Tränat

Var iväg och tränade core nu ikväll och det var riktigt kul för Erika följde med :) Alltid roligare när man har någon man känner med sig när man tränar! Skönt också när det känns att man gjort något, får nästan alltid träningsvärk efter det här passet.

Nu ska jag iaf hoppa i säng för jag är trött!!

Godnatt



Lite stressigt

Oj, här vaknade jag till och kollar på klockan och den var åtta!! Shit, bara att ta sig upp fort som attans och fixa i ungarna frukost. Devin sitter och äter sin nu framför barnprogrammen, sen ska han klä sig och vi drar iväg till dagis :)

Efter det ska jag göra mig iordning och sen dra iväg till baby cafét som vanligt på måndagar.

Ha en bra måndag



Pepparkakshus

På eftermiddagen idag bar det iväg till barnens farmor en sväng. Hon hade barnabstinens så det var bäst att åka dit ;) Där hade de bakat pepparkakshus och de hade ett alldeles eget till Devin som han fick dekorera.



Först gick det mesta av godiset raka vägen in i munnen kan jag ju säga, men sen när han hajjade hur det skulle gå till så blev huset tillslut jättefint :)

 

Sitter och dekorerar


 


Här är färdiga resultatet, båda sidorna :) Så fint så!

Nu har vi det här hemma och Devin är så stolt.

 

 


Minisim

Idag är det minisim som vanligt på söndagar, men jag känner verkligen inte för det idag. Känner mig så ful så jag har inte direkt lust att visa mig i mitt badlinne och underdel. Usch och fy, men vad gör man inte för barnens skull? De verkligen älskar det ju! Jag får glömma min kroppsångest för en stund och bara tänka på dem, för annars går det inte. Jag skulle behöva en rejäl operation om jag ska bli normal igen :(

Någon som kan ge mig lite självdisciplin så jag klarar att gå ner typ 10 kg!?


Julklappshandling

Idag vid elvatiden åkte jag förbi Marie för att hämta upp henne för en liten tripp till Karlstad för att leta julklappar :) Var inte så mycket folk till en början som jag hört att det skulle vara, men sen bara poff sa det så blev det knökfullt. -jobbigt- Jag fick iaf det mesta jag skulle ha och lite till. Devin kommer få många paket på jul fast det inte riktigt var meningen, men men kunde verkligen inte motstå en del saker till honom ju :)
Skönt att vara nästan klar, de jag inte är klar till än vet jag iaf vad jag ska köpa till så det känns bra! Inte ens december och nästan klar med julklapparna, skönt!!

Var en trevlig stund i Karlstad även om jag höll på att börja grina när jag stod och provade jeans för att jag är så jävla fet!! Fy fan alltså >_< Är nog större än jag trodde om man kollar på storleken jag var tvungen att ha, nej usch. Jag måste skärpa mig med maten alltså och träna mer.. för annars kommer det sluta med att jag inte ens vill gå utanför dörren. Skärpning Sandrah!!!!


Pepparkaksbak



Idag har det varit pepparkaksbak hemma hos Marie med barnen :) Luktade riktigt gott när vi klev innanför dörren där eftersom Marie hade tjuvstartat det hela, men då kom man i rätt stämning!



Devin fattade precis hur man skulle göra och var jätteduktig :) Han kavlade och han valde form och han tryckte.



En plåt räckte dock för Devin för sen hade han inte tålamod till mer, men se så fina de vart :) Jag bakade väl två eller tre plåtar till tror jag, men jag var på bakhumör!



Vildebus han låg på golvet och var charmig som vanligt han.

Tack för en bra dag :)


Tävlar

Kan ju inte missa denna tävlingen med det fantastiska priset!!


”Jag är med och tävlar hos Carolina om en kristallkub inkl lampa på batteri samt ev gravyr från 3D-kristall! Var med och tävla du också!”

 

Även denna tävling är jag med i:


”Jag är med och tävlar hos Carolina om ett egendesignat väggord från INNEONLINE!  Var med och tävla du också!”


Paus

Tror jag tar en paus härifrån.. vet ändå inte vad jag ska skriva. Har tappat lusten!
Får se när jag kommer tillbaka. Just nu känns det som aldrig. Men det vet jag att jag kommer göra.. kan bli imorgon, om en vecka, ja, jag vet inte!





Trodde bättre om dig!


Lilla busungen



Här är bilder från igår när busungen satt i tvättkorgen och var så glad och nöjd så. Tillslut ställde han sig upp där i och då vågade jag inte ha honom där längre ifall den skulle välta, men det var kul den lilla stund det varade tyckte han :)




Idag tyckte busen att han skulle ha leksakerna i vagnen när jag skulle sätta på honom overallen för att vi skulle ut. Tokfransen min :)


Midnattsvisningen

Kan ju säga som så att det var riktigt lyckat!! Jag har inte haft så kul och trevligt på länge faktiskt. Man var inte ens i närheten av att somna för filmerna var så otroligt bra. Jag älskar dem :) Skulle kunna se om New Moon redan idag faktiskt, så bra tyckte jag att den var! Kände mig som en riktig fjortis efter filmen för jag var typ helt lycklig och uppspelt -haha-

Tack för en jättetrevlig kväll Marie :)


Dagis

Devin fick åka till dagis idag, han hade bara 37,0 grader nu så det var ju ingen feber :) Han hade nog tråkat ihjäl med en dag till hemma och inomhus!

Efter dagis idag ska vi följa med Lukas hem. Han har tjatat om att han vill att Devin ska följa med hem och leka länge nu, så idag blir det av :) Så himla roligt att Devin är så populär på dagis -hihi- Det är kul att Lukas har en lillasyster i Vildes ålder också, så de kan leka lite de också :)

Nej nu ska jag lägga Vilde här för sin förmiddagsvila.


Bio!!

Idag är det äntligen den dagen man sett fram emot i typ tre veckor, dagen då vi ska på midnattvisning på bion :) Ska bli så himla kul att komma iväg och göra någonting roligt och se en bra film, för jag hoppas verkligen att New Moon är minst lika bra som Twilight. Båda filmerna visas efter varandra idag så jag hoppas verkligen jag orkar vara vaken. Får försöka vila när David slutat jobbet idag!

Ska bli såååå gott med biopopcorn! -mums-


Svar på frågestunden

Postat av: sandra
Vill ni ha fler barn? :)

tycker om din blogg jättemycket och du verkar vara en toppenmamma!


Jag vill nog iaf ha ett barn till, men inte just nu. Om några år kanske, vi får se hur det känns då. Just nu är jag jättenöjd med mina två fina pojkar :) Tack förresten, sånt värmer.
Postat av: Maria
Vad skoj med frågestund:)
Vad gör du när du inte är mammaledig?
Vill du ha fler barn?


När jag inte är mammaledig så jobbar jag på transcom i Karlskoga. Inte det roligaste jobbet direkt, men det är ju iaf ett jobb - ett jobb jag inte vill tillbaka till ;) Svar på den andra frågan står ovanför.

Postat av: anonym
Har du haft något jobb? om du har de vad har du jobbat med? Har du något jobb att komma tillbaka till efter din mammaledighet? Mhv

Ja, jag är fast anställd på transcom i Karlskoga som det står här ovanför. Det är där jag kommer hamna efter mammaledigheten om jag inte hittar något annat som jag planerat på att försöka göra.

Postat av: Trebarnsmamman
Hur blev dina tuttar efter dina graviditeter? Hänger de något?
Mina kommer aldrig bli sig lika efter att ha klämt ut en tredje son. De bara hänger och flappar och känns alldeles tomma. Sånt är livet antar jag!

Haha ja hänger gör de ju inte direkt eftersom jag inte har så stora, men klart de blev förändrade efter ca 5 månader med amning. De är inte lika fylliga längre, men jag tänker nog operera dem. Man får ju räkna med en viss förändring av kroppen när man varit gravid tyvärr.

Postat av: anonym
Hur träffade du din pojkvän?
Vilka är hans bästa egenskaper?
Vilket är ert lyckligaste minne tillsammans?
Vilket är ditt lyckligaste minne tillsammans med dina barn?

Jag träffade David genom en gemensam kompis, en nyårsafton för fyra år sedan sa det klick och vi har varit tillsammans sen dess. Hans bästa egenskaper är väl att han är lugnare än mig och inte så spontan, han kan ta ner mig på jorden när jag svävar iväg med mina drömmar ;) Vårt lyckligaste minne är väl när våra barn föddes såklart, inget kommer nog slå det.
Alla minnen när mina barn skrattar och är glada är de lyckligaste, jag vet att de har det bra och mår bra :) Det värmer i hjärtat bara genom att titta på dem och se dem lyckliga.

Postat av: sofia
Jag undrar, som jag skrivit förut, varför ni inte delar lika på föräldraledigheten? Är det inte viktigt att barnen får lika mycket av sina föräldrar? Vill inte David vara hemma med sina barn?

David jobbade 4-skift förut så han var hemma oerhört mycket ändå eftersom han var ledig 5 dagar i streck osv emellanåt, han fanns där ändå. Jag vill inte jobba, men det vill han så detta passar oss bra. Jag trivs med att vara hemma med barnen och han trivs med att jobba. Han vill vara hemma med barnen, men inte jämt så som jag vill.

Postat av: johanne
hur är en bra förälder enligt dig?

Oj, vilken svår fråga!! En bra förälder enligt mig är en förälder som lyssnar på barnet. En förälder som både är förälder och vän med sitt barn. Jag vet inte riktigt hur jag ska svara.. svår fråga.

Postat av: anonym
Varför klagar du bara en massa här på bloggen? Är du alltid en surfitta eller är det bara på bloggen?


Bloggen är min fristad och jag skriver vad jag vill när jag vill. Passar det inte så behöver man ju inte läsa. Jag klagar verkligen inte bara och jag är definitivt inte sur ofta.

Postat av: Sarah
Jag är nyfiken på om du fortfarande ammar Vilde?:)

Nej, jag slutade amma när han var runt 5 månader gammal. Det funkade inte längre då, han blev inte mätt.

Postat av: Angelica
Hej. Det har har inget med barn att göra eller så. Men jag läste i lindas smink blogg på veckorevyn. Att du använder Mary Kay hudvårds serie? Jag undrar vilken hud typ du har och vad du tycker om de produkterna, kritiskt tänkande?. Och om du använder fler produkter från Mary Kay. Skulle vara jätte snällt om du kunde svara på detta då jag går i Mary kay tankar om det skulle fungera på mig o min torra hy. Tacksam för svar / Angelica

Det gör ingenting att det inte har med barn att göra, ni fick fråga vad som helst :)
Jag har nog blandad hy, vissa partier är väldigt torra och andra blir glansiga ganska lätt. Jag använder mig utav mary kays 3-in-1 cleanser och age-fighting moisturiser. Sen har jag även deras microdermabrasion step 1 och 2 och självklart deras foundation. Om jag skulle använda detta som det ska användas, dvs varje dag, så skulle det vara jättebra.. jag är dock lite lat tyvärr. Men för min hy funkar det bra :) Hoppas du blir nöjd med svaret och testar på deras produkter.

Tar med dessa frågor också ifall fler undrar:

Postat av: Elin, Albins mamma
Jätte fina kort :)
Vart har du köpt Devins tomtedräckt?

Tack! Devins tomtedräkt är köpt på coop för endast 49,50:- Billigt och bra då de bara används en eller två gånger :) Jag köpte dock storlek 104/110 så han kan nog ha den nästa jul också.

Postat av: Carro
Åh vart har du fått tag i Vildes tomtedress. Jag fick köpt till Leon i söndags efter att ha letat som en galning. Fast tyvärr fick jag köpa 86/92..det var det minsta. Ville ju ha en tvådelad och inte en sån heldress som ser ut som pyjamas. Men Vildes ser himla fin ut :) Ska snart oxå ge oss på att ta kort till julkort. Men vi har ju bara en buse att få med ;) Kram

Jag tror Vildes är köpt på KappAhl, men den är köpt förra året eftersom Devin hade den då. Det är storlek 86 på den som han har på sig. Så vill du så kan du få den istället för han skulle bara ha den på sig till julkortet :)

Hoppas alla är nöjda med svaren!

Tomtenissar



Har försökt mig på att fixa en julkortsbild här hemma nu på eftermiddagen och det var ju lättare sagt än gjort! Jag fick iaf några som vart ganska bra och jag tycker denna blev så himla charmig :) Vill ju inte ha helt stelt att de bara sitter rakt upp och ner och tittar in i kameran. Denna vart det lite liv i och mina grabbar är så otroligt söta så det kan ju inte bli annat än bra ♥



Den här på Vildebus tycker jag också blev så himla fin.

Svårt att få två små busar på en och samma bild ;)


Film: Devin kryper

Satt och kollade lite på filmer från när Devin var liten och hittade denna. Här är första dagen han lärt sig krypa och här är han 7 månader och 6 dagar gammal, precis som Vilde är idag :) Så himla kul att kolla tillbaka och minnas.

 

 


Feberfri

Devin är feberfri idag som tur är, iaf hittills och jag hoppas det förblir så också. Men eftersom han hade lite feber igår så får han vara hemma med mig idag också, likabra :) Vi kollar på Nicke Nyfiken och alla andra barnprogram som går på barnkanalen, mysigt. Vi har även stått och kollat på en bil som städar vägen från löv bra länge nu på morgonen. Devin är helt fascinerad över alla konstiga maskiner.

Får se vad som händer resten av dagen.
Vad ska ni göra idag?


Ändrade rutiner

Vilde har sen några dagar tillbaka ändrat sina sovrutiner helt. Han brukar alltid somna strax efter sju och det gör han nu med, men nu sover han bara en kortis och sen ska han vara vaken till elva eller något tycker han!? Jag tycker inte det för han sover inte längre på morgonen för det och jag missar ju minst 1-2 timmar på kvällen för det. Jag fattar inte hur han orkar med!? Jag är hur trött som helst.

Jaja, han springer omkring här i gåstolen nu. Hoppas han tröttnar väldigt snart för jag vill sova!


Frågestund

Tänkte ha en frågestund här om intresse finns.
Ni läsare får fråga mig vad ni vill veta så svarar jag efter bästa förmåga :)
Frågestunden avslutas imorn kväll, så fråga på nu!

Vad vill ni veta?


Så trött!!

Jag vet inte vad det är med mig nu för tiden, men jag är sååå trött. Igår la jag mig halv nio, men inte är jag pigg idag för det. Jag är skittrött!! Jag är ingen bra mamma heller för jag har inget tålamod för jag är så trött hela tiden och det är ju inget roligt :(

Vilde är iaf verkligen tvärtemot Devin när han var liten. Devin kunde somna var som helst och Vilde är det vi döpt honom till - en vilde, så han vill helst inte sova alls även om han är så trött så han inte vet vad han håller på med.

Jag går under snart om jag inte får sova typ 8 hela timmar på en natt. Det skulle vara en dröm!!


Film: Vilde går

Vilde tycker om att gå nu för tiden till Devins stora glädje som gärna vill vara där och hålla handen :)

Min lilla tåspetskille, kanske ska bli balettdansare? ;)

 

 


Feber

Efter jag hämtat Devin idag på dagis så åkte vi ju hem till Marie som vanligt på måndagar. Där märkte man direkt att något inte var som det skulle med Devin och han var tokvarm. Tog tempen på honom och den tickade på upp till 39,8 grader!! Så mycket har han aldrig haft förut. Inte undra på att han inte var som han skulle, stackaren.
Han la sig på soffan där med en piggelin och kollade på bamse, sen låg han där ungefär hela tiden tills vi åkte hem igen. Då var hans temp 39,4 grader efter alvedon :/ Min stackars lilla prins!



Devin somnade i min famn i soffan innan läggdags sen, helt slut var han. Gosigt när de somnar sådär, men jag har så mycket hellre min pigga Devin här hos mig :)

Blir frisk fort!


Sötaste

Jag måste bara berätta vad sötaste lilla Devin sa till mig i lördags när jag gjort mig iordning för festen.
Han kom fram till mig och tittade på mig och sen klappade han mig på benet och sa mamma snygg! Gissa om jag blev glad!? Han är bara två år men ser ändå att jag gjort mig iordning och hans kommentar den värmde faktiskt :)

Älskade barn!


Devins kalas


Adam kommer med paket till Devin

Devins kalas vart som sagt var riktigt lyckat även om det var två kompisar som inte kunde komma pga sjukdom :/ Var iaf lagom med tre kompisar, jag menar, tvååringar är ju inte de lugnaste varelserna på denna jord ;)


Emil och Neo

Det blev lite fiskdamm där alla fick fiska upp en godispåse var. Devin tyckte det var jättekul och gott med godis för han slängde i sig allt i ett naffs och försökte sen tigga av kompisarna -fniss- Men nej, han får lära sig att den som spar den har!


Vildebus hade också skoj

Devin blev iaf jättenöjd över alla fina presenter han fick!!
Tack så himla mycket :)


Misslyckat

Kan ju säga som så att Devins barnkalas var roligare än festen igår så jag var hemma redan klockan tio! Då hade jag ändå suttit och dröjt ut på det för att se om det kanske möjligtvis skulle bli roligare, men nej.. det var INTE roligt! Det var totalt misslyckat.

Idag har vi iaf varit på minisim med barnen och det var roligt som vanligt. De är så duktiga så :) Nu sover de som små stockar och jag ska sätta mig framför grey's och slappa.


Film: Vilde skrattar

 

Att så lite kan vara så roligt.

Detta är från igår innan han skulle lägga sig ;)

 

 


Kalas

Just nu förbereds det kalas här hemma för Devin!
Blir liten fiskdamm och massor med ballonger :)
Ska försöka komma ihåg att ta kort också.

Efter kalaset så blir det FEST inne hos Malin!!!
Var inte direkt igår jag var ute så får väl se hur detta går, men hoppas det blir skoj!

Hoppas alla har en bra lördag




Vaccin

Nu är båda mina barn vaccinerade mot svininfluensan. Jag var egentligen emot det hela men när vi var på öppna förskolan idag var det kalabalik utanför och hur mycket folk som helst som skulle ta sprutan nu när de ändrat så den får tas från 6 månader. David ville ju att de skulle ta så han kom med en sköterska och så satt vi och pratade om det hela en stund.. de fick väl över mig på sin sida lite motvilligt då.. men nu är det gjort och ingen av barnen märkte något ens.

Om ca 3 veckor är det dags för spruta nr 2, för när de är så små så måste de ta en andra spruta, men det behöver inte äldre barn eller vuxna som i övrigt är friska.

Nu var det gjort iaf!


BVC

Just det! Har ju nästan glömt.. men igår var jag ju till BVC med båda barnen för vägning och mätning.

Devin nu:

Vikt: 14,3 kg
Längd: 92 cm

Vilde nu:
Vikt: 9080 gram
Längd: 73 cm

Båda växer så det knakar :)


Tävling



Jag är med och tävlar om ett namn i träbokstäver hos
Baboon
i Alicesmamma´s blogg.
tävla HÄR du med!


Huvudvärk

Dagen idag då har mest bestått av att jag legat i sängen eller på soffan. Jag har sån huvudvärk så jag kan inte fungera normalt. David har fått vara hemma idag och tagit hand om barnen.
Nu känner jag mig lite bättre, men det är ju för jag tagit tablett..

Snart ska vi iväg och kolla på ett hus också. Kan ju inte direkt strunta i det bara för jag har huvudvärk för det går ju inte skjuta upp husvisningen. Drömma kan man och det får vi göra om vi vill.. Vi vill så gärna ha ett hus så vi kan få plats och göra om så som VI vill ha det. Börjar bli så lessa på denna lägenhet. Att titta kostar ingenting och det ger erfarenhet :)


Kalas

På eftermiddagen var det dags för släktkalas för Devin :)
Min stora, fina tvååring!



Han fick massor med fina paket och han var jättebra på att öppna själv :)



Men även fast man kan öppna själv så behöver ju inte det betyda att man inte kan få lite hjälp emellanåt. Stig ville hjälpa till att öppna det paketet som han hade med till Devin ;)



Självklart fick prinsen blåsa ljusen på tårtan också. Var som han inte gjort annat, gick på första försöket! :)



Denna häftiga radiostyrda stora bilen som han fick av farfar vart nog favoritpresenten faktiskt ;)

Grattis hjärtat på din dag :)


Mätt kille

Eftersom jag inte hade tid/lust eller ork igår att sitta vid datorn så kommer lite från gårdagen idag istället.



Här har vi en väldigt mätt och belåten liten Vilde som till och med kletat mat runt hela ögat ;) Men lika glad är han för det!



Gott med mat!
Han äter 8-månadersmat nu utan några som helst problem! Stora grabben :)


Devins morgon

Morgonen började med att jag tog med mig ballonger in på Devins rum och sjöng ja må han leva för honom. Han sov som en liten gris men vaknade snabbt till när han såg ballongerna ;)


Tröttis blev gladskit på 2 sekunder

Tog sen av honom pyjamsen och han tog med ballongerna helt överlyckligt in till sovrummet där han sen fick ett paket att öppna. Aldrig sett en sån glad liten kille förut :)


Öppnar paket

Han är så glad och tacksam att ge något till. Han bara snygg så fort han fick på sig tröjan sen :) Men jag tror han blev mest glad över ballongerna än så länge för dem tog han med sig till dagis. Han vägrade släppa dem!!

Grattis finaste Devin på din dag!

 


Devin 2 år!!

Blev ju som sagt var aldrig någon igångsättning för min del eftersom värkarna aldrig riktigt stannade av.. 5 på morgonen drog de igång med full kraft och då öppnade jag mig snabbt. Krystningarna började runt halv elva tiden och det var det jobbigaste jag varit med om eftersom jag hade jättekort och jättetäta krystvärkar så hann jag aldrig ta i eller vila emellan. När klockan var strax efter tolv så hade jag krystat i ca 2 timmar och då sa jag att jag orkar inte mer, ni får hjälpa mig. Läkaren som var där inne tog fram sugklockan och klippte upp och poff så var Devin ute på 2 röda ;) De hade ju gärna fått hjälpt mig en timme tidigare.. men men.
Devin var helt tyst när de la upp honom på bröstet på mig. Han rörde sig inte och var helt blå! Gissa om jag fick panik och började gråta. Jag skrek tillslut ta bort honom, han är död!!
Då reagerade de och tog tag i honom och sprang ut därifrån, fort gick det. Jag visste ju ingenting eftersom alla bara sprang iväg och jag kunde ju inte direkt springa efter.. men efter en liten stund hörde jag bebisgråt och in kom David stolt gående med Devin i famnen. Det kommer jag aldrig glömma ♥


Världens finaste Devin ♥

Nu är han redan två år och kan en massa saker. Han pratar som en galning, skuttar runt, hoppar i sängen, kan flera färger, har börjat räkna lite smått. Han kan det mesta och lite till som han ska kunna, det är inte många som tror mig när de frågar och jag säger att han bara är två år.. men det är han. Idag har jag varit mamma i två hela år, de bästa åren! :)

Jag ÄLSKAR dig Devin!!
Glöm aldrig det!


Stolt pappa med liten Devin :)


Skyldig pengar

Är det bara jag som känner så att om man lånat pengar till någon så är det dens skyldighet att faktiskt se till så den betalar tillbaka pengarna? Jag tycker inte man ska behöva vara både utlånare och indrivare. Jag tycker faktiskt det känns jobbigt att fråga efter pengar, känns som man är snål då.. men det är ju mina pengar! Är någon skyldig något så får den se till att lämna tillbaka också.
När jag är skyldig pengar så håller jag koll på det, jag betalar tillbaka så fort jag har råd att betala tillbaka. Jag vet precis vilka jag är skyldig nu tex och hur mycket jag ska betala tillbaka.. jag kommer göra det så fort jag kan. Jag vet också vilka som är skyldig mig pengar men som inte betalat tillbaka. Några har varit skyldig lääänge nu, men jag har inte vågat säga något för känns som jag är tjatig och snål då. Men jag behöver pengar nu!! Så om någon känner sig träffad här och vet att ni är skyldig mig pengar så vore det bra att betala tillbaka nu.. Vi har ingenting denna månad som jag skrivit tidigare och jag hatar att låna av andra.

När det är såhär vet man ju vilka man inte ska låna ut till iaf.


Vilde



Vildebus igår ville tydligen ringa ett samtal :)



Innan läggdags ville han visst öva krypställning lite. Han står sådär jättelänge nu och gungar fram och tillbaka och koncentrerar sig :)


2 år sedan

Idag för två år sedan var man på BB vid det här laget. Värkarna hade startat runt klockan 4 på morgonen och jag kom in till BB vid åttatiden. Jag trodde ju aldrig att min förlossning skulle starta innan BF så det kändes så konstigt när den faktiskt gjorde det. Jag kunde inte fatta att det var på riktigt och att jag snart skulle bli mamma.
Mitt värkarbete var otroligt segt och långdraget och jag fick morfin och skulle gå i trappor där på sjukhuset för att få igång dem lite mer. Jag och David gick där i trapporna upp och ner, upp och ner och det kändes som en hel evighet!!
På kvällen kom en läkare in till mig och sa att de skulle försöka stoppa värkarna så jag kunde få lite vila. Jag trodde jag skulle bryta ihop när hon sa det. Jag trodde jag skulle bli hemskickad igen.. men det blev jag inte. De ville sätta igång mig på morgonen igen, men de ville att jag skulle få sova lite först.
Sagt och gjort så fick jag mer morfin och bricanyl för att kunna sova, men det var inte det lättaste. Jag slumrade kanske till en kortis bara men sen satte värkarna igång igen och denna gången på allvar. Blev ingen igångsättning inte...

Mer får ni höra imorn ;)


Huvudvärk

De senaste tre dagarna har jag verkligen haft konstant huvudvärk och gått på ipren hela dagarna. Känns som hela hjärnan är lös och jag måste vrida på huvudet jättelångsamt för att det inte ska dunka :/ Usch. Jag vet att det beror på sömnbristen, men vad ska man göra?
David förstår inte att jag är så trött som jag är fast att jag säger det.. igår fick jag ändå ligga närmast Vilde och stoppa in nappen på honom hela natten ungefär. Klockan 4 gjorde han dessutom morgon.. -kul-

Jag är så himla trött!


Får aldrig riktigt sova

Usch jag är så trött nu för tiden och mår dåligt över att jag inte får sova. Jag måste alltid ligga på helspänn för att höra om det är något med barnen, lyssna så katterna inte hoppar på dörrhandtagen så de väcker barnen, se till så Vilde får nappen om han tappar den osv.. David skulle inte ens vakna om ett jetplan flög in i vardagsrummet så det är ju alltid jag som vaknar om Vilde vaknar och är hungrig. Jag vaknar iofs för minsta lilla rörelse han gör i sin säng, för minsta lilla ljud han gör.. Det funkar inte längre! Jag går under. Jag vill också få sova. Även om David lägger sig närmast Vilde och ska ta hand om honom på natten så är det ju jag som måste väcka David när Vilde ska ha mat.. eller om han tappar nappen. Det är ju ändå jag som får se till sakerna så egentligen så kan jag ju ligga där jämt iaf.. jag får ju ändå inte sova.
Vilde skulle behöva eget rum, men vi har inget extra rum här. Tror både han och vi skulle sova så mycket bättre då för jag sover iaf som en kratta när han sprattlar runt där i sin säng i sömnen :/ Åhh vad jag vill flytta till hus för att flytta till en fyra är ju fan dyrare än hus har jag hört så det blir det inget med.. vill inte ens bo i en fyra.

Jag vill också få sova!!


Utmanad

Jag blev utmanad av Katharina. Ska bli skoj att "bita" i!

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som
börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.
eller skriva ditt namn som svar
(förutom fråga 1)

1. Vad heter du: Sandrah
2. Ett ord på 4 bokstäver: Stor
3. Flicknamn: Stella
4. Pojknamn: Sune
5. Yrke: Sekreterare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpor
8. Mat: Spaghetti
9. Sak i badrummet: Smink
10. Plats/Stad: Sundsvall
11. En orsak att vara sen: Snubblat
12. Något man skriker: Skit!!
13. Film: Surrogates
14. Något man dricker: Sprit
15. Band: Slipknot
16. Djur: Snigel
17. Gatunamn: Skördevägen
18. Bil: Saab
19. Sång: Same Direction (Hoobastank)

Jag utmanar:

Marie
Malin
Elin
Sara
Emma



Seg dag

Redan när jag vaknade imorse kände jag på mig att jag inte skulle må så bra idag. Det gjorde lite ont i kroppen och jag kände mig sååå trött. Gick iaf upp, åt frukost.. åkte till pappa med lite kakor idag på fars dag sen iväg till badhuset med barnen. Vilde plaskade som en tok och Devin hoppade från kanten minst 40 gånger ;) Han älskar att hoppa ner i vattnet!

När jag kom därifrån kände jag mig helt slutkörd och jag frös som en tok. Tog två filtar på mig och la mig i soffan medan barnen sov.. jag slumrade väl till lite, men jag frös så så jag kunde inte sova. Kändes verkligen som jag kommer åka på någon värsting sjukdom igen så David tog barnen när de vaknat och gick ut så jag kunde vila lite mer. Nu känns det bättre, men ska försöka lägga mig snart så jag får min sömn så jag inte blir sämre! Jag vill inte bli sjuk nu!!

Hoppas alla har en bra dag!


Jul

• Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej det skulle jag verkligen inte!

• Bakar du något till jul? vad?

Dåligt med det nu för tiden, men nu har jag ju Devin och Vilde så det blir nog lite pepparkaksbak framöver!

• Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?

Med russin så man kan pilla bort om man vill ;)

• Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?

Egenproducerat, fast av någon annan

• Knäck eller ischoklad?

Ischoklad

• Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?

Har nog ingen, får nog skaffa


• Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Lite olika i olika fönster

• Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?

Brevbäraren såklart!

• Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Rött och silver tror jag

• När julpyntar du hemma?

Tidigt

• Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?

Tror jag inte

• Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?

Glitter och stjärna

• Har du ett färgtema i granen?

Rött och silver om jag minns rätt

• Levande gran eller plastgran?

Plast, jag vill inte ha en massa äckliga djur här inne


• Hur ser din julfrukost ut?
Som en vanlig tror jag?

• Brukar du göra någon aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Nej, men kanske får skapa en rolig en nu när man har barn :)

• Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Dricker om det bjuds hos någon annan

• Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?

-

• Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?

Russin och mandel

• Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?

Clementiner!

• Vilken är din favoritjulskiva?

Har ingen

• Vilken är din favoritjullåt?

Julen är här

• Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?

Ägg och majonnäs!!

• Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?

Ingen ;)

• Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?

Vad är det?

• Risgrynsgröt eller Ris à la malta?

INGET!

• Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?

Nej

• Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust, vad är mumma?

• Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?

Har inget

• Tittar du varje år på Kalle´s julafton?

Ja!

• Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?

Piff o Puff tror jag nog

• Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Tror det

• Har ni tomte hemma?

Kanske

• Köper du julklappar till många?

Ja, det blir en del


• Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?

Alla :)

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Lite olika, jag slår inte in så fint

• Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?

Det ska vara blandat bland paketen!

• Roligast att få i sin julklapp?

En väl tilltänkt klapp!

• Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?

En laptop, bröstoperation, resa till USA eller något sånt ;)



Bakdag

Eftermiddagen idag har spenderats i köket tillsammans med Marie. Vi har bakat, bakat och bakat! Jättekul verkligen och jag trodde inte vi skulle hinna så mycket som vi hann, men det gick ju superfort med de flesta kakor så det blev en del :)


Chokladsnittar och syltkakor

Blev några besök på trumpeten idag eftersom vi glömde lite saker som behövdes, men det gjorde ju inget med en liten paus mellan bakningarna ;) Vi var väldigt effektiva iaf tycker jag!


Havreflarn och några jag inte minns namnet på


Vi bakade även kärleksmums, men de fick jag ingen bild på. Nu har jag iaf massor med gott att bjuda på inför Devins kalas :)


Tack för hjälpen Marie!



Öppna förskolan

Som vanligt på fredagar tog vi oss iväg till öppna förskolan. Vilde var egentligen jättetrött, men han vägrade ju att sova. Han somnade inte förrän 11 idag och då vaknade han vid 6 imorse, så det var bra länge för hans del.. Devin hade iaf jättekul på öppna. Han busade som en tok med Ellen, de lekte hur bra som helst idag :) Så himla mysigt att se. De pratar bra båda två så de förstår varandra och pratar hela tiden och svarar, så gulligt!

Nu när vi kom hem fortsatte Vilde att sova och han sover nu vidare i sin säng. Devin åt och sen gick även han och la sig.. han la sig tillsammans med katten ;) Nu sover han också gott!


Vi ska äta nu, sen får vi se om det blir någon vila för min del. Jag är så trött så jag borde försöka, men det är ju inte alltid det går. Vilde vaknar säkert snart.

Ha en bra dag!



Bak och lek

Eftermiddagen har först spenderats med Jenny, vi skulle baka. Devin sprang dock in till Adam så fort vi kom hem så han var inte med. Det var ju halva grejen egentligen att han skulle vara med och baka.. men men, jag och Jenny fick baka själva. Vi gjorde chokladsnittar och trodde vi gjort helt fel tills de var klara och faktiskt blev riktigt goda och såg okej ut :) Skulle bara haft pärlsocker på så det får inhandlas så kan jag göra fler, var ju ganska lätt!


Buspojkarna leker för fullt

När Jenny gått hem och David åkt till jobbet så var vi först inne hos Malin och grabbarna busade där. Sen gick vi in till oss och de fortsatte att busa här. Mycket bus i de där två verkligen även fast de blir osams emellanåt är de snabbt vänner igen :)


Färdigbusade och trötta

Jag gillar när man har något att göra på dagarna och slipper ha en massa dötid som man ska fylla med en väldigt rastlös Devin. Idag var en bra dag!


Bad



På förmiddagen idag blev det ett välbehövligt bad för den här herren. Han tyckte det var jättekul att sitta och plaska även om han såg lite halvt livrädd ut till en början och höll i sig så hårt han kunde i baljan ;) Sötnosen!



Jag måste ju börja inse att han inte är nyfödd längre utan faktiskt kan sitta själv i baljan och plaska när man sitter bredvid. Jag har ju alltid hållt honom som en nyfödd innan, men han börjar ju bli stor nu och tycker inte det är så kul längre haha.

Nu är han så ren och fin så :)


Minnen

Oj satt här och kollade på bilder på Devin när han var liten för jag satte på Vilde en tröja nu när han skulle sova som Devin hade när han var 9 månader, och den tröjan var nästan liten på Vilde nu ;) Så jag fastnade bland bilder och tänkte mig tillbaka. Så himla olika det kan vara..



Innan Devin var 6 månader gammal kunde han resa sig vid spjälsängen.



6 månader gammal så åt han gröt själv efter bästa förmåga



6 månader här också och provar gunga för första gången

Vilde har inte testat något av det där än. Iofs har han inte ens en sida på spjälsängen att klättra på så inte så konstigt om han inte kan det.. men jag måste verkligen få ut honom så han får testa att gunga alltså :) Det skulle han nog tycka om! Han gillar ju fart och rörelse, det ska hända något.



Devin kunde gå med gåvagn 7 månader gammal exakt

Jag blir lite chockad när jag tittar på bilderna, för jag har nog glömt bort lite hur bråttom han faktiskt hade med allting. Jag hoppas Vilde tar det lite lugnare och vill vara min bebis ett litet tag till :) Han kommer ju bli stor och kunna gå en dag han med och nu ska jag inte ha någon liten på läääänge igen så nu vill jag att min plutt ska vara plutt länge.



Gorillastyle innan han lärde sig krypa 7 mån och 6 dagar gammal

Nu när jag sitter här och tittar tillbaka så blir jag faktiskt lite ledsen. Det har gått så himla fort allting och det är inte förrän man sätter sig ner och kollar på alla underbara bilder som man faktiskt förstår. Jag brukar fortfarande säga att han är min lilla bebis, men det är han inte.. inte om man ser tillbaka på dessa bilder. Nu är han en stor pojke. En pojke som snart är 2 år gammal och pratar för fulla muggar, hoppar och skuttar och är överallt. En pojke man kan kommunicera med och som förstår mer än man tror. Shit alltså.. Tiden får gärna ta och gå saktare nu. Jag hinner inte med! Jag vill hinna njuta av mina underbara barn ♥

Nej ska jag kolla fler bilder nu kommer jag nog börja böla. Nu går jag och lägger mig!


Ögonmottagningen

Besöket på ögonmottagningen idag gick bra även om vi kom dit en aning försent eftersom vi inte visste var det var och Marie var ingen bra beskrivare ;)
Vilde fick droppar i ögonen som vidgade pupillerna. Gick riktigt bra när hon gav honom dem faktiskt, han grät till lite men gick över på nolltid. Fick ju två gånger så andra gången var ju lite värre för då visste han vad det var frågan om.
Han fick följa med blicken och kolla in i någon apparat. Allt var iaf jättebra med hans ögon, inga fel alls vad hon kunde se nu. Vi skulle få en kallelse sen längre fram för att se om han kanske behöver glasögon, men just nu var allt tipptopp. Börjar han skela mer eller så så får vi såklart en tidigare tid, men jag tycker hans skelning har minskat nu så det blir nog bra :)

Devin hade haft det jättebra på dagis idag. Jag och barnen stannade en stund hos farmorn, sen hem och nu sover de små. Blir nog tidigt för mig med ikväll för jag är trött.


Sur och grinig

Denna morgon kunde startat bättre. Jag är så himla trött och Devin satte sig ju på tvären på en gång vid frukosten. Ingenting jag plockade fram dög fast att han sa själv att han ville ha smörgås så dög den inte när jag gjort den och han fick den. Han bara usch och blä och putta undan. Ska det vara så så kan han lika gärna vara utan, så han gick till dagis idag med bara två bett på mackan, men det sa jag till dem på dagis också. Han fick faktiskt bestämma själv vad han ville ha och duger inte ens det så får det vara.. jag orkar inte stå där och dalta med honom hela morgonen!

Han var sur och grinig tills vi kom till dagis, då blev han jätteglad! Tur det iaf. Han ska ju vara där länge idag eftersom vi ska till ögonläkaren med Vilde klockan halv två i Karlstad. Är vi inte hemma till fyra så tror jag farmorn skulle hämta på dagis.. Hoppas verkligen David tagit tag i den saken iaf eftersom jag bett honom.. men säkert inte! Får nog ringa själv och dubbelkolla.

Nu snart ska Vilde sova förmiddagsvila och det ska jag med!!

Hoppas ni har en bättre start på dagen idag än jag


Lek

Eftermiddagen idag tillbringades först hemma hos Madelene och hennes barn Anton och Agnes. Där lektes det för fulla muggar. Alla tre ungar sprang som tokar och verkade fått i sig lite för mycket socker eller något ;) Vilde satt mest och kollade på och var glad och nöjd.

När vi kom hem därifrån så knackade vi på hos Malin där jag släppte in Devin medan jag försökte få Vilde att sova lite eftermiddagsvila. Upptäckte ju också David "glömt" plocka ur och i diskmaskinen, "glömt" bädda Vildes säng, "glömt" ta ut soporna + druckit upp all mjölk och ätit upp alla mackor. Så så fort Vilde vaknat igen fick han också vara hos Malin medan jag åkte och handlade lite nödvändigheter för att överleva morgondagens frukost här hemma! Fattar inte hur man kan vara så "glömsk" men det är väl så de är de där killarna. Herregud, ensamstående med sambo känns det som man är ibland. -puh-

Iaf så stannade vi inne hos Malin och lekte tills klockan var strax innan sju och Devin kom och sa mamma hem sova. Då var han trött och ville sova :) Han är som en klocka med sina sovrutiner, hur bra som helst! Då vet man att man gjort ett bra jobb där.

Nu sitter jag här och slappar lite innan jag med ska nanna kudden.


Nappfri dag

Devin har på senaste tiden blivit världens nappunge och vill helst ha nappen 24/7 om han får bestämma. Sen igår så har inte han fått bestämma och vi tar nappen direkt på morgonen, sen får han den igen på kvällen när han ska sova och det har gått över förväntan. Visst frågar han efter den emellanåt, men då säger man bara att napparna sover och väntar på honom tills kvällen så är det bra med den saken :) Jag trodde det skulle bli mycket mer gnäll och bråk, men nej.. det har gått riktigt bra bara man är konsekvent så!


Film: Devin "läser"

Devin älskar den här boken och han kan den nog utan och innan nu men ska ändå "läsa" den hela tiden :) Jag fattar inte vad det är med barn och bilar/traktorer/lastiblar osv. Han älskar dem!!

 

 


Fastnat

Igårkväll hörde jag Devin inne på sitt rum innan jag skulle lägga mig, han satt och pratade ledset om något. När jag kommer in sitter han i sängen och säger tutten helt gnälligt och letar förtvivlat efter den. När han fick den var det bra igen och han somnade.
Jag hann precis lägga mig i sängen och blunda så hör jag hur han skriker till där inne så jag springer ju in och frågar vad det är. Fastnat säger han och jag tänder lampan. Då har han fastnat med handen mellan sängen och byrån och den satt verkligen fast! Fattar inte hur han lyckats med det, men så fort jag fick loss den la han sig igen och somnade.
Jag la mig också och somnade för att vakna igen klockan halv ett av springande steg mot vårt sovrum. Inrusande kommer ju Devin och eftersom det är kolsvart så snubblar han på en grej och ramlar in i vår säng och börjar gråta :/ Vilde vaknar ju också och det blir lite kalabalik en liten stund. Devin brukar ju aldrig komma upp till oss på nätterna, bara hänt en gång tidigare och det var också runt klockan ett. Jag bar iaf över honom till hans säng igen och trodde han somnade.
Jag gick och la mig och matade Vilde som var vaken efter att Devin kommit in och skrikit. Precis när Vilde somnat så hör jag hur Devin gråter igen på sitt rum.. Ingen aning om varför men det blev bra igen efter jag kommit in och klappat lite på honom.
Vilde vaknade ju såklart så jag fick försöka få honom att somna om.

Puh vilken natt. Jag är trött idag!


Duktig

Förmiddagen idag har som vanligt på måndagar spenderats på baby cafét :) Trevligt som vanligt!

Eftermiddagen har spenderats hos Marie som också börjar bli en vana på måndagar :) Riktgit trevligt det med. Åt stuvade makaroner och broccoli -gott- Sen kastade Devin och Neo tidningar på hela golvet, men Devin var duktig och städade upp sen. Han har även varit så himla duktig idag och sagt till att han behöver kissa fast att han haft blöja på sig. Så tre gånger kissade han på toaletten hos Marie. Behöver jag ens skriva att jag är stolt?

Har varit en bra dag idag fast att jag fortfarande har lite ont. Konstigt!


Promenad

Malin, jag och Devin i vagnen tog precis en promenad på en timme i skärgården. Riktigt skönt ute faktiskt och så skönt att vara ute och gå med någon och prata av sig lite om allt möjligt :)

Jag har fortfarande ont i ryggen när jag andas, skitstörande. Blir det inte bättre imorn så får jag ringa in igen för såhär kan man inte ha det. Det gör ju ont!


Akuten

I natt blev det ett besök till akuten då. Fick så sjukt ont i ryggen igår när jag kom hem, så fort jag andas så gör det jätteont. Jag gjorde ingenting när det kom utan det bara attackerade mig.
Malin sa att hon haft så och då var det proppar i lungorna. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen och de tyckte att om det inte gått över inom en timme så skulle jag åka till akuten!
Det gick ju inte över och att fixa skjuts så sent var inte det lättaste på halloween! Nästan ALLA hade ju druckit mer eller mindre liksom. Iaf så ställde Malin upp och bar över sin son Adam in till oss så han fick sova med David i sängen.

På akuten gjorde de ekg, tog blodprov, blodtryck och kände och klämde. Allt såg bra ut som tur var och inga tecken på några proppar. Fick en läkare som hette Abdul som jag knappt hörde vad han sa och som var helt vimsig, Malin började ju asgarva ;) Iaf så fick jag ju åka hem igen som tur var, men vi vet ju fortfarande inte vad det är och jag har ont än.

Så fort jag andas så gör det ont. Skitskumt!


hits