gungade lite. Han älskar ju det och jag hade tråkigt så vi masade oss ut tillsammans och han uppskattade det verkligen. -hihi-

Glader när man får gunga en massa =)

Efter det så gick vi in och jag satte mig framför datorn lite för Devin satt här på golvet och lekte en massa med sina leksaker som han nu spritt ut över hela vardagsrummet, samt sovrummet. Gör ju dock ingenting bara han har roligt och det hade han. Han har börjat prata en massa nu när han leker och är helt inne i det han gör -sötnos-
Rätt va det var iaf så var det fruktansvärt tyst här och han var inte kvar i vardagsrummet.. brukar alltid vara hyss på G då så jag kollar in i sovrummet och ser detta..!

Vadå? Jag har inte gjort något alls.

Lilla busungen har dragit ut nästan alla blöjor från det nya paketet som vi köpte igår -haha- Kul hade han iaf och var skitnöjd över det han åstadkommit. Eller så kanske han bara ville hinta mig om att han behövde byta blöja.. hmm? Ja, söt var han i vilket fall som helst.

//S

Abstinens!

Jag har piggelin-abstinens!!!!! Inte kan jag gå och köpa det heller för Devin har redan lagt sig och sover som en stock i sin säng och David kommer inte hem förrän klockan 22.30. Jag har liksom kollat i frysen flera gånger i hopp om att det kanske hamnat en liten piggelin någonstans där inne... men det har det inte -suck-
Imorn då jävlar ska jag köpa en hel kartong så att det finns!!!

//S

Utmanad av Virre

Utmaningen går ut på att fylla i fem egna svar på respektive område och sedan utmana tre stycken andra genom att skriva en kommentar i deras blogg!

Mina svar:

Fem platser där jag har bott:
1. Kristinehamn
2. Torsby
3.  Sunne
4. Australien
5. Kristianstad

Fem jobb som jag har haft:
1. Arno Remmen
2. Camping
3. Tele2
4.
5.

Fem saker i min handväska: (har bara skötväska)
1. Blöjor
2. Våtservetter
3. Mobil
4. Kontokort
5. Näsdukar

Fem saker i min frys:
1. Cocktailkorv
2. Majs-schnitzel
3. Tomat/ost delikatess med örter
4. Broccoli
5. Sesam nuggets

Fem saker i min bil:
1. Bilbarnstol
2. CD-skivor
3. Rattmuff
4. Skräp
5. Solskydd på fönstren

Jag vill utmana:
Malin H
Marie G
Elin N

//S

Magen med Devin

Såhär såg jag ut i v.18 med Devin!! Så nu kan ni ju se skillnaden och jämföra själva med hur stor min mage är nu. Nu tänker jag dock inte visa den utan tröja förrän den blivit lite större för jag har några små fula bristningar på höfterna och så som jag fick av honom som jag inte vill visa än ;) haha. Shit vad stor jag är nu mot då!!

//S

Magen

Magen nu idag på morgonen, det börjar faktiskt att synas ganska mycket redan. Puh såhär stor var jag verkligen inte med Devin haha. Detta är ändå på morgonen också och då brukar magen vara ganska mycket mindre än nu på kvällen eftersom man ätit och den blivit lite svullen och så. Hihi, kul med bebismage igen iaf =)

//S

Vecka 12

Nu har jag gått in i v.12 och det känns ändå som att det gått ganska snabbt faktiskt, är väl Devins förtjänst det. Nu sitter man ju inte och räknar varje minut som man gjorde förra graviditeten haha.

Såhär står det på familjeliv om v.12:

Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan. Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.


Längtar så tills man får känna riktiga sparkar och rörelser där inne hihi. Jag har förresten fortfarande inte gått upp någonting -wiiee-

//S

Gråtit mig trött

Puh har läst igenom hela den HÄR historien nu och jag har fan inte gråtit så mycket på år och dagar. Jag känner mig typ helt trött nu för jag gråtit så mycket och ögonen har svullnat för alla tårar. Usch så hemskt, att en liten ynka förkylning kan ställa till så mycket. Man ska verkligen vara glad för det man har alltså..!! Satt och tänkte på att det kunde ju lika gärna hänt Devin eller någon kompis barn, fy fan!!

Nej usch vad jag ska pussa massor på Devin när han vaknar imorgon.

Nu ska jag sova.

//S

Innan jag blev mamma

Innan jag blev mamma
lagade jag och åt varm mat
Jag hade kläder utan fläckar
Jag kunde sitta i lugn och ro och prata i telefonen

Innan jag blev mamma
sov jag så länge jag önskade
och oroade mig aldrig över hur sent jag kom i säng
 Jag borstade mitt hår och mina tänder varje dag

Innan jag blev mamma
städade jag mitt hus varje dag
Jag klev aldrig över leksaker
Jag glömde aldrig texten till vaggvisorna

 Innan jag blev mamma
oroade jag mig aldrig för om mina växter var giftiga
Jag tänkte aldrig på vaccinationer

 Innan jag blev mamma
 hade jag aldrig kräkts på, bajsats på, spottats på,
tuggats på, kissats på,
ej heller blivit nypt av små fingrar

 Innan jag blev mamma
 hade jag fullständig kontroll över mina tankar, min kropp
 Jag sov hela natten

 Innan jag blev mamma
 hade jag aldrig hållit hårt i ett skrikande barn
 så att läkaren kunde ta prover och ge sprutor
 Jag blev aldrig härligt lycklig över ett enkelt leende
 Jag satt aldrig uppe sent och tittade på ett sovande barn

 Innan jag blev mamma
 hade jag aldrig suttit med ett sovande barn i famnen
 för att jag inte ville lägga ner det
Jag kände aldrig mitt hjärta krossas i tusen bitar
 när jag inte kunde stoppa smärtan
 Jag visste aldrig att någonting så litet
 kunde påverka mitt liv så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska någon så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska att vara mamma

 Innan jag blev mamma
 visste jag inte hur det kändes att ha hjärtat utanför kroppen
 Jag visste inte hur speciellt det kunde kännas att mata en hungrig baby
 Jag kände inte till dessa band mellan en mamma och hennes barn
 Jag visste inte att någonting så litet kunde få mig att känna mig så betydelsefull.

 Innan jag blev mamma
 hade jag aldrig gått upp mitt i natten var tionde minut
 för att se att allt var bra
 Jag hade aldrig känt till värmen,
glädjen, kärleken, hjärtesorgen, undret eller tillfredsställelsen
 över att vara en mamma
Jag visste inte att jag var i stånd att känna så mycket …
innan jag blev mamma




//S

Vinteroverallen

Vann precis denna snygga vinteroverall till Devin. Polarn och pyrets skidoverall så jag hoppas den är bra nu och tål att lekas i snön med -hihi- Tycker iaf den är riktigt snygg och fick den till hyffsat bra pris. Hoppas den passar bra också, köpte storlek 80 och det borde han ju kunna ha för de är väl ganska stora i storleken? Hmm.. Ja det lär ju iaf märkas =)

//S

Plask plask



Överlycklig över att få kommit ner i vattnet.
Det hör man på hans glädjetjut och plaskningar =)

//S

Babysim

Nu har vi vart och babysimmat som alla andra söndagar -skitkul- Jag var inte i vattnet idag för jag fotade istället. Jag har ju ändå vart i de tre första gångerna så nu tog jag en paus haha.


Devin älskar det verkligen. Blir helt i extas när vi närmar oss vattnet och plaskar och gör glädjetjut. Så himla kul att se att han älskar det så mycket. Idag dök han, hoppade från kanten, åkte rutschkana och sånna saker. Lika kul varje söndag =)

Full fart ner för rutschkanan!!

Hihi hoppa från kanten är så himla skoj juh!


//S



Går lite



Min tröttis är ute och går lite. Går nästan hela tiden nu faktiskt =)

//S

Skönt

Känns så skönt nu när man gått ut med hemligheten och kan njuta fullt ut faktiskt. Är så härligt att vara gravid, fast jag längtar verkligen till sparkarna och buffarna från den lille kommer -hihi-
Denna gången ska vi försöka att inte vara så nyfikna och ta reda på könet. Vet inte om vi kommer klara det, men ska verkligen försöka haha. Är ju nyfiken redan nu juh!! Men jag tror det blir en pojke till :) Men det får vi se på förlossningen i april haha. Kan få bli en gissningstävling senare och så kanske jag kan fixa någon cool vinst till den som är närmast och så, kul! Men det blir senare när magen växt mer och vi varit på ultraljud =)

//S

Storfors

Ska åka till storfors sen och gå lite på marknaden. Har nog aldrig vart där tror jag, så får väl se om det är något att ha. Vi åker väl mest dit för att ha någonting att fördriva tiden med haha. Kommer väl köpa lite äckligt sött godis också som egentligen inte ens är gott, typ som marknadsnougat som man mår illa av efter två bitar -urk-

Jaja..

//S

Ångest

Fy fan vilken ångest jag har inför att börja jobba alltså. Om jag ska tillbaka till den avdelning jag satt på innan så måste jag jobba heltid och då kommer jag inte komma hem förrän typ halv sju på kvällen och därmed knappt se Devin någonting. Annars finns det så jag kan jobba i vanliga kundtjänsten på 50-75%, men hur kul är det att sitta där då och svara i telefonen på tid och skit. Nej fy fan vilken ångest jag har.
Dessutom vet jag hur jag mådde i slutet av förra graviditeten och var sjukskriven på halvtid eftersom jag inte kunde sova någonting. Om jag då ska jobba heltid på winback kommer jag bara sitta där och gråta, jag vet att jag inte kommer orka med. Dagarna där var ju så man satt och räknade ner varje minut liksom för man längtade hem så himla mycket. Fy fan. Jag börjar snart gråta alltså, jag vill inte jobba!!!! -snyft- Nu kommer man ju inte längta hem mindre precis när Devin är hemma också.
Vilket jävla i-landsproblem jag har, men jag mår fan dåligt av att jobba så länge och missa så mycket tid med familjen. Jag kommer inte palla med. Men alla på winback var så himla trevliga och stället är litet och inte så anonymt liksom.. så jag vill ju jobba där, men inte heltid. DAMN!
Kommer väl bli att jag är en surkärring som svarar på kundtjänst för att kunna jobba kortare dagar men ändå tjäna pengar.. suck!!

//S

Tröttis

Jag är så TRÖTT!!!

//S

Phil&ted

Blev en tripp till Karlstad idag för att kolla på en ny vagn åt Devin eftersom den vi har nu håller på att rasa samman eller något. Bromsen funkar inte och hjulen trillar av lite då och då iaf, inte så lajbans. Sen låter den som en gnisselfabrik ^^ Blev att vi inhandlade oss en Phil&Ted Sport faktiskt, den verkade jättebra och smidig och den kan vi även ha sen när syskonet kommer eftersom det faktiskt lätt görs om till en syskonvagn -yaay- Nu ska vi såklart ha den som enkelvagn tills den lill* anländer!!


Devin satt jättebra i vagnen och verkade trivas med att åka framåt. Är nog mest ovant för mig att inte hela tiden se honom, men jag får väl vänja mig.. han är ju ändå ganska stor nu!!

//S

Magen

Här är min mage nu idag i v.11 (10+1). Såhär såg jag ungefär ut när jag var i vecka 19 med Devin -fniss- Så den är allt en aaaaning större nu än sist, men det kan ju bero på att jag var lite större nu också än jag var när jag blev gravid då, eftersom jag har 10 kg kvar att gå ner. Det tar jag senare ;) Nu ska jag njuta och hittills har jag inte gått upp ett gram, snarare ner. Med Devin i denna vecka hade jag gått upp 5 kg redan -puh-

//S

Hemligheten

  

Nu efter att ha varit på mitt andra ultraljud och sett att lilla grynet i magen mår bra, så kan jag kanske släppa lite på hemligheten. Devin ska få ett syskon!!!
Vi är jätteglada över det hela och det var planerat, tog bara lite längre tid än vi väntat oss -fniss- Men nu bor det en ny liten krabat i min mage och allt verkar gå finfint.
Jag mår superbra och känner mig så himla glad, man vill nästan bara skrika ut till alla i hela världen. Inte för att de bryr sig, men det skulle kännas bra för man är så himla glad ♥
Jag är i vecka 11 redan och det har faktiskt gått ganska fort ändå. Nu längtar jag efter att känna sparkarna och få livstecken från min lille i magen. Skönt iaf att fått se den sprattla där inne i min mage idag, så himla söt!!!
Att man kan känna sån glädje och lycka för en som är så liten.
Devin kommer bli världens bästa storebror -hihi-

//S

Nervös

Jag är nervös!!!

//S

Går massor

Devin har verkligen gått en massa idag på öppna förskolan -kul- Nu går han och om han ramlar tar han sig upp mot något igen och går sen vidare. Så himla söt med sina stapplande försiktiga små steg. Han ser så himla stolt ut när han går också, ögonen bara lyser och han flinar stort. Speciellt stolt ser han ut när han hämtat saker så han har en i varje han och kommer med. Min lilla plutt! ♥

//S

Utveckling

Malin skickade mig en kul grej om barns utveckling så kan man se hur vanligt det är att de kan det de kan vid en viss ålder =)


Ungefär så som är inringat har det varit för Devin iaf. Ska spara den och se hur det blir med nästa barn -hihi- Alla är ju olika, men det är ju extra kul när de är tidiga. Man blir så himla stolt =)
Iofs kommer jag nog inte vilja att nästa barn ska vara så tidigt, vill njuta av min plutt då juh när jag nu vet hur fort det faktiskt går. Swosch så är ju Devin nästan ett år redan -puh-

//S


Devin går

Äntligen lyckades jag få med det på film. Tog bara en vecka innan jag lyckades -hihi- Men här är filmen när han går iaf =)




Så himla duktig!!!

//S

Sovmorgon

Imorse fick jag sovmorgon till typ klockan elva, kunde egentligen sovit mer men jag fick ångest för jag låg kvar så länge. Haha, är inte som när man var tonåring längre och man utan problem kunde ligga till typ tre på eftermiddagen -galet- David var iväg med Devin till rytmiken idag medan jag sov. Trodde aldrig jag skulle få iväg honom dit själv, men det gick utan allt för mycket tjat ju. Kom hem med baguette gjorde han också -mums-

Nu är han på jobbet och Devin ligger och sover. Hoppas Marie och Neo kommer hit en sväng sen så man slipper vara helt ensam hela eftermiddagen :) Var ett tag sen jag såg dem också.

//S

Säfsen

Wiiieee nu har jag bokat stuga i Säfsen 18-21 dec och det ska bli sååå himla kul!! Blir vår lilla familj och sen familjen Håkansson. Jag längtar ju redan!! =)
Mysig liten timmerstuga med 6 bäddar. Var där 2006 och det är så fint och mysigt där och inte speciellt långt till Säfsen heller för den delen. Kul med en minisemester innan jul -hihi-

//S

Tack tack

Blev bjuden på pizza av snälla Hardin förut, och jävlar i gatan så mätt jag är nu. Har fan ångest för jag är så mätt -urk- men jag var fan värd en pizza efter all städning som jag gjort idag. Jag är duktig ju!!

Hihi. Tack Hardin!!

//S

Storstädning

Fy fan vad vi varit duktiga nu!!! Städat, dammat, skurat, dammsugit, diskat och haft oss i 4 timmar. Eller jag har gjort det i fyra timmar och David har hjälpt till från halv tre när han kom hem från jobbet. Nu luktar det såå gott här och är jätterent och fint. Hoppas man kan hålla det såhär nu också, men det går väl inte.

Devin är fortfarande hos sin mormor och morfar som är snälla och ställer upp som barnvakt eftersom vi skulle storstäda. Ringde och hörde med dem om allt gick bra nyss och det gick finfint -puh- Man blir ju lite orolig eftersom han aldrig varit borta såhär länge från oss förut. Ska åka och hämta honom här snart så fort golvet torkat så vi kan gå ut, vi har skurat in oss i vardagsrummet haha.

Luktar verkligen citron här nu.

//S

Tävling

Jag brukar aldrig vara med i, eller länka till tävlingar då jag inte brukar tycka det är så kul. Men detta var ett så otroligt snyggt pris, så nu är jag tvungen =)



Kolla vilket snyggt halsband liksom? Jag som aldrig har smycken på mig, skulle nog faktiskt kunna tänka mig att ha på mig det dära =) Helt mina färger.

Tävlingen finns på:
snöstjärna

//S

Samsung u900 soul

Just ja, vi var i Karlstad idag också och då köpte jag mig en ny mobiltelefon. Blev en samsung u900 soul. Jag gillar samsung, har det på den jag haft nu i två år och den har vart nästintill felfri faktiskt förutom nu på slutet när laddaren är helt glapp och dum. Sen har jag sagt upp mig med äckliga telenor nu också så jag slipper dem och gick över till tele2 istället. Blir nog mycket billigare och trevligare bemötanden från dem eftersom jag själv jobbar där -fniss- Känner mig iaf nöjd med inköpet, fast telefonen har jag inte ens lärt mig än, kommer ta tid haha. Jag är seg.

//S

En av fyra

Nu har äntligen den ena framtanden där uppe kommit fram. Det hördes när jag matade honom förut att den tog i nu och spruckit igenom. Då var en av fyra avklarade, ganska smärtfritt har det gått. Nu har han ju tre bredvid där uppe kvar som är på väg, den bredvid framtanden ser ut att kunna komma först, men vi får väl se. Han är iaf inte så gnällig som jag trodde han skulle vara eftersom fyra är påväg på samma gång. -puh-

Devin slog sig jättehårt i bordskanten förut och slog i ögonlocket så han är helt röd där nu -fy- Kommer säkert få en snygg blåtira nu igen, tur han passar i blått!


Där ser man lite rött på ena ögonlocket -krake-

Var och firade Hugo förut som fyller 15 imorn. Vi köpte ett 10-pack kondomer till honom HAHA. Givet som 15-årspresent ju! Han blev glad iaf och hans mamma blev jätteglad att han fick det för det hade hon inte ens tänkt på.

//S

Åldersnoja?

Haha en kompis hade gjort något test på internet för att se hur vuxen hon var, och det var jag ju absolut tvungen att testa på jag också, nyfiken som jag är.


Jag är en medelålders kärring enligt den sidan -fniss- Känner mig inte så gammal, men jag tror att bil, körkort och barn gör så man får ganska höga poäng. Dessutom att jag storhandlar och har ica-kort.

Ni kan ju testa ni också och se vad ni får.
www.vuxenpoang.com

//S

Trötthet

Jag är så trött så det känns som jag skulle kunna böla snart. Är verkligen helt slut! Orkar ingenting och lättirriterad till tusen. Jag är som en vandrande bomb, säger någon minsta lilla grej till mig som jag kan ta fel så exploderar jag!! -morr-

Känner mig så jävla irriterad på allt och alla utan att ens ha en anledning. Beror nog på att jag är så trött och knappt orkar med mig själv ens. Usch.

Hoppas det snart blir bättre, vill ju inte gå runt och va en bitterkärring heller!

//S

Glass - gott?

Devin ville absolut smaka på glassen förut när vi åt glass. Klart han skulle få det - här är resultatet.

  
   Gott med glass - eller??

Var nog inte så gott med glass som han hade tänkt sig!? HAHA. Jag höll på att kissa på mig av skratt när han hade smakat på den. Han rös till i hela kroppen och gjorde massor med grimaser. När David sen räckte fram glassen så han kunde smaka igen så vände han genast bort huvudet -fniss-

Lilla gosegrabben.

//S

Fika

Var till café paus idag och tog en fika med Cecilia och hennes lilla son Filip. Aldrig träffat dem förut så det var jättekul, alltid kul med lite nytt folk ju! Filip blev dock tvärarg för att han satt stilla, det var visst inge kul alls! Så vi hann inte prata så mycket för han överröstade nog alla där inne på fiket haha.

Devin var också lite gnällig, men det var för han var så trött. Somnade på fem sekunder när vi gick därifrån -skönt-

Nu är han med sin pappa till Björneborg för att träffa gammelgammelfaster (blire nog) haha.

//S

BVC

Jag gissade ju på att han spräckt 10-kilosgränsen nu, men det hade han verkligen inte. Hade bara gått upp 70 gram sen förra månaden, så det var inte så mycket. Nu väger han 9730 gram och är 77 cm lång. Vuxit 2 cm på längden iaf, inte dåligt =) Ska börja mata honom lite med ettårsburkarna nu så han kanske får i sig lite mer energi eftersom han gör av med så fruktansvärt mycket när han kryper, går, klättrar och allt vad han nu gör. Jag blir trött bara av att kolla på honom ;) haha.

//S

10 månader!

Ska iväg till bvc sen klockan ett för 10-månaderskoll på Devin!! Ska bli kul att se vad han väger och hur lång han är nu. Alltid spännande ju, går så himla fort bara. Tror han spräckt 10-kilosgränsen nu, men det lär ju märkas. Kommer ihåg när han spräckte 5-kilo och då var han inte så stor -hihi-

Han är redan 10 månader alltså, fortfarande lika galet som vanligt. Jag har varit mamma i hela 10 månader, känns ibland som en evighet och ibland som att han kom igår. Med evighet menar jag inte på negativt sätt, utan bara att det känns som att han alltid varit med oss =) Kommer knappt ihåg vad man gjorde innan man fick barn.. tråkigt livet måste varit!

Nu ska vi knata till öppna förskolan så han får leka lite före kollen :)

//S

Glädje

Värsta glädjebeskedet fick jag idag!!! Åhhh är så glad för din/er skull =)

Jobbintervjun gick bra för övrigt, får veta om några veckor om jag får jobbet.

//S

Intervju

Ska iväg på min jobbintervju sen och det ska bli spännande. Hoppas verkligen att jag får jobbet =)

Innan dess ska jag nog dra med Devin till öppna förskolan, så får David komma och hämta honom där innan jag pyser till intervjun!

Hoppas hoppas..!!

//S

Vantar

Börjar verkligen bli kyligt i luften ute nu, hösten är på väg. Fick bege oss ner till stan för att inhandla vantar till Devin, han blir ju iskall om de små fingrarna när han sitter i vagnen annars. -usch- Blev små tumvantar så att han iaf fortfarande kan greppa saker.. annars skulle han nog bli smått tokig tror jag!

Tummen upp för tumvantar!

Annars idag har vi varit på öppna förskolan i fyra timmar, mellan 11-15 och Devin lekte precis HELA tiden. Han var överallt och hade verkligen hur kul som helst med alla barnen som var där. Så kul att se honom leka så. Han kom ibland krypandes till mig för att se så att jag var kvar, sen kröp han iväg och fortsatte att leka igen. Kan lova att han sov som en stock sen när vi kom hem därifrån -hihi- Skitbra att rasta honom där ju, toppen!

Köpte två nya pyjamasar till honom idag också. Det behövdes sånna med långa ben och lång ärm nu när det börjar bli så kallt och han vägrar ju ha täcke på sig... eller ja, han har det när han somnar men sen kryper han ju runt där i sängen minste 40 varv i sömnen. Inte lätt att behålla täcket på då ju.

Min nya pyjamas.

Nu ska jag kolla lite på top model och sen blire nog att kolla på Filip och Fredrik om jag orkar hålla mig vaken. Det märks ju =)

//S


FY FAN!!!

Usch nu när jag var och bytte blöja på Devin så kröp det ur en tvestjärt ur den blöjan som han haft på sig!!!! JAG DÖÖÖÖR! Vad äckligt >_< Jag HATAR tvestjärtar. Inte hann jag döda fanskapet heller innan den kröp iväg.. så den är någonstans i vårt sovrum nu. USCH!! Måste be David hitta den sen när han kommer upp från tvätten.. urk!

//S

Duktiga grabben

  

Så duktig kille på att gå!!
Ska försöka få det på film, men det är inte det lättaste när han är så nyfiken på kameror.

//S

6 steg

Min duktiga son gick nyss 6 steg helt själv mellan mig och David. Hur stadigt och kontrollerat som helst =) Var nog för att farfar kom på besök som han ville visa vad han kunde -stolt- Inte ens 10 månader och går nästan!!

//S

Babysim

Var kul som vanligt på babysimmet idag. Devin verkligen älskar det!! Plaskar som en dåre och är hur glad och nöjd som helst. Hoppade från kanten, åkte rutchbana, dök och simmade idag. Han är såå duktig så.

Själv är jag trött som fan idag, jag kan knappt fungera normalt ens. Beror nog på att jag knappt sov i natt för Devin pep och lät i sömnen, och då kan jag verkligen inte koppla av och sova, även fast jag vet att han bara drömmer lite. När Devin väl tystnade så drog katterna igång en jagalek och hoppade på plastpåsar, slog på Devins leksaker och var allmänt störande. De fräste och jamade åt varandra också. Jag blev TOKIG! Så nu är jag TRÖTTAST vill jag lova -gäsp- Blir säng riktigt tidigt ikväll.

//S

Kinamat

Lyxade till det med kinamat idag borta hos Davids mamma eftersom att alla andra som var där (läs: halva Davids släkt) skulle köpa hämtmat. Riktigt gott vill jag lova, men orkar ju bara hälften av vad man får så det blir ju till att äta imorgon med -mums-

Imorn är det babysim igen, ska bli skitkul även fast det bara blir jag och Devin denna gången för David kommer ju sova. Har inte mage att väcka honom bara för att dra med honom dit.

Nu blire nog kvällen för min del.
Trött dygnet runt jag.

//S

Bloggkoll

Kul, jag gick in på bloggkoll nyss för jag tänkte skaffa det och hålla koll på alla de bloggarna som jag följer. Då sökte jag på min blogg för skojs skull och såg att jag redan hade 7 prenumeranter!! Blir ju hur nyfiken som helst på vilka det är som kollar min blogg och prenumererar på den!? Jag är nyfiken i en strut. Så ni får gärna säga vilka det är. -hihi- Skitkul iaf att det är några som läser min blogg =)

Jag satt och läste en bra blogg förut och jag bölade så tårarna sprutade åt alla håll och kanter. Herregud, jag har inte gråtit så mycket på evigheter och satt här och hulkade för mig själv. Känns lite pinsamt, men det var en så hemsk och ledsam blogg.. fast ändå glädjande. Ni kan ju gå in och läsa själva --->
Elin. Så orättvist det som hänt henne och dessutom två gånger, nej fy. Jag hade nog dött eller något.

Nej nu ska jag sluta snyfta och läsa något annat :)

//S

Fredag

Blev en sväng till öppna förskolan imorse för att låta David sova. Jag gillar att vara där och det gör ju Devin också, så det är inga fel. Träffar trevligt folk och rastar honom samtidigt, hur bra som helst.

Efter det har vi haft en ganska lugn dag här hemma, lekt lite och sådär. Devin fick pannkaka förut som jag skivade i minibitar men han vågade inte ta dem med händerna så jag fick mata honom ^^ Min lilla bekväma unge alltså, kommer aldrig vilja äta själv.

Sitter och tittar på pannkaksbitarna.

Jo da, klart han kommer börja äta själv någon gång. Behöver ju inte stressa, är ju så mycket smidigare och snabbare att bli matad av mamma ju. Så himla kul att se hur han reagerar bara för han äter ju majskrokarna om man lägger dem framför honom. Kvitton går ju också ner -fniss-

Nej nu ska jag fan lägga mig. Är så trött jämt, och inte blir jag piggare av att Devin vaknar 5:20 på morgonen! Som tur var fick David honom att somna om till kvart i sju iaf.

//S

Intervju

Yaay på onsdag ska jag på jobbintervju -hihi- Hoppas det går bra nu också så att jag får jobbet, kommer bli skitkul då!! =) Är ganska bra arbetstider också med tanke på att man har en liten "bebis". Inte är det heltid heller för det vill jag inte ens jobba, usch så jobbigt. Jag är inte en jobbmänniska helt enkelt!

//S

Öppna förskolan

Där har vi varit idag, men det var inte speciellt kul för idag var det mest bebisar där som var 2-3 månader gamla och hur kul är det för Devin liksom!? Nej han hade skittråkigt tills det kom en till i hans ålder som han kunde leka med, men då började han bli så trött så vi fick gå hem iaf.
Ska nog börja gå dit när det är mellan 0-6 år istället för 0-1 år. Är nog mer fart då så han får leka av sig som han vill och behöver =)

//S

GRATTIS!!!

GRATTIS BECCIS TILL LILLA VINCENT
SOM BEHAGADE ATT KOMMA UT KLOCKAN 18:52 IGÅRKVÄLL!!!
VÄGDE 3260 GRAM OCH VAR 50 CM LÅNG.

STORT GRATTIS VÄNNEN!
NU ÄR DU TVÅBARNSMAMMA!!!!

//S

Filmen



Sådär nu gick det lägga upp filmen.
Han ser mest förvirrad ut, hihi.
Sötnosen.

//S

Äta själv

  

  

Idag fick prinsen prova på att äta själv igen. Sist gick det ju inte riktigt bra för han var ju typ rädd och visste inte alls hur han skulle göra. Helt förtvivlad blev han och bara satt och kollade på tallriken och grät. Nu gick det bättre, han tog skeden några gånger och försökte pricka munnen fast att den mest hamnade på golvet -haha- Sen stoppade han händerna i gröten också, men inte in i mun inte, utan kladdade ner hela stolen. Det var tydligen mycket roligare än att försöka äta.
Jag fick tillslut mata honom iaf för att han skulle få något i sig överhuvudtaget -fniss- Men nu gick det iaf liiite bättre än sist. Har en film på det men youtube funkar inte för mig så får testa att lägga in den imorn istället kanske om det inte funkar senare.
Blev iaf att ställa honom och stolen i duschen sen när han kladdat klart haha =)

//S

Disneykossa



Dagen började med att vi gick ner till baby cafét för att rasta Devin lite. Han tycker det är så roligt där med alla barnen och leksaker som finns. Marie och Neo kom dit också, det var trevligt för det var ett tag sen vi sågs nu.
Lilla Miranda var där på golvet också, så Devin och hon hade kryprace och följde efter varandra och gjorde samma saker hela tiden -hihi- Så himla söta. Miranda är en av bebisarna från föräldragruppen.

Efter baby cafét så gick jag och Devin förbi mazzarin och köpte lite scrapbookingsaker, tänkt att jag ska ta tag i pysslandet någon dag här framöver om man har någon tid.



Blev en fika på café paus med Mikaela sen på eftermiddagen.
Devin käkade nästan upp ett kvitto som han satt och lekte med. POFF var det bara borta och jag och Mikaela letade efter det på golvet och sådär, men då hade han det i munnen och skulle precis svälja. Puh att jag såg det så han inte hade satt i halsen eller någonting. Farligt ju, nu får han aldrig mer leka med kvitton!



Köpte världens coolast mössa till min supersöta son efter fikan. Den fanns egentligen bara för större barn, men den minsta storleken som jag kunde hittade passade ju ganska bra.. så det fick bli en sån!! Han blev helt otroligt söt i den och pappa David blev glad över att han fått en cool skatemössa -hihi-

Just det ja.. jag och David var iväg till skärgårn sen för att David skulle bli klippt av Pontus, och han kläcker ur sig "Devin han är ju en riktig disneykossa han" och jag bara VADÅ!? HAHAHA. Han tycker Devin har så långa ögonfransar och stora blå ögon precis som alla disneykossor har, så därför var Devin en sån. HAHA. Så jävla kul liknelse, men han är ju lite speciell den grabben ;)

Min goa söta lilla disneykossa.

//S

Mamma

Devin har blivit så duktig på att säga mamma nu och säger det mest hela tiden faktiskt, åt allting -haha- Så är det väl när man lärt sig ett nytt ord, då vill man säga det hela tiden.. iaf om man är en liten bebis. Så sött när han kommer mot mig och säger mamma, jag blir ju nästan tårögd. Han är så stor, pratar ju till och med lite nu.

Förut var det mest pappa som han sa, men nu är det mamma för nästan hela slanten.. kan ju slinka in ett pappa någon gång ibland. Hihi han är så duktig =)

//S

hits