Lillälsklingen

Min stackars lilla älskling sprang förut på gräsmattan hos min mamma och pappa. Vi skulle precis in i bilen, vilket han inte ville, så han sprang iväg fort som en iller och jag kutade efter men då kutade han ännu snabbare och bang rakt ner i asfalten trillade han för han såg inte en kant från gräsmattan :( Man verkligen hörde smällen när huvudet slog i asfalten, hemskt!!


Mammas lilla hjärtegryn ♥

Jag vekligen hatar när de slår sig för som de säger så gör det mycket ont på dem, men tio gånger ondare i mammans hjärta!

Älskade barn, slå dig aldrig mer.


Dagens Outfit - Vilde


Vilde posar

Scarf - Myspys
Body - Lindex
Byxor - Lindex
Strumpor - BlueFox


Samtal från dagis

De ringde nyss från dagis och sa att Devin fått feber :/ Min lilla plutt. Ska åka och hämta honom så fort Vilde vaknar här hemma. Hoppas det inte kommer vara något långvarigt bara för jag hatar att se mina prinsar må dåligt!


Underbart väder

Helt strålande väder ute idag :) Jag och Vilde tog en promenad efter vi lämnat Devin på dagis. Jätteskönt verkligen! Känner mig nästan lite ond nu som inte slängde med ett par shorts till Devin att ha på dagis, men han fick iaf ha på sig de supertunna haremjeansen från Nova Star. Jag älskar dem, men får nog snart slänga dem då det blivit hål lite överallt på dem för de är så tunna :/

I eftermiddag kommer Marie och Neo, får se vad vi hittar på då. Men är det såhär fint då med måste man ju nästan gå ut någonstans :)


Testar mig

När Devin ska läggas inför kvällen har han börjat testa en som bara den. Först så lägger han sig men så fort man gått ut och stängt dörren så börjas det direkt - jag vill ha mer vatten. Så går man in och ger honom vatten och säger att han får sova nu. Då är det tyst en pytteliten stund sen kommer nästa grej - jag vill ha täcke. Går in och ger honom täcke och säger att nu var det sista gången som man kom in, så han får sova nu. Jag har dessutom redan första gången när han gick och la sig både gett honom vatten och täcke såklart.. Tyst en jätteliten stund igen, som om han tänker ut nästa grej han vill ha, sen - jag vill ha lypsyl!!

Om jag går in varje gång han ropar så skulle han nog hålla på tills han tuppar av av ren utmattning, så det skulle väl ta ett par timmar kan jag tro. Hur ska man göra? Jag vet ju att han bara säger de sakerna för att se hur långt jag går, hur många gånger han kan få mig att komma tillbaka in igen. För han dricker ju inget vatten och vill ju inte ha täcket egentligen för det sparkar han av sig direkt igen.

Och jag har ju sagt att det var sista gången jag skulle komma in igen. Om jag då kommer in igen så vet ju han hur lätt det är att rucka på det jag sagt och uppmuntrar därför beteendet så att säga.

Nej, usch. Gillar inte den här trots/testarfasen.



Hos Marie

Eftermiddagen idag har vi spenderat tillsammans med Marie och Neo! Mycket trevligt och vi fick även superbra väder :) Det är sånna här dagar man verkligen längtar efter att ha hus - bara kunna släppa ut ungarna på gården!!



Vi tog oss iaf en liten promenad för att köpa glass, riktigt gott och väldigt uppskattat av barnen :) Påvägen hem köpte vi lite makaroner och mjölk och sen lagades det stuvade makaroner i mängder!! Mums.

Tack för en trevlig eftermiddag!

Helgen

Inte blivit mycket datatid den här helgen, men så blir det när man har andra saker för sig som man prioriterar mer än att sitta här :)

Igår var det party och vi skulle grilla, men det gick inte så bra. Tror det tog typ 3 timmar för mina små korvar att bli klara haha ;) Grillmästaren var ingen grillmästare -fniss- Mätta blev nog alla tillslut iaf och gott vare! Gör ju ingenting om man får vänta lite på maten när man har trevligt sällskap runt sig. Vi gick iaf ner till stan tillslut där det var fullt ös för det var ju sista dagen på fastingen och det verkade som hela stan var ute nästan. Satt i ett öltält och frös och lyssnade på Knekta kungar som spelade. tror jag gick hem runt ett för jag frös så in i norden :/ Kändes ju inte som det var slutet på maj, snarare mitten på oktober!

Idag har jag iaf varit och tränat på morgonen, riktigt härligt :) Hade lite träningsvärk sen i fredags, men det får jag träna bort. Ska även försöka träna upp min kondition för den e ju helkass när jag ska springa tex. Gå kan jag väl typ hur långt som helst, men jogga/springa är en annan femma!

Nu ska jag mysa med David innan han ska iväg till Göteborg igen.

Ha en toppendag!!


Tränat

Idag vart det första träningspasset på gymmet med Erika sen vi fick våra träningsscheman :) Riktigt kul! Känner att jag längtar till på söndag då jag ska försöka komma iväg igen. Hoppas den här känslan med träningssug håller i sig, då är det ju nemas problemas :)


Fastingen

Blev en runda på fastingen idag också eftersom vi ändå skulle ner till banken på förmiddagen och skriva på massa papper. Devin fick åka lite karuseller idag med, men har ändå 4 biljetter kvar så han kan få åka lite imorn också eller senare idag :) Han ville ju visa pappa också hur modig han var!


Glad kille åker bilarna


Flyger lite flygplan


Åker äppelmasken

Han ville ju helt klart åka ännu mer sen, men det får vänta lite! Roligare att dröja ut på det roliga ju :)


David är hemma!!

Nu äntligen så har David kommit hem igen :) Brun som bara den var han så det ser ut som han varit utomlands en månad istället för i Göteborg i fyra dagar haha. Skönt att ha honom hemma nu några dagar.

Jag och barnen har spenderat eftermiddagen på fastingen som är på stan just nu. Devin åkte lite karuseller med Leon och ville verkligen inte därifrån sen, han ville åka mera. Världens utbrott fick han när han inte fick åka mer :/ Typiskt alla folk som ska glo bara, men Devin var ju inte ensam om att bli ledsen direkt för att han inte kunde åka igen. Han hade iaf superkul i karusellen! Jättemodig var han som åkte både larven och bilarna helt själv med Leon, ingen vuxen med! :)

Nu ska jag gosa med David.

Hej hopp


Födelsedagspresent

Haha idag låg det ett roligt kort, om än något förvånande, i brevlådan! Det var från ica maxi som ville önska mig en jublande glad och trevlig födelsedag. Jag fyller inte år än på någon månad så detta var första grattiskortet + att jag fick två gåvor av dem också att hämta ut. En daimtårta och en tårtspade fick jag i present :) Visste inte ens att de skickade ut grattiskort och presenter..

Tack så mycket då :)


Morgonpromenad

Fint väder idag, men ganska kyligt ändå. Tog vagnen till dagis som de flesta andra dagar med fint väder :) Efter vi lämnat Devin knatade jag och Vilde ner till stan för att köpa linsvätska till mig. Gick även till tattoo men där var det stängt, jag som skulle behöva en ny stav till naveln, men men.. Efter det gick vi till coop och handlade lite nödvändigheter och sen hem igen! Så det blev en runda på 6,8 km iaf :) Inte illa!

Vi har busat lite här hemma och Vilde har fått mat, nu sussar han sött i sängen.

I eftermiddag ska vi på drop-in-fika på sjöängen för de firar 18 år där. Ska bli trevligt!!

Have a nice day!


Träningsschema

Nu har jag träningsschema så på fredag får David ha barnen så jag kan kila iväg till gymmet :) -yaay-

Nu ska jag hoppa i sängen.



Busbarn



Båda mina buspojkar klättrade upp på lilla bordet. De leker bra tillsammans och hittar även på en del hyss tillsammans - redan!


Baaad


Lortgrisarna

Välbehövligt bad för mina små buspojkar :)


Blåöga och brunöga :)

Blir lite trångt i samma balja, men de klagar inte! Kommer bli toppen med badkar i huset sen :)


Glada barn har jag :)

Jag älskar er ♥


Första olyckan

Efter dagis idag begav vi oss av till en lekpark för att möta upp Jenny och Liam och leka lite :) Jag frågade Devin om han var kissnödig eftersom han inte hade kissat på ett tag, men nej det var han inte - eller så hade han inte tid när han såg alla roliga saker att klättra på. Iaf så skedde den allra första olyckan där på lekplatsen sen han blev blöjfri för ett halvår sedan, han kissade ner sig och jag hade inte med några ombyteskläder. Ringde först till Veronica för hon bodde närmast, men hon var inte hemma så då ringde jag Marie och där fick jag låna ett par byxor :) Tur det så man slapp åka hem iaf.

Vi busade och var där i en och en halvtimme faktiskt och ändå så ville inte Devin hem när vi skulle bege oss därifrån. Han ville leka mer och inte alls hem och laga mat.

Nu har barnen iaf ätit och jag ska nog se till så de får ett bad också. De ser ut som två riktiga lortgrisar efter att ha busat i sanden på lekplatsen, men det är väl så det ska vara? :) Lortiga barn = glada barn!

Vilde har tuggat sönder USB-sladden som jag har när jag för över saker från mobilen så det jag filmade (i blindo) idag kan jag inte lägga upp :/

Ha en fortsatt bra dag


Sönder

Igårkväll när jag skulle lägga mig såg jag på mobilskärmen att den var svart, men jag trodde det var batteriet som var slut så jag satte den i laddaren. Idag märkte jag dock att det inte var batteriet som var felet för den har blivit svart titt som tätt idag och nu helt slutat fungera. Man ser bara en massa ränder överallt :/ Det går att ringa till den, men jag ser inga sms eller mms som jag får. Inga telefonnummer eller sånt ser jag heller så kan ju inte kontakta någon om jag inte kan numret utantill då eller om det finns på eniro -suck-

Jävla telefonjävel :/ Så svarar jag inte på era sms så är det helt enkelt för att jag inte kan se någonting.



Teckning

Vilde kom springandes med en penna förut idag, sen gick han och hämtade ett papper och började "rita" på pappret. Korken var ju på så det gick ju inte så bra, men så tog jag av den och han började rita :) Jag satt helt chockad för han har aldrig ritat något förut, utan har väl bara sett hur jag skriver på papper och liknande. Jätteduktig var han och här är hans allra första teckning:



Jättefin och den är nu inlagd i hans mitt första år bok.


Eminem

Jag är nog en liten hiphopare innerst inne för nu har jag förälskat mig i Eminem på nytt. Har 4 skivor med honom här hemma sen förr i tiden, men nu har han letat sig in i mitt hjärta igen ;)

 

 

Lyssnar om och om på denna :)



Avklarat

Precis kommit hem från gymmet! Blev mest kondition idag eftersom jag inte fattade så många utav de andra maskinerna som fanns där ;) Jag och Erika stod där som två idioter, men det gör ju ingenting.. man kan ju inte veta allt med en gång. På onsdag ska vi på introduktion iaf så då lär vi märka hur man ska göra med alla saker som fanns där :) Jag är taggad!!

Nu blire sängen..


Träna

Snart ska jag iväg till gymmet!! Var ett tag sen jag tränade nu, men nu har jag bestämt mig för att ta tag i mig själv på riktigt. Ska börja på det nya gymmet här i stan och få personligt träningsschema och så :) Blir nog bra hoppas jag. Kan inte gå runt och se ut som jag gör längre - usch och fy. Hoppas på att det blir ett roligt träningsschema bara eftersom det ska göras utifrån mina krav på träningen, mina mål. Vill gärna se snabba resultat också annars brukar jag tappa gnistan, men bättre att det går sakta och man får långsiktiga sådana.. svårt att intala sig själv det bara!

Halv åtta bär det iväg :)


Vällingbarn

Mina barn har verkligen inte varit några vällingbarn, speciellt inte Devin, han har knappt aldrig druckit välling. Vilde får det lite oftare faktiskt, men blir typ en gång per dygn bara och det är om han vaknar på natten och är hungrig. Iaf så ville Devin ha välling imorse (!?) och det var klart att han skulle få det då om han ville ha det, så Vilde fick också en flaska till frukost.


Vällingbarnen

Såg så sött ut när de satt i pyjamas med varsin flaska framför barnprogrammen på morgonen :) Helt ny syn för mig, men säkert en vanlig syn hos andra familjer.

Gullungar!


Lite åt sidan

Har man annat för sig så hamnar bloggen åt sidan..

Idag har det vart fullt upp. Imorse åkte vi för att tvätta hos min mamma och pappa eftersom det inte fanns någon tvätt-tid här på 2 veckor (!!) sen efter det var det mat- och sovtime för barnen och då kollade jag och David på en film och käkade lite gott. Sen åkte David iväg till Göteborg och jag väntade på att barnen skulle vakna och knallade sen iväg till coop. Jag undkom regnet precis för det började dugga lite när jag gick in där och sen när jag kom ut var det borta, men syntes på marken att det hade vart en rejäl skur. Hann hem igen innan nästa kom också, så det var tur :) Lise och Andreas kom precis när jag kom hem och var här och lekte lite till barnens stora glädje!


Barnen och Lise leker

Mitt i all lek så plingade det på dörren och då var det barnens farfar som kom med de sista två böckerna i samlingen. Nu är den helt komplett och Devin ville ju genast höra saga :) Farfar fick läsa lite.

Sen gick alla hem och vi busade lite på balkongen och käkade lite kvällsmat innan barnen stöp i säng! Nu sussar de gott och jag funderar starkt på att göra detsamma så jag orkar med nu när man är ensam några dagar..



Puss och godnatt


Ånnaboda

Största delen av dagen idag har tillbringats i Ånnaboda där mina föräldrar har sin husvagn. Devin var superglad över att få åka iväg dit och Vilde var ju inte ledsen heller, för han fick springa fritt mesta tiden :)


Vilde & Devin

Vi åkte dit vid tolv så barnen somnade i bilen på vägen dit, men det var vägarbete och självklart vaknade Vilde då och somnade inte om sen igen :/ Typiskt! Han var iaf go och glad när vi var där, men somnade självklart som en stock på hemvägen igen så vi får se hur det går med läggningen här hemma ikväll nu ;)


Devin leker

Var trevligt att komma iväg en sväng iaf och gud så barnen härjade, busade och sprang runt! De kommer nog ha superkul tillsammans när de växer upp :)


Älskar, älskar inte..




Fika

Blev en eftermiddagsfika tillsammans med Marie och barnen idag på Kometen. Aldrig varit där förut så det var ju spännande att prova något nytt, men enligt mig var det väl ingen hit. Iofs så åt jag ju ingenting, men det fanns ju inte så mycket att välja på om jag nu skulle ha ätit något :) Devin åt iaf en köttbullemacke och drack en festis, Vilde han fick en matburk - så de var nöjda och glada. Jag tog en kopp té bara, det fick duga åt mig för stunden.

Nu blire sängen för mig.


Öppna förskolan

Barnen och jag har tillbringat förmiddagen på öppna förskolan. Där var det ovanligt lugnt, men kom fyra kompisar i Devins ålder så han hade det riktigt kul! Lyssnade på saga, degade, åkte rutschkana och massa mer :) Vilde busade mest runt med bollar och bilar han, men det är ju skoj det med!

I eftermiddag får vi se vad det blir, kanske en fika med Marie.. får se när barnen vaknar vad det blir helt enkelt!

Skönt att det är fredag


Dagens Outfits



Vilde

Heldress - Villervalla
Scarf - Myspys
Strumpor - Villervalla

Devin

T-shirt - Me&i
Byxor - Me&i
Strumpor - NowaLi


Vi leker

Kul att leka med mamma

 

Vilde och jag har lekt en kurragömma-jagalek här hemma och den var superkul tydligen :) Han skrattade som en tok som ni kan höra här.

 

 


Punktering

På väg till dagis idag sa det bara *poff* och ena däcket på vagnen pös ihop. -suck- Devin fick hoppa ur och gå resten av vägen och jag fick försöka styra den tröga vagnen hela vägen fram. Ina kom cyklandes från dagis så hon erbjöd sig att Vilde kunde sitta där i barnsadeln på hemvägen, så hon vände och följde med iaf. Tur det för jag hade inte orkat släpa vagnen hem igen, den fick stanna på dagiset så får jag hämta den med bilen sen.

Jag som hade tänkt ta en promenad i det härliga vädret ner till stan för att leta allergimedicin på apoteket till mig ju. De planerna försvann ju ganska snabbt med det trasiga däcket, men hindrade inte planerna helt för jag satte på Vilde en cykelhjälm och cyklade ner istället :) Så nu har jag köpt allergimedicin till mig och solskyddsfaktor till barnen! Hälsade även på mormor lite.

Nu är jag hemma igen iaf och ska snart laga något att äta om jag orkar, hatar verkligen att laga mat.

Hoppas alla har en bra dag


Pollen

Min näsa rinner och ögonen kliar och är röda, jag ser ut som en picassotavla i ansiktet. Usch vad jag ogillar pollen!! Skitjobbigt att man inte kan njuta fullt ut nu när det är så underbart ute. Måste försöka masa mig till apoteket sen och se om de har någon mirakelmedicin som hjälper mig ;)

Fler som hatar pollen?


Lekplatsen

Min bror kom hit lagom till att åka och hämta Devin från dagis förut så vi tog en svänga ut till skärgårn och åt lite glass och lekte lite på lekplatsen där :) Sviiiinigt varmt bara, trodde jag skulle dö 80 gånger ungefär men kan ju inte ta av mig i bara linne heller för det är jag för tjock för >_< Drygt drygt men ännu ett skäl till att ta tag i mitt fläsk egentligen.

Devin hade iaf superkul på lekplatsen, ja, Vilde också för den delen! Han kuta som värsta maratonlöparen åt alla håll och kanter ;)

Leker

 

Devin blev bajsnödig efter ett tag så då fick vi åka hemåt :) Men det var trevligt så länge det varade!

 


Öppna förskolan

Jag och Vilde har tillbringat förmiddagen på öppna förskolan :) Där var det verkligen inte mycket folk idag, men trevligt ändå. Var bara vi och en mamma och hennes son till där, men som sagt, kan vara skönt och trevligt för det!


Coolingen i hissen påväg hem

Nu sover lillprinsen och jag sitter här och funderar lite. Finns ju en hel del att fundera på nu när man ska börja bo i hus minsann, men blir kul :) Finns ju så mycket att välja på bara, golv, tapeter, kakel, klinker, mosaik.. i mängder!!



Sommarfrisyr!

Devin har extremt tjockt- och väldigt mycket hår, så nu fick det åka bort så han slipper bli så himla svettig hela tiden. Förut idag när han hoppade studsmatta med Stig såg det ut som han fått en hink vatten över huvudet för han var så svettig!! Nu är det nog betydligt skönare för honom och han ville verkligen klippa sig också, inga problem alls :)

Bort med svettiga håret!

 

Så snabbt som hans hår växer så har han ju långt igen i slutet på sommaren :)

 

 

Han vart supernöjd och är han nöjd så är jag nöjd :)

 

 


Skärgårn

Vilde tycker om att gå, gå och gå lite till :)

 

Härligt ute i skärgårn hos farmor och Kenth!

 

 


Lekparken

Devin & Sam gungar lite

 

Jag, Marie och barnen tog oss en sväng till järnvägsparken för att leka lite :) Devin hittade genast en kompis att leka med och hade sen ingen större lust att följa med hem igen.



Promenad

Underbart väder idag :) Lagom varmt och lagom soligt! Blev en promenad tillsammans med Erika och Liam på förmiddagen, man får ju passa på innan det börjar regna som de har hotat med på vädret. Davids mamma ringde när vi var ute och gick så vi gick till hennes jobb och kollade på en massa skor som hon köpt till barnen och till mig och David. Ett par skor till Vilde till hösten och sommarskor till Devin, converse till David och mig :)

Nu ska jag äta mat, ha en underbar dag!


Gårdagen

Gårdagen igår tillbringades med Mikaela som kom hem från Norge för att hälsa på :) Jättekul och Devin var ju hur glad som helst över att träffa henne. När jag berättade att hon var hemma hos oss när jag hämtade honom på dagis sa han direkt åhh Mikaela, få paket för han brukar alltid få något av henne när hon hälsar på ;) Inte denna gången dock.

Vi tog en sväng på stan med barnen. Riktigt trevligt och Devin skötte sig faktiskt skapligt bra, men var nog för att han fick typ all uppmärksamhet av Mikaela ;)

Kul att träffa henne iaf, hoppas hon börjar komma hem oftare!!


Dagens Outfits



Devin

Tröja - Lindex (strl 104)
Byxor - Villervalla (strl 98)
Strumpor - Granngården (strl 22-24)

Vilde

Body - Lindex
(strl 86)
Byxor - Villervalla (strl 86)
Strumpor - Villervalla (strl 12-18 mån)



Erika

Jag och Devin tog och åkte hem till Erika en stund nu på eftermiddagen. Hon hade bakat bullar och tyckte vi skulle komma och smaka, klart vi gjorde det :) David och Vilde fick lite egentid och gick ut och gick med Henrik.

Vi hade nog varit kvar hos Erika eller gått till lekparken med henne och Liam nu om det inte vore för att Devin är så sjukt trotsig. Jag orkar inte med! Han gör allt han inte får och lyssnar absolut inte på vad jag säger. Jag fick ju iaf nog tillslut och då åkte vi hem, något han inte gillade men då kanske han lär sig att om man inte sköter sig så får det negativa konsekvenser.

Den här perioden han är i just nu är nog hittills den absolut jobbigaste faktiskt!! Hoppas verkligen det "går över" snart och han börjar lyssna igen. Jag vet ju att han egentligen är världens goaste och kan lyssna på det man säger, bara att han inte alls vill just nu. Han vill ingenting faktiskt utom det han inte får >_<

Usch för trots



Film: Bygger med klossar

 

Vilde har börjat tycka det är kul att bygga lite med klossar :) Han blir superglad när han klarar att bygga ett litet torn. Idag var det ju roligare att sabba Devins torn, men på slutet gör han iaf ett med tre klossar! Jätteduktig :)

 

 


Film: Vilde roar sig

 

Små barn roar sig lätt :)

 

 


Trots trots trots

Nu för tiden är det extremt mycket trots från Devins sida här hemma. Han testar oss på det mesta faktiskt och det är ganska jobbigt, men idag har vi bestämt oss för att ha en "skrikfri" dag.. får se hur det går med en skogstokig unge. Först ska han ha mat och sen när han får mat så vill han absolut inte ha den, nej då slipper han väl då, men då blir han arg för han slipper men han ska ändå inte ha den. Ja, han vet inte vad han vill helt enkelt och man får faktiskt nöja sig med den maten som serveras.

Nu är han på sitt rum och får sova lite så får vi se om han vill äta sen istället. Mycket matkrångel med honom nu, men det kanske hör åldern till? Verkade så på barnmorskan iaf när vi var på 2,5årskontrollen.

Nej nu ska vi tvätta!


Kvällssaga



Devin älskar böckerna som barnens farfar samlat ihop från expressen :) Sista boken kommer imorn och sen är samlingen fulländad. De är jättebra med stora bilder och lagom med text, en toppensamling klassiska sagor helt enkelt. Efter David läst den där fick jag läsa två till, sen var han nöjd :)

Han har varit på ganska uselt humör idag faktiskt, så hoppas han vaknar lite mindre trotsig imorn ;)


Sommardag

Idag har det verkligen varit en riktig sommardag, helt underbart!! Vi åkte iväg till min pappa på eftermiddagen och Devin var med där och snickrade lite medan vi åkte en sväng till coop för att kika lite. Efter det gick vi till lekparken en stund, men Devin blev bajsnödig så vi var tvungna att gå hem igen, men hellre det än att han skulle ha blöja att bajsa i. Var kul den lilla stunden det varade iaf. Ungarna lekte sen på deras altan ett tag innan det var dags att gå hem och laga mat och sen förbereda inför nattningen!

Hoppas på en sån här bra och fin dag imorgon igen!


Monstertrucks

Nu ikväll har vi vart iväg på det som Devin tjatat om i några dagar nu, nämligen varit och kollat på monstertrucks!! Han älskar dem och har pratat massor om att han ska se dem den här veckan sen han fick reda på att Peter skulle bjuda honom på det :) Jag har väl tyckt det skulle bli ganska häftigt jag med om jag ska vara ärlig, aldrig sett förut så.


Förväntansfull

De började iaf med att förflytta monstertrucksen från en punkt till en annan, sen stannade de där och det började mesdcyklar, crossar och annat tråkigt tidsfördriv typ. När man sen äntligen trodde de skulle dra igång bilarna igen då hade de en 20 min lång paus istället -suck- Kan ju lova att Devin var ganska rastlös en stund där, han ville ju se bilarna köra och skrek hela tiden men kör dåååå. Trött blev han ju också eftersom föreställningen började klockan 19, men han skötte sig ganska bra ändå faktiskt :)


Lite trix

Efter en lång väntan så började ju iaf äntligen monstertrucksen köra! De var fyra bilar och de gjorde bara två hopp var och sen var allt över. Lite besviken faktiskt! Trodde de skulle göra lite mer häftiga saker, men men.. Devin var iaf nöjd och det var ju huvudsaken :)


Hoppla

Har iaf en nöjd kille här hemma som nog kommer prata länge om dessa bilar :)
Han sover sött nu!



2,5årskontroll

Jag har en helt fantastik son, och just nu är jag lite extra stolt. Man kan inte bli annat när man får höra så mycket beröm som vi fick idag på 2,5årskontrollen :) Han kunde allt han behövde och en massa mer, han kunde sånt de inte brukar kolla förrän de är 4 år och då är det inte ens säkert att de kan det sa barnmorskan! Så hon var mäkta imponerad över honom faktikst och sa att det inte var vanligt att barn i hans ålder kan så mycket och är så medgörliga som han är. -stolt- Han pratar rent och tydligt, har rikt ordförråd, pratar långa meningar, kan stor och liten, kan färgerna, kan räkna, är blöjfri, är nappfri, kan former, och massa mer :) Kan säga att jag hade stort leende på läpparna när jag gick därifrån!

Vikt: 15,7 kg (+1,3 kg sen 2år)
Längd: 97 cm (+6cm sen 2år)

Jag är så stolt över dig Devin



Ont i kroppen

Vaknade idag med helt ont i hela kroppen och frusen som en isglass! Därför inte direkt blivit något sittandes här idag, jag orkar helt enkelt inte. Vill bara ligga i soffan med en fleecefilt över mig och dega!

Hoppas ni har en bättre dag


Pampers Easy Up

Tror jag vet varför Vilde har fått en massa prickar nu. Vi har ganska nyss bytt till nya blöjor, pampers easy up, och det är efter det som utslagen kommit. Han har ju på benen och sen på rumpan, precis till kanten där blöjorna slutar. Måste ju vara de som är boven i dramat då? Ja, vi har satt på honom andra blöjor nu iaf och försvinner prickarna och sen kommer tillbaka när vi sätter på easy up igen så är det ju det. Konstigt bara att det isf är sån skillnad på easy up och vanliga pampers eftersom vi alltid använt det förut!

Blöjtestning pågår



Alla tänder

Igår kollade jag lite i Devins mun och såg då att hans sista tand äntligen kikat fram :) Nu har han alla så nu är det bara att vänta några år tills han ska börja tappa dem också ;)

Hoppas Vildes små envisa bissingar snart börjar kika fram också för han dreglar som bara den nu för tiden och vill inte gärna äta något!


Prickig korv

Vildes ben ser idag ut som prickig korv av någon skum anledning. Igår hade han lite prickar runt knät, men det var kanske 5 stycken max så jag tänkte inte mer på det. Idag har han massor på båda benen, precis överallt! Lite svaga pricka på armarna börjar synas också, men ingenting på rygg eller mage. Jag var på bvc när jag upptäckte alla nya prickar på benen iaf så jag passade på att fråga min bvc-sköterska. Hon trodde han fått något han är överkänslig mot, men jag kan verkligen inte komma på att han fått något annat än han brukar få.. Får hålla koll på det där iaf, lite skumt är det ju, men verkar iaf inte klia som tur är för han bryr sig inte!

Någon som har några förslag på vad det kan vara?


Cykeltur

Idag tog vi och lånade Henriks cykel eftersom han också har barnsits på och cyklade iväg en runda :) Blev Vildes första cykeltur, men han verkade inte bry sig så värst så det var nog inte så märkvärdigt i hans ögon.


Mina eggheads ;)

På hemvägen var det iaf motvind (som vanligt) så det var ju asjobbigt, men var ju bara att ta i det! Märks att man inte tränat på ett tag nu. :/



Märkte idag när jag gick till dagis att vi hade en hel del snö kvar på ett ställe. Var ju en stor snöhög, fattar inte att jag inte märkt den tidigare, men där var den iaf under allt grus!


Huset



Nu fick jag äntligen lite bilder mailade till mig på huset, dock bara denna på utsidan, men det lär bli fler när vi väl flyttat dit!



Köket som vi ska riva ut och sätta in nytt :)



Vardagsrummet där det ska upp en vägg och nya tapeter!



Vardagsrummet åt andra hållet. Utgång till baksidan där :)

Det var de jag fått nu. Men finns ju tre sovrum, en tvättstuga, en groventré, en hall, en toalett och ett badrum också.



Tävlar



Jag tävlar om ett valfritt plagg ifrån NovaStar på
Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av Baboonbarn.
Tävla HÄR du med!



Jävla tänder!

Vilde håller på att få fler tänder nu och är kinkigare än kinkigast! Han smågnäller i stort sett hela tiden och vill inte äta någonting, inte ens välling vill han ha - vilket resulterar i att han gnäller för att han är hungrig också! :( Han vaknade många gånger i natt och gnällde och sen tyckte han det var morgon halv fem!! Jag behöver väl inte ens säga att jag höll inte med honom ;)

Synd om honom som har ont ju så jag hoppas de vill kika fram fort så jag får tillbaka min glada och goa Vildebus igen :) Jag kommer nog dö om det blir många nätter av den som var nu.

Kom fram nu tänderna!


Vårrensning hos Pixiekids!

Tänkte tipsa er om ett mail jag fick nyss från pixiekids!



Nu är det vårrensning hos Pixiekids.
Fynda barnkläder med upp till 70% rea!

Klicka på bilden för att komma dit.



Husägare

Ja, nu har man skrivit på kontraktet och i juli så blir vi husägare!! :) Därför jag var nervös tidigare idag, men nu känns det toppen. Kommer nog bli hur bra som helst, ska bli såå skönt med ett hus och en gård man kan släppa ut ungarna på :)




Dagens

Klockan: 13.34
Humör: Lite nervös
Kläder: Svarta byxor, svart linne, röd huvtröja
Hår: Utsläppt
Smink: Rödisch
Undran: Hur ska detta gå?
Innan: Pratade med Becca i telefonen
Nu: Snart hämta Devin
Gillar: Att vi ska skriva på idag
Gillar inte: Idioter
Borde: Packa det som ska med i skötväskan
Låt: Jävlar Anamma - Äntligen Måndag



Dagens Outfits



T-shirt - Me&i (strl 98/104)
Byxor - JNYdesign (strl 104)
Strumpor - Granngården (strl 22-24)



Tröja - Little Lizard
(strl 86)
Byxor - Lindex (strl 80)
Strumpor - Nowa Li (strl 6-12 mån)


Bloggtorka

Idag är det helt bloggtorka här, men det får ni stå ut med :) Jag har haft fullt upp med annat idag, men imorn är jag nog tillbaka som vanligt igen.

Ha en bra kväll


Bondgården

Idag var det öppet hus på stadsbondgården här i stan. Jag åkte med Devin och Uno och hämtade upp Erika och Liam för att åka dit och ha lite trevligt! :) Var verkligen massor med folk där, bilar precis överallt!!
Vi gick lite tipspromenad med omöjliga frågor, Devin red lite, han hoppade i hö, kollade på djur och åkte rutschkana. Korv med bröd blev det till lunch idag där borta också och det gick ner på en gång i hans lilla mage :) Jättetrevligt att göra något man inte brukar göra och Devin var jätteglad tills vi skulle hem, för det ville han inte.

Hoppar i hö

 

Trodde aldrig han skulle våga hoppa där uppifrån själv den första gången han klättra upp där, men det vågade han minsann! Jag var en bit bort då för han sprang ju såklart i förväg, för orka vänta på sega mamma det hinns ju inte ;) Jättekul hade han iaf!

 

 


Badpojkarna


H
är på morgonen är det bad redan :) När Devin skulle bada så ville Vilde det också, han kastade sig på golvet och trotsade en massa om han inte fick, så då fick han också vara med. Devin tyckte bara det var kul att ha Vilde med sig i lilla baljan!




Husbesiktning

Idag var det dags att besikta huset som vi vunnit budet på! Det var både spännande att läskigt att gå igenom allting för det kändes helt plötsligt så himla verkligt. Jag är jätteglad samtidigt som jag är livrädd, men det blir säkert bra i slutänden hoppas jag :) Var ju en del saker som behövde åtgärdas på en gång, men det var ingenting som vi inte räknat med iaf förutom fläkten i krypgrunden då, men det lyckades vi pruta ner i pris på huset för iaf!

På måndag smäller det, då ska det skrivas på. Skitnervös.. men man måste ju våga för att vinna som det så fint heter.

Ha en bra kväll!


Trebarnsmamma

Nu ikväll har jag testat på rollen som trebarnsmamma igen. Denna gången var det till lilla Liam som blir 3 månader imorn :) Hans mamma och pappa skulle på Joe Labero och det är klart man ställer upp som barnvakt, man vet ju själv hur skönt och viktigt det är med lite egentid emellanåt!


Devin pussar Liam

Gick bra att lägga Devin och Vilde fast att Liam var här för Liam somnade samtidigt som dem, fast i min famn -gos- Han sov dock bara en halvtimme sen blev han lite gasig i magen och jätteledsen, men efter lite fisar och några rapar och lite ersättning så var allt bra igen! Tycker den där åldern är ganska jobbig faktiskt för man vet ju inte vad de vill eller varför de är ledsna :/ Bättre med Devin som kan säga vad han vill, men visst är det gosigt när de somnar på en och bara ligger och snosar också. Ja, alla åldrar har väl sin charm helt enkelt! :)

Sover som en stock på mig :)


Jag lyckades nästan filma honom när han var som gladast och skrattade som en tok också! David var ju absolut roligast att titta på iaf, för så fort David kollade på honom så började han flina :)

 

Lilla goungen

 

 


Ridit

Eftersom det var torsdag idag så var det dags för mig att hoppa upp i sadeln igen :) Denna gången var det Olivia som var min "ridlärare" och det gick jättebra. Hon tyckte det verkade som jag hade ridit ett tag -stolt- Fick trava och lite så, inte det lättaste direkt men det gick väl helt okej för att vara typ första gången jag travar! Jag är iaf nöjd och tror nästan jag börjar få mersmak nu, kul ju.


Jaffe-boy!

Min pappa skulle vara med och hämta honom från hagen idag så jag skulle ta rätt häst och så, men när jag kom dit hade han redan hämtat honom. Han borsta och fixa hovarna också, jag är lite impad. Trodde inte han kunde sånt där :)


Pappa borstar


Film: Devin räknar lite

 

Jättekul att räkna tycker Devin :) Han räknar det mesta, även sånt som nästan inte ens går att räkna.

 

 


Hand i hand



Mina älsklingar igår påväg in från bilen, hand i hand :)


Långpromenad

Nu har jag precis kommit hem från en tvåtimmarspromenad tillsammans med grannens hund Uno :) Riktigt härligt väder ute. Fick dock stanna en del gånger eftersom Uno bajsade 15 gånger på vägen!!! Herregud alltså.
Erika sällskapade med mig en liten bit också, men hon har något problem med fötterna så kunde inte gå så långt tyvärr :/ Trevligt den biten det blev iaf.

Nu kom jag hem till en sursill till sambo, så nu går jag och lägger mig!

Natti


Kalas

Ganska nyss kommit hem från Liams ettårskalas :) Där var det mycket folk, mycket fika och mycket trevligt!! Devin och Vilde busade gärnet där och var inte det minsta blyga. Devin och Erikas farfar pratade en hel del, så sött. Vilde ville gärna klättra upp för trappen, men nej, det vill jag nog inte så gärna.

Var iaf jättetrevligt och jag är så sjukt mätt nu! Jag var mätt redan innan jag åkte dit så nu är det på bristningsgränsen nästan.

Precis lagt ungarna här hemma, så nu är det lite lugn och ro innan man själv stuper i säng.



Fotografen

Hämtade precis bilderna som vi var och tog hos fotografen :)


Syskonbilden


1årsbilden

Riktigt nöjd med dem faktiskt!!


Dagens Outfit



Devin:

Tröja - Nova Star (strl 104)
Byxor - Villervalla (strl 98)

Vilde:

Tröja - Nova Star
(strl 86)
Byxor - Nova Star (strl 86)
Strumpor - Easy mover (strl 19-21)



Karlstad

På ögonmottagningen idag gick det hur bra och smidigt som helst. Vilde skelar ingenting längre och han ser precis så bra som han ska se i sin ålder. Han är helt normal :) -skönt-

På pricken fanns ju såklart ingen av de randiga t-shirtsen kvar som jag hade tänkt köpa till Liam, så det fick bli en annan istället :) Han blir nog lika glad för det.

Blev lite käk på max också eftersom Vilde var vrålhungrig efter ögonbesöket och jag med! Hela hans dagsrutiner vart lite rubbade idag, men hoppas han kommer vara glad tills ikväll iaf nu. Vi ska ju till Liam på kalas sen så då blir han nog pigg och glad!

Ha en bra dag


Bugaboo Cameleon

 

Nu har vi bestämt oss för att sälja denna skönhet till vagn. Vi behöver den inte längre så den bara står här och är i vägen för det mesta, tyvärr. Någon som är intresserad av ny vagn eller vet någon som är på jakt efter en? :) Den är inte använd så mycket, så den är i bra skick och jag har allt kvar som jag fick med den.



Ögonmottagningen

Idag ska vi till Karlstad för återkoll på ögonmottagningen för Vilde. Jag tror inte längre det är några fel på hans ögon för han har inte skelat något alls på bra länge, men hellre att man kollar en gång för mycket än för lite! Är ju bättre att veta i tid om det skulle vara något som är fel så det kanske går att rätta till.

Marie ska med dit för jag hatar att åka bil själv så långt, så det var snällt att hon ställde upp. :) Blir en tripp in på pricken också för Liam fyller ju 1 år idag och han måste ju ha en liten present!

Det är vad vi ska roa oss med idag på förmiddagen!
Vad ska ni göra?



Sagt av Devin

D: Be få saft?

Jag häller upp lite saft

D: Jag tycker om saft!

Tänker lite

D: Jag tycker om chokladbollar också!


Haha, de är för goa de små liven, vet precis hur de ska få det de vill ha :) Vem kan motstå att ge honom lite saft när han ber så artigt och lägger huvudet lite på sne? :)


Öppna Förskolan

När vi kom till öppna förskolan idag så var vi först dit :) Var ett tag sen vi var det nu. Vi var ju alltid först dit förr eftersom vi går direkt efter vi lämnat Devin på dagis och det öppnar inte förrän tio där. Jag och Vilde roade oss iaf i det stora lekrummet sålänge i väntan på öppning.

 

Nu är vi iaf hemma igen och Vilde slocknade som en klubbad säl i sängen :) Så skönt nu när han bara sover en gång om dagen!

 

 


Dagens Outfit: Vilde



T-shirt - Villervalla (strl 86)
Byxor - Villervalla (strl 86)
Strumpor - Villervalla (strl 12-18 mån)


Vildebus



Vilde innan läggning i sina nya snygga villervallakläder :) Passade perfekt, hoppas han inte växer så mkt mer nu bara så han kan ha dressen i sommar!


Mikaela & Devin

Mikaela var här igår och hälsade på en liten snabbis :)


Devin & Mikaela

Devin verkligen älskar Mikaela och var sjukt lycklig över att hon kom och hälsade på :) Mikaela är snäll sa han hela tiden ♥


Busar :)

Var kul att träffas iaf eftersom det inte blir så ofta, man får vara glad för det lilla ibland!


Natt utan barn

Inatt sov båda barnen borta hos farmor och Kenth. Första gången som Vilde sov borta, men det kändes faktiskt helt okej att lämna bort dem :) Visste ju att de skulle ha det bra! Anledningen till att de skulle sova borta var för att vi var bjudna på fest hos Marie och Tony!! Inte varje dag de har fest, så man fick ju passa på. Det var riktigt trevligt tills jag fick så sjukt ont i magen så jag trodde jag skulle dö :( Fick åka hem redan runt halv elva för då stod jag inte ut med smärtan längre. Skittråkigt när man för en gångs skull är barnfri och då ska min mage hålla på och dumma sig!! Det suger ju :( Tror det är grädde jag inte tål, för innan var vi hos min mormor och firade henne och fick lite tårta och så.

Men men.. var iaf skönt att slippa vakna upp bakis! Men så sjukt tråkigt att vi missade utgången och så :/ Bättre lycka en annan gång!

Nu har barnen kommit hem igen iaf och de hade velat gå upp klockan fem där borta med, så Devin är supertrött nu och jag ska lägga honom.


Jenny & Liam


Lilla Liam

Igår efter öppna förskolan så följde Jenny och Liam med hem hit :) Den lilla goungen myste en massa med mig, jollrade, skrattade och var allmänt söt! Jag känner dock verkligen inget bebissug som tur är, för det hade ju vart jobbigt ;) Vi lagade mat här och pratade lite och så. Riktigt trevligt!

När vi skulle ut så var Liam jätteledsen, men Devin är så go så han gick fram till honom och sa men lilla älskling och ville ge honom Vildes nappar och några av sina leksaker så han skulle bli glad igen. Han är så himla go!! Världens bästa storebror helt enkelt :) Liam fick allt en del pussar från honom också ♥


Söt!


hits