Läääängtar

Satt och kollade på bilder här på datorn och hittade bilder på Devin och Vilde som bebisar. Åååååh gud vad jag längtar efter lilla Levis nu alltså ♥



Devin som en liten plutt :)



Vilde som en liten plutt :)


Världens bästa mormor



Måste ju bara säga att jag har minsann världens bästa mormor ♥

Det hoppas jag hon vet att jag tycker också och alltid tyckt!


Full fart!!!



Wiiiiieeee så snabbt det gick idag!! :)


MVC

Var till min barnmorska idag på koll! Det gick bra som vanligt och jag berättade om min huvudvärk, men det var ingenting konstigt med värdena eller så. De var perfekta sa hon, så jag vet fortfarande inte varför jag har den hängandes där i huvudet på mig..

Vecka 35+3
Sf-mått: 33 cm
Blodtryck: 120/75
Fosterljud: 138 slag/min
Huvudet: Nedåt, ruckbart

Bara att vänta nu då!


Kul i lekparken

Efter dagis idag var det så härligt väder så vi bestämde att vi skulle ta med lite mackor och varm o'boy och åka till lekparken en stund.



Barnen var lyckliga och Devin var lite för modig enligt mitt tycke och klättrade som en apa även i den stora klätterställningen!



Rutschkanorna gick i raketfart denna kalla dag och det var ju till barnens stora glädje :) Ska lägga upp en film på det imorn från när de åker i den stora. Svooooosch sa det och de hann inte ens landa på fötterna haha! Ju snabbare desto bättre.



Mitt fina lilla blåöga :)



Mitt busiga lilla brunöga :)



Barnen uppskattade verkligen lite varm o'boy och mackor som en paus i allt lekande i lekparken idag :) Men hade de fått bestämma hade vi nog varit där tills det vart mörkt. Tyvärr för dem så har de småfrusna föräldrar..

Var en trevlig eftermiddag i lekparken iaf :)


Påfyllt!



Jag bakade ju bröd igår eftersom det behövdes fyllas på här hemma.
Degen jäste visst över lite och såg nästan ut som mig ;) Helt överjäst! Haha.



Blev iaf 52 nya frallor som åkte in i frysen -mums-
Minns inte ens när vi köpte bröd hem sist, men det var ett bra tag sen!


Klag, klag, klag

Ni som inte orkar läsa om en massa klag kan sluta läsa nu.

Jag som aldrig har ont i huvudet har nu haft det nästan konstant i 5 dagar och det känns inte bra alls. Tur jag ska till min barnmorska imorn så hon kan kolla om det är något med värdena eller så, för jag har ju inte bara mig själv att tänka på när det bor en liten parvel i mig liksom. Men förhoppningsvis är det ingen fara!

Dessutom är det värre för varje dag med mina höfter, rygg och svank. I natt visste jag inte vart jag skulle ta vägen för jag var ju så trött, men att ligga ner det går bara inte längre. Jag försökte vila lite nu på eftermiddagen men kom inte till ro för värken är där och påminner sig hela tiden. Att sitta gör ont, att stå gör ont, att ligga gör ont. Vad ska man göra då liksom?

Alla säger ju också det klassiska: passa på att vila nu innan förlossningen så att du orkar med. Ja, men det är ju så lätt när man inte kan för att det gör så ont!!

Jag har väl säkert riktigt med otur den här gången också så ungen bestämmer att han vill ut i vecka 42 eller något annat knasigt. Nej, snäääälla söta Levis du är välkommen efter helgen som kommer så att vi kan få snosa och gosa med dig och så att jag slipper denna hemska smärta.

Bara. Att. Stå. Ut.



Det här med att sitta still..

För mina barn är det tydligen mission impossible att sitta stilla i soffan, eller att ens sitta på rumpan överhuvudtaget. Tror Devin trillat ur soffan minst tre gånger idag fast att han minsann hävdar att han suttit alldeles stilla. Jag tror honom inte ;) Nej, här sitts det på huvudet, ryggen, fötterna, eller soffstöden, ryggstödet, halvliggande med rumpan mellan bordet och soffan och benen på bordet. Att sitta på rumpan det går inte.

Jag har hört att jag också hade lite svårt för att sitta stilla när jag var liten, ramlade av stolar titt som tätt. Devin har nog ärvt det av mig för han kan ramla av stolen fast han sitter ganska stilla faktiskt haha. Sen blir han skitarg på stolen och det är ju ännu roligare!

Hur är det med era barn? Kan de sitta stilla? Mina kan nog sitta stilla om de är sjuka (vilket de typ aldrig är, peppar peppar) eller om de är riiiiktigt trötta! Annars går det bara inte för sig.

Nu är David ute och rastar dem i skärgårn och jag bakar bröd. Lika nödvändigt båda två!

Ha en bra dag!!


Kalas!!

Idag har barnen varit på barnkalas eftersom Alicia och Linnea har fyllt år :)



Födelsedagsbarnen. Alicia som fyllt 5 år och lilla Linnea som fyllt 2 år :)



Vilde lekte lite med Felix under bordet :)



Mina fina kalasklädda älsklingar :)



Den obligatoriska fiskdammen! :)

Tack för ett trevligt kalas!!


Storebror läser för lillebror

Barnen var så söta idag och satt på Devins rum och läste böcker. Devin berättade vad alla djur hette och vilka färger som var vilka för Vilde :) Så himla sött att lyssna på. Typ:

"Vet du vad det där är Vilde?"
"Ja, en val"
"Nej det är faktiskt en haj förstår du"





Mina godingar ♥


Magen i samma vecka med D & V



Magen med Devin och Vilde i vecka 36 (35+0)


Magen vecka 36!!

Vecka 36 nu då och nedräkningen är igång på riktigt!


Ångest

Denna period när räkningarna ska betalas i månaden är verkligen ångestframkallande nu när jag är sjukskriven och David är arbetslös >_< Fy! Man kan få ont i magen för mindre kan jag lova. Men som tur är så är ju min sjukskrivning iaf beviljad av försäkringskassan även om man inte blir rik på det man får av dem..

Nej usch och fy! Nu blir det vatten och bröd, tur jag bakar mitt eget bröd ;)


Målarfärg

Barnen har fastnat mycket för att måla och rita nu för tiden och idag efter dagis gick David med dem till maxi för att köpa några mer penslar och lite mer vattenfärg åt dem :) De var duktiga och gick hela vägen dit och tillbaka. Är ju ändå en bit över 3 km totalt, men inga problem!





Devin har blivit så intresserad av att skriva och är väldigt duktig faktiskt :) Här har han skrivit "mamma" på sin teckning och man kan ju inte bli annat än lite rörd och väldigt stolt såklart :)



Mina fina, så totalt olika, älskade barn :) Är sååå nyfiken på hur Levis kommer se ut och om han blir brunögd som Vilde eller blåögd som Devin. Eller kanske gröna ögon som mig? :)



Vildebus fick till en så rolig min där haha, syns att han fått bävertänder som pappa iaf ;) haha!



Inte många knop..

Dagarna går såå segt nu för tiden, men det är väl för att jag bara går och längtar efter att förlossningen ska dra igång + att jag inte är så himla rörlig längre. Känner mig totalt handikappad och helt slut hela tiden. Vilar ungefär 2 timmar varje dag mitt på dagen/början på eftermiddagen, men mer än så kan jag nästan inte ligga i streck eftersom det värker så i ryggen och höfterna. Så ni kan ju tänka er hur långa och jävliga nätterna är för mig nu. Puh! Sitta och stå är också otänkbart längre stunder så vet inte alls hur jag ska göra när ingenting funkar.

Idag har jag iaf ritat lite med barnen och bakat två nya limpor för brödet började ta slut igen. Nu finns det färskt gott bröd till imorgonbitti iaf :)

Veckorna får gärna svischa fram nu så att bebben kan komma och jag blir rörlig och aktiv igen. Känner mig såå lat så det finns inte.


Ritstund



Barnen ville rita lite igår och Vilde gjorde en jättefin teckning med en massa bollar som han sa :)



Devin ritade en säng och Tissla som lyssnade på musik i hörlurar :)



Sen ville han skriva alfabetet och han var så duktig så. Han skrev faktiskt hela och var stolt som en tupp :)


Sjukskrivning

Fy i natt var det ingen rolig natt alltså! Tänkte ge upp det där med att sova runt klockan tre för det gör så sjukt ont att ligga ner!! Jäkla rygg och höfter alltså.. Den lilla stunden jag sov drömde jag dock om förlossning och att jag födde på toaletten för jag hann inte in till sjukhuset. Det var ju en spännande upplevelse haha!

Dagen idag började med ett besök hos läkaren iaf. Hade tid klockan 9 och inte förrän 9.35 så kom läkaren och jag fick komma in. Sjukt dålig stil kan jag tycka men.. Blev iaf sjukskriven helt till 2/3 när bebben är beräknad och det känns ju skönt det iaf. Verkligen synd att man ska behöva må så dåligt för att få något så himla underbart som en liten bebis :) Men men..

Halsbränna har jag fått också. Har inte haft med någon av de andra vad jag kan minnas men nu hela tiden typ och sura uppstötningar. Fy fasen alltså så jäkla äckligt! Kan ju hoppas det kommer ut en bebbe med mycket hår på huvudet då eftersom det sägs att man får mer halsbränna om de har hår på huvudet haha :) Så sjukt sött när de har en hel kaluffs när de kommer ut ju :) Jag är inget fan av skalliga bebbar även om Vilde var ganska skallig som nyfödd, men fint är det inte enligt mig.

Jaja.. hoppas dagarna går snabbt nu.



39 dagar kvar idag... :)


Spruckna braller..

Imorse satte jag på mig mina mammabyxor, eller jag pressade väl mer eller mindre på dem eftersom jag fått så sjukt stor röv och stora lår. USCH! Iaf så var det redan ett liiitet hål där sen tidigare men David såg ett till och då sa jag "aha så om jag böjer mig spricker hela skiten då eller?" Och gissa vad? De sprack som bara tusan!! Tur jag var hemma ;) Men det är helt groteskt vad allt satt sig på röven och låren denna gången. Jag hatar det för det ser ju inte riktigt klokt ut och jag läääängtar så tills jag kan ta långpromenader med barnvagnen! Inte länge kvar nu -försöker intala mig själv-

Iaf så skrev jag på facebook att mina byxor nått min fetmagräns nu och sprack och då skrev Kristin att hon hade tre mammabyxor hemma som jag kunde få ha tiden som var kvar om de passade.. så vi åkte dit! De bor dessutom i huset som David bodde i som liten så han och barnen följde också med :)



Vilde fann direkt en bra vän i Felicia och de lekte hur bra som helst tillsammans :) De busade och skrattade och körde varandra på en lära-gå-vagn. Skoj!



Devin vart mer förtjust i lilla Märta han och öste pussar över henne :) Han sa också "mamma, Märta har så fina ögon" :) Han kommer nog bli en toppenbra storestorebror han!

Jag och David hade det också trevligt och det är ju alltid roligt att lära känna lite nya folk faktiskt. Byxorna som Kristin hade passade även bra även om låren såg hemska ut.. men bara att stå ut sista veckorna nu som sagt.

Tack för idag!


Valpar!!

Var iväg till en tjej igår och skulle ha makeup-visning där och hon hade ju inte berättat att de hade små valpar hemma så direkt jag kom innanför dörren höll jag ju på att smälta alltså. Där låg nio små pyttisar och gnydde :) Hade ju kunnat sitta där bra länge och kolla på dem, för guuuud så söta alltså!



Endast fyra dagar gamla så de var inte stora alls! :)



Man kan ju smälta för mindre allstå :)


Vecka 35



Nu är det inte allt för lång tid kvar, men tungt som tusan nu för jag har så ont i höfterna och sover inte bra alls om nätterna. Vilket gör att dagarna bli långa och jobbiga de också. Men snaaart får jag något för det och jag är sjukt nyfiken på hur han ser ut :)


Var ska detta sluta??

Ni minns kanske att jag fick ont i min ena framtand en dag i December och fick äta penicillin i 10 dagar? För det besöket hos tandläkaren har jag nu fått min räkning - och fy i helsike så jävla dyrt för bara den kollen liksom!!! Jag kommer bli ruinerad när jag väl ska göra rotrensningen som de ska göra efter bebben är född eftersom jag inte kan göra det utan lugnande. Perfekt när man är mammaledig - NOT!

Ser inte fram emot det där alltså..


Mys i soffan



Grabbarna myste lite i soffan förut till en film :)


Bus i magen



En vild liten kille där inne i magen :)


Tung dag

Igår var verkligen en tung och jobbig dag. En sån dag man absolut inte längtar efter och man vill helst bara dra täcket över huvudet och hoppas dagen går över snabbt! Men jag tog mig igenom den och den slutade ganska bra tillslut iaf, även om den till största delen bara var förjävlig.



Under begravningen hade jag sammandragningar konstant, så jag tror Levis märkte hur ledsen jag var. Men det var så fint även om jag inte ens kunde öppna eller kolla på lappen som vi fick när vi kom dit för då hade jag brutit ihop totalt. Inte kollat på den än faktiskt, men den ligger i min jackficka och jag ska kolla på den någon dag.. men antagligen inte idag för det orkar jag inte. Bara att skriva detta får mig ju att bryta ihop..



Vila i frid nu älskade Morfar!! ♥


Kladdgrisar

Till måndagsmötet i måndags så bakade jag kladdmuffins och barnen var ju såklart snabba på att ta visparna efter att smeten var klar ;)



Mumsfilibabba med kladd!! :)



Klart att barnen ska slicka visparna liksom. Vem gjorde inte det som liten? :)


Skridskoåkning

Idag lämnade vi en förväntansfull liten kille på dagis, med hjälm på huvudet och skridskor i händerna :) Devin skulle nämligen med dagis och åka skridskor idag. Spännande värre! Han var lite orolig för hur han skulle kunna hålla balansen och vad de skulle säga om han trillade, men jag sa att det gör alla i början och de har nog någonting att hålla i när man precis ska lära sig. Då vart han nöjd och förväntansfull igen. Ska bli spännande att höra hur han har haft det sen när vi ska hämta dem :)

Vilde däremot var inte alls nöjd med att bli lämnad idag. Han skulle absolut vara hemma tyckte han.. Fattar inte varför han beter sig som idag i början på varje vecka för sen går det bättre att lämna för varje dag tills det blir helg igen och måndagen kommer. När man sen hämtar och frågar om han haft kul så säger han ju alltid att det varit jättekul på dagis och berättar vilka han lekt med och sådär. Men kanske är en liten period nu bara..

Ha en bra dag!



Bus i snön

Denna vinter bjuder inte på mycket snö inte, så man får passa på när det kommit ner några flingor ifrån himlen!


Vilde ville toka sig lite på bild ;)

Barnen sprang ut och var nöjda tills de insåg att det inte var tillräckligt med snö för att åka bob eller tefat. Fanns inte en massa is att hacka sönder heller som annars är största nöjet nu för tiden när man är utomhus.



Devin klättrade upp i ett av våra träd. Han bara skulle upp och med den viljan så gick det tillslut också. Envisa unge ;)

Älskar er, skitungar ♥


Fina kollegor



Lisa och Mickis innan vi gick ut och åt lite mat på fredagskvällen i Jönköping :)



Tina och Anki innan utgången också :)

Var riktigt härligt att komma iväg lite och tanka lite ny energi! Men herregud så fruktansvärt ont i ryggen jag hade sen när jag kom hem. Trodde jag skulle gå under på riktigt alltså. Bilresa dit och hem, sov i alldeles för mjuk säng med för få och för platta kuddar och sen suttit på seminarie hela dagen. Aj aj aj vilken smärta!



Vecka 34!

Magen vecka 34 (33+0)!!

 


Jönköping

Snart blir jag hämtad av mina goa kollegor och vi ska bege oss till Jönköping på ett seminarie. Ska bli oerhört kul faktiskt och jag tror jag kommer få en massa ny energi som jag verkligen behöver nu!! Om inte så är det iaf skönt att komma bort lite hemifrån också och bo på hotell och ha det trevligt :)

Men ska verkligen försöka ladda batterierna där borta nu med en massa positiv energi, för det kommer behövas nu eftersom tisdag kommer bli en väldigt tung och jobbig dag med begravning och allt vad det innebär.. :'(

Ha en trevlig helg allesammans!



MVC

Idag var det dags att gå till MVC igen då för att kolla så att allt är bra - och det var det ju såklart! Alla värden som togs var bra och bebisen sparkade på som tusan när barnmorskan skulle lyssna på hjärtat. En riktig liten buse där inne minsann :) 142 slag/min var det iaf och det var som vanligt lika härligt att höra ♥



Idag är det dessutom "bara" 50 dagar kvar tills bebisen är beräknad!! Hoppas den tiden går fort och att han vill ut ett par dagar tidigare ;)


Frallor



Grundrecept:

1 liter vatten
100 g jäst
1 dl olja
1 ägg
1 msk salt
2 msk strösocker
3 liter vetemjöl

Gör såhär:

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det.
Tillsätt olja, ägg, salt och socker.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget.
Arbeta degen en stund och baka ut till små bullar.
Lägg dem på plåt och låt dem jäsa ca 45 minuter.
Sätt på ugnen på 250 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda dem i ca 8 min.

Jag tog bara 2 liter vanligt vetemjöl, sen resten tog jag mest rågmjöl och även lite vetemjöl special. Hade i krossade linfrön i degen också! :) Som ni ser penslade jag dem inte heller men det var mest för att barnen inte gillade fröna förra gången.


Fullkornsblåbärsmuffins

Bakat idag igen :) Både fullkornsblåbärsmuffins och massor med frukostfrallor -mums- Delar dock upp det så ni kan få ta del av recepten också, så nu är det muffinsen det handlar om :)



Blåbärsmuffins (12 stora)

125 g smör
2 dl strösocker eller 2,5 dl farinsocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller halvtinade frysta blåbär

Gör såhär:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så det blir lättare att blanda med sockret sen.
Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora muffinsformar på en plåt.
Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.
Rör smör och socker till en jämn smet.
Rör i äggen, ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.
Tillsätt vetemjölet och mjölken.
Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet.
Sluta använda elvispen och vänd sen försiktigt ner bären med en sked i smeten utan att mosa dem för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga.
Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till tre fjärdedelar ungefär.
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.

Jag bytte ut det vanliga vetemjölet mot vetemjöl special för att få i lite fullkorn i muffinsen. Vart supergott! :)




Pussel och tokigheter



Efter dagis idag pusslade vi lite här hemma med nya pusslen som barnen fick i julklapp :)



Självklart pussel med Lightning McQueen som motiv!



Vilde satt och kollade på mest och gav lite tips till Devin ;)



Sen urartade ju allt som vanligt och barnen började toka sig haha!



Älskade små busungar!! ♥


Ajajaj

Det är verkligen ingen dans på rosor det här med att vara gravid minsann! Senaste nätterna har det varit grymt svårt att sova då jag har så ont i höfterna.. Hatar det, för man behöver ju sömn för att orka med på dagen och ha orken att leka med barnen. Känner mig verkligen som en dålig mamma just nu när jag inte orkar så mycket som jag vill. Orkar nog inte ens hälften tror jag :/ Inte roligt alls. Jag vill orka vara ute och leka med barnen, gå med när de cyklar och kunna jaga dem. Nu går det inte alls, kan gå ca 50 meter sen har jag sjukt ont i svanken. :(

Längtar sjukt mycket tills Levis anländer nu så jag kan bli lite mer normal igen. Att kunna sova när man ska sova. Även om jag kommer amma sen och vakna pga det så kanske jag åtminstone kan sova tiden där emellan.

Jaja, nu är det "bara" 4-7 veckor kvar ungefär!!


Vinterland

Efter dagis idag passade vi på att vara ute i snön lite :)



Vi åkte lite bob och tefat på lilla kullen här utanför och det räckte alldeles lagom för barnen det. De hade jätteskoj :)



Kul med lite snö men redan nu ser det ut som den är påväg att försvinna. Riktig skitvinter detta :/


Dagis & Vårdcentralen

Första dagen på dagis idag igen då, men det var ju bara Devin som fick gå eftersom Vilde varit lite kletig i ögonen. Han har dock inte varit det något dagtid utan bara natten, men vi tog det säkra före det osäkra iaf! Så jag ringde vårdcentralen och fick en tid där för koll. Vilde vägrade ju visa ögonen när vi väl kom dit, men det läkaren hann se så sa han att vi kunde få ett par ögondroppar iaf och även ta fast det var nästintill symptomfritt nu. Så nu har han fått droppar som inte var lätt att få honom att ta och imorn blir det nog dagis om inget annat sket i natt då, men det hoppas vi inte!

Devin hade iaf haft det skoj på dagis igen även om han var lite skeptisk till att åka dit imorse. Men roligare där än att vara hemma med mamma och pappa tror jag minsann! Där hittar de ju på saker hela tiden och massor med kompisar överallt och jättegod mat.

Nu ska jag nanna kudden om mina höfter tillåter mig att sova men det hoppas jag verkligen!!

Tävlar



"Jag är med och tävlar om en bitring från Fisher Price hos Katta. Tävla
HÄR du med"


Magen v. 33!

Har ju glömt lägga upp magbilden, men här kommer den som jag tog i lördags. Inte jättebra men orkade inte ta om! Vecka 33 iaf! :)


Syskonkärlek ♥



Mina små älsklingar ♥


Recept: Proteinbrödet

En del som frågat efter receptet på brödet som faktiskt var riktigt gott! Fick bra betyg av barnen, David och hans mamma :) Så här kommer det:

Proteinbröd

50 gr jäst
5 dl ljummet vatten
2 generösa msk flytande honung
½ msk salt
1 dl rapsolja
1 dl sojamjöl
2 dl rågsikt
1 dl grovt rågmjöl
1½ dl gramhamsmjöl
1½ dl dinkelmjöl
7-8 dl vetemjöl special

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke.
Rör ut jästen med lite av vattnet.
Tillsätt sen resten av vattnet samt honung, olja och salt. Rör ut honungen.
Tillsätt nu alla mjölsorter utom vetemjöl special.
Tillsätt sedan vetemjöl special tills du är nöjd med degen (ca 7-8 dl).
Det gör inget om degen är lite klibbig.

Låt jäsa 45 min under bakduk i bunken.

Smörj 2 brödformar med rapsolja och knåda sen ut degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 2 lika delar och ha ner i formarna.

Låt jäsa ca 35 min.

Pensla med vatten och sen in i ugnen på 225 grader i 25-30 min!

Lycka till!


Proteinbröd



Bakat ett nytt bröd idag och det gick bättre än jag trodde faktiskt. Aldrig bakat limpor förut utan bara frallor, men gick ju superbra! :) Hoppas nu bara att det är lika gott som det ser ut och luktar, för då blir der garanterat fler limpor av detta proteinbrödet :)


Busbarnen i Göteborg



En glad Vildebus med fläta i håret :)




En sur Elliot ;)




En gosig Elias :)




En Oliwer som precis som Devin inte vill kolla in i kameran :)



Ögoninflammation??

Tror det är på gång med ögoninflammation i Vildes ögon för igår var han lite kletig några gånger och i natt vaknade han i panik för att han inte kunde se någonting. Stackarn! Han bara skrek där inne "mamma jag ser ingenting, jag kan inte se!" Sen när vi hade fått bort allting och la honom igen sa han "jag blidde rädd för att jag inte kunde se något". Livet är inte lätt alla gånger minsann, men idag har han inte alls varit kletig mycket och imorse när han vaknade så gick det ju bra. Får väl se hur det artar sig, men sängkläderna är i tvätten iaf så det inte smittas mer om han ligger i samma!

Dagen började inte så bra för honom heller för när han och Devin busade som bäst och hade jättekul och dansade till barnvisor så krockade de och det slutade med sprucken läpp och massor med blod :( Fy tusan! Att det alltid ska sluta med gråt när de leker så bra alltså.


Lek i kylan



Kallt som attans ute idag (7 minus), men solen sken ju så det var bara att bege sig ut en sväng med barnen det. Tur jag har fått låna Mickes Canada Goose jacka så jag hade någonting varmt att sätta på mig iaf som gick att stänga över magen.
Vi begav oss till lekplatsen så busungarna fick rasta av sig lite energi! De har ganska gott om det nu när de inte varit på dagis på hur länge som helst. På måndag är det iaf dags igen :)



Älskade busungar!


Bilder från Göteborg



Mums med macka på tåget på väg till Göteborg :)



Kul att leka på öppna förskolan! De hade massor med spännande saker där :)



Man kunde klä ut sig till krokodil :)



Andra dagen kunde man vara brandman och leka med pärlor :)



På väg hem ifrång Göteborg!


Tack för en trevlig vistelse!!



Brödbakning pågår!!

Mums med nybakat bröd!! :)

 


Ångest

Sista dagen och natten i Göteborg nu då och jag har ångest för att åka hem igen imorgon. Vill verkligen inte hem igen till vardagen och alla hemska känslor som finns där. Men jag måste väl även om det känns som det kommer bli min undergång ungefär. Usch!

Kan man inte bara spola tillbaka tiden eller??


År 2011

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag såg en död person och det har jag aldrig gjort förut och vill helst slippa göra också!

Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt löfte var ju att gå ner i vikt och det har ju inte gått sådär jättebra med tanke på att jag är gravid igen, men får ta tag i det detta året istället när ungen är ute ;)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Amy fick sin tredje prins, sen fick Emelie sitt första barn bland annat.

Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr :'(

Vilka länder besökte du?
Besökte inga länder förutom Sverige.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Vänskap, mer vänskapsumgänge. Jag pratar om vänner som vågar komma och hälsa på typ. Där det inte bara är jag/vi som måste åka iväg, utan där vi kan få besök här hemma också. Är det långt emellan tycker jag minsann att man kan "turas om" om att göra resorna! Mer parmiddagar och spelkvällar!! :)

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
24 juni då jag fick plus på testet.
26 december då min älskade morfar for till himlen.

Vad var din största framgång 2011?
Dåligt med framgångar det året. Men Mary Kay kanske :)

Största misstaget?
Att vara så godtrogen och nedvärdera mig själv så mycket.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Japps, tycker nästan att jag ständigt gått på penicillin. Hade väl halsfluss 7 gånger de första 6 månaderna och åt massor med penicillin. Sen var det uppehåll tills nyss då jag fick tandrotsinflammation istället och ännu en penicillinkur inleddes. Jag som typ aldrig ätit penicillin tidigare i mitt liv!

Bästa köpet?
Iphonen, bilen och kameran kanske?

Vad spenderade du mest pengar på?
Huset, bilen


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att allt såg bra ut i magen på ultraljudet och att det bara var EN bebis där inne ;)

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Someone like you - Adele

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket mycket ledsnare. Har nog aldrig tidigare gråtit så mycket tror jag!

Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med vänner, pratat mer, försökt mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Gråtit!!

Hur tillbringade du julen?
Först hos Davids mamma som vanligt och sen på kvällen hos mina föräldrar.

Favoritprogram på TV?
Gränsbevakarna Australien haha

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar är väldigt starkt, men detta året har ju fått mig att se annorlunda och känna avsmak av vissa människor!

Bästa boken du läste i år?
Har inte läst någon bok tror jag..

Största musikaliska upptäckten?
Adele

Något du önskade dig och fick?
Önskade mig ingenting speciellt

Något du önskade dig men inte fick?
En dotter ;) Men får nöja mig med triss i prinsar!

Årets bästa film?
Ingen aning, är sjukt kass på filmtitler.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Satt hemma i chock eftersom jag hade fått plus på stickan dagen innan.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Så mycket saker så det går ju inte ens räkna upp :/

Hur skulle du beskriva din stil?
Mammakläder!! Jag hatar det.

Vad fick dig att må bra?
Mina älskade barn såklart, utan dem hade jag nog inte överlevt det här skitåret känns det som. De fick mig att kämpa liiite till.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Ja du.. Taylor Lautner kanske?

Vem saknade du?
Många

De bästa nya människorna du träffade?
Tina, Malin, Emma, Cissi.. ja en hel del helt enkelt!


Busbarnen


Oliwer och Vilde

Frukosttime imorse :)



Vilde och Oliwer :)



En glad Elias som precis ätit välling :)

E
fter att alla ätit frukost och klätt sig iordning så begav vi oss till öppna förskolan här idag. Det var roligt och alla barnen var nöjda och glada och med nöjda barn så har man ju nöjda mammor :) Åt lite lunch där innan vi gick hemåt igen. Vilde åt hela tre pannkakor och en macka så han var en glad prick!


Vilde och Elliot

Vilde och Elliot kollar lite film efter vi kommit hem från öppna förskolan.




Spontantripp till Göteborg

Året började inte särskilt bra kan man säga.. Men då kan det väl bara bli bättre eller??

Jag och Vilde tog iaf tåget till Göteborg idag lite spontant sådär, men kände verkligen att jag var tvungen att komma hemifrån!! Nu är vi hos Amy och hennes grabbar och barnen har precis lagt sig. Imorn blir det öppna förskolan iaf och sen får vi se vad som händer med dagen.

Hoppas alla hade bättre start på nya året än jag hade! :)


hits