Film: Hemsk trotsmorgon

 

Vill inte ha frukost!!

Vill inte va hungrig!!


Han fick välja sin frukost själv som vanligt innan jag plockade fram något, men han ville minsann inte ha den sen. Han ville inte heller vara hungrig om han slapp frukosten. Herregud vad kul det är med denna trots, speciellt när de inte ens vet vad de vill själva förutom att just säga att de inte vill.


 

Han gick tillslut och tog bett på sin macka, tuggade och spottade sen på golvet och då kan jag säga att jag inte vart glad! Det var första gången som jag sagt att han får gå in på sitt rum och stängt dörren. Det har jag aldrig gjort annars, men nu vart jag arg. Han tyckte dock det var en rolig lek och ville sen gå in själv på sitt rum när han lugnat ner sig och skrek mamma stäng dörren, så ja, det gick ju inte så bra det heller.

 

Underbart med trots, eller vad säger ni som också har barn? ;)

 


Kommentarer:
Postat av: mormor

Förslag, servera bara en variantav frukost, utan att han får välja. När Du var liten klarade Du inta av att välja mellan olika saker. fanns det bara ett alternativ så var livet betydligt lungare. Testa med välling på morgonen. Men han är väl världsbäst i alla fall! Eller kan man köpa honom billigt?



Kram

2010-02-17 @ 08:59:04
Postat av: Amy

Jag ger aldrig Oliwer ett val till frukost. Jag serverar utan att diskutera! Om Oliwer håller på sådär så åker han in på sitt rum utan att diskutera så får han komma ut när han är tyst och då äter han utan någon konflikt.

Postat av: malin, mamma till alice o lowe

Alice får bara ett alternativ oftast, annars blir det precis sådär!

2010-02-17 @ 09:24:56
URL: http://alicesmamma.blogg.se/
Postat av: sara

Ebba får välling till frukost, sen får hon "välja", oftast säger tar jag fram gröt, två olika så får hon välja vilken, sen brukar jag fråga om hon vill ha russin i. oftast går bra, sen skall hon röra ner gröt och russin, säger jag macka så får hon välja ost eller leverpastej. mjölk eller vatten.

Sedan är han i trotsåldern, kom du inte ihåg ebba då du sa "så skulle aldrig devin göra".

2010-02-17 @ 10:41:11
URL: http://zasata.blogg.se/
Postat av: Anonym

psykologiskt sett mår människor inte alls bra av val, vi blir stressade av alla val vi ställs inför i livet och i vardagen. för barn är detta extra påtagligt. jag skulle inte ge något alternativ, det kommer såklart att bli jobbigt ett tag för att du vant honom med att ha val men sen blir det betydligt lugnare.



ps. att dessutom köra upp en kamera i ansiktet på ett ledset och trotsigt barn är kanske inte den bästa vägen att gå...

2010-02-17 @ 10:59:32
Postat av: Angiie

Jag brukar oxå fråga Thomas vad han vill ha, mat trotsar han oftast inte över :D Fast på morgonen kör vi mest på välling, för han brukar vara så trött då =)

och sen äter ju jag inte frukost, så jag framgår nog inte med så gott exempel ifall jag skulle försöka ge honom det :D

Men ibland brukar jag ta fram om vällingen är slut =) men som sagt, jag tror det kan vara bra att bara köra på en sak, så att det bli rutin, även om det är bra med val ibland, för det kan bli svårare sen när dom är äldre och man ska laga middag, så vill dom ha något annat istället =)



Fast alla gör olika =)

2010-02-17 @ 11:25:10
URL: http://angiies.se
Postat av: sara

Skönt o sa att det ite bara är mina som är så.. mina får med välja, det dom har valt ska dom äta.. tycker barn ska få välja i allafall mellan två saker det måste dom ju få lov o vara delaktig.. men något som jag inte gör är o sicka in dom på rummet för vill inte att rummet ska bertaktas som straffrum för där leker dom o förfvör allt sover så det rummet ska inte bli något ont för barnen..

Så har en matta iHallen där dom får sätta sig om dom har gjort något o sen sitter jag o prata med dom om det dom har gjort

Tycker du gör rätt för utom rummet o stänga dörren det kan skräma ett barn mycket o man ska inte skräma dom..(me det är vad jag tycker)

Men sen så gör alla olika o inget man gör är fel så länge man har koll på hur sitt barn reagera när det ska sova eller leka blir barnet rädd för att sova eller vill itne vara i rummet så får man nog tänka om.. så en matta ellerstol på ett bra stället där dom inte har leksaker o ser tven utan dom få sitta själv men dom vet ändå att man är i när heten..

Tycker du är en toppen mamma o tar verkligen hand om barnen o allt toppen dom är ju bara så goa båda två.. sen är jag helt inpand på vilde som redan kan gå tycker det är så kul.. kram sara

2010-02-17 @ 11:33:54
Postat av: Izabelle

Jag tror det är så olika från barn till barn, Benjamin har alltid fått välja och det har aldri varit några större prblem då, har jag däremot bara ställt fram nåt som han kanske inte alls varit sugen på, ja då har jag kunnat räkna med en massa väsen. Se har han hft perioder då han inte velat ha frukost alls och då har han sluppit, han har ju märkt själv då att ha blir hungrig.

Sen är det den hemska trots åldern då ingenting duger, som tur är så går det över :)

2010-02-17 @ 11:36:49
Postat av: Anonym

Gör inte frukosten till en grej utan duka fram frukost till er andra sätt er och ät så kanske devin blir nyfiken efter ett tag och oxå äter, då känner han ingen press utan kan komma när han vill...

2010-02-17 @ 11:56:33
Postat av: Renate

suck...underbara ålder, colin har fortfarande inte kommit ur den, den har bara övergått till en annan fas =/ Han är 5 kan tilläggas blääk

2010-02-17 @ 12:18:28

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits