Spenatpaj
Pajdeg
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
125 g kesella
50 g flytande margarin
2 msk vatten
1 krm salt
- Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg.
- Låt vila i kylen minst 30 min
- Klä en pajform med degen och färgrädda pajskalet i ca 7 min i 200 grader
Spenatpaj
200 g champinjoner
2 msk smör
1 paket fryst spenat
1 gul lök
3 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2,5 dl grädde
1 nypa salt och peppar
- Dela champinjonerna i bitar och fräs i lite smör
- Krydda med salt och peppar
- Tina spenaten och krama ur vattnet
- Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i restenav smöret utan att den får färg
- Blanda spenaten med löken och pressa i vitlöken
- Salta och peppra
- Strö nästan hälften av osten i pajskalet
- Bre över spenaten och lägg på svampen
- Vispa samman grädden, äggen och resten av osten
- Häll i pajskalet
- Grädda ca 40 min i 200 grader
Kommentarer:
Trackback