Laktosintolerant?

Jag har provat några dagar nu utan mjölkprodukter för att se om min mage skulle bli bättre av det. Jag har inte haft lika ont faktiskt, men så idag tog jag mig ett glas mjölk till maten av ren vana och fy fan vad jag fick ont i magen sen alltså!!! Trodde jag skulle dö ett slag här hemma faktiskt.. Det började ju närma sig tiden för att hämta Devin på dagis då också och jag visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt. Ringde till David i ren panik, så han kom ju hit för att kolla till mig.. som tur var släppte den värsta smärtan då så jag kunde hämta honom iaf. Men satan vilken smärta :/ Usch och fy.
Vore ju typiskt om jag är laktosintolerant för jag älskar ju verkligen mjölk. Jag brukar dricka minst 1 liter om dagen ju!! Sen kan man ju undra vad jag ska bli allergisk mot efter jag får nästa barn?? Efter Devin blev jag allergisk mot banan, äpple och päron.. nu efter Vilde mot mjölkprodukter kanske.. vad sen då? Jag får väl inte skaffa fler barn om jag ska kunna äta något alls!

Efter dagiset åkte vi iaf till Marie, Neo och Tony iaf och lekte lite. Devin bara "Neo, Neo" så fort han såg att vi svängde in på deras gata :) Så sööt! Han tycker om Neo.. kramade och gosade med honom när vi kom in där.

Nu har han precis badat här, kommer en film på det snart.


Kommentarer:
Postat av: malin

Alltså jag tror inte det borde vara det, det kan ju inte bara komma sådär :S Och då borde du ju märka av det när du äter bröd, chocklad och allt om man säger.

Postat av: Virre

Jag har ju blivit det nu. Mjölk kan du ju dricka iaf, det är ju knappt någon skillnad.. =)

2009-06-10 @ 19:06:00
Postat av: marie

tycker också de är skumt att de komm bara så där!

Neo gillar devin med. de syns att han blir så glad när han kommer:D

2009-06-10 @ 19:29:43
URL: http://sezzan85.blogg.se/
Postat av: Linda med tvillingdöttrar

Mjölkmage kan man ju få. Vad jag förstår är det inte samma sak som laktosintolerans (men jag kan ha fel), utan mer en känslighet. Jag tror även man kan få det om man inte druckit mjölk på länge och att det finns ett samband med magkatarr. Min kompis som har magkatarr dricker ingen mjölk alls just pga att det är för starkt för hennes känsliga mage. Allt detta är dock bara sånt jag kommer ihåg att jag hört folk prata om, så det är möjligt att jag är helt ute och cyklar. En sak som jag vet med säkerhet är iaf att mjölk är starkt för magen. Det är ju därför man t.ex. inte ska dricka det om man är magsjuk eftersom magsjuke-magen inte klarar det och framkallar kräkningar. Hoppas du blir bättre snart!

2009-06-10 @ 20:21:37
URL: http://mina2hjartan.babyblogg.se
Postat av: Anonym

De som är allergiska mot mjölk får ont i magen, diarréer eller kräkningar i allt som det finns mjölk i (även de produkter som innehåller skummjölkspulver). Och mjölk innehåller de flesta livsmedlen, även om de står i annan betäckning i innehållsförteckningen som t ex skummjölkspulver, vassle eller liknande.

2009-06-10 @ 20:50:58
Postat av: Maja

Meh... mjölkproteinallergi och laktosintolerans är två olika saker. Laktos är mjölksocker och vissa personer saknar förmångan att bryta ner det i tarmen, de saknar laktas, ett enzym. Laktosfria produkter finns överallt och på apoteket kan man köpa lactase, kapslar med enzymet. Tar man sådana kapslar kan det funka med mjölk.



Har man mjölkproteinallergi tål man ingenting med mjölk överhuvudtaget. Då får man gå på ersättningsprodukter som är soja eller havrebaserade. Dessutom behöver man inte alls få sådana problem med magen som det skrivs här. Många får eksem.



Numera finns det väldigt många mjölkfria produkter, det stämmer inte det sista kommentatorn menar. Fast det är klart, det beror ju på vilka livsmedel som syftas. Är det mjölkprodukter stämmer det ju ;-) Bröd, korvar, charkuterivaror och liknande är oftast utan detta.



Inte för att vara otrevlig men den sista kommentaren var till stora delar felaktig.



Undvik mjölkprodukter ett tag, testa lakotsfria produkter och se vad som händer. Lycka till.

2009-06-11 @ 13:05:31

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits