Bus

Barnen busade för fullt här hemma förut och Vilde skrattade så han kiknade, men såklart när jag började filma kom de på annat bus istället med lite mindre skratt. Men men :)

 

De leker som sagt var bäst innan läggdags av någon anledning ;)

 

 

 


Fler nya ord

Vilde är som en svamp numera så man får passa sig för vad man säger. Igår när Marie var här så sa hon iaf yes och det var ju Vilde supersnabb på att snappa upp så han sprang sen runt här hemma och sa yes, yes. Så himla gulligt!

Ett annat ord han nu lärt sig är byta när han till exempel vill byta blöja så säger han det :)

Min duktiga pojke!


R.I.P Fågeln

Imorse när jag tänkte gå ut och ge fågeln lite bröd så var den död :( Låg där i busken och huvudet bara hängde på den. Blev faktiskt riktigt ledsen, stackarn att ha fått frysa ihjäl.

Vad gör jag med den nu då? Den kan ju inte ligga där i buskarna liksom? :/ Jag blir ju ledsen så fort jag går ut isf..


Skadad fågel

När jag kom hem från dagis idag och skulle ta ur Vilde ur bilen så kom någonting och sprang över mina fötter.. jag tittade ju såklart ner och undrade vad det var eftersom jag visste att båda katterna var inne. Jag såg ingenting och började ju tro jag inbillade mig. Sen såg jag en fågel som hoppade fram och satte sig på vår trapp :/ Såg inte alls ut att må bra och verkade inte kunna flyga för Devin gick ju fram och ville kolla. Den skuttade därifrån och satte sig i vår buske.. där har den suttit sen dess. Usch, jag gillar inte att se djur må dåligt speciellt inte som det känns som den där kommer dö nu när det är så kallt om den är skadad. Den fick iaf några brödskivor att mumsa i sig av mig och det verkade den bli glad över :)

Skulle ju gärna vilja se den flyga iväg härifrån alltså.. hellre än att se den som kattmat eller ihjälfrusen!!


Besök hos morfar

Idag var jag iväg en sväng och hälsade på min lilla morfar :) Han mådde bra och vi pratade en stund innan han skulle äta mat.

Då hade jag en stund över innan jag skulle hämta barnen på dagis så jag gick till Intersport och provade nog alla jackor de hade utan att kunna bestämma mig för vilken jag vill ha. En ny jacka behöver jag iaf! Skulle egentligen behöva vinterskor också, men det hann jag inte prova några.

Handlade en hel del mat också, men sen bar det av för att hämta busungarna..



Vilde då?



Vilde har haft en toppenhelg hemma med pappsen :) De har varit till badhuset, arenan och kollat på när Jacob spelade fotboll och lite sånt där. Hade gått så bra så!

Idag när jag och Devin kom hem kom han kutandes som en missil och ville krama... DEVIN. Ja, minsann - det var Devin han ville krama först :) Hade nog saknat brorsan en massa, men sen fick jag min del jag med. Massor med gos blev det!

Nytt ord har han lärt sig också: Momo och det betyder som ni säkert kan lista ut - mormor.


Vår vistelse i falun



På fredagskvällen när vi kom upp så blev det pizza till middag :) Inga fel efter en lång resa vill jag lova. Det gick ner i både Devins och min mage faktiskt även om Devin mest gillade Andrea's bearnaisesås eller näs-sås som han sa.



Innan läggdags lades det lite pussel också med hjälp ifrån Andrea :)



På lördagen var vi till stan och strosade runt lite, åt mat på Åhlens och var även förbi nappträdet :) Där var det massor med nappar och flaskor och Devin tyckte det var lite häftigt.



Sen på eftermiddagen var det akrobatiska övningar på madrassen från Devins sida. Kullerbyttor och volter hit och dit :)



Vi tog oss även ut en svänga med hund och pulka! Varmt var det inte men vad gör man inte för sina barn? :)



Devin hade kul iaf och det var ju det som var meningen, här är det full fart upp för "backen"!! :)



Lite pussel på kvällskvisten också..



Sen såklart lite film och lördagsgodis i soffan :)



Devin och Magnus ligger och myser till Bamse i sängen :)



Idag busade Devin med Chi i brist på Vilde :) De lekte jagalek och sånt där!



Sen var vi ute en kort sväng, tänkte att han skulle härja av sig lite innan hemfärd, men blåste så mycket så blev inte en lång stund inte.

Resan hem gick bra iaf, Devin sov som en stock största delen av vägen och resten mutade jag honom med en klubba.. sen var vi hemma ;)


Tack Andrea, Magnus och Chi för en bra helg!


Vi lever

Sitter just nu i Andrea's sköna soffa och kollar på På Andra Sidan Häcken medan Devin och Andrea lägger pussel på golvet :)

Vi har det jättebra här och resan hit gick ju hyffsat bra iaf förutom att dvdn slutade att fungera efter 5 min.. ljudet funkade, men skärmen blev svart. Inte så lyckat! Devin skötte sig iaf ganska bra, han tröttnade väl lite på att åka bil sista timmen, men men.. vad mer kan man förvänta sig av en treåring liksom? :) Fram kom vi ju iaf.

Igår gick vi en sväng här i omgivningen i mörkret och Devin åkte pulka :) Idag har vi letat några geocaches, gått på stan och åkt ännu mer pulka! (bilder kommer när jag är hemma igen eftersom jag glömde datorsladden)

Vi har det iaf jättebra och även fast Devin varit lite trotsig idag så är det himla mysigt att bara kunna vara lite med honom.


Nej, nu ska jag kolla på när de löser pusslet :) Skriver mer när jag är hemma igen!


Snart bär det av mot....

..FALUN!!

D
et är dit jag och Devin ska på vårat äventyr och det ska bli så himla kul! Hoppas nu bara att resan dit går bra, är ju ca 3 timmar i bilen. Vi åker lagom tills att han ska sova middag så förhoppningsvis sover han största delen av resan, annars har jag ordnat med en bildvd som han kan kolla på :) Blir nog bra!

Vi ska hälsa på min kära vän Andrea och det ska bli så kul att se hur hon bor nu. Jag har ju aldrig varit där förut, bara där hon bodde innan :) Var ju inte igår man träffade henne heller så det ska bli superlajbans!

Anledningen till att jag tar med mig Devin är för att jag vill ha lite mamma-son tid och främst av allt för att Vilde verkligen behöver pappa-son tid eftersom han är så sjukt mammig!! Jag kan knappt duscha en räserdusch utan att han typ ska skrika så att han spyr utanför dörren :/ Jag tror det går bra att vara med pappa bara jag inte är i närheten nämligen och han behöver veta att pappa också duger, inte bara mamma hela tiden :)

Nej, nu måste jag gå genom allt som jag packat en sista gång så jag ser att jag har med det nödvändigaste iaf.

Ha det toppen!



Bebishoroskop

Såg att Katharina hade kollat bebishoroskop i sin blogg, så jag var tvungen att kolla för mina barn också ju :)


Skorpionen
23 okt - 21 nov
Din Skorpionbaby är ett riktig litet busfrö, som gärna retas för att få dig att visa dina känslor och som älskar att locka dig till skratt. Han överraskar dig ständigt genom att bete sig annorlunda mot vad du väntat dig, och är inte alltid den lättaste att ha att göra med. Men han är inte busig på ett bullrigt eller särskilt livligt sätt ,utan är snarare en ganska klurig liten bebis.




Väduren
20 mars - 18 april
Din vädurbaby är otroligt pigg från start. Han är en riktig äventyrare som inte kan vänta länge nog innan han börjar upptäcka sin egen förmåga och världen runt omkring. Det är full fart hela tiden...han kryper tidigt, och han springer nästan innan han ens kan gå så bråttom är det. Och var inte orolig för att han inte säger ifrån. Även det gör han så det riktigt märks, ibland bara för att retas.


Jag tycker de stämmer riktigt bra. Devin är ju ett litet busfrö som är väldigt smart och han överraskar mig ofta :) Dock är han ju ganska högljudd av sig då ;)

Vilde var pigg från start och kunde gå innan han lärde sig krypa, så det stämmer också väldigt bra. Han är en riktig vilde helt enkelt. Dessutom har en röst som inte är av denna värld när han inte får som han vill, så säga ifrån det kan han minsann!


Stämmer era barns horoskop?


Fullt ös!!

Här på morgonen har det minsann varit fullt ös, iaf enligt mig. Nu innan klockan halv nio har jag hunnit:
  • Plocka ur diskmaskinen
  • Plockat i diksmaskinen
  • Samlat ihop all tvätt och satt på en maskin
  • Vikit tvätt
  • Badat barnen och mig själv
  • Ätit frukost
Ja, och det är en del för att vara mig såhär tidigt iaf ;) Nu ska jag fortsätta packa väskan så man får med allting.. Kommer säkerligen glömma något för så är det ju alltid!

Ha en bra dag!



Varm mössa

När jag kom till dagis idag för att hämta barnen så sa Devin att han var frusen om öronen så då lovade jag honom att fixa en varmare mössa till honom. Har tänkt på det ganska länge nu, speciellt när det är så kallt och blåser som det gör!

Så blev en snabbis in på Barnens Garderob där jag hittade den gosigaste mössan ever :) Devin blev nöjd och jag med! Den borde han inte frysa i iaf. Blir bra att ha med nu när vi ska bort.

Den är så mjuk och härlig så jag skulle ju vilja ha en själv. Skulle nog kunna ha den i storlek 56, vad tror ni om det? ;) Haha!

Nu har han full Didrikssonmundering iaf, och jag är jättenöjd med deras kläder än så länge! Vantarna är ju toppen, så det borde mössan också vara då.


Jobb

David har nu fått jobb och idag är första dagen :) Känns lite konstigt att vara ensam hemma igen, men ändå skönt för han vill ju jobba och pengar går ju alltid åt.

Jag fick min första riktiga lön denna månaden, mycket mer än jag trott och det är ju inte fy skam för att bara varit hemma och inte gjort något. Jag har ju sökt massor med jobb, men får ju inga svar.. Tycker åtminstone de kan höra av sig att de fått ansökan men tog en annan..

Jaja..

Nu ska jag återgå till packandet för imorn drar jag och Devin iväg på äventyr!!


Nej, inte ensam

mamma om Stallet:
Var det inga andra hästar inne, han ser lite ensam ut?
Kram




Nej, Jaffe var inte ensam alls i stallet.. det stod 4 på vänstra sidan och 4 på högra sidan :)



Blog Lovin

Sett att det är ganska många som är inne och läser, men inte så många som lagt till på blog lovin. Det är ett bra ställe för att hålla koll på när en blogg blivit uppdaterad. Så har ni det inte än så rekommenderar jag det varmt! :)

BLOG LOVIN


Stallet



Var till stallet förut, som vanligt på onsdagskvällar. Denna gången blev det dock ingen ridning eftersom det var så sjuuukt kallt ute. Jag hade nog dött på hästen då tror jag - minusgrader och blåst är ingen bra kombo för min del. Det blev teori istället och det var ju intressant det med även om det blev en massa babbel om allt möjligt också :)



Jaffe stod och mumsade en massa när jag kom, annars hade han iaf fått blivit borstad och så.. men det hade han inte tid med nu. Han hade knappt tid att få en morot av mig så ;)


Pepparkaksbak



Efter att vi hämtade barnen på dagis idag så blev det pepparkaksbak :) Det gick ju sisådär, men pepparkakorna blev goda iaf!


Full koncentration krävs



Det är såhär plåten ska se ut när barnen har hjälpt till va? =)



Nu har vi pepparkakorna klara till 1:a advent :)


Dagens Outfits



Tröja - Villervalla
Byxor - Lindex
Strumpor - Villervalla


Devin säger neeeej

Tröja - Me&i
Byxor - Nova Star
Strumpor - ??


Tävlar lite




Jag är med och tävlar om ett presentkort från
SUMOpix hos Alicesmamma.blogg.se.
Tävla HÄR du också!




Film: Buskillarna

 

Devin vill ofta härma lillebror ;)

 

 


Träning

Släpade mig iväg till gymmet runt klockan fyra idag för att träna med Jenny och Kim. Jag har helt tappat motivationen för det där nu känner jag, men skönt var det iaf! Önskar bara jag kunde hitta min träningsanda som jag hade förut igen.. Jaja, det kommer väl så småningom kan man ju hoppas.

Blev 20 min på crosstrainern och sen ett pass styrka :) Så skönt när det väl är gjort, men att ta sig till gymmet är ju den jobbiga biten.. iaf nu.



Tycker ni också det är jobbigast att ta sig till gymmet?



Pampo



Mina fina killar var i behov av ett bad idag :) De verkligen älskar att bada och att bada tillsammans är ju extra roligt!

Vilde sträckte efter en stund fram flaskan med schampo till mig och pekade på huvudet och sa pampo :) Han tyckte alltså det var dags för lite schamponering. Ett nytt ord att lägga på hög alltså. Så himla roligt nu när det kommer nya ord lite då och då :)



Devin tokade sig och sa att han skulle vila i badkaret. Först var det lite mycket vatten för det så han stoppade huvudet under ytan, men när jag hade hällt ut en del så gick det ju bra ;) Knasbollen!


När de leker som bäst

Varför är det så att 95% av kvällarna börjar barnen leka som bäst precis innan läggdags? Det är som att de vet att det är dags, eller det vet de väl och då börjar de leka så snällt och fint så på varsitt rum eller tillsammans. Gör de det bara i hopp om att få vara uppe längre eller är det en slump??


Leker med brandbilen


Är era barn också så? Börjar leka lugnt och fint innan de ska sova?


Tävlar



Jag är med och tävlar hos
Alicesmamma om ett paket valfria
namnnappar hos namnnappen.se

Tävla HÄR du också!



Jag ser det snöar

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt hurra!!

Megastora snöflingor föll nyss från himlen här, nu är de lite mindre men ändå snöar det!! Det gillar vi. Hellre att det är snö och vitt än att det är regn och grått! Nu får gärna solen komma fram också och sisådär 3 minus, då är det perfekt för utomhuslek med barnen.

Snart ska vi hämta de små på dagis, sen vet jag inte riktigt vad som händer. Mata änderna och handla kanske? De där änderna kommer bli feta så mycket bröd som de får ;)

Vad gör ni idag?


Pussel


Devin efter sitt barnkalas

Devin har blivit en riktig pusselgalning, iaf om man jämför med hur han var innan då han aldrig kunde sitta still. Nu lägger han gärna och ofta pussel, men helst med lite hjälp då så det går fort - för även om han gärna vill lägga så får det ju inte ta hur lång tid som helst heller ;) Är iaf kul att se honom göra annat än bara busa runt!


Ridit

Precis hemkommen från stallet nu :) Red en lektion för en som heter Anna och hon justerade min sits väldigt mycket. Blir nog bra det där tillslut!

Nu ska jag iaf värma mig, för det var inte speciellt varmt ute!!



Snöööö

Mamma, pappa titta!! Det är massor med snööö!!

Så vaknade vi imorse, Devin var helt till sig och ville ha upp oss på en gång, så efter frukosten begav vi oss ut!



Vi gick till lekparken och ungarna var överlyckliga av all snö på marken!





Det var en kall, men trevlig förmiddag :)


Huvudfotingar

Idag hände något på öppna förskolan som fick mig att bli lite extra stolt igen :) Devin målade sina första huvudfotingar!! Så himla söta. Trodde det skulle ta år och dagar innan han skulle måla det eftersom han inte varit speciellt intresserad av att måla överhuvudtaget, men idag hände det helt plötsligt :)



Självklart har jag redan hunnit rama in bilden och sen ska den upp på Devins vägg :) Han målade hela familjen!


Badtime



Efter maten idag var det dags att slänga lortgrisarna i badkaret!! :)



Det gillades av båda två minsann!



Vilde lekte med baddjuren och ställde dem på kanten :)



Devin hade fullt upp med att tvätta Buzz Lightyear!



Vilde pratade massor med djuren och de pussades och sånt :) Så gulligt!



Devin ville inte vara sämre han så han lämnade Buzz en liten stund för baddjuren ;)



Mina små tokfransar!!

Nu är de rena och fina igen iaf :)


Vildebus!


Lortloppan i affären idag

Vilde har helt plötsligt lärt sig ett nytt ord igen. När vi kom hem från affären gick han direkt till skåpet där vi brukar ha godis om vi har det hemma och öppnade skåpsdörren och pekade och sa dodis, dodis!!

Måste ha lärt sig av storebror eller något ;)


Film: Devin kan siffror

De har matte som tema på dagis för tillfället så vi håller på lite med siffror hemma också eftersom han tycker det är så kul när han lär sig nya saker :) Så han övar för fullt på att försöka skriva siffror och än kan han bara noll och ett utan hjälp, men det är inte fy skam det inte!!

 

Här övar vi alltså på hur siffrorna ser ut genom att säga att han ska parkera bilen på den siffran som jag säger :) För att göra det lite roligare för honom så säger jag färgen på bilen som han ska ta också. Han tycker oftast det är jättekul och efter detta fick jag göra det här typ tio gånger till idag ;)

 

Jag tycker iaf han är jätteduktig!

 

 


Tårtkalas hos änderna

Efter att vi hämtat barnen på dagis idag åkte vi iväg för att mata änderna med lite smått och gott som blivit kvar sen kalaset ;)



Änderna stormade in från andra sidan älven i raketfart!! De visste direkt vad som var på gång ;)



En sak som de inte visste dock var ju att de skulle få tårta också :) Inte bara brödsmulor och en hel del sockerkaka!


Nam nam nam!!



Massor med änder var det och det blev inte en smula över om man säger så!! :)


Finaste boken

Idag fick jag hem något jag väntat på ett bra tag i brevlådan, nämligen en fotobok om Vildes först år här i livet!! :)



Den vart så mycket bättre än jag någonsin kunde föreställt mig faktiskt, jag är sjukt nöjd! Så himla kul att ha och se tillbaka i :)



Jag gjorde en till Devin för något år sedan, men den råkade David radera och jag har inte haft motivationen att börja om på nytt eftersom det tar lite tid. Men han ska självklart få en om sitt första år han också :)

Åhh va nöjd jag är!


Hästpromenad



Frågade barnen direkt vi hämtade dem på dagis idag om de ville med ut på en promenad med hästen och Devin bara vrålade JAAAAAA!! Jag är stor nu jag kan hjälpa till!



Hästen stod såklart allra längst bort i hagen! Devin visste precis :)



Vilde var såklart också med på promenaden, men han satt i vagnen han :) Jaffe nosade lite på hans vante för han trodde nog det var en morot eller något och Vilde blev livrädd :/ Plutten!



Blev en liten promenad bort till runstenen där vi tog en geocache och sen tillbaka :)


Barnens Villervalla-garderob

Fortsätter på temat barnens garderob och idag åkte färgglada Villervalla fram!

Börjar med Devins:


Några t-shirtar


Långärmat och mysbyxor

Vildes:


En t-shirt och långärmat


Byxor


Jacka och överdragsbyxor


Shorts

Mössar/Vantar/Strumpor


Utegrejer och strumpor

Det var nog allt förutom en mössa som Devin har på dagis nu som är svart- och rödrandig!
Behöver nog inte nämna ens att jag älskar deras färgglada underbara kläder? :)



God morgon

Barnen har fått en bra morgonvana och vaknar oftast inte förrän ca 7.40 ungefär -skönt- Imorse hörde jag dock att Devin öppnade sin dörr halv sju redan, men han insåg snabbt att alla andra sov så han gick in och stängde dörren till sitt rum och sov igen :)

Idag var det jättekallt här på morgonen, vädret verkar inte riktigt kunna bestämma sig för om det ska vara jättekallt eller massa plusgrader och spöregn. Frost överallt nu, men det ser ju så mycket härligare ut när det iaf är lite vitt ute än när man kollar ut och himlen är grå och det öser ner regn! Solen har till och med kommit på besök idag :)

Barnen är nu på dagis och det går bra som vanligt att lämna dem :) Efter sen kanske vi tar en tur till ankorna för lite matning, det brukar de gilla.

Blir det hos er idag?


Varning för låg humor



Vem kom på att jämföra en mage med Homer!??
Jag döööör...

Hittade den här bilden i en blogg och bröt ihop, liksom Homer!?? HAHAHA!
Vad får folk allt ifrån? :)

Ursäkta min övertrötthetshumor.


Tränat

Kom iväg till gymmet idag, tror minsann den långlivade förkylningen håller på att släppa nu - skönt!! Var riktigt härligt att komma iväg även om det kändes aningens segt efter en veckas uppehåll sen förra gången och innan dess ännu längre tid -puh- Men nu var det gjort, blev ett styrkepass och sen lite kondition på det. Liten lätt början sådär :) Nu hoppas jag att jag orkar pallra mig dit lite oftare igen, för det behövs!


Film: Vilde säger grattis

Födelsedagskalas hit och dit har lärt Vilde ett nytt ord :)

 

 


Kalas nummer 2

Nu är barnkalaset över för den här gången :)



Massa mer paket blev det till Devins glädje! Man riktigt ser hur glad han blev där när han fick en monstertruck!! :)



Nästa paket syns det också att han blev stormglad över för det var ju "HÄNDIGE MANNY MAMMA!!!" Han var överlycklig. Fick alla Mannys verktyg.



Lite fiskdamm blev det ju också såklart och det var en väldigt speciell sjö kom barnen fram till, fanns ju bara godis där ;) haha!


Kram- och pusskalas med Cajsa...


... och med Ellen och Miranda ;)

Devin har fullt upp med alla sina tjejer han! En riktig tjejtjusare ;)


Liam och Leon

Tack alla som kom, det var jättetrevligt!


Ormtårtan



Jag skulle ge mig på att baka en ormtårta till dagens barnkalas, men så kommer Devin och bara det där ser ju inte ut som en orm. Värsta dissen ;) Men det får duga, kan inte göra bättre haha, hoppas den smakar bättre än den ser ut då ;)


Kalas nummer 1

Puh, nu var kalas nummer 1 avklarat :)


Öppna, öppna


"Åhh vilken cool parkering"


Vilde fick också några paket :)


Tårtan


Fick massor med paket!


Barnen leker så fint med ett av de nya garagen :)

Två nöjda killar här hemma som båda två fått massor med fint även om det såklart var Devin som fick mest eftersom det var hans kalas!!

Tack för idag och tack för allt fint barnen fått.

Vildebus

Vilde har någon slags skofetisch tror jag för han älskar att ta på sig mina, Davids eller Devins skor och springa runt i :)


Mys med pyjamaströja och mjukisar :)

Idag var det mina skor som var offret ;)


One Night Band

Igårkväll var det utgång tillsammans med Erika för att kolla på one night band med Jocke Bergqvist. Först var det middag där det serverades grillbuffé, jag fick dock massa goda kokta grönsaker och potatis :) Efter det drog det igång och det var riktigt bra! Visste inte riktigt hur det skulle vara för jag hade inga direkta förväntningar, men han var jätteduktig!

Jag drack ingenting eftersom jag körde + att vi ju ska ha kalas och grejer idag och då är det inte så skoj att vara bakis. Var iaf jättetrevligt att komma ut lite tillsammans med Erika igen eftersom det var ett tag sen vi sågs eller gjorde något tillsammans nu :)

Nu måste jag förbereda för kalas här..


Barnens NovaStar-garderob

Malin gjorde en rolig grej på sin blogg där hon visade sina barns NS-kläder, så tänkte göra likadant klädtokig som man är :) Frågade henne om det var okej, och det var det ju!

Börjar med Devins :)


Tjocktröjor


Byxor


Tunnare tröjor och en t-shirt

Vildes :)


Tjocktröjor


Jeans och mjukbyxor


T-shirts och en mössa


Skulle vilja ha meeer, älskar deras kläder - snygga och slittåliga!



Tävlar lite



Jag är med och tävlar hos
natali.
Tävla HÄR du också!


Jag fyller 3 år



Devin imorse när han visade att han fyllde 3 år! :) Helt korrekt det!


Om Devin får välja..

Vi hämtade en jätteglad kille på dagis idag som berättade att de sjungit för honom och att han fått paket :) Han hade fått ett grävlingsgosedjur, tack tack.

I bilen frågade vi honom sen vad han ville göra resten av dagen om han fick bestämma helt själv, bestämma både mat och annat. Då valde han pommes och sen buslandet - så så fick det bli!!



Devin och Vilde delade på en maxbox :) Devin blev glad för "presenten" som han fick där också -hihi- Fick ju med kritor och en liten pysselbok när man köpte boxen.



Sen var det bus för hela slanten vill jag lova!! Båda barnen härjade som galningar :)



Hänger i "spindelnätet" :)



Bus, bus, buuus! :)



Tjejtjusare som Devin är så hittade han ju såklart en tjej att leka med ;)



Vilde sprang bland bollarna och kastade sig hit och dit :)



En kort glasspaus hanns med också innan busandet fortsatte :)



Födelsedagsbarnet ligger ner och skrattar.

Tror han hade en toppendag faktiskt och det var det som var meningen :)


Svar på kommentar

Sabina om Grattis Devin!!! ♥:
Hej!
Måste fråga vart du har köpt målartavlan?! Letar efter en sån till min son som fyller snart.
Tacksam för svar :)

Svar: Tavlan är köpt på IKEA :) Kritorna och pappret som hör till är också köpt där!



Grattis Devin!!! ♥

Idag är ingen vanlig dag, för det är Devins födelsedag!
Hurra hurra HURRA!!



Vi hann upp lite före Devin idag och gick in och sjöng för honom med ballonger och presenter. Blev dock inte som vi tänkt då han blev jätterädd och började gråta :/ Han ville minsann inte ha några ballonger eller presenter inte, till en början. Men när han lugnat ner sig lite och vaknat till så ville han öppna paket :)



Han bara "åhh ett till paket!!".



Öppnar stoooort paket!!



Två lyckliga små pojkar som målar på nya tavlan :)

Tänk att du nu förgyllt mitt liv i 3 härliga år med ditt underbara skratt, roliga kommentarer, busiga påhitt och jobbiga trots. Det finns verkligen inte ord för att beskriva hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag älskar dig. Innan du kom visste jag inte vad äkta kärlek var, tack för att du visade mig.

Jag älskar dig ♥


SNÖÖÖÖ



Devin ville så gärna ut i snön och bygga snögubbe med pappa idag så han till och med försökte fejka sig dålig när vi var hemma hos Marie så att han fick gå hem ;) Busunge!
Var ju dock ingen jättebra snö att bygga snögubbe i så det fick bli en liten en, bara det blev en.



Vilde brottades med barnvagnen medan pappa och Devin byggde snögubbe. Inte så lätt att köra den i snön inte, men han gjorde några tappra försök!



Vilde trillade på rumpan och blev hur sur som helst och på andra bilden ser ni hur liten snögubben är :) Men Devin var nöjd iaf och det var huvudsaken!



Vår söta snögubbe som nu står utanför altandörren så barnen kan titta på den! :)


Fick mig att gråta

 

Kolla in denna killen!!

Kan ju säga att jag kunde inte hålla tårarna borta..

 

 


För tre år sedan

Idag just nu för tre år sedan var man inne på förlossningen :) När jag började få värkar tidigt på morgonen trodde jag ju aldrig det var på riktigt eftersom jag hade räknat med att gå över minst en vecka då det var första barnet, så att det skulle börja dagen innan beräknad födsel var ju inte i min värld. Jag försökte somna om flera gånger men det gick ju inte, värkarna kom ju bara tätare och tätare...


Klockan 8:11 den 10 nov 2007



Snöskottning

Puh nu har vi skottat hela garageuppfarten och gångarna in till huset och bort till brevlådan. Ganska tungt med 1,5 dm blötsnö!

Devin var iaf överlycklig imorse när han gick upp :) Han har ju önskat sig snö till sin födelsedag, så han kanske får som han vill då. Han ville ut på en gång och göra snögubbar och leka, sötnosen.

Vilde var mer skeptisk när han gick ut. Han höll stenhårt i handen på väg till bilen vill jag lova och det brukar han inte, för han brukar inte vilja hålla alls ;) Sen när vi gick in på dagiset hade han lite snö under skorna och då blev det ju halkigt så han blev livrädd och helt stel och vägrade röra sig ur fläcken. Pluttungen!

Hoppas snön stannar ett tag nu, så mysigt!

Har ni också massa snö idag?


Mera ord

Verkligen bubblar om Vilde nu och han försöker ofta härma vad man säger :)

Bebis = Bebis
Ass = Glass

Ass kan även betyda pyjamas, men det märker man ju på situationen ;)


Bus med morfar

Barnens morfar kom förbi nu en sväng på kvällskvisten och tur var det för jag satt bara och längta efter att de skulle lägga sig. Helt slut eftersom jag varit själv med barnen idag då David inte mått bra alls!



Devin la sig såhär och sen tyckte han att vi alla skulle göra likadant..



Morfar fick han hjälpa på traven men inte gick det för det ;)
Jag testade också och jag fick godkänt av Devin, men det blev det som tur är inga kort på haha!

 

Vilde och morfar busar lite :)

 

 

Devin och morfar busar lite :)

 

 


Devin pratar

Jag och Devin busade nyss i soffan och vi busade så mycket att han tappade strumpan och han blir helt förskräckt och skriker:

Sätt på strumpan annars kommer nageltrång!!!

Hahaha, jag fattar inte var han får allt ifrån men det gav ju mig ett gott skratt iaf ;)


Julkort

Var och köpte tomtekläder till barnen igår för att ta julkort. Tog storlek 86 till Vilde för jag tyckte den såg stor ut i affären, men det kan jag ju säga att den inte var. Haha den satt som ett korvskinn på honom och var en bra bit för korta i benen ;) Som tur var fick jag lämna tillbaka den, men nu har han ju ingen längre och tycker de där som bara är röda med vita muddar är lite tråkiga. Jaja..

Fick iaf till en bra bild, men den tänker jag ju inte visa här förrän julkorten är skickade eftersom det är en del som läser som kommer få ett i brevlådan. :)

Nu slipper jag iaf tänka mer på det. Hatar att ha en massa stressande saker framför mig, men nu kan jag bocka av en del från den listan!

Skickar ni personliga julkort?


Vilket håll dansar hon?

 

Tycker denna är så häftig så lägger upp den här nu :) Var ett bra tag sen jag såg den sist, men idag stötte jag på den igen och jag ser henne dansa åt båda håll.

Vilket håll dansar hon för dig??

 

 


Finally!!

Efter lämningen på dagis idag fick jag med mig David till gymmet. 2 veckor sedan jag var där nu så kände att det var dags igen trots att jag inte är helt frisk än. Kan inte bara sitta hemma och glo, så nu jävlar!
Vi körde ju såklart inte så hårt, men David höll på att spy ändå fast han gjorde samma som mig och på samma vikter haha ;) Blev ett pass styrka bara, men det räckte. Kändes i kroppen att det var ett tag sen och att jag inte är helt kry än.. Skitjobbigt att denna förkylning inte vill försvinna helt!!! Försvinn!

Skönt var det iaf



Underbart väder

Frost, solsken och minusgrader var det här på förmiddagen så det var ju bara att klä på sig för att gå ut i det härliga vädret det :)



Vilde ville ha med min gamla Emmaljungadockvagn jag hade som liten med ut på promenaden. Ligginsatsen har vi ställt i garaget för den blir inte så fin om den står ute i kylan, men det gick ju kanon utan den i också :)



Devin han skulle ju såklart "cykla" han och i räser går det när han väl sätter fart och är på det humöret. Idag var det inte lika kul att åka fort eller att åka alls eftersom Vilde hade med vagnen. Att de alltid ska ha samma saker?


Fina fina du



Hemma utanför huset sen var det ju en skitrolig isfläck. Där lekte de länge och väl :) Jättekul att halka runt tydligen!



Trillade på rumpan!



Zelda var med oss ute på gården också. Devin tyckte att hon också skulle halka runt på isen, men det ville hon nog inte ;)



Barnen hittade is i deras lilla skottkärra också som de hällde ut på gräset och lekte med/på :)

Mysig förmiddag med mysigt väder!


IKEA

Blev en tur till IKEA nu på eftermiddagen, vi hade ingenting att göra och där kan man ju alltid gå även om man inte ska ha något så kan man ju drömma och komma på vad man ska önska sig ;) Devin tycker dessutom det är jättekul att vara på deras lilla busland där. Han bara springer in och vill att vi ska gå iväg så fort det bara går typ -haha-

Vi hittade iaf två ramar till de nya dagiskorten så vi kan sätta upp dem på väggen, lite lågenergilampor, två lampskärmar, en nattlampa till Devin eftersom Vilde snott hans spöklampa, en present till Devin och en blomma med kruka till min kära mormor eftersom hon var så snäll och lånade ut sin bil till oss när vår var på lagning.

Nu har barnen precis lagt sig och Vilde sover fortfarande hela nätter på sitt rum nu, min stora lilla pojke :) Jag och David ska väl slå oss ned i soffan och kolla på någon film kan jag tro.

Ha en trevlig lördagskväll


Nya ord


Kommer nya ord hela tiden från Vilde nu.

Oj = Oj
Wow = Wow
Titta dä = Titta där
A ä de dä = Vad är det där?
Mimmi = Mimmi
Bia = Bilar

Säkert några mer som jag inte kommer på för tillfället. Kul är det iaf :)



Ridtur

Blev ingen ridtur med Olivia idag så jag fick ta en själv istället :) Gick hur bra som helst, men vi red inte så jättelångt eftersom det var första gången jag skulle rida ut själv liksom. Tog en minisväng i skogen och jag och Jaffe travade lite där när det helt plötsligt låg två trästammar just där vi kom och tror ni inte han hoppade då eller? Jo minsann, så nu har jag hoppat lite också -haha- Men det gick så bra så, var ju inget jättehopp direkt, men ändå :)

Var trevligt, men hade ju såklart varit roligare med sällskap.


Noshäst

D: Titta mamma, noshästar!

Jag tittar ut i vattnet på stenarna som sticker upp där Devin pekar.

M: Noshästar?

D: Neeeeej, flodhästar menar jag ju.

M: Ahh ser det ut som det?

D: Ja!

Så himla söt!!



Öppna Förskolan

Förmiddagen har spenderats på öppna förskolan som vanligt på fredagar. Där var det väldigt lugnt till en början, nästan så jag trodde det var stängt ett tag men sen så sa det poff och det vällde in folk!!

Barnen busade och hade roligt :) Så kul att de trivs där och leker så bra tillsammans med andra barn.

Senare idag ska jag nog rida ut med Olivia, det ska bli kul!

Ha en bra fredag


Hand i hand

På vägen hem ifrån Marie igår ville barnen hålla handen, så sött!!

 

 


Tack Lena

En kattvan vän kom förbi idag för att kolla på Tisslas sår. Jättesnällt verkligen och hon tyckte inte att jag behövde gå till någon veterinär för det som tur var. Hon sa att hennes katter brukade få sådär när de vart i slagsmål eller liknande med andra katter och ja, det finns ju en del katter här nu som mina kan bråka med om revir och sånt. Jag är ju dock inte van att se sånt på mina katter då de alltid varit innekatter, men nu var det skönt att hon kom och kollade iaf och sa sin åsikt om saken. Jag får köpa sårrengöring att ha hemma helt enkelt :)

Tack Lena


Vad är detta?? Varning för känsliga



För ca 2 månader sedan var Tissla ute och när hon kom hem var hon helt sönder. Vi märkte dock inte det förrän det gått några dagar eftersom vi inte fick ta i henne pga att hon hade ont. Vi visste ju inte varför hon betedde sig som hon gjorde, men när vi upptäckte det hela så åkte vi till veterinären. Där rakade de henne och kollade på såret och sa att det skulle läka fint av sig själv, men hon fick några tabletter som skulle skynda på det hela + att veterinären sa att skorpan skulle ramla av efter någon vecka.. Mmm sure.



Idag ser skorpan ut sådär och det är ju massa veckor sen vi var hos veterinären och den har ju minsann inte ramlat av. Men det sker väl tids nog, det är inte det jag är orolig för just nu iaf..



Nedanför skorpan har hon nu tappat massor av päls!! Det ser ut som hon bränt sig mot något eller liknande för hon är helt kal och sista dagen nu har det blivit som blåsor och var och äckel.. jag kan knappt titta på det för jag tycker det ser så äckligt ut. Vad kan det vara? Vad kan hon gjort? Ska vi ta henne till veterinären igen nu eller går det också över av sig själv?

Stackars misseliten.


Mår urk

Blir lite dåligt bloggat här nu, men jag mår inge vidare.. Sen gör ju inte vädret att mår blir piggare och gladare heller direkt. Usch!

Just nu är David och barnen hos hans mamma så jag skulle vila. Låg och vred och vände på mig bara och tänkte konstiga saker så orkade inte ligga mer.

Nej fy för att vara förkyld och allmänt risig!!


Tävlar


”Jag tävlar hos
Snöstjärna om en Släkttavla från Snöstjärna Design”



Gott med fil

Visst glömt tömma kameran på ett par dagar, så dessa bilder är ifrån fredags när barnen åt fil till kvällsmat :)


Gott gott!!


Inte lika mycket kladd för Devin, men han ville ha haklapp iaf och då får han såklart det :)


Koncentration på hög nivå!

Älskar er mina älskade små prinsar ♥


Förkyld

Blää vad jag är trött på att vara förkyld nu!! Inte tränat på över en vecka och förkylningen verkar inte vilja ge med sig heller. Envis jävel!! Ont i halsen, snorar och huvudvärk. Trött på det nu :/

Jag vill bli frisk


MOR sökes

Hittade detta inne hos Sandra och det var så bra så jag kopierade och delar med mig.


Ledig tjänst: Anställning som MOR.

Mor har en central roll i Familjens ledning. Du får ansvar för följande områden :
- Organisation och Ledning 
- Transport 
- Inköp 
- Vård och Omsorg 
- Verkstadstjänster 
- Andra förekommande uppgifter

Lön : 0 kronor

Semester:
Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. 
Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg.
Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor. 
Avgörande krav : Honkön. 
Önskvärt : Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort . Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit iminst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer,skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt..

9. Veterinärassistent . Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom). Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.
12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs.
Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner. 
Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!


hits